uzun zamandır gps le uğraşıyorum samsung i780 telefonum 5 dk içinde bulurdu sonra teli değiştirip n97 aldım haritaları güncellemeyi felan yükledim ama bulamıyor etrafta hiç bina olmassa 20 dk sonra felan buluyordu ama etrafta bina varsa direk bağlantı kesiliyor antende arızamı var diye düşünürken abimin e71 teline harita ve güncelleme attım evin içinde olmama rağmen 20 saniye içinde gps i buldu şebeke den mi buldu diye ayarlara baktım ama yok şebeke bağlantısıda engellenmiş bi vaziyette gps antenimi güçlendirmem için kolay önerisi olan varmı yoksa bir telefoncuya götürüp anten eklettirmeyi düşünüyorum önerileriniz?
yok mu bir bilen arkadaş yardım etsin lütfen
İlk aklıma gelen cihaz darbe aldı mı?Düştü mü?
hayır almadı teli yurt dışından getirdim
yardımlı gps özelliğini aç ve sygic mc guider yada garmin yükle.
Hocam Garmin'i kurun eğer oda çözüm olmaz ise güncelleyin hala sorun devam ediyorsa cihazınızın Gps anteninde bir sorun var demektir.Cihazı servise veriniz.
eylül 2009 dan once uretilen modellerde boyle bır sorun oldugunu okomustum dun biryerden. servise goturup antenını duzelttirmelerini tavsiye ediyordu site.
Gps anteninde sorun olabilir. Gps verisine girip oradan uydu durumunu seç ve bağlanana kadar bekle 5-10 gerekirse 20 DK eğer olmazsa kesin sorun vardır
peki servise versem yüksek fiyat çıkarmı en son sevise tel verdiğimde herşeyini bozmuşlardı o yüzden servislere güvenim kalmadı birde hangi servisiönerirsiniz yaşadığım çevre ist-fatih
N97lerde gps problemi ilk cikan setlerde hardware problem yuzunden hic calismama seklinde idi, daha sonrakilerde ise baglanma suresi 15 dk buldugu bile oluyordu. 3 ay kullandim ve sattim.
Simdi ise N900 siparisi verdim.
quote:
Orijinalden alıntı: ozanbilen
N97lerde gps problemi ilk cikan setlerde hardware problem yuzunden hic calismama seklinde idi, daha sonrakilerde ise baglanma suresi 15 dk buldugu bile oluyordu. 3 ay kullandim ve sattim.
Simdi ise N900 siparisi verdim.
Hayırlı olsun Benim babamdada vardı bu aynı sorun. Sanırım eski üretim tüm N97 lerde var. Servise verdik garantiden değişti anten. Tabi biz TR den almıştık.
arkadaşlar bunun sorununu bende çook uğrailardan sonra buldum :) Menü>Uygulamalar>Yer>Konumlama>Konumlama Sunucusu buraya kadar gelin arkadaşlar. Konumlama sunucusunu kullan seçeneğini "Ana şebekede oto." seçin. daha sonra erişim noktasını kendinize en uygunu seçin. sunucu adresi boş ise boşluğa "supl.nokia.com" yazın. ve sonra deneyin bakalım olacak mı? ben böle yaptım ve sonuç mükemmel arkadaşlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme