Şimdi Ara

N73/N73ME Problemler ve Bilgilendirme (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.357
Cevap
7
Favori
874.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 milyarın üstünde bir fiyatla telefon sahibi olacaksınız,Tam kullanmak için heveslendiğiniz telefon bozulacak. Aslında Avrupada yaşasanız telefon anında iade olacak, yerine yenisini alacaksınız, ama burası Türkiye burda servise gideceksiniz. Yukarıda baktımda 10. sayfa olmuş sorunlarla boğuşan arkadaşların dertleriyle dolu, bir kaç arkadaş telefonlarına duydukları sevgiden ya da bir şekilde bu arızaların giderileceği umuduyla telefonlarını kötülemek istemiyorlar, bir de radikal bir arkadaş var telefon sorunsuz ya da bu sorunlar normal diye mesajlar atıp, gözdağı vermeye çalışan.
    Hayır benim anlamadığım telefonun sorunlu kabul edilmesi için kendisi bir otorite midir?
    Telefonların kullanım hatasından dolayı arıza veriyor demek için şikayetçi arkadaşlarla birlikte deneme mi yapmıştır?
    Bu telefon için özel bir kullanım metodu mu vardır?
    Piyasada elit bir telefon olarak lanse edilen ürünü yüksek bir fiyata satın alıp kullanamıyan arkadaşların ne yapmalarını önerir merak ediyorum.

Alanen sorunları olan bir telefonu ben 2 tane aldım hiç bir sorunu yok diye lanse eden bu arkadaşlar olduğu müddetçe tabi ki hatalı ürün geri alınmaz, tabi ki servise gitti mi 1 ayda gelmez, gelse bile hiç bir zaman randıman alınmaz, sizin jelatinleri ile verdiğiniz telefon elinize çizikli ezikli getirilir hak iddia edilemez, bu telefonu değiştirin derseniz değişim olsa bile size kutulu vermezler, sadece iç bölümünü değiştirip verirler, yani kısaca paranla rezil olursun, bi de üstüne seni suçlarlar sen kullanamıyorsun diye.

Ne yalan söyliyim bu telefonu beğenmiştim ama Allah bin kere razı olsun bu topiği açan arkadaştan bir hatadan dönmüşüm.

Bu arada telefonu serviste olan arkadaşlar, servisten çok bir şey beklemeyin, servis fişlerinizle birlikte telefonu aldığınız bayinin bağlı olduğu kaymakamlığa başvurun tüketici haklarına, paranızı alın kurtulun.

Saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: eiskent

1 milyarın üstünde bir fiyatla telefon sahibi olacaksınız,Tam kullanmak için heveslendiğiniz telefon bozulacak. Aslında Avrupada yaşasanız telefon anında iade olacak, yerine yenisini alacaksınız, ama burası Türkiye burda servise gideceksiniz. Yukarıda baktımda 10. sayfa olmuş sorunlarla boğuşan arkadaşların dertleriyle dolu, bir kaç arkadaş telefonlarına duydukları sevgiden ya da bir şekilde bu arızaların giderileceği umuduyla telefonlarını kötülemek istemiyorlar, bir de radikal bir arkadaş var telefon sorunsuz ya da bu sorunlar normal diye mesajlar atıp, gözdağı vermeye çalışan.
    Hayır benim anlamadığım telefonun sorunlu kabul edilmesi için kendisi bir otorite midir?
    Telefonların kullanım hatasından dolayı arıza veriyor demek için şikayetçi arkadaşlarla birlikte deneme mi yapmıştır?
    Bu telefon için özel bir kullanım metodu mu vardır?
    Piyasada elit bir telefon olarak lanse edilen ürünü yüksek bir fiyata satın alıp kullanamıyan arkadaşların ne yapmalarını önerir merak ediyorum.

