Şimdi Ara

Mustakil ev yapim fiyati.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhabalar. Onumuzdeki 5-6 yillik bir surecte, evlenecegim kadinla bir ev yaptirmak istiyorum. 2 katli mustakil bir ev olacak. 140 m2 gayet yeterli. 2 memur olarak 5 yillik bir biriktirme plani yaptik. Suanki giderleri ikiyle carptiktan sonra (evlilikte giderler artacak diye ikiyle carptim) 5 yilda 250 bil tl gibi bir para biriktirebiliyoruz. Ayriyeten 100 bin TL da farkli bir yerden gelecek. Toplamda 350 bil TL baslangic ile arsa ile birlikte bu mumkun mu ? Cevaplarsaniz cok memnun kalirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 5 senede çok şey değişir dostum, biriktirdiğin paranın enflasyonla erimesine engel olmaya bak,en kötü tl de tutmak yerine altın da tut,sonra 5 yıl sonra mesaj at maliyetini hesaplayalım günün şartlarına göre, proje çizimin de benden düğün hediyesi olur;)
  • proya kullanıcısına yanıt
    Eyvallah sağolasın :) Benim merak ettiğim, oluru var mı bu işin bu paralara ? Yoksa boşuna mı hayal kuruyoruz :)

    140 m2 derken, toplam boyut değil bu arada. Alt kat ayrı 140 m2 üst kat ayrı 140 m2 :) Tabirleri pek bilmiyorum iyice açık olayım yazarken :)
  • bugün itibariyle o işe girişsen, elindeki o parayla ucu ucuna yapabilirsin.
    tabi arsayı nereden almak istediğini bilmiyorum, ucuza arsa alırsan olur.
    lakin toplamda 280 m2 ev yapabilmek için baya büyük bir arsa lazım, bilgin olsun.
    hedefin güzel ama 5 yıl sonra bu işe girişcem diye yaklaşma olaya, simdiden bişeyler yapmaya çalış.

    para en güzel borç ile birikiyor.

    ben 2012'de ev aldım kredi çektim, 1 sene içinde 65.000 TL kredi ödedim 2013'de.
    ben evi almasaydım o yıl 65.000 TL biriktiremezdim.

    birde nerde yaşamak istiyorsun bilmiyorum ama, hafif çelik yapılara da bakabilirsin.
    ben yazlık için hafif çelik yaptıracağım önümüzdeki yıllarda.
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Ankara'da yaşıyorum ama daha küçük ve güzel bir yere taşınma hayalimiz var. Ege tarafları olabilir. Mesela Bilecik, Balıkesir güzel olabilir. Aslında arsa için 100 Bin TL ayırıp, geriye kalan 250 Bin TL ile de işe başlamak istiyorum. Tabi sonrasında bu paraya ek takviyeler olacak. Hem aile yardımı hemde bizim kazandığımız para bu işe takviye olacak. 100 Bin TL ile böyle bir arsa almak mümkün mü ? Tabi gerekirse, yetmeyeceği durum olursa bankadan kredi çekmek yine bir seçenek..

    Ancak bankadan tamamını kredi çekip bir ev yaptırmak yada satın almak gibi bir düşüncem yok. Çünkü yarın ne olacağı bilinmiyor. Başıma gelen olaylardan biliyorum. 10 yıl vade ile yada daha az vadeler ile borçlanmak istemiyorum.. Ancak dediğim gibi planladığım paraya ek olarak 100 bin TL gerekir, bunu gider kredi ile karşılarım.
  • Biriktirdiğin parayı direk değerlenen bir dövize çevir,(euro,dolar,sterlin* gibi)5 yıl sonra TL bazında karda olursun.
  • dediğin paralara bu iş mümkün olmalı,hatta bence yaptırmak yerine hazır yapılmış yerlere yönelmen daha iyi.belki 140 m2 olmaz ama, 90 m2 civarı 2 katlı evleri çok rahat bulursun.
  • wtwt24 W kullanıcısına yanıt
    90 m2 bana küçük geldiği için yaptırma düşüncem var. Hazır böyle bir plan kurmuşken de, güzel ve içine sinen bir ev yaptırmak daha cazip geliyor.

    Şu da bir gerçek ki; hazır alacaksam, bu paraya iki katlı bir evin yeri güzel olmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zero Degrees -- 12 Nisan 2018; 14:29:35 >
  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    iyide neden küçük olsun?2+1 ev gayet yeterli müstakil bir bina için.ayrıca araştırmaktan zarar gelmez,senin gibi niyet edip başlayan sonra parası çıkışmayıp satan çok kişi var.ben olsam yaptırmak yerine bitmiş,yada kaba'da bina arardım.senin 400 bine bitireceğin bina'yı çok rahat 300'e alırsın.para sorun değil diyorsan, tabiki en iyisi senin düşüncen.
  • wtwt24 W kullanıcısına yanıt
    Hocam 2+1 sana yeterli gelir bana gelmez.. Araştırıyorum ki zaten buraya da konusunu açtım da..

    2 katlı müstakil bir ev yaptıracaksam, neden 90 m2 kare olsun ? 2 katlı evin yapılma maksadı zaten büyük ve ferah olması. Yoksa giderim normal bir apartman dairesi alırım..

    O binayı 400'ine bitiririm ama benim yaptığım gibi bir 2 katlı ev satın almak istesen, 500k-600k para verirsin.. İçi dışı bitmiş bir evden bahsediyorum..
  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    demekki herkesin düşüncesi bir değil.ben senin 400'e bitirdiğin bir eve 600 vermem 300 veririm.sen bu işi ticaret olarak yapıyorsan ben senden neden alayım? param varsa kendim yaparım.ama ben yıllardır bakıyorum müstakil ev ilanlarına ama yaptırmak hazır almaktan daha pahalı izlenimi oluştu bende.
    birde 90 m2 deyince evin kullanımı 90 m2 olmuyorki?90+90+45 çatı katı 225 m2 oluyor.sen bu evi daire ile nasıl kıyaslarsın?ayrıca bu evi yapman için 500m2 arsa lazım.senin mantığın ile bu ev ile 225 m2 dubleks bir apartman dairesi aynı.
  • wtwt24 W kullanıcısına yanıt
    Sen 300'e alabileceğin bir evin 400'e yapıldığına mı inanacaksın ? Bu mantık çıkıyor senden..

    300'e alabileceğin en taş bir evin yapım maliyeti taş çatlasın 150-200k arası.. 2. kalite malzeme kullanılmış birde..

    İnanmıyorsan internet sitelerinde doluca ilan var.

    Şuan oturduğum ev kira ve en az 20 yıllık bir ev. 140 Bin TL'ye satılıyor.. Az ileride TOKİ konutları var. Daha yeni 3-4 yıllık konutlar. 100 Bin TL'ya ev alabiliyorsun..

    Kısacası demem şu ki; senin 300k verip alabileceğin ev toki tarzı bir ev olacakken, benim yapmak istediğim 1. kalite ve yeni bir ev. Tamamıyla ilk ben oturacağım ve ilk ben kirleteceğim bir ev.

    Dairelerle ne alakası var demişsin; şuan oturduğum ev 81 m2 bir ev ve bana çok küçük geliyor. Bunu iki kat ile hesaplarsan kutu gibi saçma bir ev olur.. Kısacası daire gibi saçma sapan bir ev olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zero Degrees -- 12 Nisan 2018; 16:31:51 >
  • İzmir den selamlar. İzmir Urla da 200 m2 bir arsamız var. İmar durumu 40a 80 gabari ise 6.50 yani 2.5 kat ayrica sunuda belirtmen gerekiyo arsada egim var kot farkindan dolayi +bir kat. Ancak arsada cekmeler yapildiktan sonra temelde yapilacak insaat kitle alanı 60 m2 oluyo. Yani toparlicak olursam, bodrum=60, zemin=60, 1.kat=70, catıda ise 25-30 m2 toplam 210-220 m2 buyuklugunde bir yapi olacak. Modern tarzda ortalama bir insaat yaptirmak istiyoruz. Projelendirmeden insaatin bitimine kadar olabilcek maliyetler nedir ne gibi gider kalemleri vardir bu insaatta. Bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkurler. Yardimci olur diye yaziyorum 15 ton demir, 200 m3 beton gider demisti bi usta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık bu işle uğraşan bir firmada çalışıyorum, ağırlıklı olarak ahşap evler isterseniz üretim kalitemiz çok iyi, tüm ürünler 20 yıl garantili. 30 yıllık firma,
    Taş ev geçmişimiz de var ama maliyetler yüksek çok önermem.

    Ahşap bungalovlar 22 bin tlden orta çaplı evler 102 bin tlden başlıyor, konak ve otel inşaatlarımız var, tüm türkiyede bitirilmiş yüzlerce projemiz var, aktif çalışan oteller , konaklar ve turizm tesisleri ve evler...

