Şimdi Ara

Narkoz hakkında merak ettiklerim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
67.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Darkchild

Ben ameliyat olmuş biri olarak .. ameliyatın sonuna doğru uyanmıştım.. ayrıca narkoz verilince 30 saniye içinde uyummuştum.. kolumun uyuştuğunu hissettim dedikten sonrasını pek hatırlamıyorum..

aynı hisleri bende yaşadım uyumucam diye direndim ama kafa yavaş yavaş kaydı sonra 6 saat sonra uyandım
  • bana ilaç vericez dediler koldan şırıngayı taktı yarısını verdi küt gitmişim sonunu ve şırınganın çıkarılışını hatırlamıyorum hiç içki sigara yok zannedersem ondan galiba pek bi hızlı gittim öyle 30 saniye felan sürmedi toplasan 5-10 saniye ilaveten yada boyum 1.90 kilom 84 kalıplı gördüler kuvvetli ilaçmı verdiler bilmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 2 Eylül 2008; 21:28:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurtuncel

bi de anesteziden sonra uyaninca, dunyanin en mutlu ve en dertsiz insani gibi hissediosun ki kendini, o inanilmaz guzel birsey.. atom bombasi patlasa umrunda degil, o kadar keyifli oluosun :)
    ...

Arkadaşa katılıyorum, narkoz çok FENA KAFA YAPIYOR....

Bende 17 temmuzda ameliyat oldum, 27 temmuzda Mettalica konserine gittim (bu ayrıntı o kadar önemli değil ama neyse..)..

giriyorsun ameliyathaneye çok soğuk tam benlik (ayıptır söylemesi vücuden kutup ayısı formundayım:D tam bana göreydi)
    sonra adam serum amaçlı hortumu çıkarıp iğnesinden ilk anestezi ilacını veriyor peşine diğer kolda bir delik daha, 15 saniye içinde gidiyorsun.... son hatırladığın şey, Max payne'deki şu Max'e uyuşturucu yaptıktan sonra ekran kayıyor ya tek hatırladığın o oluyor... en azından benim için öyle olmuştu:D:D

Anestezist arkadaşlar bu benzetmeye kızacaklar galiba ama yani o efekti anlatabilecek tek an o gibime geliyor:D ama sonuçta korkmamak lazım korkmuyorsan lokal anestezi isteyebilirsin olacağın ameliyata bağlı, ama yok korkarım diyorsan genel anestezi ol.... Ama geçen ay okuduğum bir haberde lokal anestezi ile yapılan kalp ameliyatları(ki bunu yapanda Türkiye sınırları dahilinde bir üniversite hastanesiydi galiba) genel anestezi ile olanlara göre daha hızlı iyileşiyormuş, tabi cesaret etmekte önemli....
    Birde kilo olarak biraz fazlaysanız (benim tahmini 15 kilo kadar bi fazlam var) ve de bel ile ilgili bir sorununuz varsa (ağrıma anlamında) ameliyat sonrası zor olabiliyor.. benim olduğum ameliyat için en pis ameliyat diyorlar, ama ameliyat gereği yan yada yüz üstü yatabiliyorsunuz, tabi kilodan dolayı yüz üstü belin üst kısmı işkence yapıyor... yan yattığımda da ameliyat sonrası aşırı hassaslaştığı için 30 dakika da bir yön değiştirdim, bir sol yana bir sağ yana yattım, tabi bunun sonucunda hem ben hem refakatçim sabaha kadar neredeyse hiç göz kırpamadık, ama bu kimseyi korkutmasınbir kaç komplikasyonun birleşmesinden oluşan birşeydi, çoğu kimsenin böyle bir sorun yaşayacağını sanmıyorum(bir önceki sene bel ağrısından dolayı kas gevşetici hap, sonra 10 adet kas gevşetici iğne sonra tekrar kas gevşetici hap kullanacak kadar deli bir bel ağrısıydı,)... Allah kimseye ciddi ameliyat ciddi hastalık geçirttirmesin..

İyi günler , Orhan..

• 2 kez narkoz yemek zorunda kaldım yarın 3. Kez yicem ve yine buru ameliyatı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.