Alanen sorunları olan bir telefonu ben 2 tane aldım hiç bir sorunu yok diye lanse eden bu arkadaşlar olduğu müddetçe tabi ki hatalı ürün geri alınmaz, tabi ki servise gitti mi 1 ayda gelmez, gelse bile hiç bir zaman randıman alınmaz, sizin jelatinleri ile verdiğiniz telefon elinize çizikli ezikli getirilir hak iddia edilemez, bu telefonu değiştirin derseniz değişim olsa bile size kutulu vermezler, sadece iç bölümünü değiştirip verirler, yani kısaca paranla rezil olursun, bi de üstüne seni suçlarlar sen kullanamıyorsun diye.

Ne yalan söyliyim bu telefonu beğenmiştim ama Allah bin kere razı olsun bu topiği açan arkadaştan bir hatadan dönmüşüm.

Bu arada telefonu serviste olan arkadaşlar, servisten çok bir şey beklemeyin, servis fişlerinizle birlikte telefonu aldığınız bayinin bağlı olduğu kaymakamlığa başvurun tüketici haklarına, paranızı alın kurtulun.

Saygılarımla.

Çok haklısın Türkiye'deki sistem hakkında. üstüne söyleyecek lafım yok. Şikayet edeceksin ama o da uzun iş. olmadı onu da yapacam. Ezik çizik gelsin garanti yapacağım. Topic'i ben açtım ama telefonda sorun olmasaydı keşke bu kadar. Millet de benim yüzümden soğudu gibi ama gerçekler bunlar. bizde yalan yok. ne yaşadıysam aynen yazdım. taktir sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 19 Kasım 2006; 0:59:33 >

• Karar tabiki sizin ama sinirlerinizi boşuna bozmak yerine , biraz da onlar uğraşsınlar tüketici haklarıyla. Çünki emin olun bu olay kraldan çok kralcılar yüzünde oluyor. Nokia sizce müşteri memnuniyetsizliği ister mi veya ericsson veya diğer markalar? Ama sonuçta tek elden harekete den distürbitörler var. Servisi de ellerinde tutuyorlar. Alternatifiniz olmayınca ne yapacaksınız? Şikayeti nereye yapacaksınız. Hangi marka telefon kullanırsanız kullanın arızalandı mı çekeceğiniz çile aynı. Sonuçta tüketici olarak yapmamamız gereken bir ürün çıktı mı bekleyip görmek bakalım hatası var mı diye? Emin olunca da alıp kullanmak. Bizler şikayet etmezsek tüketici hakları asla oturmaz ve hep zarar gören biz oluruz yine. Zaman uzasın ama emin olun değecektir mücadelenize, çünki bu bir mücadeledir size satlmış olan hatalı ürünle ilgili. Hakkınız gaspettirmeyin derim ben.

Saygılarımla.

• arkadaşlar bugün alıyorum.LÜTFEN ŞANS DİLEYİN.İNŞALLAH HİÇBİR SORUN ÇIKMAZ...

AMİNNNN
  • Valla bu telefon takılsada kapagı gıcırdasa da süper bi alet (ben de daha olmadı hiç biri ) tavsiye ediyorum . sorunu bu olan arkadasların problemi elbet cozulur ama sadece minik bi hata yüzünden almamazlık etmeyin...

------

network phoneix yapmaya cesaretim yok . şunun sarj işlemi bitsin hemen normal update yapıcam

-------

iyi sanslar vip_ibo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doobeyy -- 18 Kasım 2006; 11:18:25 >
  • arkadaşlar yaklasık 3-4 gundur bir problemle karsılaşıyorum
    şarjım full iken yani yeni şarjlıyken ondan 1 gun sonra telefonumun sarjı sıfırlanıyor
    acılmıyor
    oyle en fazla 1 saat cıvarı konusmusumdur
    bu normal mi oyunda oynamam müzikte dinlemem yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorkem_adakoglu

arkadaşlar yaklasık 3-4 gundur bir problemle karsılaşıyorum
    şarjım full iken yani yeni şarjlıyken ondan 1 gun sonra telefonumun sarjı sıfırlanıyor
    acılmıyor
    oyle en fazla 1 saat cıvarı konusmusumdur
    bu normal mi oyunda oynamam müzikte dinlemem yani

