2.4 versiyonunda kapalı sarz konumunda led ısık yesile dondumu eger sorun yoksa bende yukleyim. Bu arada rom gecislerinde cihaza task 29 yapmak gereklimi?
arkadaşlar bu mdj gingerbread v2.4 kullananlar özellikle. herhangi biriniz uyduya bağlanabildimi. ben ndrive ile kesinlikle bağlanamıyorum :). birileri warsa başaran benide yönlendirebilir mi :) ilginiz için şimdiden teşekkür ederim . bu arada sd karta partiton oluşturmak için ya windows un ayarlarıyla fena halde oynamak lazım ki tavsiye etmem :). yada ubuntu benzeri dağıtımlarla linuz edinip disk utility veya partiton manager ile yapmak lazım. zaten bu gparted live dedikleri de linux altından live çalışan bir program. bunu neden söyledim herhangi bir cd sürücüye sahip olamayan netbook kullanıcıları olabilir ( benim gibi ) çok rahat ve sorunsuz yapılıyor :)
quote:
Orijinalden alıntı: drjekyll68
Batuist arkadaşım sistem sd kartı görüyor. çünkü ayarlardan sd kart ve depolama bölümüne girdiğimde sd kartın dolu ve boş hacmini gösteriyor.
tamam sorun var mı o zaman?
quote:
Orijinalden alıntı: ukirtis
2.4 versiyonunda kapalı sarz konumunda led ısık yesile dondumu eger sorun yoksa bende yukleyim. Bu arada rom gecislerinde cihaza task 29 yapmak gereklimi?
ben sadece windows dan Android'e geçişte bir kere yaptım ve bir daha yapmadım. Yukarı da linkini verdiğim ROM gayet iyi şimdilik. Ben de dah yeni kurduğum içim deneyorum henüz ama bi olumsuzluk yok şimdiye kadar....
Yukardaki link, 'prj Clean Desire' ROM'una ait. Bu ROM'u kullananlar söylebilirler mi acaba?:
- ext4 (a2sd) destekliyor mu? Desteklemiyorsa , bu ROM'un bir üst versionu çıktığında ne yapmayı planlıyorsunuz? (Tek tek programları yüklemek yerine?) - Applicationları yüklerken telefon hafızasına mı , sd karta mı diye seçebiliyor muyuz? Yada programları nasıl SD karta yüklüyoruz?
Bu ROM'da (MCCM HD v5.0) 'a ait. Bu ROM'u deneyenler var mı ?
- Şuana kadarki en stabil , en hızlı ROM olduğu söyleniyor. (Desire HD yapımları arasında)
quote:
Orijinalden alıntı: fugeetive
arkadaşlar bu mdj gingerbread v2.4 kullananlar özellikle. herhangi biriniz uyduya bağlanabildimi. ben ndrive ile kesinlikle bağlanamıyorum :). birileri warsa başaran benide yönlendirebilir mi :) ilginiz için şimdiden teşekkür ederim . bu arada sd karta partiton oluşturmak için ya windows un ayarlarıyla fena halde oynamak lazım ki tavsiye etmem :). yada ubuntu benzeri dağıtımlarla linuz edinip disk utility veya partiton manager ile yapmak lazım. zaten bu gparted live dedikleri de linux altından live çalışan bir program. bunu neden söyledim herhangi bir cd sürücüye sahip olamayan netbook kullanıcıları olabilir ( benim gibi ) çok rahat ve sorunsuz yapılıyor :)
Kimse bahsetmemiş ama ClockWorkMode ile telefondan da oluşturabiliyorsun. Bence bu en basit, en hızlı yöntem ext4 partition oluşturmak için. Gparted felan çok yorucu ve uzun. Partition Managerlarla da olabilir ama. XDA'da bunun anlatımı mevcut:
Windows'ta Partition Manager programları ile Ext4 Partitionları oluşturmak
Yukardaki link, 'prj Clean Desire' ROM'una ait. Bu ROM'u kullananlar söylebilirler mi acaba?:
- ext4 (a2sd) destekliyor mu? Desteklemiyorsa , bu ROM'un bir üst versionu çıktığında ne yapmayı planlıyorsunuz? (Tek tek programları yüklemek yerine?) - Applicationları yüklerken telefon hafızasına mı , sd karta mı diye seçebiliyor muyuz? Yada programları nasıl SD karta yüklüyoruz?
Bu ROM'da (MCCM HD v5.0) 'a ait. Bu ROM'u deneyenler var mı ?
- Şuana kadarki en stabil , en hızlı ROM olduğu söyleniyor. (Desire HD yapımları arasında)
şimdiye kadar adam gibi kusursuz çalışan desire hd romuna rastlamadım.. şeyet biri rastlarsa bana da haber versin...!!!
yukarıda yazdıklarının cevaplarını sadece ben defalarca bıkmadan usanmadan yazdım.. o da sadece ben.. diğer arkadaşlarımı hiç katmıyorum bile araya.. hala tek tek program yüklemekten bahsedip sorular gelince artık cevap vercek fazla kimse bulmazsın sanırım... varsada ne mutlu sana!!!
