Şimdi Ara

Muz, simit, kağıt helva. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Onlar ekmeğinin peşinde :) Çağlayanda, şişlide, mecidiyeköyde bende rastlıyorum sık sık ama bugüne kadar pek olumsuz bir yorum görmedim. Ama şunu belirteyim F.S.M ve Boğaziçi Köprüsündeki ayakçılara (ayak üstü KGS satanlara) dikkat edin . . .
  • muzlar bayağı kalite yalnız, migrosta bulamazsınız.
    macro center'da satılan muzların aynısını daha ucuza satıyorlar
  • muzlar gdo' luymuş
  • Ya adam su an iflas olmali ya da S 600 L kullananlar bir kavuna servet oduyorlar:))) Turkiye de kac tane S 600 L veya 760iL var ve bunlarin kaci Adana da acaba. Bu kadar secici olmak da kotu baya. En azindan Long olmasa da satardim ben olsam:)

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Osmaniye'de şehiriçindeki kırmızı ışıklarda Osmaniye Simidi satan çocuklar var. İyi pazarlık yapın, 2'si 1 TL derler, 5'i 1 TL'ye kadar inerler. Susurluk'ta da ayranın bı şekilde satılmasını isterdim ama benin gittiğim zamanda yoktu. Adana'da Otogar kavşağında ARAÇ ŞARJ CİHAZI satıyor adamın biri, "Hagenuk marka cep telefonu için var mı?" dedim "Yok!" dedi "HTC, BlueBerry, iPhone3G[S]?" dedim "Yok!" dedi, "Ne var?" dedim "Sadece *Nokya* var abi" dedi. Bir defasında arabadan inmeden 2 tane dev karpuz aldım. Öğretmenler Bulvarı'dan TEM'e çıkarken de yıllardır (!) aynı adam (!!) aynı mevsimde aynı renk kavunu aynı renk poşetlerde satar, "laaazzzıımmm mı abbii" der "yok" dediğinde de "vvverremmm mii abiii" der, ve her zaman önce lüks araçlara gider, öyle Şahin, Toros, minik bayan arabalarına gitmez, kalburüstü kalantör S 600 Long veya 760iL'ye gider, belki Vectra, Passat ya da Accord'a da bulaşabilir (bana bulaştığı gibi)...

• GDO LULARI NEZAMANDIR İTELİYOLARDI ZATEN. MUHABBETİ YENİ ÇIKTI SADECE
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

muzlar bayağı kalite yalnız, migrosta bulamazsınız.
    macro center'da satılan muzların aynısını daha ucuza satıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

bugune kadar hicbir insandan veya hicbir haberden bu i$i yapanlarla ilgili hirsizlik - gasp vs... gibi bir olay duymadim. Ben de cok kar$ila$iyorum, eger kendini bozmadan "eyvallah abi" deyip gecersen, oyle salca olduklari yok. Cicek satan veya cam silen tipler bazen biktirabiliyor, ancak simit - su -kagit helva vs... satanlarda boyle bir yapi$kanlik gormedim.

Ki$ buz gibi sogugunda, yazin hamam gibi sicaginda, kabalarimiz klimali aracin icinde keyfini surerken, o adamlar trafigin gobeginde, yuzlerce aracin arasinda 2-3 kuru$ para kazanip evine ekmek goturme derdindeler. Dedigim gibi, eger efendi gibi "istemiyorum, eyvallah" derseniz, bir cogu da yoluna aynen devam ediyor, sonucta trafikte yiginla araba var, almayacaksan seninle ugra$ip neden zaman kaybetsin ki adam?

Sosyal devlet sorumlulugunu yerine getiremiyorsa, adam cali$madigi icin destek alamiyor veya dogru duzgun, sigortali bir i$ bulamiyorsa ne yapsin? Evde otursa suc, hirsizlik, itlik, ugursuzluk yapsa o da suc. Ki oyle dilenci gibi 7-8 ya$indaki cocuklar degil, bir cogu da ya$ini ba$ini almi$ insanlar.

Polis gelsin, zabita gelsin, adamlari bir taraftan bir tarafa ko$tursun daha mi iyi? Ben polis - zabita tarafindan elindeki malzemeler dagila dagila kacan ekmek parasi pe$indeki insanlari gormektense, "istemiyorum abi" demeyi tercih ederim.

şu yazdığın cevap acitasyon yapmaktan başka birşey değil. sosyal devlet yok diye yada devlet bu adamlara istihdam açamıyor diye her eline mua alan simit alan otobanamı çıkmalı.

orda satılan simitlerin ne kadar kanserojen madde içerdiğini hesap edebiliyormusun?

sen o simitlerin kağıt helvaların temiz gıda maddeleri olduğunu iddia edebilirmisin?

orda satış yapan insanların gerçekte buna ihtiyacı olup olmadığını kim bilebilir?

new yorkta da 1 milyon evsiz insan var ama otobanlarda elinde selpak yada simitle göremiyorsun kimseyi. aynı şekilde avrupa ğlkelerinde de aynı durum var. elbette o insanların çaresizliğini de anlamak gerek fakat bu çözüm değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle_eagle -- 27 Aralık 2009; 16:38:10 >

• peki her dükkandan aldığın malın sağlıklı olduğunu kim söyleyebilir.. tezgah altı neler dönüyor.. uğur dündar amcamız ekrana çıkarıp duruyordu.. hem de kaliteli pastanelerde restaurantlarda gerçekleşen olaylar bunlar..

bu adamların sattıkları mallar iyidir kötüdür bir şey diyemem ama ekmeğini kazanmak için çabalıyorsa kimse onu durduramaz.. onun neler hissettiğini ancak onun durumunda olan bilir..

kimse tabi ki onlara otobana çıkın demiyor.. burada hak verebilirim.. madem satıyorsun git tehlike teşkil etmeyeceğin yerlerde sat..

new york taki evsiz ve işsizlerle isterseniz Türkiye'de ki evsiz ve işsizleri karşılaştırmaya kalkmayalım.. ordakiler burdakilere göre gayet zengin çıkarlar sonucunda !
  • geçenlerde kamyonetin birinden anamur muzu aldım,

4 sene önce anamur'dan aldığım muzdan sonra yediğim en güzel muzdu.

Diğer gün geçerken yine aldım, 3. gün bitirip gitmişti.

Üzgünüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle_eagle

quote:

bugune kadar hicbir insandan veya hicbir haberden bu i$i yapanlarla ilgili hirsizlik - gasp vs... gibi bir olay duymadim. Ben de cok kar$ila$iyorum, eger kendini bozmadan "eyvallah abi" deyip gecersen, oyle salca olduklari yok. Cicek satan veya cam silen tipler bazen biktirabiliyor, ancak simit - su -kagit helva vs... satanlarda boyle bir yapi$kanlik gormedim.

Ki$ buz gibi sogugunda, yazin hamam gibi sicaginda, kabalarimiz klimali aracin icinde keyfini surerken, o adamlar trafigin gobeginde, yuzlerce aracin arasinda 2-3 kuru$ para kazanip evine ekmek goturme derdindeler. Dedigim gibi, eger efendi gibi "istemiyorum, eyvallah" derseniz, bir cogu da yoluna aynen devam ediyor, sonucta trafikte yiginla araba var, almayacaksan seninle ugra$ip neden zaman kaybetsin ki adam?

Sosyal devlet sorumlulugunu yerine getiremiyorsa, adam cali$madigi icin destek alamiyor veya dogru duzgun, sigortali bir i$ bulamiyorsa ne yapsin? Evde otursa suc, hirsizlik, itlik, ugursuzluk yapsa o da suc. Ki oyle dilenci gibi 7-8 ya$indaki cocuklar degil, bir cogu da ya$ini ba$ini almi$ insanlar.

Polis gelsin, zabita gelsin, adamlari bir taraftan bir tarafa ko$tursun daha mi iyi? Ben polis - zabita tarafindan elindeki malzemeler dagila dagila kacan ekmek parasi pe$indeki insanlari gormektense, "istemiyorum abi" demeyi tercih ederim.

şu yazdığın cevap acitasyon yapmaktan başka birşey değil. sosyal devlet yok diye yada devlet bu adamlara istihdam açamıyor diye her eline mua alan simit alan otobanamı çıkmalı.

orda satılan simitlerin ne kadar kanserojen madde içerdiğini hesap edebiliyormusun?

sen o simitlerin kağıt helvaların temiz gıda maddeleri olduğunu iddia edebilirmisin?

orda satış yapan insanların gerçekte buna ihtiyacı olup olmadığını kim bilebilir?

new yorkta da 1 milyon evsiz insan var ama otobanlarda elinde selpak yada simitle göremiyorsun kimseyi. aynı şekilde avrupa ğlkelerinde de aynı durum var. elbette o insanların çaresizliğini de anlamak gerek fakat bu çözüm değildir.