bende 73 kullanıyorum şarjı 4 gün felan gitmesi lazım ben müzik ve oyun saatlerce konuşmadığım zman telefonumun şarjjı yanlış hatırlamıyorsdam bi 4-4,5 gün gitmişti normalde ortalam 2-3 gün gitmesi lazım telefonun telefonun bataryası bozuk olabilir yada telefonunda pilin enerjisini boş yere harcayan bi program calışıyor olabilir bunlara vi vak
  • valla daha önce 5 gun gidiyordu ne olduysa 4-5 gunde oldu ne olmus olabilir kafayı yemek üzereyim
  • içerde aşırı akım tüketimi oluyor olabilir yani donanımsal bir hata. bataryayı uyduracak başka bir telefon varsa orada deneyiniz. olmadı servise gidecek gibi. Ölçebiliyorsanız batarya gerilimini ölçün. AVO metre ile ölçebilirsiniz ya da voltmetre ile. bu işten anlamıyorsanız uğraşmayın hiç. Geçmiş olsun. ilk ve son hatanız olması dileğiyle diyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 19 Kasım 2006; 18:19:50 >
  • Arkadaşlar dün nokia'nın avrupa sitesinden N73 orjinal firmware'ini indirdim ve yükledim. Şu anda versiyonu ;

V 3.0638.0.0.1

Türkçe dili de var, otomotik kendisi yüklüyor zaten;

http://europe.nokia.com/A4176089?N73

Versiyon sonrasında yaşadığım bazı değişiklikleri yazayım, ihtiyacı olan varsa yüklesin;

1. 1GB hafıza kartı kullanıyorum ve çok sayıda oyun müzik yüklü. Özellikle oyun menüsünde ve genelde menülere girişi yavaştı hemen hemen bu hızı iki katına çıktı.

2. Kamerayı açarken ekran gidip geliyordu şimdi öyle bir sorun yok.

3. Çekilmiş fotoğrafı yaklaştırırken hafıza dolu bazı öğeleri kapatıp yeniden deneyin mesajı veriyordu şimdi vermiyor.

4. Galeri çok yavaş açılıyor ve bazen videoları hafıza dolu diyip çalmıyordu şimdi öyle bir sorun yok.

5. Tercihlerde Arayanın ismini söyle özelliğini açtığımda telefon çaldığında ismini söyleyemeyip bazen kilitleniyordu, böyle bir sorun olmuyor ortadan kalktı.

6. 3d zil sesleri özelliğini açtığımda pek bir şey farketmiyordu şimdi eskisine göre çok daha iyi 3d efektleri verebiliyor çalarken.

Benim görebildiklerim bunlar. Bu sorunlarla karşılaşan varsa şiddetle tavsiye ederim.

• bilgiler için teşekkürler. Bunları bir de firmware update topic'ine atarsanız iyi olur sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetsaitozdemir

Arkadaşlar dün nokia'nın avrupa sitesinden N73 orjinal firmware'ini indirdim ve yükledim. Şu anda versiyonu ;

V 3.0638.0.0.1

Versiyon sonrasında yaşadığım bazı değişiklikleri yazayım, ihtiyacı olan varsa yüklesin;

1. 1GB hafıza kartı kullanıyorum ve çok sayıda oyun müzik yüklü. Özellikle oyun menüsünde ve genelde menülere girişi yavaştı hemen hemen bu hızı iki katına çıktı.

3. Çekilmiş fotoğrafı yaklaştırırken hafıza dolu bazı öğeleri kapatıp yeniden deneyin mesajı veriyordu şimdi vermiyor.

4. Galeri çok yavaş açılıyor ve bazen videoları hafıza dolu diyip çalmıyordu şimdi öyle bir sorun yok.

5. Tercihlerde Arayanın ismini söyle özelliğini açtığımda telefon çaldığında ismini söyleyemeyip bazen kilitleniyordu, böyle bir sorun olmuyor ortadan kalktı.

