Şimdi Ara

Mutfak Televizyonu İçin SD Uydu Alıcısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mutfaktaki 37 ekran tüplü televizyon için sd uydu alıcısı almak istiyorum. Uydu alıcısını annem ve babam kullanacağı için kurulum vs ile çok fazla uğraştırmayan biss şifrelerini kendi çözebilen bir alıcı istiyorum. Bir de evde merkezi sistem var. Bu bir sorun olmaz değil mi?

En son olarak annem komşularda mini skart uydu alıcısı görmüş ve mutfakta uydu alıcısını koymak için uygun pek yer olmadığından mini skartlardan istedi. Bu mini skartlar nasıldır? Sorunu var mıdır? Yoksa kalitesiz midir? Fİyatları diğer uydu alıcılarına göre de daha ucuz. Sizce ne almalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Itachi

Arkadaşlar mutfaktaki 37 ekran tüplü televizyon için sd uydu alıcısı almak istiyorum. Uydu alıcısını annem ve babam kullanacağı için kurulum vs ile çok fazla uğraştırmayan biss şifrelerini kendi çözebilen bir alıcı istiyorum. Bir de evde merkezi sistem var. Bu bir sorun olmaz değil mi?

En son olarak annem komşularda mini skart uydu alıcısı görmüş ve mutfakta uydu alıcısını koymak için uygun pek yer olmadığından mini skartlardan istedi. Bu mini skartlar nasıldır? Sorunu var mıdır? Yoksa kalitesiz midir? Fİyatları diğer uydu alıcılarına göre de daha ucuz. Sizce ne almalıyım?

Mini uydu alıcılarının performansları hakkında incelemem yok.

Merkezi sistemden evinize ulaşan sinyal seviyesi yetersiz yada düşükse, bu yeni nesil küçük uydu alıcılarının tuner'lerinin tamamında zafiyet var. Yani sinyali kuvvetli istiyor bu tip cihazlar...

Merkezi sistemden mutfağınıza ayrı bir hat mı geliyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Arkadaşlar mutfaktaki 37 ekran tüplü televizyon için sd uydu alıcısı almak istiyorum. Uydu alıcısını annem ve babam kullanacağı için kurulum vs ile çok fazla uğraştırmayan biss şifrelerini kendi çözebilen bir alıcı istiyorum. Bir de evde merkezi sistem var. Bu bir sorun olmaz değil mi?

Mini uydu alıcılarının performansları hakkında incelemem yok.

Merkezi sistemden evinize ulaşan sinyal seviyesi yetersiz yada düşükse, bu yeni nesil küçük uydu alıcılarının tuner'lerinin tamamında zafiyet var. Yani sinyali kuvvetli istiyor bu tip cihazlar...

Merkezi sistemden mutfağınıza ayrı bir hat mı geliyor ?

Cevap için çok sağolun. Fakat mutfağa ayrı bir hat mı gidiyor bir bilgim yok. fakat şöyle bir durum varki yapan mütahit küçük şeylerden para kazanmak için ayrı hat çekmemiştir diye düşünüyorum. Normal uydu alıcısı olarak neyi önerirsiniz? İyi sinyal almadıktan sonra alıcının ufak olması hiçbir işe yaramaz. En iyisi normal bir uydu alıcısı almak.

• quote:

Cevap için çok sağolun. Fakat mutfağa ayrı bir hat mı gidiyor bir bilgim yok. fakat şöyle bir durum varki yapan mütahit küçük şeylerden para kazanmak için ayrı hat çekmemiştir diye düşünüyorum. Normal uydu alıcısı olarak neyi önerirsiniz? İyi sinyal almadıktan sonra alıcının ufak olması hiçbir işe yaramaz. En iyisi normal bir uydu alıcısı almak.

Müteahhit yaptıysa, evin normal odalarına bile ayrı hat çekmemiştir.

Şimdi işin özü şu; evinizdeki uydu tesisatı, parçalı kablolardan oluşuyor. Yani çatıdaki multisviç santraldan kablo indikten sonra uygun bir yerde splitter denen kabloyu çoğalıcı aparata bağlanıyor. Splitter'den ise odalara dağılıyor. Bunu anlatma nedenim; tesisatta splitter kullanımı da sinyalin düşmesine neden oluyor. Yani mevcut uydu yayınınızda sorun yaşarsanız aklınızda olsun diye yazdım. Sorun halinde, çatıdaki multisviç santraldan, receiver'inize kadar yekpare kablo ile yenileyiniz.

Herneyse... Tekrar mutfak tv'nize gelecek olursak; uydu yayını izlemek istiyorsanız, binanın uygun cephesine çanak anten kurmanız gerekir.

Receiver tavsiyesine gelince; ikinci el goldmaster IBM işlemcili küçük kasa 4450 modeli tam mutfak tv'nize göre. Tuner'i güçlü. Kullanımı pratik. Biss girilebilir. Sıfırını bulamazsınız, zira üretimi kalmadı. İkinci elini 40 - 50 TL gibi edinebilirsiniz. Google'dan araştırabilirsiniz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 21 Ocak 2012; 0:24:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uydu alıcısı ve android tv?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.