Yazdigim mesaji ajitasyon olarak gorulebilecegini tahmin ediyordum, hatta boyle bir yorum niye kimse yapmadi diye de merak etmeye ba$lami$tim.

Insanlar ya$amak icin bir $ey yapmak zorunda. Bir $ekilde para kazanacaklar, hayatlarini devam ettirecekler. Tabiki her elie muz olan, simit alan otobana cikmamali. O konuda aksi bir laf etmiyorum. Ama ba$ka bir cozum yolun var mi? Ne yapsin adam?

Ajitasyon yapiyorsun deyip yaftalamak i$in kolay yani. Tamam, yapmiyorum ajitasyon, hepsini otobandan kovalim. O zaman, buraya bu adamlari istihdam edecek, para kazanmasini saglayacak ba$ka bir cozum yaz? Adami otobandan attin, muz - simit satmasini engelledin, kabul.

Eee? Sonra ne yapacaksin? Hepsini evine teker teker gidip ekmek - yemek mi gotureceksin?

Tarim bakaninin ekrana cikip "Ben GDO'lu urunleri tercih etmezdim" deyip de, GDO'lu urunlerin uzerine GDO'lu olup olmamasiyla ilgili bir $ey yazmanin yasaklandigi kadar yuzsuzle$mi$ bir memlekette, yol kenarinda satilan kagit helva temiz mi, simit temiz mi diye sorgulamak benim cok komigime gidiyor.

Eve aldigin hazir mantinin icindeki etin soya olmadigini, bu soyanin GDO'lu olup olmadigini, GDO'nun da insana zararinin olup olmadigini iddia edebilir misin?

Gelen kaneorojen madde, birak ayda yilda 1 kez aldigim simitten gelsin. Cok da muhim degil benim icin.

• Adana'da bilerek veya bilmeden eşek ve at etinden yapılan kebap, döner, lahmacun vb. tarzı yemekler, tam temizlenmemiş iç organlardan yapılan yöresel yemekler (mumbar, şırdan, kırkkat, işkembe, çürük, tuzlama, vb.) sayesinde ÇUKUROVA HALKI her türlü atomik-biyolojik-chimyasal saldırıya dayanıklı hale gelmiştir. Öyle radyasyonlu çay veya fındığı Adana'ya itelemek, kömürde pişen, cazzurt cuzzurt kızaran et, yağ, ciğer çeşitlerinin özümsediği kanserojen maddeleri afiyetle hüplemek ve lüplemek, eti sabah ve gece yemek, yani mide fesatı geçirmek için kasten ve taammüden elinden gelen herşeyi yapmak biz Güney İnsanları için en normal, en sıradan, en basit şeydir.

Bize hiçbirşey olmaz.

Muz, simit, kağıt helva.

Muz, simit, kağıt helva.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 27 Aralık 2009; 18:19:01 >

• quote:

Yazdigim mesaji ajitasyon olarak gorulebilecegini tahmin ediyordum, hatta boyle bir yorum niye kimse yapmadi diye de merak etmeye ba$lami$tim.

Insanlar ya$amak icin bir $ey yapmak zorunda. Bir $ekilde para kazanacaklar, hayatlarini devam ettirecekler. Tabiki her elie muz olan, simit alan otobana cikmamali. O konuda aksi bir laf etmiyorum. Ama ba$ka bir cozum yolun var mi? Ne yapsin adam?

Ajitasyon yapiyorsun deyip yaftalamak i$in kolay yani. Tamam, yapmiyorum ajitasyon, hepsini otobandan kovalim. O zaman, buraya bu adamlari istihdam edecek, para kazanmasini saglayacak ba$ka bir cozum yaz? Adami otobandan attin, muz - simit satmasini engelledin, kabul.

Eee? Sonra ne yapacaksin? Hepsini evine teker teker gidip ekmek - yemek mi gotureceksin?