6. 3d zil sesleri özelliğini açtığımda pek bir şey farketmiyordu şimdi eskisine göre çok daha iyi 3d efektleri verebiliyor çalarken.

Benim görebildiklerim bunlar. Bu sorunlarla karşılaşan varsa şiddetle tavsiye ederim.

telefonla gelen kablo ile oluyormu ben deniyorum olmuyor da nokia software updater diye bi pencere acıldı altındada ma hareketli şey hep sag tarafa dogru hareket ediyor ama değişen bişey yok

• "telefonla gelen kablo ile oluyor mu" demişsin kardeş. evet oluyor. herkes öyle yaptı. sende olmuyorsa tüm yazılımları kaldırıp baştan kurmayı dene. en güncel sürümleri indir ama önce.
  • quote:

Arkadaşlar dün nokia'nın avrupa sitesinden N73 orjinal firmware'ini indirdim ve yükledim. Şu anda versiyonu ;

V 3.0638.0.0.1

aldık bilgileri tesekkurler peki takılma yasıyormuydun ? update sonrası sonra takılma yasadın mı foto cekerken?

Arkadaslar ilk sarj suresi ne kadar yaw teli tam anlamıyla inceleyemedim ! sabah saat 9 da sarja koydum ve aldıgım yer 16 saat sarjda kapalı olarak kalsın dedi size kaç saat dediler?

• quote:

Orjinalden alıntı: Network KILLER

"telefonla gelen kablo ile oluyor mu" demişsin kardeş. evet oluyor. herkes öyle yaptı. sende olmuyorsa tüm yazılımları kaldırıp baştan kurmayı dene. en güncel sürümleri indir ama önce.

pc suitin son srümünü indirdim ve pc suit telefonu görüyor ama dediğim gibi öyle kalıyor bir türlü işlem başlamdı sinir oldum
  • Evet fotoğraf çekerken de bazen takılıyor, kendi kendine kapanıyordu, şimdi o sorunda kalktı maşallah tık demiyor, çat çat çat çekiyor.

Hatırlattığın iyi oldu ben unutmuştum o sorunu. Şarj işini bende bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ezmuro

quote:

"telefonla gelen kablo ile oluyor mu" demişsin kardeş. evet oluyor. herkes öyle yaptı. sende olmuyorsa tüm yazılımları kaldırıp baştan kurmayı dene. en güncel sürümleri indir ama önce.

pc suitin son srümünü indirdim ve pc suit telefonu görüyor ama dediğim gibi öyle kalıyor bir türlü işlem başlamdı sinir oldum

Program çalışırken telefonun araçlar --> veri kablosu --> veri kablosu modu --> pc suite'e almayı unutma, bir de nokia software uptader programını çalıştırırken pc suite'i ve eklentilerini kapat. o da çakışıyor olabilir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Ezmuro

quote:

Program çalışırken telefonun araçlar --> veri kablosu --> veri kablosu modu --> pc suite'e almayı unutma, bir de nokia software uptader programını çalıştırırken pc suite'i ve eklentilerini kapat. o da çakışıyor olabilir.

zaten pc suite duruyor amaişlem başlamıyor şimdi noki ile ne varsa hepsini kaldırıp yenide nyükleyecem

• Arkadaslar dedigim gibi benim yaklasık 45 günlük bi sürem bitti 30 is günü bittiginde nokia yı aradım werdim sikayetimi.O güne kadar gerek bakjırköy kvk dekilerle gerekse nokia dakilerle su anda anladıgım kadarıyla piyasada N73 ücten daha ii bi cihaz yok (1000 ytl civarında(N95 i saymıorum o telefon deil benim hayalim )).Bu yüzden en son olarak N73 me almayı düsünüorum sizce nası bi kara süpem yok deil ama telefonum artık cok kolpalastı.
  • Konu almış başını gitmiş umarım bu telefonu alan herkes sorun yaşamıyordur
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.