Şimdi Ara

[NAND] htc HD2 (Leo) için Android Kurulum Rehberi (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.099
Cevap
7
Favori
289.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ramazanyurt, arkadasimcevabin icin tesekkurler. Iki gundur foruma girmekte zorlaniyorum devamli hata veriyordu.
  • Desire HD mi yoksa Desire HD Romlu HD2 mi?
  • aşağıdaki romu kurabilen oldu mu?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=918899

yahu her şeyi yaptım, saatlerimi harcadım bir türlü kuramadım. yaptıklarım şunlar:
    -sd kartı 1 gb ex4 7 gb fat32 olarak ve tam formatladım
    -task29 yaptım
    -magldr 1.13 yükledim
    -cw 1.3 yükledim
    -romu sd karta kopyalayıp telefonun pc bağlantısını kestim
    -cw moddan romu yükleyip yeniden başlattım

ama gel gör ki android ekranında öylece kalıyor. dedim mag ve cw sürümü ile sorunlar olabilir. o yüzden çeşitli kombinasyonları denedim. mag 1.2, mag 1.1, cw 1.2 olmak üzere çeşitli versiyonları kurdum. hiçbirisi ile bir türlü android çalışmadı. oysa mccm in ginger androidini kurmak 2 dk mı aldı. yalnız onda da 2.1 versiyon paketini telefon açamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 12 Şubat 2011; 14:26:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tamirci62

quote:

Orijinalden alıntı: PowerVu

@tamirci 2048 yahut 4096 oluyor mu data img boyutu ayrıca.. copy_data nerde yazıo

copy_data_from_nand=1 burayı mı düzenlicez.

batuist demiş ki

1- sd kartın içeriğini bilgisayarına yedekle.
    2-sd kartı komple bir formatla.. format özellikleri "FAT32 16KB (16KB Ayırma birimi)"
    3-indirdiğin rom dosyasındaki data klasörünü direkt sd kartın içine kopyala.. sd kartın içine girdiğin zaman "data" isminde bir klasör olcak ve içinde bir tane "config" isimli bir text dosyası bulunucak.. text dosyasının içindeki data size kısmı "1024" olsun.. şurdaki romu kullandığından emin ol (http://rapid_share.com/files/440652464/DFT_LEO_NAND_Android-bauner-mod-kernel-prj03.rar)
    4-kurulum yapmadan önce telefonun rom ve hspl numaralarının ilk sayfada anlatıldığı şekilde olduğundan EMİN ol.. (ihtiyat amaçlı).
    5-yukarıdaki tüm adımlar sorunsuz bir şekilde uyguladıysan her zamanki gibi magldr menüsünden indirdiğin bauner romun içindeki daf.exe'yi yönetici olarak çalıştır ve kurulumu gerçekleştir.

Kullandığın rom ile ilgili birkaç uyarı; uygulamaları hiçbir zaman sd karta taşı yada sd karta yükle yapmıyorsun. uygulama ayarlarından sd karta taşımıyorsun. şayet sd karta yüklenmiş bir uygulama olursa mutlaka telefon hafızasına taşı (telefon uygulama hafızası olarak zaten sd kartı kullanacağından sorun olmayacak). bu romda uygulamaları sd karta taşı dersen sorun yaşarsın. yada bir uygulama yüklendiğinde (bazen büyük boyutlu oyunlar otomatik olarak oyunun bir kısmını sd karta taşır - diğer bir ifade ile imaj dosyasının dışına taşır- bu halde de sorun yaşayabilirsin.. mesela telefonu kapatıp açtığında sana klavye kullınımını anlatan rehber karşına çıkarsa anlaki böyle bir durum var!! kısacası tüm uygulamaları ve oyunları mutlaka telefon hafızasına taşı ayarları olmalı ..

