Şimdi Ara

N82 Sertifika Sorununa Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonda gezerken dikkatimi çekti. Bir deneyeyim dedim ve işe yaradı. Sertifikasız birçok program, oyun vs. yükledim. İşte yöntem:

Menü>Uygulamalar>Uygulama yöneticisi (Uyg. yön.)>Seçenekler>Ayarlar>Çevrimiçi sertifika kontrolü (Çev.içi sert. kontrolü)'nü "Açık" yapın. Sonra doya yüklemeyi deneyin. Sertifika kontrolü için wap kullanacak (ben de kontör yemedi). Sertifikasını onaylayamazsa, sertifika bulunamadı diyor ama devam veya iptal seçeneği çıkıyor. Devam dersen yüklemeyi yapıyor ve sorunsuz açıyor. Deneyen arkadaşlar da bilgi verirlerse sevinirim.

• Cihaz zaten hackli durumda değilken (modifiye edilmiş bir installserver.exe / modifiye edilmiş bir Root Certification Authority (RCA) listesi / RomPatcher kullanılmazken) yalnızca geçerli (Yalnızca "User Caps" talep eden bir SelfCert / IMEI'nize uygun bir DevCert / RCA onaylı bir sertifika) bir sertifika ile önceden imzalanmış uygulamaları yüklüyor.

Bahsettiğiniz yöntemi kendi cihazımda (v20.0.062) denedim. Öncelikle cihazım Y:\sys\bin'e modifiye edilmiş installserver.exe konulmak sureti ile hacklenmiş olduğundan dosyayı sildim, cihazı yeniden başlattım. Yukarıda belirttiğim 3 geçerlilik senaryosunu da ayrı ayrı denedim. Sonu: Üzgünüm ama hiç bir işe yaramıyor.

Çevrimiçi sertifika kontrolü açıldığında ise, uygulamanın imzalandığı bir sertifika varsa bu kontrolü yapıyor. Sertifika yoksa doğrudan sertifika hatası veriyor.

Cihazınızda sanırım bir hack yöntemi mevcut ve bu nedenle aldandınız. Daha detaylıca bir inceleme yapmanızı öneririm

• Eğer yanlış bir bilgi verdiysem özür dilerim. Cihazı daha yeni aldım ve hiçbir hackleme yapmadım. Sadece versiyonunu v31'e yükselttim. Bende oluyor. Soruyor sertifika onaylanamadı genede devam edilsin mi gibisinden. Bir de v31 kullanan bir arkadaşımız denesin. Belki versiyondan kaynaklanıyordur. Çevrimiçi sertifika kontrolü seçeneğinin üzerine gelip seçeneklerden yardıma tıklayınca, "açık" durumu için "uygulama yüklendiğinde sertifika geçerliliğini kontrol etmek için kıllanılır. Doğrulama yapılmazsa size yüklemeye devam etmek isteyip istemediğiniz sorulur" yazıyor.
  • Arkadaşlar benim n82 de yazılımsal bir problem mevcut olduğu için böyle bir yanılgıya düşmüşüm. Yukarıda yazdığım çözüm işe yaramamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolgagi -- 24 Ekim 2009; 22:14:38 >

opda.cn adresine girip, sağ üstteki english forum seçeneğini seçin. site artık ingilizce de yayın yaptığı için sorunsuzca sertifikanızı alabilirsiniz.

imei numarasını vermekte çekinen arkadaşlar için,
    eğer sizin imei numaranız olurda türkiye'de bir telefonda kullanılırsa işte o zaman telefonunuz klon durumuna düşer.onun haricinde dünyanın başka bir ülkesinde kullanılırsa herhangi bir şekilde sizi etkilemez.site zaten çin sitesi olduğu için, mesela çinde bu imei numaralarını eğer telefonlarda kullanırlarsa sizin için bir sorun teşkil etmez. şimdiye kadar 5 adet telefona bu yoldan sertifika aldım ve yaklaşık 2 senedir telefonlar sorunsuz çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.