Şimdi Ara

Naruto (277. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.295
Cevap
30
Favori
548.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Animeye en son baktığımda filler vardı.Bitti mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RollingStar

Animeye en son baktığımda filler vardı.Bitti mi acaba ?

2-3 bölümdür devam ediyor. Bu hafta bitiyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.K.T

quote:

Orijinalden alıntı: helloween

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

@helloween

Jiraya tabiki güçlü ama bir yanda da Kakashi var. 1000den fazla jutsu bilen MS açmış bir ninja. Pain bile karşılaşınca onur duydum dedi. Öyle geçilecek bir karakter boş bir kişi değil yani.

Ayrıca Kakashi'nin Sasuke'yi seçmesinin nedeni sharingan olmaz çünkü eğitimini verdiği jutsu element jutsusuydu. Göz tekniği hakkında bir eğitim almadı.

Kakashi'nin geçmişi belli Naruto'nun geçmişi belli. Onları baz alırsak Kakashi geçmişin hatrına Naruto'nun üstüne titremeliydi. Daha doğrusu Naruto'nun geçmişten beri destekleyicisi olmalıydı. Bir yanlış adım Leaf için felaket demek. Neden bu çocuğu yalnız bıraktılar anlamış değilim. Kimse geçmişini bilmemeli diye birşeyler söylemişti Sarutobi ancak maşallah bütün kasaba Naruto'nun Kyubiyi içinde taşıdığını biliyor

Gerçekten bilen varsa aydınlatsın beni. Neden Kakashi Naruto yerine Sasuke'nin üzerine titredi daha çok önem verdi?

al aydınlatıyorum seni..

yaw isterse 1000 tane jutsu bilsin. summoning'i yok adamın. okadar güçlü çakra kapasitesi bile yok. sennin mod yok. bir halt yok. bir shinobinin gücünü bildiği jutsu sayısı belirlemez... hem madem 1000 tane jutsu'ya sahip neden tüm kombatlarda kullandığı teknik sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor? biraz ufak atalım lütfen.. kakashinin kapasitesi belli.. chakrası az.. her kombattan sonra hastaneye yatıyor. o kadar az çakrası varki kage bunshinleri bile sınırlı. henge kullanıyor arada. kage bunshine gücü bile yetmiyor.. Sharingan demissin.. Nasıl sharingan olamaz.. sasuke serinin başından beri hep "elit uchiha" havalarındaydı herkesin gözünde. bir uchiha'yı eğitmeyi tercih etmesi tabiki doğal bir neden.... sharingan'lı uchihayı seçti kakashi. ondan beklenende buydu.. Kakashi'yi gözünüzde çok büyütmüssünüz..

1.si ;

Summoning yok mu?Pakkun ve diğer 7 köpeği de cebinde taşıyor zaten değil mi ?

2.si ;

Evet chakra'sı az olabilir , ancak kalan chakrası az.Çünkü sharinganı kan bağıyla değil , takma yoluyla onda.Yani aç kapa yok.Sharingan açıkken chakra yer.Üstüne doğal değil , hep chakra yiyor anlayacağın.

Olayları hep kaba taslak olarak inceliyorsunuz , biraz detaya bakın.

sen koca kurbağa kralını ve senjutsu sanatını 2-3 tane ufacık iz bulma köpekleriyle mi kıyaslıyosun? demek istediğim naruto'da kage seviyesi summoning var olmasıydı. bizde biliyoruz iz bulma köpeklerini summoningle çağırdığını. ama aradaki farkı görmezden gelip ukalaca ve düşüncesizce konuyu trollemek anca bir türkten beklenirdi. görevini tamamlandın. mutlu son..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M.K.T

quote:

quote:

@helloween

Jiraya tabiki güçlü ama bir yanda da Kakashi var. 1000den fazla jutsu bilen MS açmış bir ninja. Pain bile karşılaşınca onur duydum dedi. Öyle geçilecek bir karakter boş bir kişi değil yani.

Ayrıca Kakashi'nin Sasuke'yi seçmesinin nedeni sharingan olmaz çünkü eğitimini verdiği jutsu element jutsusuydu. Göz tekniği hakkında bir eğitim almadı.

Kakashi'nin geçmişi belli Naruto'nun geçmişi belli. Onları baz alırsak Kakashi geçmişin hatrına Naruto'nun üstüne titremeliydi. Daha doğrusu Naruto'nun geçmişten beri destekleyicisi olmalıydı. Bir yanlış adım Leaf için felaket demek. Neden bu çocuğu yalnız bıraktılar anlamış değilim. Kimse geçmişini bilmemeli diye birşeyler söylemişti Sarutobi ancak maşallah bütün kasaba Naruto'nun Kyubiyi içinde taşıdığını biliyor

Gerçekten bilen varsa aydınlatsın beni. Neden Kakashi Naruto yerine Sasuke'nin üzerine titredi daha çok önem verdi?

al aydınlatıyorum seni..

yaw isterse 1000 tane jutsu bilsin. summoning'i yok adamın. okadar güçlü çakra kapasitesi bile yok. sennin mod yok. bir halt yok. bir shinobinin gücünü bildiği jutsu sayısı belirlemez... hem madem 1000 tane jutsu'ya sahip neden tüm kombatlarda kullandığı teknik sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor? biraz ufak atalım lütfen.. kakashinin kapasitesi belli.. chakrası az.. her kombattan sonra hastaneye yatıyor. o kadar az çakrası varki kage bunshinleri bile sınırlı. henge kullanıyor arada. kage bunshine gücü bile yetmiyor.. Sharingan demissin.. Nasıl sharingan olamaz.. sasuke serinin başından beri hep "elit uchiha" havalarındaydı herkesin gözünde. bir uchiha'yı eğitmeyi tercih etmesi tabiki doğal bir neden.... sharingan'lı uchihayı seçti kakashi. ondan beklenende buydu.. Kakashi'yi gözünüzde çok büyütmüssünüz..

1.si ;

Summoning yok mu?Pakkun ve diğer 7 köpeği de cebinde taşıyor zaten değil mi ?

2.si ;

Evet chakra'sı az olabilir , ancak kalan chakrası az.Çünkü sharinganı kan bağıyla değil , takma yoluyla onda.Yani aç kapa yok.Sharingan açıkken chakra yer.Üstüne doğal değil , hep chakra yiyor anlayacağın.

Olayları hep kaba taslak olarak inceliyorsunuz , biraz detaya bakın.

sen koca kurbağa kralını ve senjutsu sanatını 2-3 tane ufacık iz bulma köpekleriyle mi kıyaslıyosun? demek istediğim naruto'da kage seviyesi summoning var olmasıydı. bizde biliyoruz iz bulma köpeklerini summoningle çağırdığını. ama aradaki farkı görmezden gelip ukalaca ve düşüncesizce konuyu trollemek anca bir türkten beklenirdi. görevini tamamlandın. mutlu son..

Sen Naruto kadar iyi summoning'i yok deseydin anlardım.Summoning'i yok ile - onun kadar iyi summoning'i yok demek arasında büyük fark var.
    Ve her summoning'in bir dövüş bilgisi vardır.Köprü'de 7.Takımın Zabuza ile yaptığı düvüşü hatılatırım.8 köpek olmasaydı o sis'te zabuza'yı yakalayabilecek miydi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.K.T -- 23 Ağustos 2011; 11:10:02 >
  • Kakashi'ye niye bu kadar taktınız ki arkadaşlar. Adamın namı yürümüş gitmiş, ne bilip, bilmediği kimin umurunda... Gören herkes tanıyor elemanı!

Ayrıca Kakashi'nin Sasuke'yi seçme sebebi, biraz da senaryo odaklı bir durum. Sadece Kakashi veya Sasuke'nin kim ya da ne olduğuna bakılmaması gerekiyor. Çünkü Naruto bu sayede Jiraiya ile tanıştı ve tüm bakış açısı değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Kakashi'ye niye bu kadar taktınız ki arkadaşlar. Adamın namı yürümüş gitmiş, ne bilip, bilmediği kimin umurunda... Gören herkes tanıyor elemanı!

Ayrıca Kakashi'nin Sasuke'yi seçme sebebi, biraz da senaryo odaklı bir durum. Sadece Kakashi veya Sasuke'nin kim ya da ne olduğuna bakılmaması gerekiyor. Çünkü Naruto bu sayede Jiraiya ile tanıştı ve tüm bakış açısı değişti.

Oda varda ızleyıcı duygusal bag kuruyor ıste.
  • Yok kardeş sen konuyu istediğin yönlere çekip kafana göre cevap veriyorsun. Cümleleri istediğin gibi çarpıtıyorsun o yüzden sana ''laf'' anlatamam. He canım en berbat karakter Kakashi bu seride. Adan havadan başka bişey değil. Zaten hayatı boyunca oturup erotik kitaplar okumaktan başka bişey yapmamış.

Hadi sana hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 23 Ağustos 2011; 14:34:06 >
  • @hellowen

Yine farkl yere çekmişsin.O chuunin sınavındaki , sasuke'nin yaptığı chidori'den bahsediyor.Gaara'nın 1.mode'a geçişi olmasaydı boynu kopup gitmişti.Sen ise Deidara ile olan dövüşe çekmişsin.Bir şeylere cevap vereceksen dikkatli oku.

@Saitou Hajime
    Hocam sana yazık ya.Bence shippuuden güncel'e yaklaşana kadar pek girme buralara.İyiliğin için.

Shippuuden'de olanlar için ;

Naruto'nun Pain düvüşünde iki Pain kalana dek olan bölümü tekrar izledim , yeniden izlemiş gibi oldum.Ne bölümlermiş.Shippuuden fillerları Naruto'ya göre daha sıkıcı.Canım çekiyor yeni , filelrsiz bölümleri.
  • Yok su ana kadar yazdıklarınızdan zarar gormedım beyler. 90 dayım suan.
    Ama baska bırı gırse yatacak yerınız yok.
  • quote:

@vigNerd

3 defa benim bildiğim kadarıyla. İlki Lee ile yaptığı mücadelede. İkincisi Sasuke ile yaptığı dövüşte. Üçüncüsü de Deidara ile yaptığı savaşta.

@Saitou Hajime

Animenin geldiği yere bakacak olursak biz spoiler vermiyoruz da sen geriden geldiğin için yemiş oluyorsun Güncele yetişmeden buraya girmen hata. Yoksa herkes her yazdığını spoiler içine almak zorunda kalırdı. İlk seriden bahsedeceği zaman bile. Yetişmeden konuya girme bence. Sorun olursa da pm den ulaş kişilere Nacizane önerim budur.

Yok o soru anlamında değildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: vigNerd

quote:

@vigNerd

3 defa benim bildiğim kadarıyla. İlki Lee ile yaptığı mücadelede. İkincisi Sasuke ile yaptığı dövüşte. Üçüncüsü de Deidara ile yaptığı savaşta.

@Saitou Hajime

Animenin geldiği yere bakacak olursak biz spoiler vermiyoruz da sen geriden geldiğin için yemiş oluyorsun Güncele yetişmeden buraya girmen hata. Yoksa herkes her yazdığını spoiler içine almak zorunda kalırdı. İlk seriden bahsedeceği zaman bile. Yetişmeden konuya girme bence. Sorun olursa da pm den ulaş kişilere Nacizane önerim budur.

Yok o soru anlamında değildi

Benden alıntı yapınca soru sandım.
  • Beyler sabırsızlanan varsa yeni bölümler için (ya da canı sıkılanlar) , gitsin bi Pain dövüşünü tekrar izlesin derim.Konuşmaları atlayacak şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.K.T -- 23 Ağustos 2011; 15:34:47 >
  • ''Kakashi düşmanı olup olmaman hiçbirşeye etki etmez. Herşey ortada sadece bakmak gerekiyor. Kakashi için Naruto dünyasının Tanrısıdır demiyorum. Kimse demiyor. Ancak ''sıradan'' bir ninja olmadığını bütün Naruto dünyası kabul ediyor.''

Kakashi hakkında söylediğim şu sözlerin her zaman arkadasındayım. Tartışmanın seviyesiz hale geldiğinin ben de farkındayım o yüzden kestim zaten. Benim sorduğum soru ortada iken durum birden Kakashi güçlü mü güçsüz mü muhabbetine döndü ben de bildiklerimi yazdım o kadar.

Bunun dışında Kakashi geçmiş bağlarından dolayı sadece Naruto mezun olduktan sonra değil ondan önce de Naruto'nun yanında olmalıydı dedim. Naruto'nun geçmişi belliyken Sasuke üzerine titremesini mantıksız buluyorum sadece. Ancak Jiraya'nin varlığı Naruto için çok çok önemlidir ondan aldığı eğitim de öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

quote:

''Kakashi düşmanı olup olmaman hiçbirşeye etki etmez. Herşey ortada sadece bakmak gerekiyor. Kakashi için Naruto dünyasının Tanrısıdır demiyorum. Kimse demiyor. Ancak ''sıradan'' bir ninja olmadığını bütün Naruto dünyası kabul ediyor.''

Kakashi hakkında söylediğim şu sözlerin her zaman arkadasındayım. Tartışmanın seviyesiz hale geldiğinin ben de farkındayım o yüzden kestim zaten. Benim sorduğum soru ortada iken durum birden Kakashi güçlü mü güçsüz mü muhabbetine döndü ben de bildiklerimi yazdım o kadar.

Bunun dışında Kakashi geçmiş bağlarından dolayı sadece Naruto mezun olduktan sonra değil ondan önce de Naruto'nun yanında olmalıydı dedim. Naruto'nun geçmişi belliyken Sasuke üzerine titremesini mantıksız buluyorum sadece. Ancak Jiraya'nin varlığı Naruto için çok çok önemlidir ondan aldığı eğitim de öyle.

Ben sana birşey demedim ki niye kızıyorsun bana

Kızmadım usta.. Simge koymayı unutmuşum ciddi bir tonda yazmışım gibi görünmüş
  • yazılarım silindi ama o yazılarda çok güzel açıklamıştım.. spoiler'den eser yoktu halbuki niye silindi ? manga'dan bir tek alıntı bile yapmamıştım. okadar yazı yazdık açıkladık. şimdi o yazılar silindi ve hiç yazasım gelmiyor forumdan soğudum resmen... nerde ne yazmışım buranın mod'u bana bir açıklıyabilirmi bunu? hangi yazdığım spoiler ?

@07BLueDeViL07: cevap verme tarzınız Cyphon ile aynı. ya "mantıksız" diyorsunuz ya da "onlar torpilli" . yaw be gözünü seveyim. kakashi madem 1000 jutsu biliyor neden ülkesi yokedilirken chidori hariç bi tanesini kullanmadı? 999 tanesi nerde ?. adamda daha adam akıllı summoning yok. nasıl başa çıkacak pain'in kuduz köpekleriyle ?. kakashi bildiğin bir jounin'dir yaw şu adamı abartıp durmayın. Kakashi deilmi painin elemanına geberen ?. aynı painin 6 tanesini 17 yaşındaki naruto ezen değilmi ? nerde bu Kakashi hazretlerinin 999 kalan jutsusu? adamın seviyesi belli jouninlikten öteye geçemez. naruto ve tsunade haricinde köydeki en iyi ninja odur. yaşı itibariyle'de en iyi hokage adayıdır. ama hokage olması onu köyün en iyi ninjası yapmaz. çünkü Tsunade bile şuan Naruto'dan güçsüzdür... Kakashi 'de çakra yok, adam akıllı summoning yok, çok güçlü bir jutsu yok, yok oglu yok. ne yapacak pain saldırdığında chidori mi atacak? gelen summoningleri o güçsüz elleriyle havayamı kaldıracak ?.. mangafox narutobase girin forumlara sıralamada kakashinin yeri bellidir. bir donanimhaber'de şu adam abartılıyor. o da bilgisizlikten. Kakashi'yi herkes tanıyor demişsin. tabiki tanıyacak. sharingan'ı olan kaç kişi var ki naruto dünyasında ? itachi, sasuke, danzo,madara birde beleş sharinganlı kakashi. benim demek istediğim şey şudur. kakashinin seviyesi "KAGE" seviyesi hiçbir zaman olamıyacak.. iyi bir jounin'dir. köydeki itibariyle, akıllı olması ve yaşı itibariyle hokage adayı olmasında da bir sakınca yok.