Tarim bakaninin ekrana cikip "Ben GDO'lu urunleri tercih etmezdim" deyip de, GDO'lu urunlerin uzerine GDO'lu olup olmamasiyla ilgili bir $ey yazmanin yasaklandigi kadar yuzsuzle$mi$ bir memlekette, yol kenarinda satilan kagit helva temiz mi, simit temiz mi diye sorgulamak benim cok komigime gidiyor.

Eve aldigin hazir mantinin icindeki etin soya olmadigini, bu soyanin GDO'lu olup olmadigini, GDO'nun da insana zararinin olup olmadigini iddia edebilir misin?

Gelen kaneorojen madde, birak ayda yilda 1 kez aldigim simitten gelsin. Cok da muhim degil benim icin.

pes yani dostum konuyu nerelere sürükledin tebrik ederim. demogojiye gireceksek konu alır başını gider, ben alakası olmayan başka bir yerden örnek veririm sen daha başka bir yerden, derken bi bakmışsın olur olmaz herşeyden bahseder olmuşuz.

mevzuyu topralamakta fayda var, ben diyorum ki otobanlar bu işin yeri değil. ben yapmasınlar derken sadece otobanları kastettim ve ona göre gördüğümü söyledim. ha tabii hiç yapılmamasından yanayım o insanlarıda elbette daha mağdur etmeden çözüm bulunabilmeli.

bir ülkede herkes parsa kazanmak adına herşeyi yapabilir mi? yada herşey demeyelimde konumuzla ilgili olarak, eline geçirdiğini alıp otobanlarda satabilirmi? sana göre satmalı bana göreyse otobanlarda satmamalı?

ben demiyorum ki bu adamları engelleyelim asalım keselim. ama bir toplumun düzeni nizamı olmalı. yapılacak şey var yapılmayacak şey var. çözümü bulmak benim değil yerel yönetimlerin işi. ben sokağımın yolunun bozuk olduğunu söylerim yerel yönetim ise bunu düzeltmenin çarelerini düşünür, ailecek elimize kazma kürek alıp yolu düzeltmek ne kadar saçma olur di mi

madem öyle soruyorum kaçımız karşıya geçerken yoldan otostop yapan kimseyi alıyoruz aracımıza yada karşıya boş geçmektense durakta bekleyenlere yanaşıp bir iki kişiyi hayrına karşıya geçiriyoruz.

atıp tutmak ahkam kesmek kolay. söze vergi almıyorlar nede olsa.

• yaptigim demogoji degil, senin yazdiklarina cevap yazmakti. Simit ne kadar saglikli diye sormu$sun, ben de evimizde yedigimiz yemegin ne kadar saglikli oldugunu saniyoruz ki, sira ayda 1 aldigimiz simite gelsin diye cevap vermi$tim.

butun mesajlarimda, yazdigim bir $ey vardi. Millet tabiki otobana cikmasin, bu i$i yapmasin. Olmalidir bu diyerek desteklemiyorum ki ben bu durumu. Ama ko$ullardan, durumlardan bahsediyorum. O kalabalik trafik, onlar icin makul bir piyasa aslinda. Bu trafikte daha kolay sati$ yaptiklari icin burayi tercih ediyorlar. Bu i$ dogru mu, ba$tan soyleyeyim, degil. Ama ne diyorum, bu adamlari ba$ka bir yerde istihdam et, o da cikmasin otobana, bu kadar basit. Eger sen otobandaki adamdan $ikayet ediyorsan, olayin temeline bakacaksin. O adamlari ordan tutmak, tozu halinin altina supurmekten farksiz. Sorunu halletmi$ degil, sadece sumen alti etmi$ oluyorsun. Eger sorun temelden cozulse, bu manzaralar zaten fazlasiyla azalacaktir. Emin ol o adamlarin bir cogu, sigortasinin yattigi, adam gibi bir i$i tercih ederler.

i$sizlikten otobanda cali$an insanla, kar$iya gecmeye cali$an insani nasil ayni kefeye koydugunu anlamadim. Ama $oyle soyleyeyim, kimseyi araba almam, ama gercekten ihtiyaci olduguna inandigim bir insana da 1.5 TL otobus parasi vermekten de gocunmam.

Soze vergi almiyorlar diye atip tutacak degilim. Sapla samani birbirinden ayirip, ona gore hareket etmek lazim diye du$unuyorum.

• 4 saat once gecerken kopruden bı bakım bırsuru satıcı,duran araclara ususuyorlar,etraftada hıc polıs olmaması dıkkatımı cektı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.