Şimdi Ara

n11, GG'de satış yapan KOODMAX satıcısından alışveriş yapmayın! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
12.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buradaki sorun n11. Eğer iade talebi açıkken 3 iş günü geçerse, satıcı da iade talebini reddederse sistem otomatik olarak parayı aktarıyor. n11 'in müşteri hizmeti felan çok kötü. İndirim kuponları ile uyguna gelirse gözlerimi kapatıp şansımı deniyorum. Sorun çıkarsa uğraş dur
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    1 kişinin 1 den fazla adresi olamaz mı? İş, ev, babaevi gibi? Bu sorunu bende yaşıyorum. Birazda gezer hayatım var. N11 de 11 adres kaydı var. Bence bu kargo firmasının hatasından başka birşwy değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Yurtiçi Kargoya siz hangi adresi tanımlatırsanız adınıza o adres kayıtlı olur.
    Ben sadece sizin isminizi ve tc nizi verirsem yurtiçi kargo kayıtlı adresinize veya kayıtlı adreslerinize ürünleri gönderebilir.
    Ben isim ve adres verirsem istediğim her hangi bir adrese ürün gönderir.

    Muhtemelen firma Kargo firmasına sadece İsim ve Tc verdi Kargo firmasıda otomatik kayıtlı ilk adrese gönderdi veya kargo firmasındaki görevli bakmadan otomatik kayıtlı adrese göndermiş olabilir.

    2. Senaryo ise firmanın bir suçu yok.
  • Hiç kimse yazmamış iade ile teslim reddetme farklı şeyler diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynı yerden daha önce üç beş alışverişim oldu. sıkıntı yaşamadım, ama kargo vakitli geldiği için. gelmeseydi nasıl olurdu bilmiyorum.
  • N11 = doğubank çakalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    N11 gittigidiyor hiç bir zaman satıcı isim tc vermezki. Benim bildiğim kod veriyor. Kargo daha ucuza mal oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde eskisehir yerine adanaya goturmusdu kargomu mng. İssiz misin diyen arkadas parayi yolda topluyor galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek soru
    Savcılığa gittin mi? Tabii ki gitmedin. Ahah bu gençlerin blöflü vaveylaları da hiç çekilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Ben standart kargo işleyişinden bahsediyorum.
    Sen bana gönderirsen isim ve tc ile gönderebilirsin ya otomatik adrese gönderilir yada sen adres verirsin.

    N11 veya GG kod ile gönderiyor ise Kargo firması kod a ne tanımlı ise o adrese gönderir manual adres girmez.
  • Kodmax tan cok alısverişim oldu ben yasamadım. Resimle uyusmuyor bazı urunleri ama derst etmedim. Geçmiş olsun.
  • Kargonun durumu "iade edildi" şeklinde olmasına rağmen, bugün firma iade talebimi 2. defa reddetti:

    n11, GG'de satış yapan KOODMAX satıcısından alışveriş yapmayın!
  • 1 tl olsa bile bırakmayın paranızı hiçbir şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İade kargosu dün saat 17:30'da satıcıya teslim edilmiş. Bugün öğlene doğru n11'den arandım, firmanın uyarıldığını ve iade talebimin bugün firma tarafından onaylanacağı söylendi.

    An itibariyle iade talebim hala onaylanmış değil. Anlıyorum ki firma n11'e de yalan söyleyerek oyalıyor.

    Kargonun teslim ediliğini gösteren takip sayfası:

    n11, GG'de satış yapan KOODMAX satıcısından alışveriş yapmayın!

    İade talebimin onaylanmaması ve oyalamaların devam etmesi üzerine, mesai saatinin bitmesine yakın banka şubesine giderek, kredi kartı harcamasına itiraz dilekçesini verdim. Müşteri temsilciliğimi yapan arkadaş da genel müdürlüğe faksladı dilekçeyi. Kredi kartı işlemi banka tarafından iptal edildikten sonra avukatım firma hakkında suç duyurusunda bulunacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Ben standart kargo işleyişinden bahsediyorum.
    Sen bana gönderirsen isim ve tc ile gönderebilirsin ya otomatik adrese gönderilir yada sen adres verirsin.

    N11 veya GG kod ile gönderiyor ise Kargo firması kod a ne tanımlı ise o adrese gönderir manual adres girmez.
    Bugüne kadar hiçbir kargo firmasına TC vermedim böyle bir şeyi de duymadım. Ne alıcının ne satıcının. Sadece Gittigidiyor gibi yerler değil, normal şahsi olarak yaptığım 2. el satışta da sadece alıcının adı-soyadı ile adresini verdim. Bu hep böyleydi benim bildiğim.
  • 1 lira dahil haksızlık haksızlıktır. İşsiz misiniz yazmak nedir? Mağduriyet var, ne yapalım?