Arkadaşlar başka bilgisi olan varmı? Benim nand rom u kurdum. marketten indirdiğm şeylere hafızada yer kalmamıştır diyor. ama sd kartım 1.8 gb boşluk var. bu nasıl oluyor.
quote:
Arkadaşlar başka bilgisi olan varmı? Benim nand rom u kurdum. marketten indirdiğm şeylere hafızada yer kalmamıştır diyor. ama sd kartım 1.8 gb boşluk var. bu nasıl oluyor.
arkadaşım hangi nand romu kurdum?? ap2sd yada data imaj romu kurduysan tüm uygulamalar sd karta gider.. sen kurduğun romu nereden indirdin linki ver ben bakiyim...
@Batuist; bu verdiğim 2 linkteki romlarda 'adam gibi çalışan rom'lar. lakin , kullanmasını bilene. ayrıca bu 2 romda desire hd temeli üzerine kurulmuştur.
Diğer soruma cevap olarak bu romu kullanan arkadaşların ne yaptıklarını merak etmişim yukarıda okursan. Sen bu rom'u kullanıyorsan (ki yukarıdaki mesajlarından kullanmadığını anlıyoruz.), cevabını önemserim ama kullanmadığın için konuşmaya daha fazla gerek yok.
Üslub konusunda bu kadar kişi uyardı seni, bende BİR KEZ DAHA uyarıyorum. Burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz HEPİMİZ, ama bunu !!!!!'ler koyarak değil, düzgün bir lügatla yapmalıyız.
@chirkinordek: oda başka seçenek tabiki ama kullanıcıların bir çoğu siyah ekranda kaldıklarıyla ilgili geri dönüş yaptılar :) cwm ondan pek tutmadı bence :) windows da yapabiliyosun ama paralı uygulamalarla :). 3 gündür buna uğraşıyorum adam gibi yapabilen bir tane freeware uygulama bulamadım o yüzden linux kurdum :). yaw arkadaşlar şu gps için bi diyeceği olan elimden tutacak bi hayırsever varmıdır .)
Batuist hocam, bu forumun ilk sayfasında ilan edilen rom u indirdim.
@fugeetive
CM7 Gingerbread için böyle bir GPS fixi yayınlanmış ama deneyenler pek işe yaramadığını yazmışlar. (gündüz sayfa 11'e kadar gelmişti en son. sonrasını bilmiyorum) Tam olarak nasıl yapılacağını da çözemedim, o yüzden hiç kurcalamadım.
MDH CM7 kullanacan arkadaşlar. CM7 ayarlarında DSP ayararında Phone Speaker equlazier açık mı die bir bakabilirler mi ? Bu yazılımda ses bundan mı kaynaklarnıyor acaba ?
quote:
Batuist hocam, bu forumun ilk sayfasında ilan edilen rom u indirdim.
tamam o romun app2sd yada data imaj özelliği yoktur.. eğer aynı romun data imaj özelliğini içeren versiyonunu istersen yardımcı olabilirim...
quote:
@Batuist; bu verdiğim 2 linkteki romlarda 'adam gibi çalışan rom'lar. lakin , kullanmasını bilene. ayrıca bu 2 romda desire hd temeli üzerine kurulmuştur.
Diğer soruma cevap olarak bu romu kullanan arkadaşların ne yaptıklarını merak etmişim yukarıda okursan. Sen bu rom'u kullanıyorsan (ki yukarıdaki mesajlarından kullanmadığını anlıyoruz.), cevabını önemserim ama kullanmadığın için konuşmaya daha fazla gerek yok.
Üslub konusunda bu kadar kişi uyardı seni, bende BİR KEZ DAHA uyarıyorum. Burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz HEPİMİZ, ama bunu !!!!!'ler koyarak değil, düzgün bir lügatla yapmalıyız.
evet ben kullanmasını bilmiyorum.. daha romun neyi desteklediğini neyin desteklemediğini anlamayan adam bana kullanmayı öğretecek!!! sana bu üslüp çok bile!!! sor anca cevap alırsın!!!
batuist hocam bir zahmet data image özelliği olan romu vermeni rica ederim. bunu aynı şekildemi kuracağım
bir de root yetkisi neyi sağlıyor.tam anlayamadım. o dosyayı yüklemedim ben mesela. bir eksiklik olmadı.