edit: kakashi'yi benden çok seveniniz olmasın ama gerçekler böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helloween -- 23 Ağustos 2011; 16:50:27 >
  • quote:

yazılarım silindi ama o yazılarda çok güzel açıklamıştım.. spoiler'den eser yoktu halbuki niye silindi ? manga'dan bir tek alıntı bile yapmamıştım. okadar yazı yazdık açıkladık. şimdi o yazılar silindi ve hiç yazasım gelmiyor forumdan soğudum resmen... nerde ne yazmışım buranın mod'u bana bir açıklıyabilirmi bunu? hangi yazdığım spoiler ?

@07BLueDeViL07: cevap verme tarzınız Cyphon ile aynı. ya "mantıksız" diyorsunuz ya da "onlar torpilli" . yaw be gözünü seveyim. kakashi madem 1000 jutsu biliyor neden ülkesi yokedilirken chidori hariç bi tanesini kullanmadı? 999 tanesi nerde ?. adamda daha adam akıllı summoning yok. nasıl başa çıkacak pain'in kuduz köpekleriyle ?. kakashi bildiğin bir jounin'dir yaw şu adamı abartıp durmayın. Kakashi deilmi painin elemanına geberen ?. aynı painin 6 tanesini 17 yaşındaki naruto ezen değilmi ? nerde bu Kakashi hazretlerinin 999 kalan jutsusu? adamın seviyesi belli jouninlikten öteye geçemez. naruto ve tsunade haricinde köydeki en iyi ninja odur. yaşı itibariyle'de en iyi hokage adayıdır. ama hokage olması onu köyün en iyi ninjası yapmaz. çünkü Tsunade bile şuan Naruto'dan güçsüzdür... Kakashi 'de çakra yok, adam akıllı summoning yok, çok güçlü bir jutsu yok, yok oglu yok. ne yapacak pain saldırdığında chidori mi atacak? gelen summoningleri o güçsüz elleriyle havayamı kaldıracak ?.. mangafox narutobase girin forumlara sıralamada kakashinin yeri bellidir. bir donanimhaber'de şu adam abartılıyor. o da bilgisizlikten. Kakashi'yi herkes tanıyor demişsin. tabiki tanıyacak. sharingan'ı olan kaç kişi var ki naruto dünyasında ? itachi, sasuke, danzo,madara birde beleş sharinganlı kakashi. benim demek istediğim şey şudur. kakashinin seviyesi "KAGE" seviyesi hiçbir zaman olamıyacak.. iyi bir jounin'dir. köydeki itibariyle, akıllı olması ve yaşı itibariyle hokage adayı olmasında da bir sakınca yok.

Saydıkların arasında danzo'da geçiyor , o doğuştan mı sahip sharingan'a.hayır o da beleş sharingan'lı o zaman.Ancak niye sadece kakashi'ye beleş diyorsun o zaman ?
    Kakashi'yi kötülemeye çalıştığın açık.Ya da seviyesini düşük göstermeye.
  • quote:

yazılarım silindi ama o yazılarda çok güzel açıklamıştım.. spoiler'den eser yoktu halbuki niye silindi ? manga'dan bir tek alıntı bile yapmamıştım. okadar yazı yazdık açıkladık. şimdi o yazılar silindi ve hiç yazasım gelmiyor forumdan soğudum resmen... nerde ne yazmışım buranın mod'u bana bir açıklıyabilirmi bunu? hangi yazdığım spoiler ?

Bak canım kardeşim.. Bu seriyi 4 yıldır takip ediyorum. Animesini de ve mangasını da güncel olarak takip ediyorum. Bunun dışında yabancı sitelerden yorumları okuyorum ve yorum yapıyorum. O yüzden bir karakterin fanboyluğunu yapacak değilim. Sana örnekler verdim sense sorduklarının cevaplarını çarpıtarak farklı yerlere kaydırdın olayı. Ayrıca günlük konuşmanı bilmiyorum fakat buraya yazdığın yazı tarzın seviyesizce. Bunun dışında haklı olmak için olayları karıştırıp yeri geldiğinde kendinle bile çelişir duruma geliyorsun.

