Şimdi Ara

dudağımda uçuk çıkacak, hissediyorum. acil önlemler???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
28.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dudağımda uçuk çıkıyor. yarım saat önce tv izlerken fark ettim. oluşmadan önce ilgili bölgede bir yanma vs. işte bilen bilir o hissi veriyor. hep böyle çıkmaya başlamıştı. çıkmaması için ilk aşamada ne yapabilirim, 2 gün sonra kız arkadaşım tatilden dönüyor bu suratla karşılamamam lazım. başlangıç aşamasında olduğu için belki önceden önlemini alabilirim.. var mı durdurucu besin vs. sürmelik, ne etkili gelir, başlamadan durdurmak için vs. görüşlerini bekliyorum.. bildiğiniz krem ilaç vs. varsa lütfen yazın.. en azından yarın hemen başlayayım muayeneye.. nefret ediyorum şundan, hem verdiği acı hissi farklı bir boyutta ve bezdirici hemde kötü bir görünüşü var. balon balon olmadan ne yapablirim.. şimdiden teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uçuk Çıkacağını Hissettiğinde Ne Yapmalı?

Uçuk, ağrılı ve rahatsız edici bir durum olabilir. Uçuk çıkacağını hissettiğinde, yayılmasını önlemek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için hızlı bir şekilde harekete geçmek önemlidir. İşte uçuk çıkacağını anladığında alabileceğin bazı acil önlemler:

• Antiviral İlaç Kullan: Uçuk çıkacağını hissettiğinde, antiviral ilaçlar virüsün çoğalmasını engelleyerek uçuk oluşumunu önlemeye veya hızını azaltmaya yardımcı olabilir. Bu ilaçlar eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabilir.
    • Buz Uygula: Soğuk, uçuk oluşumunu yavaşlatmaya ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Temiz bir beze sarılı buz küpünü uçuk çıkacak bölgeye günde birkaç kez 15-20 dakika süreyle uygula.
    • Vazelin Sür: Vazelin, dudaklarınızı nemlendirerek ve virüsten kaynaklanan kuruluğu ve çatlakları önleyerek uçuk belirtilerini hafifletebilir. Dudaklarına kalın bir vazelin tabakası sür.
    • L-Lizin Takviyesi Al: L-lizin, uçuk virüsünün çoğalmasını önlemeye yardımcı olan bir amino asittir. Uçuk çıkacağını hissettiğinde, günde 1.000-3.000 mg L-lizin takviyesi alabilirsin.
    • Stresten Kaçın: Stres, uçuk oluşumunu tetikleyebilir. Uçuk çıkacağını hissettiğinde, sakin kalmaya ve stresi azaltacak aktiviteler yapmaya çalış.

Bu acil önlemleri aldıktan sonra, uçuk oluşumunu tamamen önlemek mümkün olmayabilir. Ancak bu önlemler, uçuk belirtilerinin şiddetini azaltmaya ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Uçukların sık sık tekrarlaması veya ağrılı olması durumunda bir sağlık uzmanına başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet minik bir kabartı şeklinde oluyor fazla oynama o bölge ile genelde bende oynayınca yara şeklinde yayılır şişerdi oynamazsan çok fazla olmaz
    en azından insan içine çıkıcak şekilde olur...

antiviral al evde varsa...
  • elma ye
  • Dostum belki inanmayacaksın ama hemen bir pamuğa aseton dök ve çıkacak yere bas. Televizyonda bir doktor söylemişti bende şaşırmıştım. Her uçuk çıkacağı zaman basıyorum hemen asetonlu pamuğu. Eğer çıkmadan basarsan oradaki mikrobu öldürüyormuş.
  • Olm senin yüzünden dudağımı kontrol ettim :D
  • Eczaneye gidip eczacıya sor o sana verir birşeyler. :)
  • Asiviral. Daha iyisini bulamadım şu zamana kadar.
  • Konuyla pek alakalı değil ama geçen gün haberlerde duymuştum. Uçuk virüsünü kanser tedavisinde kullanmışlar ve başarılı olmuş. İlginç gelmişti söyleyeyim dedim.
  • uçuk virüsü sıcakdan etkilenir ve ölür çay kaşığı gibi metalı hafif ısıt ve dudağına bastır geçecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therockula91 -- 8 Ağustos 2010; 21:10:06 >
  • vazelin sürciddiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: therockula91

uçuk virüsü sıcakdan etkilenir ve ölür çay kaşığı gibi metalı hafif ısıt ve dudağına bastır geçecektir

Bildiğin dağla diyorsun yani hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

uçuk virüsü sıcakdan etkilenir ve ölür çay kaşığı gibi metalı hafif ısıt ve dudağına bastır geçecektir

fazlada ısıtmaya gerek yok sonuçta dudak lazım hafif yakıcak o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therockula91 -- 9 Ağustos 2010; 1:31:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

fazlada ısıtmaya gerek yok sonuçta dudak lazım hafif yakıcak o kadar

Virüsler zaten yaşamaz ki ölsünler

• quote:

Orijinalden alıntı: Hannibal.Lecter

Virüsler zaten yaşamaz ki ölsünler

şimdi burda virüsler dna ve rna taşıdığı için canlı sayılır falan filan ama yok basit oluşum oldundan cansızdır die tartışmıcaz heralde ordaki ölür olayı belli çoğalamazlar sen koy kaşığı dudağa geri kalanına karışma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therockula91 -- 9 Ağustos 2010; 4:37:50 >
  • Off bende de çıkmaya başladı.
  • Gerekli ilacın yoksa diş macunu sür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.