Şimdi Ara

Nano Sim Kart Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün Turkcell bayiide normal sim kartımı kestirip nano sim karta çevirdik. Sanki bir az çekme durumu var gibi özellikle full çekiyorken 3g ile bir veya iki çizgi düşmesi var, bu muhtemel midir yoksa bulunduğum konumdan mıdır? Yani orijinal olarak nano sim kart almayıp kestirenlerde böyle bir durum oldu mu?

• İllaki böyle durumlar yaşanabilecektir. Orjinal nanosim kartın fiyatı 12.5 TL. iPhone 5 alabilmiş bir kişinin buna 12.5 TL vereceğine 5 TL verip kart kestirmesine anlam veremiyorum. Ha bide hattınız kontörlüyse tüplü ferrari gibi olur maşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

Arkadaşlar bugün Turkcell bayiide normal sim kartımı kestirip nano sim karta çevirdik. Sanki bir az çekme durumu var gibi özellikle full çekiyorken 3g ile bir veya iki çizgi düşmesi var, bu muhtemel midir yoksa bulunduğum konumdan mıdır? Yani orijinal olarak nano sim kart almayıp kestirenlerde böyle bir durum oldu mu?

Bendede aynı durum oldu.İlave olarak karşı tarafa az ses gitmeside vardı.Kesmeden kaynaklanıyor.Kartı değiştirince sorunlar ortadan kalktı.
  • orjinal kart kullanın, diğer türlü sağlıklı bir iletişim kuramazsınız
  • Milyarlık telefon alıp hattı kestirenleri daha sonrada sorun çıkınca microsim/nanosim alanlari gordukce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RainKnight -- 22 Ocak 2013; 10:31:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eL1te

İllaki böyle durumlar yaşanabilecektir. Orjinal nanosim kartın fiyatı 12.5 TL. iPhone 5 alabilmiş bir kişinin buna 12.5 TL vereceğine 5 TL verip kart kestirmesine anlam veremiyorum. Ha bide hattınız kontörlüyse tüplü ferrari gibi olur maşallah.

Ücret vermedim bile. Sadece ordakiler bir kesip deneyelim ancak olmazsa satın alırsınız dedi. Her şeyi anlatmadığım için yanlış yargıladınız.

• quote:

quote:

İllaki böyle durumlar yaşanabilecektir. Orjinal nanosim kartın fiyatı 12.5 TL. iPhone 5 alabilmiş bir kişinin buna 12.5 TL vereceğine 5 TL verip kart kestirmesine anlam veremiyorum. Ha bide hattınız kontörlüyse tüplü ferrari gibi olur maşallah.

Ücret vermedim bile. Sadece ordakiler bir kesip deneyelim ancak olmazsa satın alırsınız dedi. Her şeyi anlatmadığım için yanlış yargıladınız.

Yargılama olarak algılamayın. Böyle bir cihazı kullanıyorsanız simkart konusunda cimri olmamanızı tavsiye ettim. Sonuçta çok pahalı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tek sim kart ile ipad ve iphone?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biz onun testini yaptık. Gercekten cok bariz çekmede düşmeler oldu.

• quote:

quote:

quote:

Yargılama olarak algılamayın. Böyle bir cihazı kullanıyorsanız simkart konusunda cimri olmamanızı tavsiye ettim. Sonuçta çok pahalı değil.

Cimrilik de değil, sadece bana kesmeyi önerdiler. Zaten olmazsa da fiyatını söylediler, orijinal nano sim kart vereceklerdi ve tabii ki de çok pahalı değil. Sadece 'çalıştığı' için bir sorun görmedim; ama görmediğim sadece mağazanın içindeydi. Dışarı çıkınca test vs. edince farkına vardım ve bölgesel de olabilir diye düşündüm; ama demek ki arkadaşlarımız kesilen kartta performans eksikliği var diyorlar, eyvallah. İlk defa nano sim kart kullanıyorum, bilmemem normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutkocoglu

Biz onun testini yaptık. Gercekten cok bariz çekmede düşmeler oldu.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Ayrıca sizlere de çok teşekkür ederim @magosan ve @by_mercure.
  • nanolar turkcell hariç yok sanırım daha
  • Nano Sim Kart yapamazsın dediler, yaptım oldu! (Bkz: Ali Ağaoğlu)

Ben dün bu adresteki talimatlara uyarak normal (mikro değil, kocaman olan!) 64K Turkcell sim kartı, nano simkarta çevirdim evde. Özel bir kesme aleti filan da kullanmadım, PDF dosyasının çıktısını aldım, kalemle çizdim ve makasla kestim, zımparayla incelttim. 10-15 dakikalık hassas bir işlem ama çalıştı. Sim kartım birkaç senelik, çok eski değil ve bayiide nano sim kart yoktu. Hem, ne kaybım olacak, çalışmazsa gider nano satan bir bayiiden satın alırım diye düşündüm.

Okuduğum haberlerde nano sim çok özel bir kart, %15 ince, normal sim kartı filan dönüştüremezsiniz laflarının tamamen boş olduğunu en azından fiziksel olarak kanıtladığımı düşünüyorum. Evet, daha ince, ancak bir zımparaya bakıyor kendisi :)

Püf nokta, PDF dosyasında da özellikle gösterilen ve sim kartın üzerinde olan o çizgilerin dışından kesim yapılması. Çünkü çok özenli bir plastiğe sahip olmadan, kopartılarak alındığı için bu sim kartları, ortalama işlemini iyi yapmanız gerekiyor. Bendeki çip, üst tarafa, linkte gösterilen sim karttan daha yakındı, bu kadar ortalı değildi. Ha, ben de el becerisi çok iyi bir insan olduğumu söyleyemem.

Özellikle, burada yazan "Çekmeme" ve "Performans Sorunu" gibi bir şey yaşamadım şimdilik. Daha doğrusu bunların birer şehir efsanesi olduğunu ya da GSM bayiileri tarafından yazıldığını söyleyenler de vardı. Bana "Telefonun iyi çekmez" ifadesi bilimsellikten uzak gelse de, yine de olumlu/olumsuz sonuçları objektif olarak paylaşacağım ilerleyen günlerde tekrar.

Google'a yazdığımda ilk çıkan sayfalardan birisi olduğu için başkaları da faydalansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneunu satan bilge -- 29 Ocak 2013; 13:50:55 >

• Bende ilk başta kesip kullandım. Turkcell 3G de verim alamayınca turkcell nano sim aldım. Bu kadar fark edeceğini hiç düşünmemiştim.

Bu arada ellerinde olsa bile söylemiyorlar. Ben farklı birisinden olduğunu öğrenince hemen verin dedim. 12,5 lira alıyorlar bir de üstüne karaborsa
  • Ben gsmobile hat kullanmaktayım ve malesef bu hattın mikrosimi dahi yok.Kesik hatla beraber görüşmelerde parazitlenmeler oluyor.Kız arkadaşımın ip5'te aynı yaşanılan sorunlar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReJim

Bende ilk başta kesip kullandım. Turkcell 3G de verim alamayınca turkcell nano sim aldım. Bu kadar fark edeceğini hiç düşünmemiştim.

Bu arada ellerinde olsa bile söylemiyorlar. Ben farklı birisinden olduğunu öğrenince hemen verin dedim. 12,5 lira alıyorlar bir de üstüne karaborsa

Sizin verim alamadığınız kart kaç yıllıktı ve kaç kb idi?
  • 15 günlüktü. 64 lüktü.

• quote:

Orijinalden alıntı: iphoneunu satan bilge

Nano Sim Kart yapamazsın dediler, yaptım oldu! (Bkz: Ali Ağaoğlu)

Ben dün bu adresteki talimatlara uyarak normal (mikro değil, kocaman olan!) 64K Turkcell sim kartı, nano simkarta çevirdim evde. Özel bir kesme aleti filan da kullanmadım, PDF dosyasının çıktısını aldım, kalemle çizdim ve makasla kestim, zımparayla incelttim. 10-15 dakikalık hassas bir işlem ama çalıştı. Sim kartım birkaç senelik, çok eski değil ve bayiide nano sim kart yoktu. Hem, ne kaybım olacak, çalışmazsa gider nano satan bir bayiiden satın alırım diye düşündüm.