yukarıdaki adımları sıfırdan bir uygularmısın.. şöyle temiz bir çalışma ile sorun olmayacaktır eminim... ama hiçbir adımı atlama

burada dediğiniz data dosyasını kopyalıyorum direk sd karta. romun içerisindeki data dosyası kalıyor değil mi onu hiç ellemiyorum? yani kes demiyorum kopyalıyorum ve 2 data dosyası oluyor elimizde? bu romu yüklerken 1024 olarak değiştirdiğimiz şekilde yüklüyoruz telefona? ayrıca verdiğiniz linkte birde crdownload adında 7 mblık bir dosya daha geldi extra olarak. bu bir işe yarıyor mu acaba sürekli edit yapıyorum ama kusura bakmayın :) bişey daha dikkatimi çekti romla ilgili. market eski versiyonda kalıyor kenidini yenilemiyor. mesela angry bird'ü indirmeye kalktım ama bulamadım onun yerine angry bir season var mesela. uygulamalar kendini güncellemiyor. bu bence büyük bir eksik. sade bir rom demişsiniz ama bence bunlar sadelikten öte eksiklik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canber_k -- 12 Şubat 2011; 21:46:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyurt

aşağıdaki romu kurabilen oldu mu?

yahu her şeyi yaptım, saatlerimi harcadım bir türlü kuramadım. yaptıklarım şunlar:
    -sd kartı 1 gb ex4 7 gb fat32 olarak ve tam formatladım
    -task29 yaptım
    -magldr 1.13 yükledim
    -cw 1.3 yükledim
    -romu sd karta kopyalayıp telefonun pc bağlantısını kestim
    -cw moddan romu yükleyip yeniden başlattım

ama gel gör ki android ekranında öylece kalıyor. dedim mag ve cw sürümü ile sorunlar olabilir. o yüzden çeşitli kombinasyonları denedim. mag 1.2, mag 1.1, cw 1.2 olmak üzere çeşitli versiyonları kurdum. hiçbirisi ile bir türlü android çalışmadı. oysa mccm in ginger androidini kurmak 2 dk mı aldı. yalnız onda da 2.1 versiyon paketini telefon açamadı.

lanet ettim vallahi. 2 gündür bir türlü kuramadım. her şeyi de yaptım. görüntü olarak hoşuma gitmişti bu meret.

tavsiye ettiğiniz başka rom var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ineversmoke

Arkadaşlar merhaba.

Şu anda dandi'nin DL DesireZ v3.4 romunu kullanıyorum:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=913597

Her şey çok güzel, gördüğüm tek eksik klavyesinde yön tuşları olmayışı.

Daha önce hiç klavye değiştirmedim, bildiğimiz htc klavyesini bu roma nasıl dahil edebilirim?

Marketten download derseniz düşer bayılırım her halde :)

Doğrusu aradığım klavyeyi markette bulamadım ben.

arkadaşım bende o romu kullanıyorudum ama partisyon yapmamıştım sd karta hfıza yeterli olmadığı için partisyon yaptım ve romu tekrardan kurdu ancak aşırı derecede ağırlaştı cihaz sendede böyle bi sorun varmı acaba partisyon yaptın mı?

• Blackberry Bold 9700 cihazım ile Metro FM dinlerim çoğu zaman, bugün Android'de güzel bir radyo uygulaması yok mu diye aratınca şunu gördüm ve çok beğendim paylaşmak istedim.

Android Radio Online
    http://aor.leadapps.com/

Çok güzel bir uygulama tonlarca Radio seçeneği var. İsterseniz kendinizde ekleme yapabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topsakalc

arkadaşım bende o romu kullanıyorudum ama partisyon yapmamıştım sd karta hfıza yeterli olmadığı için partisyon yaptım ve romu tekrardan kurdu ancak aşırı derecede ağırlaştı cihaz sendede böyle bi sorun varmı acaba partisyon yaptın mı?

Hız sorunum yok, partition'da romu yayınlayan ext4 tavsiye ediyor. Benim kart 2gb, 1 partition fat32 formatında, 2 partition 1gb boyutunda ext4 formatında.

Rom aksine çok hızlı ve stabil, imilkas'ın çok beğendiğim romundan çok daha stabil ama pil konusunda nedense onunki kadar iyi değil.

