Şimdi Ara

Mutluluk Hormonları ve ankastiye,çekingenlik .sosyal fobiye etkileri.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.bilgiustam.com/hormonlar-ve-mutluluk-arasindaki-bag/
    Evet arkadaşlar olay bu hormonlarda bitiyor( serotonin, endorfin, melatonin).Sonuçta anti deprasanlar vucuttaki serotonin hormonunu yükseltiyor.Ben ceviz badem saf zeytinyağı fındık balık semiz otu fıstık gibi maddeler tüketmeye başladım.Fark etmeye başladı gerçekten.
    Utangaçlık, sosyal fobi,ankastiye korku yüksek oranda genetik olan durumlardır,Geçirdiğim tecrübeler neticesinde) .Bende genetik çekingenlik ve ankestiye var. Vucudumda kalıcı lekelenme ve demir değerlerimi düşürdüğü için antideprasanlar çok iyi geldiği halde kullanamıyorum.(İlaçların Etkisiye kızlarla bile iletişime geçmeye başlamıştım)
    Artık beslenmenin dahada önemli olduğunun bilincindeyim.Lütfen linki okuyun.Bir şey kaybetmez çok şeyler kazanabiliriz.Şu an içsel sıkıntılı durumum olsa idi bana para verseler bu yazıyı yazamaz idim.Şu anda çok rahatım ve özgüvenim var.
    Birbirimize iyi gelen gıdaları yazabiliriz.Bende ceviz badem tereyağı muz çikolata gibi gıdalar iyi geldi.(Bu ürünleri abartmadan normal şekilde almalıyız)Spora yazılmayı da düşünüyorum çünkü hormonlar ve vucut içinde çok etkili bir aktivite.
    Konu hakkında bilgi alışverişi yapmamız çok faydalı olur kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskerem37 -- 7 Ekim 2014; 18:32:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam, yediğiniz gıdaların bir listesini çıkarabilir misiniz rica etsem? Ve ne ölçüde alınmaları gerektiğini de yazarsanız çok harika olur. Kendimce, utangaçlık ve sosyal fobi var. Bu hormonun salgılanmasını artırmak ve bana fayda sağlamasını isterim. Ayrıca ben çikolata bağımlısıyım, çikolatanın aşırısı bu hormonun dengesinde sorun yaratır mı sence?
  • Aslinda bende bu besinleri kullanmada yeni sayilirim.Sabahlari yumurta yiyorum aralikli olarak.Daha fazla su icmeye basladim.Cevize basladim.Gercekten cok yararli bir besin.Yiyince beynime isliyor gibi.Ara ogunlerde misal 2 ceviz 2 badem 2 findik 2 yer fistigi yiyorum.Disari cikicam yiyorum cevizleri kafam rahatliyor sanki.
    Tabiki her kesin bunyesi farkli olacagi icin kisinin kendisinin vucudunda denemesi lazim.Bu yazdigim 3 hormonu google yaziyorum.Vucut icin faydalari, eksiklikleri fazlaliklari durumunda neler olabilir gibi arastirmalari okumaya basladim.
    Bende daha yolun cok basindayim.Farkli arastirmalarda vucut icin faydali begendiyim yararli besinleri kendi ustumde deneyerek fikir sahibi olabilirimmi diye bakiyorum.
    Su ana kadarki favori urunlerim ceviz ve badem.Cikolata az yemek sarti ile serotinin uretiminde faydali diye biliyorum.Fazla tuketmekle hormanel durumun nasil etkilenecegi konusunda bir bilgim yok malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskerem37 -- 7 Ekim 2014; 20:44:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: savaskerem37

Aslinda bende bu besinleri kullanmada yeni sayilirim.Sabahlari yumurta yiyorum aralikli olarak.Daha fazla su icmeye basladim.Cevize basladim.Gercekten cok yararli bir besin.Yiyince beynime isliyor gibi.Ara ogunlerde misal 2 ceviz 2 badem 2 findik 2 yer fistigi yiyorum.Disari cikicam yiyorum cevizleri kafam rahatliyor sanki.
    Tabiki her kesin bunyesi farkli olacagi icin kisinin kendisinin vucudunda denemesi lazim.Bu yazdigim 3 hormonu google yaziyorum.Vucut icin faydalari, eksiklikleri fazlaliklari durumunda neler olabilir gibi arastirmalari okumaya basladim.
    Bende daha yolun cok basindayim.Farkli arastirmalarda vucut icin faydali begendiyim yararli besinleri kendi ustumde deneyerek fikir sahibi olabilirimmi diye bakiyorum.
    Su ana kadarki favori urunlerim ceviz ve badem.Cikolata az yemek sarti ile serotinin uretiminde faydali diye biliyorum.Fazla tuketmekle hormanel durumun nasil etkilenecegi konusunda bir bilgim yok malesef

Pekâlâ çok sağ olun. Yarın okulda öğle arası atıştırmak için fındık ve ceviz götüreceğim, bademimiz yok sanırım, eğer varsa alırım. :) Size de başarılar o zaman, umarım taktikler faydalı olur... Listede (ve sizde) gelişme olursa mutlaka haberdar edin hocam, benim de buna ihtiyacım var. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6133BA1EA -- 7 Ekim 2014; 22:05:26 >

• ''Placebo etkisi'' de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aiden.

quote:

Orijinalden alıntı: savaskerem37

Aslinda bende bu besinleri kullanmada yeni sayilirim.Sabahlari yumurta yiyorum aralikli olarak.Daha fazla su icmeye basladim.Cevize basladim.Gercekten cok yararli bir besin.Yiyince beynime isliyor gibi.Ara ogunlerde misal 2 ceviz 2 badem 2 findik 2 yer fistigi yiyorum.Disari cikicam yiyorum cevizleri kafam rahatliyor sanki.

Pekâlâ çok sağ olun. Yarın okulda öğle arası atıştırmak için fındık ve ceviz götüreceğim, bademimiz yok sanırım, eğer varsa alırım. :) Size de başarılar o zaman, umarım taktikler faydalı olur... Listede (ve sizde) gelişme olursa mutlaka haberdar edin hocam, benim de buna ihtiyacım var. Teşekkürler.

Rica ederim.Gecen trtde dunya kalp gunu icin yapilan iyi hayat programinda cok unlu bir kalp doktoru cikip ceviz yiyin kalp ve damar sagliginiz icin demisti.Cevizin yanina bu sekil saglikli besinler ekleyebilirsek on numara olur.Size ve herkese basarilar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bağırsak problemleri ve nofap
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.