Okuduğum haberlerde nano sim çok özel bir kart, %15 ince, normal sim kartı filan dönüştüremezsiniz laflarının tamamen boş olduğunu en azından fiziksel olarak kanıtladığımı düşünüyorum. Evet, daha ince, ancak bir zımparaya bakıyor kendisi :)

Püf nokta, PDF dosyasında da özellikle gösterilen ve sim kartın üzerinde olan o çizgilerin dışından kesim yapılması. Çünkü çok özenli bir plastiğe sahip olmadan, kopartılarak alındığı için bu sim kartları, ortalama işlemini iyi yapmanız gerekiyor. Bendeki çip, üst tarafa, linkte gösterilen sim karttan daha yakındı, bu kadar ortalı değildi. Ha, ben de el becerisi çok iyi bir insan olduğumu söyleyemem.

Özellikle, burada yazan "Çekmeme" ve "Performans Sorunu" gibi bir şey yaşamadım şimdilik. Daha doğrusu bunların birer şehir efsanesi olduğunu ya da GSM bayiileri tarafından yazıldığını söyleyenler de vardı. Bana "Telefonun iyi çekmez" ifadesi bilimsellikten uzak gelse de, yine de olumlu/olumsuz sonuçları objektif olarak paylaşacağım ilerleyen günlerde tekrar.

Google'a yazdığımda ilk çıkan sayfalardan birisi olduğu için başkaları da faydalansın.

Güncelleme:

Birkaç haftadır kullanıyoruz ve verimde, çekim kalitesinde hiçbir sorun yaşamadık. Bayiden nano kart almadan önce, bütün arkadaşlarıma pdf dosyasıyla kesim yaparak denemelerini tavsiye ediyorum artık. Kaybedecekleri hiçbir şey yok. Sorun çıkarsa zaten gider kart alırlar. Tekrar belirtmekte yarar var: Bizim kartımız 64K kartlardan, hattımız ise Turkcell.

Güncelleme 2: Üçüncü Sim kartı da kestim internetteki şablon kağıt ile :) Her seferinde, "Aha çöpe gidecek bu sefer" diye düşünüyorum ama hiç de öyle olmuyor. Turkcell ve Avea kestim bugüne kadar 3'ü de 64'lük karttı, ama hepsinin de arka tasarımı farklı idi. O metal bölgesi bambaşka idi. Çekimde filan bir sorun yok, rahat olun. Sanki şehir efsanesi dolanıyor ortalıkta!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneunu satan bilge -- 12 Nisan 2013; 12:00:13 >

• quote:

quote:

Nano Sim Kart yapamazsın dediler, yaptım oldu! (Bkz: Ali Ağaoğlu)

Güncelleme:

Birkaç haftadır kullanıyoruz ve verimde, çekim kalitesinde hiçbir sorun yaşamadık. Bayiden nano kart almadan önce, bütün arkadaşlarıma pdf dosyasıyla kesim yaparak denemelerini tavsiye ediyorum artık. Kaybedecekleri hiçbir şey yok. Sorun çıkarsa zaten gider kart alırlar. Tekrar belirtmekte yarar var: Bizim kartımız 64K kartlardan, hattımız ise Turkcell.

Güncelleme 2: Üçüncü Sim kartı da kestim internetteki şablon kağıt ile :) Her seferinde, "Aha çöpe gidecek bu sefer" diye düşünüyorum ama hiç de öyle olmuyor. Turkcell ve Avea kestim bugüne kadar 3'ü de 64'lük karttı, ama hepsinin de arka tasarımı farklı idi. O metal bölgesi bambaşka idi. Çekimde filan bir sorun yok, rahat olun. Sanki şehir efsanesi dolanıyor ortalıkta!

insan bir resimli inceleme yayınlar gsmobile hattımın nano veya mikro simi yokmuş, iphone 5 almaktan vazgeçtim vazgeçeceğim her an.

• kartı kestirip fırsatçılara para kazandıracağınıza bir kaç TL daha verin nano alın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.