En son 3.5 update yayınlandı ve güncelledim, son derece memnunum romdan.

quote:

lanet ettim vallahi. 2 gündür bir türlü kuramadım. her şeyi de yaptım. görüntü olarak hoşuma gitmişti bu meret.

tavsiye ettiğiniz başka rom var mı?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=913597

• arkadaşlar androidi başarılı bi şekilde kurdum.. sanki yeni bi tel almış gibiyim cihaz win.mobile'a göre cok daha hızlı ve stabil oldu..

yalnız bi kaç tane sorum olacak:

1) telefon numarası çevirirken tuşlara bastığımda titreşim alıyorum, bu özellik nası kapatılır?
    2)kalibrasyon kafayı yedi sanırım, ilk kurdugumda kalibrasyonu yaptım, ekran döndürmede bi sorun yoktu ama bi kaç saat sonra farkettim ki teli çevirince döndürme olmuyo (resimler, klavye vs.) bu sorunu nasıl giderebilirm?
    3)teli usbden taktıgımda sadece şarj ediyo, bütün ayarları denedim ama usb den takınca ne sd kartı görebiliyorum nede htc senceden bağlanabiliyorum, aygıt yöneticisinde Htc android aygıtı diye gözüküyo ama.. (driver falanmı yüklemek gerekiyo ki?)

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafergumus -- 13 Şubat 2011; 3:23:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zafergumus

arkadaşlar androidi başarılı bi şekilde kurdum.. sanki yeni bi tel almış gibiyim cihaz win.mobile'a göre cok daha hızlı ve stabil oldu..

yalnız bi kaç tane sorum olacak:

1) telefon numarası çevirirken tuşlara bastığımda titreşim alıyorum, bu özellik nası kapatılır?
    2)kalibrasyon kafayı yedi sanırım, ilk kurdugumda kalibrasyonu yaptım, ekran döndürmede bi sorun yoktu ama bi kaç saat sonra farkettim ki teli çevirince döndürme olmuyo (resimler, klavye vs.) bu sorunu nasıl giderebilirm?
    3)teli usbden taktıgımda sadece şarj ediyo, bütün ayarları denedim ama usb den takınca ne sd kartı görebiliyorum nede htc senceden bağlanabiliyorum, aygıt yöneticisinde Htc android aygıtı diye gözüküyo ama.. (driver falanmı yüklemek gerekiyo ki?)

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

1) android 2.3 romlardan kullanıyorsan dial one marketten indir. Orada seçenek var titreşimi kapatabilirsin.
    2) romu kurunca calibrasyon yapma, olduğu gibi bırak.
    3) usb kablosunu takınca yukarıda pil ve saati gösterdiği yerden parmağınla aşağı kaydır usb connected bas ve turn on usb storage'ye tıkla.

umarım yardımcı olmuşumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurhan36

quote:

Orijinalden alıntı: ftd

quote:

Orijinalden alıntı: gurhan36

Ustalar, Kimse soruya cevap vermek istemiyor mu? Özellikle GPS ve özellikleri stabil çalışan NAND Android yok mudur yahu? Mesela Dutty'nin WM Rom'u gibi

Dostum, 22 ocaktan beri mdj gb 2.6 romu kullanıyorum gps dahi mükemmel çalışıyor(gps ilk bağlantıda bağlanması biraz zaman alıyor ama sonrakiler hızlı). Arada diğer romları kurup test ettim ama hiçbiri bu rom kadar stabil ve hızlı çalışmadı.

Teşekkür ederim kardeş linki eklermisin.

link silinmiş sanarım, bulamazsam upload ederim.

• arkadaşlar rom denemesi yapacağınız zaman size zahmet aşağıdaki romu deneyebilir misiniz? eğer kurabilirseniz kurulumu bana adım adım anlatabilir misiniz? 2 gündür uğraştım ama bir türlü kuramadım. yapmadığım şey de kalmadı. sd kartı 4-5 defa tam formatladım. her şeyi düzgün yaptım.

• Çok üzgünüm ama ben pes ettim.

HD2 mi kullanırken bir de telefona ihtiyaç duyuyorum yanında !!