Ben bunu sorun ediyor muyum? Hayır. Ancak iş farklı yerlere gittiğinden ve forumda da uyulması gereken kurallar olduğundan kestim tartışmayı.

Seriyi ciddi şekilde anlayarak takip edenlerin aklına ne ben Kakashi'yi en güçlü ninja olarak sokabilirim ne de sen en bernat ninja olarak sokabilirsin. Ben sana seri içinden örneklemeler yaptım fakat bu senin için yeterli olmadı. Olmayabilir de. O yüzden sen Kakashi'nin gücünü istediğin gibi bil, ben istediğim gibi bileyim. Tartışma da burada bitsin.

Hadi kal salıcakla.
  • quote:

quote:

Bak canım kardeşim.. Bu seriyi 4 yıldır takip ediyorum. Animesini de ve mangasını da güncel olarak takip ediyorum. Bunun dışında yabancı sitelerden yorumları okuyorum ve yorum yapıyorum. O yüzden bir karakterin fanboyluğunu yapacak değilim. Sana örnekler verdim sense sorduklarının cevaplarını çarpıtarak farklı yerlere kaydırdın olayı. Ayrıca günlük konuşmanı bilmiyorum fakat buraya yazdığın yazı tarzın seviyesizce. Bunun dışında haklı olmak için olayları karıştırıp yeri geldiğinde kendinle bile çelişir duruma geliyorsun.

Ben bunu sorun ediyor muyum? Hayır. Ancak iş farklı yerlere gittiğinden ve forumda da uyulması gereken kurallar olduğundan kestim tartışmayı.

Seriyi ciddi şekilde anlayarak takip edenlerin aklına ne ben Kakashi'yi en güçlü ninja olarak sokabilirim ne de sen en bernat ninja olarak sokabilirsin. Ben sana seri içinden örneklemeler yaptım fakat bu senin için yeterli olmadı. Olmayabilir de. O yüzden sen Kakashi'nin gücünü istediğin gibi bil, ben istediğim gibi bileyim. Tartışma da burada bitsin.

Hadi kal salıcakla.

yazdığım hangi yazı seviyesizce? bence sen çok alıngansın. 1000tane jutsu biliyor dedin bende sana hani nerde onlar dedim. cevap veremedin. naruto ve sasuke için torpilli dedin. kakashi'nin beleş sharingan'ını görmezden geldin. bazı şeyler içinde mantıksız dedin. şimdi de seviyesiz olduk. onlarca foruma üyeyim diyorsun fakat forum tartışmasından haberin bile yok. onca yazı yazdım aldığım cevaplar "torpilli" "mantıksız" "seviyesiz" . birde bana kendinle çelişiyosun diyosun fakat silinen mesajlarında kendi kurduğun cümlede çelişen sendin. o silinen mesajlar bi geri alınabilse de görse herkes.

@M.K.T: kakashi'nin seviyesi zaten düşük. pain'in elemanlarına ölen o değilmiydi? naruto jutsu'su nu kullandıktan sonra "beni geçti" diyen değilmiydi?. neden gerçekleri duymak sizi bu kadar bozuyor anlamış değilim. kakashiyi bu kadar seviyosanız doğumgününüz de pastasını yapın yiyim ne diyeyim size adamı "madara" gücünde gösteriyosunuz. 1000 jutsuymuş. güleyim bari. neyse kakashi hardcore fanları alınır şimdi gerçekleri gizleyeyim.
  • Birader bi sorunun varsa pm at çözelim. Konuyu kapansın herkes istediği gibi değerlendirsin diyorum hala körüklüyorsun konuyu. Tamam sen haklısın eyvallah...
  • Kakashi de İtachi gibi çok erken Chunin olmuş ama nedense Kakashi biraz ezik gibi gösteriliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urusai -- 23 Ağustos 2011; 18:50:09 >
  • 
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.