    Sürat kargo 5 gündür kargomu teslim etmiyor, arayan soran da yok. Acele işim olsaydı ürüne ne olacaktı? 2 ürün daha verdim yanında aynı adresle o kargo buluyor da sürat mi bulamıyor?

    Özetle siz işsizsiniz bu yazıyı yazarak.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Kargo firması için TC zorunlumu bilmiyorum ama benim ismimde yurtiçi kargoya kayıtlı 1 isim daha var.

    Genellikle İsim,Telefon ve adres yeterli olur belki yeni bir düzenleme ile tc de gerekli olmuş olabilir.GSM,TC bunlar ayırıcı unsurlardır kişiyi teyit edebilir ama tc zorunlumu bilgim yok
  • Fatih İstanbul'u fethederken bu kadar çabalamamıştır. İşlem çok basit. Kargoyu teslim alacaksın sonrada iade işlemi başlatıp tekrar kargoya vereceksin. Kargoyu kabul etmemek çözüm değildir. Satıcı teslim almadığı ürüne neden onay versin sen teslim almadığın ürüne onay veriyor musun ki satıcı ret etti diye şikayet ediyorsun. Şu platformlardan alışveriş yaparken iade için kendinizi bu kadar heba etmeyin. Meraklanmayın kimse sizi dolandırmaz. Süresinde eksiksiz olarak gönderirsin olur biter. Kargo şirketinden kaynaklı bir problem içinde satıcı suçlamak abes ile iştigaldir. Kendinize daha faydalı uğraşlar bulmanızı salık veririm. Kimsenin İnternet'ten yaşam destek ünitesi sipariş ettiğini sanmıyorum. Kargolar yanlış yere gidecek veya kaybolacak insanın olduğu yerde hata kaçınılmazdır. Zaten acelesi olmayan görmedim ben. Herkesin işi acil herkese çok lazım. Farklı bir şey diyen ile hiç karşılaşmadım.





  • Kargolarda TC zorunludur. Örneğin bir yere alıcı ödemeli kargo yolladın. Alıcı kabul etmedi ve geri geldi. Sende iade almak istemiyorsun veya iade için ödeyeceğin rakam yüksek. Bu durumda Kargo şirketi senden alacağını nasıl tahsil edecek. Veya yasal olmayan kanunen yasaklı bir ürün içinde geçeri bu durum.

    Ayrıca hangi platform olursa olsun alışveriş yaparken TC numaranızı mutlaka sisteme girin. Faturada veya satış sözleşmesinde TC mutlaka olsun. Örneğin hakem heyetine başvurmanız gerektiğinde sap gibi kalırsınız.

    Bahsi geçen firma 10 Yılda 500.000 Satış yapmış günde yaklaşık 150 Sipariş gönderiyor demek ki. Her sipariş ile detaylı ilgilenmesi çok kolay değil. Bence bu kadar adetli satış yapan bir firma senin 50 liranın üstüne yatacak değildir. Zaten senin düşündüğün gibi bir firma olsa N11 yada gg çoktan mağazasını kapatırdı. Ondan fazla siparişim olmuştur bu firmadan ve hiç bir sorun yaşamadım. Bilinçsizce alışveriş yapıp konuyu kişiselleştirip bu tip önerilerde bulunman etik değil.





  • Benzer bir durum benim başıma da geldi. Burada aslında satıcının bir suçu yok. Hemen nedenini anlatayım. N11 gibi firmalar ile kargo firmaları arasındaki anlaşmalarda ürün teslim alınmaz ise kargo şubesinde 4 gün bu kargo bekletiliyor. Ondan sonra geri gönderiliyor. Tabiki bu süreç içerisinde iade talebi satıcıya gönderilir ve kargoda satıcıya ulaşmaz ise satıcı da doğal olarak henüz teslim almadığı ürünü için talebi reddeder. Burada herkesin yapması gereken, ürünü teslim almak ve paketi açmayıp, fotoğrafını mutlaka çekmek, elinizde bulunsun, sonrada iade talebinde bulunup kargoyu geri gönderin. Kargonun teslim alındığını takip edin. Teslim alındıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam 3 gün içinde satıcı talebe yanıt vjavascript:void(0)ermek zorunda aksi halde otomatik olarak iade onaylanacaktır. İnsan başına gelmeden bilmiyor. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.