Eve, çoluğa çocuğa daha az vakit ayırabiliyorum artık, hanım söylenmeye başladı iyiden iyiye :)

Benim bol bol vaktim var, windowsla yada olduğu kadar androidle ben kullanırım diyen arkadaşım olursa; ciziksiz, sorunsuz cihazımı satmaya karar verdim...Henüz 5 aylıktır, garantili kvklıdır. Yedek pilinden 8 gb lık kartına, hatta masa üstü dokuna kadar da hepsini vereceğim..

ilgilenen arkadaşım olursa PM atabilir.

1337 başta olmak üzere forumda emeği geçen herkese, telefon ile bile sorularıma cevap veren ineversmoke' a teşekkürü bir borç bilirim...

Teşekkürler...
  • quote:

arkadaşlar rom denemesi yapacağınız zaman size zahmet aşağıdaki romu deneyebilir misiniz? eğer kurabilirseniz kurulumu bana adım adım anlatabilir misiniz? 2 gündür uğraştım ama bir türlü kuramadım. yapmadığım şey de kalmadı. sd kartı 4-5 defa tam formatladım. her şeyi düzgün yaptım.

ROM'u indir hafıza kartını formatla. ROM'u hafıza kartının içine at. Ondan sonra.

İşlemler Şu şekilde..!

1. Cotullanın vermiş olduğu maglldr 1.13 kurhttp://cotulla.pp.ru/leo/Android/DFT_LEO_MAGLDR113_DAF.rar
    2. Recovery 250M dosyanını indir. http://www.multiupload.com/IE6TW4UJPQ Kurulumu yap.
    3. Cihazı açarken açma tuşuna basılı tut. 7 Seçeneğe gel. Recovery mod başlasın.
    4. install SD kart seçeneğine gel 3. seçenek olması lazım. yes tuşuna bas. choose Rom seçeneğine gel yes tuşuna bas. ROmu göreceksin üstüne gel. Tekrar yesle rom yüklemeye başlayacaktır. İşlem bitince ROM'un hazır. Sürekli silme tuşuna basarak recoverymod ana ekranına gel reboot seçeneğine gel. telefon yeniden açılacak ve ROm2un seni karşılayacak. Takıldıpın yer varsa sor :)

• quote:

quote:

arkadaşlar rom denemesi yapacağınız zaman size zahmet aşağıdaki romu deneyebilir misiniz? eğer kurabilirseniz kurulumu bana adım adım anlatabilir misiniz? 2 gündür uğraştım ama bir türlü kuramadım. yapmadığım şey de kalmadı. sd kartı 4-5 defa tam formatladım. her şeyi düzgün yaptım.

ROM'u indir hafıza kartını formatla. ROM'u hafıza kartının içine at. Ondan sonra.

İşlemler Şu şekilde..!

1. Cotullanın vermiş olduğu maglldr 1.13 kurhttp://cotulla.pp.ru/leo/Android/DFT_LEO_MAGLDR113_DAF.rar
    2. Recovery 250M dosyanını indir. http://www.multiupload.com/IE6TW4UJPQ Kurulumu yap.
    3. Cihazı açarken açma tuşuna basılı tut. 7 Seçeneğe gel. Recovery mod başlasın.
    4. install SD kart seçeneğine gel 3. seçenek olması lazım. yes tuşuna bas. choose Rom seçeneğine gel yes tuşuna bas. ROmu göreceksin üstüne gel. Tekrar yesle rom yüklemeye başlayacaktır. İşlem bitince ROM'un hazır. Sürekli silme tuşuna basarak recoverymod ana ekranına gel reboot seçeneğine gel. telefon yeniden açılacak ve ROm2un seni karşılayacak. Takıldıpın yer varsa sor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: emreok

Çok üzgünüm ama ben pes ettim.

HD2 mi kullanırken bir de telefona ihtiyaç duyuyorum yanında !!

