Şimdi Ara

*** mynavpage *** zararlısı için çözüm olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mynavepage zararlısı için çözüm sanırım şu arkadaşlar, her pc de işe yaramayabilir, ek programlar kurmak gerekebilir.

tam olarak sorunum şu idi:
    -- sitelerde gezerken mousa tıkladığımda yer yer geç tepki veriyordu işte bu esnada sekme değilde başka sayfa açmış arkada adıda mynavpage :( ..... her 3-5 dk da bir tekrar ediyor biraz gezdikten sonra 4-5 sayfa açılmış olduğunu görüyorum
    -- açtığım web sayfaların sol alt tarafında 10 cme 10 cm gibi bir pencere açılıyor burda reklam oluyor, bazı sitelerde soldan sağdan ve alttan çıkıyor (kabus yani)..... bu pencericiğin sağ alt köşesinde bidvertiser ads yazıyor, webde bunu kaldırma ile ilgili epey yazı var bir iki şey denedim olmadı maalesef.
    -- sitelerde üyelik bilgisi ile giriş yapamıyorum yapsam bile siparişler detaylar falan açılmıyor
    -- bazı sitelerde filtreler çalışmıyor hani alışveriş sitesinde "ucuzdan pahalıya sırala" deriz ya işte olmuyordu, sol taraftaki ürün özellikleri filtreleri de deaktif idi
    -- haber sitelerinin haber videolarına tıkladığımda 3-4 tane extradan haber videosu üstüste açılıyordu daha doğrusu 1-2 sn zarfında diğer videoya geçiyordu

nerdeyse tüm virüs, malware programlarını kurdum bunların kurulumu ve kullanımı aşamasında o kadar çok sorun yaşadım ki sormayın, birde bunları webden bulmak var , çalışanını-keylisini-virüssüzünü
    .
    ----------- şu programı indiriniz ----- spyhunter 4
    https://kat.cr/spyhunter-4-20-9-4533-portable-t11002899.html

----------- kurmanıza gerek yok indirdiğiniz yerden exe sine tıklayınız portable sürümdür çünkü.
    .
    sanırım bu program sayesinde kurtuldum 1 saattir bir şey yok (win 7 kurulu).........

not : taratttığınızda bulduğu zararlıları kontrol ediniz , bildiğiniz zararsız bir şey var ise onu listeden çıkarın vs........... fixledikten sonra restart istiyecek program, PC yi tekrar başlatınız.
    .
    .
    program ile ilgili bir görsel ----->

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 21 Ekim 2015; 16:53:55 >

• Merhaba
    Bi sorum olacak.
    Tplink modem yada access point kullanıyor musunuz ? Ben araştırmalar sonucunda modemki güvenlik açığından kaynaklandığını düşündüğüm için bu tür reklamlar çıkıyor.
  • +1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuradinBronzeBeard kullanıcısına yanıt
    inca ve zyxell modem var bir de tplink router var ama router kullanılmıyordu (takılı değildi)
    .
    iobit systemcare ile ara ara taratırım sorunlar bulur ve halleder bu sorunlar arasında bidvertiser de görünüyor ama
    yukarıdaki asıl sorunlardan biridir bidvertiser, yani ara ara saldırıyor mu ve başarısız mı oluyor nedir, spyhunter4 ile temizlik yaptıktan sonra
    bir şey bulaşamaz oldu.
    sanırım pc ye daha önce yerleşmiş olan tetikleyici zararlılar yok (buna barut diyelim), yani webden bunları ateşleyecek kıvılcımlar pc ye sıçrasa da
    barut olmadığından eylem gerçekleşmiyor.
    spyhunter ile temizledikten sonra pc ye bir kaç program daha atın, sürekli koruma sağlasınlar, bir şeyin bulaşmasını engellesinler,
    bulaştıktan sonraki iş zor (bu durumda hepsi sınıfta kalır)

bende kurulu programlar :
    - spyhunter4
    - advanced systemcare8
    - YAC
    - iobit uninstaller (uninstall yaptıktan sonra artakalanları da temizliyor nerdeyse artık bırakmıyor)

siz ilave şunları kurun
    - malwarebyte antimalware yada iobit antimalware
    - wisecare 365

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 14 Ekim 2015; 14:30:35 >

• Tekrar Merhaba
    Aynı bilgisayarda aynı işletim sisteminde uydunet üzerinden netmaster modem ile girdiğimde bu problem yoktu. Ama tplink modem ile girdikten sonra bu sorunu yaşıyorum ve bu güvenlik açığı zyxel modemlerde de varmış.
    Not: Kaspersky internet security 2016 kullanıyorum.

• MuradinBronzeBeard kullanıcısına yanıt
    farklı dns kullandı iseniz orijinal dns ayarlarına dönünüz. Google ın dns sinde de açık var
    .
    bazı güvenlik programlarına ait dns ler var onlarıda deneyiniz , daha korunaklı olur diye düşünüyorum
    .

(not :
    modem TTNET tarafından şu dns ile gelir
    195.46.39.40
    195.46.39.39 )

modeminizde kullanabileceğiniz diğer dns ler :

- Google
    8.8.8.8
    8.8.4.4

- open dns
    208.67.222.222
    208.67.220.220

- comodo dns
    8.26.56.26
    8.20.247.20

- norton dns
    198.153.192.1
    198.153.194.1

- dnsadvantage156.154.70.1
    156.154.71.1

- scrublt (scroldt de olabilir hatırlayamadım zaten isimden ziyade rakamlarla işimiz var)
    67.138.54.100
    207.225.209.66

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 14 Ekim 2015; 17:25:45 >

• Dns kaynaklı reklamlar oluyor farklı dns ilede denedim ama problem modem kaynaklı olduğuna inandım artık :) çünkü denemediğim yol kalmadı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuradinBronzeBeard

Dns kaynaklı reklamlar oluyor farklı dns ilede denedim ama problem modem kaynaklı olduğuna inandım artık :) çünkü denemediğim yol kalmadı

sizdeki problem nedir ? hiç bahsetmemişsiniz

bu tip sorunlar hemen hallolmuyor 1 aydır uğraşıyordum bende format atmak istemediğimden

spyhunter4 te menüde dns koruması var bende bu kısım işaretli yani koruma "açık" durumda
    yani sistemi adam ettikten sonra bu yada başka bir program ile dns koruması sağlayın ki dnsyi değiştirip kendi serverlarından sizi zararlı yazılım-reklam borbardımanına tutamasınlar

• Bendeki problem sizinkiyle aynı internette dolaşırken mynavpage yada farklı reklam sayfaları açılıyor bu sadece pc'de değil mobil cihazlarda da aynı bunun tek çözümü galiba modemi değiştirmek velhasıl firmware güncelledim sorun hala devam etmektedir.
    Farklı sitelerde modem arayüzünden "tplink" ACL diye bi zımbırtısı varmış onu aktifleştirdikten sonra sorun düzeliyor denilmiş ama o da fayda sağlamadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.