Şimdi Ara

Nakit para nasıl değerlendirilir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
12.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler şuanda nakit 5 bin civarında param var ve her ay biriktirmeye devam ediyorum. Bu paramı nasıl değerlendirebilirim belirli bir seviyeye gelene kadar? Bankada öyle boş boş yatması hoşuma gitmiyor. Sizlerinde fikrini alayım dedim.

• Bankadan faiz gelmiyor mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 10.000 tane muzlu, vişneli, limonlu, portakallı popkek al.
  • altın ya da dolar derim. kısa vadede altın uzun vadede dolar derim
    altına yatırmak mantıklı aslında ama riskli olmaz mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nerede?

• onları bitirene kadar tarihi geçer be

• kınovkınaytkınayf kullanıcısına yanıt
    Ben yerim sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kınovkınaytkınayf

altına yatırmak mantıklı aslında ama riskli olmaz mı?

riskli olacağını düşünmüyorum. şöyle bir geçmişe bakarsanız bizim ülkemizde yükselen hiç bir şeyin düşmediğini görebiliriz. nakit bulundurduğunuzda kaybınızın daha çok olacağını düşünüyorum parayı çalıştırmak gerekir. ama eğer ihtiyacınız olan bir şey varsa o yönde harcayın derim onun haricinde uzun vadede dolar kısa vadede altın derim

ESKİDEN ADIYAMANA KAR YAĞARDI

• uniqe11 kullanıcısına yanıt
    Kural olarak bedeli peşin olarak ödenerek ve herhangi bir faiz uygulanmadan, bir kuruluştan altın veya döviz alım-satımı yapmak caizdir.

• quote:

çok haklısınız.5 ay kadar para biriktireceğim. dolar mı? altın mı?

açıkcası altında paranızı korursunuz ama altının yükseleceğini sanmam 5 ay için sanırım altın daha mantıklı olur. dolar ise çok şahibeli şuan 3,50 seviyelerinde. düşer mi? belki 3,40 seviyelerine düşebilir ama geçen sene bu zamanlarda 2,70 gibi bir şeydi yani aslında ben çıkacağını düşünüyorum. ama 5 ay için dolara güvenmiyorum. 1-1,5 yıl deseniz direk dolar derdim. benim yorumum bu şekilde. bunları göz önüne alın biraz da araştırma yapın daha sonrasında paranızı değerlendirin derim.

Kural olarak bedeli peşin olarak ödenerek ve herhangi bir faiz uygulanmadan, bir kuruluştan altın veya döviz alım-satımı yapmak caizdir.

Bu boş tanımları bırakıp işin özüne bakmak lazım. Haram diye adlandırılmasının sebebi herhangi bir emek sarfetmeden para kazanılmasıdır. İster altın ister döviz ister faiz hepsi aynı kapıya çıkar.

Ha bana göre günümüz dünyasında faiz haram demek komikliktir. Tasarrufların, fon açığı olanlarla buluşması için bankalar olmazsa olmazdır. Bu hem ülke ekonomisinin gelişmesi hemde yatırımların finanse edilmesi için son derece önemlidir. Tasarruflarını bankaya yatırarak fon ihtiyacı olanlarla paylaşmış oluyorsun. Onlarda yatırımlarını destekleyerek bir çok kişiye ekmek kapısı oluyor. Yastık altında duran paranın, altının, dövizin sana kazandıracağı üç beş kuruştan başka kimseye faydası yoktur. Bunlar sadece benim düşüncelerim değil günümüz ekonomisinde nesnel gerçekler.

Ben sadece faize yatırmam altına dövize yatırırım dediğin için yazdım.

Tabi bu konuda her türlü fikir alışverişine açığım.
    Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqe11 -- 20 Aralık 2016; 16:8:24 >

• uniqe11 kullanıcısına yanıt
    düzen sadece benim veya senin düşüncelerinle işlemiyor kardeşim. Kendi düşüncelerine göre insanlara vaaz vermek doğru değil. senin aldığın %1 lik faiz bankalardan gerçekten ihtiyacı olduğu için %1 veya daha fazlası bir oranla çekilen paranın üzerine koyulan farktan geliyor. Faiz ile borsa çok çok farklı şeyler.

• ASSKIMM kullanıcısına yanıt
    Trump ın başa gelmesiyle doların düşüp ve buna karşılık olarak altının yükselmesini hesaba katarsak dediğiniz gibi altına yatırmak daha mantıklı

• quote:

Trump ın başa gelmesiyle doların düşüp ve buna karşılık olarak altının yükselmesini hesaba katarsak dediğiniz gibi altına yatırmak daha mantıklı

trump değil aslında olay. olay başka bir şey. mesela dünkü rus büyükelçisi olayından sonra bugün doların yükselmesi gerekirdi ama yükselmedi. trumpa bakarsakta mesela trump geldiğinde japon yeni değer kazanmıştı. ama sizin de dediğiniz gibi altın sağlıklı görünüyor
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.