quote:
market enabler normal market için çalışıyor dostum . applanet farklı bir uygulama. onunda serverları sürekli online değil. sabırlı olmak birazda takip etmek gerekiyor . arada bir denk geliyor :)
bir program arşivi yapılırsa sanırım bunlara girmeye gerek kalmayacak. bu marketlerden şurdan buradan indirdiklerimizi telefonu disk modunda takınca görebiliyor muyuz oradan çıkartıp yükleyelim buraya.. sadece hafıza kartını görebildim. telefonun çektiği resimlerin bile nerede hangi klasörlerin altında olduğunu bilmiyorum.. bu ext olayını sd kart üzerinde açınca telefon kendi direk orayı görüp oraya mı kuracak uygulamaları?
quote:
batuist hocam bir zahmet data image özelliği olan romu vermeni rica ederim. bunu aynı şekildemi kuracağım
yukarıdaki link senin kurduğun romun data imaj versiyonu.. yani sd kartta bulunan imaj datasına kurduğun tüm uygulamalar vs. buluncağı yer.. şu ext partisyonlu romlarla aynı görevi görüyor.. (hemen hemen, extlerde farklı rom kurduğun zaman programlar kaybolmuyor ama bu her zaman avantaj olmuyor)
linkten romu indirdikten sonra aç :) açtığın klasörün içinde "data" isimli bir klasör göreceksin.. onun içinde de "config" isimli bir text dosyası mevcut. açtığın zaman içeriği aşağıdaki gibi,
data_img=1 data_size=1024 copy_data=1
imaj boyutunu istediğin gibi ayarlayabilirsin.. 512,1024 şekilde.. bu uygulama, oyun vs. gibi şeyler için ne kadar alan ayırmak istediğine bağlı.. 1024 yaparsan fena olmaz o zaman text dosyasının içeriği aynı yukarıdaki gibi olmalı... kaydedip kapat. daha sonra bu "data" klasörünü alıp olduğu gibi sd kartın içerisine kopyala.. ama sd kartta yeterli miktarda boş alan olsun.. çünkü sen romu kurarken 1GB boyutunda imaj dosyası oluşturmak zorunda. tek yapman gerekn "data" klasörünü sd kartın içerisine kopyaladıktan sonra romu aynı bildiğin şekilde yüklemek...
teli kapat. power tuşuna basılı tutarak aç ve magldr menüsüne gel. 5.seçeneği seç "usb flash" ve yeşil "ok" tuşuna bas.. DAF.exe'yi yönetici olarak çalıştır. next next deyip kuruluma geç ve tamamlanmasını bekle... artık rom tüm uygulamaları oyunları vs sd karta yükleyecek. bunun için extradan birşey yapmana gerek yok.. rom oldukça stabil ve performanslı çalışıyor. kesinlikle tavsiye ederim zaten bende aynını kullanıyorum... hatta ben romdan gereksiz bir ton şeyi kaldırdım daha da hafif şu an
sorun olursa yine sorarsın
quote:
Orijinalden alıntı: murtaza
quote:
market enabler normal market için çalışıyor dostum . applanet farklı bir uygulama. onunda serverları sürekli online değil. sabırlı olmak birazda takip etmek gerekiyor . arada bir denk geliyor :)
bir program arşivi yapılırsa sanırım bunlara girmeye gerek kalmayacak. bu marketlerden şurdan buradan indirdiklerimizi telefonu disk modunda takınca görebiliyor muyuz oradan çıkartıp yükleyelim buraya.. sadece hafıza kartını görebildim. telefonun çektiği resimlerin bile nerede hangi klasörlerin altında olduğunu bilmiyorum.. bu ext olayını sd kart üzerinde açınca telefon kendi direk orayı görüp oraya mı kuracak uygulamaları?
bunun için titaniumbackup pro yazılımını internetten arayıp bulun ve indirdiğiniz bütün yazılımların oyunların vs herneyse yedeğini alıp hatta ayarlarınıza kadar saklayın her rom yüklemede tekrar tekrar marketten indirip kurmak gibi işkence etmeyin kendinize!!! pro versiyonunu bulamayan olursa söylesin rapide atayım..
quote:
drjekyll68 Tarih 16 Ocak 2011; 22:47:29 bir de root yetkisi neyi sağlıyor.tam anlayamadım. o dosyayı yüklemedim ben mesela. bir eksiklik olmadı.
root yetkisi bizim bilgisayarlardaki admin hesabı gibidir.. tüm hakları size tanımanızı sağlayan bir özelliktir. market access gibi uygulamalar root yetkisi ile çalışabilirler.. yada boot ekranını değiştirmek için bir program indirdiniz bunun için root yetkinizin olması gerekir... bunun gibi durumlar için geçerlidir.. elinde ki romu root yapman için "z4root 1.3.0" versiyonunu kullanman lazım marketi açman için lazım olcak.. xda sitesinden yada googleda küçük bir arama ile bulabilirsin.. ama versiyon numarasına dikkat!!