Eve, çoluğa çocuğa daha az vakit ayırabiliyorum artık, hanım söylenmeye başladı iyiden iyiye :)

Benim bol bol vaktim var, windowsla yada olduğu kadar androidle ben kullanırım diyen arkadaşım olursa; ciziksiz, sorunsuz cihazımı satmaya karar verdim...Henüz 5 aylıktır, garantili kvklıdır. Yedek pilinden 8 gb lık kartına, hatta masa üstü dokuna kadar da hepsini vereceğim..

ilgilenen arkadaşım olursa PM atabilir.

1337 başta olmak üzere forumda emeği geçen herkese, telefon ile bile sorularıma cevap veren ineversmoke' a teşekkürü bir borç bilirim...

Teşekkürler...

Bende bir ara kızıp İphone 4 aldım. 2 gün kullandım sıkıldım makineden. Steve JOB'sun bizleri nasıl dolandırdığını gördükçe tüylerim diken diken oldu. Apple ve ApsStore ile bizleri uygulma babında nasıl kandırdığını gördüm. Sürekli karşılaştırmalar yaptım. ve Sıfır cihazı hemen sattım. Tekrar HTC me döndüm. Anladım ki Android demek özgürlük demek. inan mobil aygıtlar o kadar yetenekli ki biraz araştırınca hayretler içine düşüyorsunuz. Başımdan geçen kısa bir olayı anlatacağım sizlere.!

İphone makineler güzel makineler reklamlar ile iyiden iyiye pohpohlanıyorlar. İphone alınca appstore kaydımı yaptırdım ve appstore de gezinmeye başladım way be dedim kendime bizim ziraat bankası bile bu telefona yazılım yapmış. Dokunuyorsun şak bankanın internet sitesindesin. Eee bizim androidlerde böyle bir uygulama yok.
    Android üzerindeki internet tarayıcısını açtım ziraat bankası mobil yazdım google şak karşıma ziraat bankasının mobil sitesini açtı Girdim baktım Herşey web tarayıcıdan rahatca yapılabiliyor. İphondeki yazılımı yapan vatandaş programa ziraat bankasının wap sitesinin kısa yollarını koymuş bir kaç tane şekil resim koymuş alın size ziraat bankası iphone uygulaması.. yani bir mobil sitede işlem yapmanız için o internet sitesinin mobil yazılımı gerekli değil. Bu işlemleri 5-6 sene önce çıkan symbian s60 nokia N70 telefonumdan bile yaptım. Telefonunuzdan bütün mobil sitelere girebilir işlem yapabilirsiniz. Yeterki ne aradığınızı bilin. Mesela THY mobil yazın THy2nin mobil internet sayfası açılsın uçak bileti alın :) Sık kullandığınız mobil siteleri telefon üzerindeki sık kullanılanala ekleyin saniyeler içinde ekranınıza gelsin.

Neyse asıl konumuz telefonumuzun çok vaktimizi alması. Karar senin dostum. Zaten yanında 2. bir telefon taşıyor isen sen zaten HTC HD2 den vazgeçtin demektir. lakin sonradan üzülme :)

• Selamlar ben cyanogen mod7 yükledim gingerbread. ama bunda eskisi gibi kişileri facebookla eşleştirme yapamıyorum sadece 1-2 tane eslestiriyo wm6.5 daki gibi tek tek eslestirme yapabiliyormuyuz bunda da
  • Sensesiz ROM'lar ne yazıkki böyle bir şey yapamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreok

Rica ederim ama pes etmene üzüldüm

Sağlık olsun diyelim
  • quote:

quote:

İşlemler Şu şekilde..!

cevap için teşekkürler ama bunları 6-7 kez yaptım. hatta çeşitli mag ve cw versiyonları kullandım. hatta cw nin 150, 250, 450 versiyonlarını denedim. sd kartı 4-5 defa yeniden bölümledim, tam formatladım. yine olmadı videoya çektim xda forumunda gösterdim. hiçbir şekilde romu kuramadım. sorun nerede anlayabilmiş değilim. bundan sonra hemen rafdroid desire hd romu kurdum 5 dk mı almadı. şu an çok ta güzel çalışıyor. quadrant da 2000 civarı puan alıyor.

bu arada romu kurduysan nasıl bir rom? görüntü olarak hoşuma gitti. tekrar denemeye değer mi?

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.