    Web sitesi MasifEv.com





    Yapı örnekleri :
    Mustakil ev yapim fiyati.
    Mustakil ev yapim fiyati.
    Mustakil ev yapim fiyati.Mustakil ev yapim fiyati.
    Mustakil ev yapim fiyati.Mustakil ev yapim fiyati.Mustakil ev yapim fiyati.
    Mustakil ev yapim fiyati.Mustakil ev yapim fiyati.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsolturk -- 3 Haziran 2019; 16:40:4 >




  • Kardeş ortalama o paralar olur ben Gaziantep'de oturuyorum ortalama m^2 sini 0.6 ile yapıyorlar dört duvar ama plan proje masrafları hariç bunlar ciddi bir miktar eğer 350 bin tl o zamanda bu alım gücüne sahip olursa arsa hariç plan projeyi de araştır olabilir gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşaat maliyeti hesaplanırken sadece inşaatın m2'si ve m2 fiyatı girilerek hesap yapılmaz. Detaylı bir hesap gerektirir.
    Buradahttps://insaathesabi.com yazılımı işinizi görür. 60 sayfa detaylı rapor alırsınız ve kafanızdaki tüm soru işaretlerini silersiniz. Lütfen okuyun:

    İnşaat Hesabı;

    İnşaat maliyetini hesaplayan bir yazılımdır.

    Hesap doğruluğu %98’dir.

    Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine özel hesap yapar.

    Kullandığı verileri sahadan alır.

    Müteahhit, mimar, mühendis, taşeron ve tedarikçilerle ortak çalışarak verileri anlık toplar.

    Sistemdeki tüm veriler kendini anlık olarak günceller, bu sayede doğru hesap yapabilir.

    Şantiyedeki tüm giderleri yönetmek için gider yönetimi modülü vardır.

    Kullanımı çok basittir, herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir şekilde yapılmıştır.

    60 sayfalık detaylı rapor verir. Bu sayede inşaatınızdaki tüm harcamaları tek tek görebilir, kontrol edebilirsiniz. Örnek rapor için tıklayın.https://insaathesabi.com/download/or...68691563126853

    Projesi çizilmiş veya çizilmemiş tüm inşaatların maliyetlerini hesaplayabilir. Nasıl olduğunu görmek için tıklayın.https://insaathesabi.com/blog/2019-i...tayli-anlatim/

    Diğer tüm özelliklerimiz için ana sayfamızı ziyaret edebilir, sistemin çalışma mantığını anlamak için buraya tıklayabilir,https://insaathesabi.com/nasil-calisir/

    kafanızdaki sorulara cevap bulmak için sıkça sorulan sorular sayfasını ziyaret edebilirsiniz.https://insaathesabi.com/sikca-sorulan-sorular/

    Android uygulaması için:https://play.google.com/store/apps/d...athesabi&hl=tr
    Ios uygulaması için:https://apps.apple.com/us/app/i-n%C5...4684?l=tr&ls=1https://insaathesabi.com/download/or...68691563126853




  • İnşaat maliyeti hesaplanırken sadece inşaatın m2'si ve m2 fiyatı girilerek hesap yapılmaz. Detaylı bir hesap gerektirir.
    Buradahttps://insaathesabi.com yazılımı işinizi görür. 60 sayfa detaylı rapor alırsınız ve kafanızdaki tüm soru işaretlerini silersiniz. Lütfen okuyun:

    İnşaat Hesabı;

    İnşaat maliyetini hesaplayan bir yazılımdır.

    Hesap doğruluğu %98’dir.

    Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine özel hesap yapar.

    Kullandığı verileri sahadan alır.

    Müteahhit, mimar, mühendis, taşeron ve tedarikçilerle ortak çalışarak verileri anlık toplar.

    Sistemdeki tüm veriler kendini anlık olarak günceller, bu sayede doğru hesap yapabilir.

    Şantiyedeki tüm giderleri yönetmek için gider yönetimi modülü vardır.

    Kullanımı çok basittir, herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir şekilde yapılmıştır.

    60 sayfalık detaylı rapor verir. Bu sayede inşaatınızdaki tüm harcamaları tek tek görebilir, kontrol edebilirsiniz. Örnek rapor için tıklayın.https://insaathesabi.com/download/or...68691563126853

    Projesi çizilmiş veya çizilmemiş tüm inşaatların maliyetlerini hesaplayabilir. Nasıl olduğunu görmek için tıklayın.https://insaathesabi.com/blog/2019-i...tayli-anlatim/

    Diğer tüm özelliklerimiz için ana sayfamızı ziyaret edebilir, sistemin çalışma mantığını anlamak için buraya tıklayabilir,https://insaathesabi.com/nasil-calisir/

    kafanızdaki sorulara cevap bulmak için sıkça sorulan sorular sayfasını ziyaret edebilirsiniz.https://insaathesabi.com/sikca-sorulan-sorular/

    Android uygulaması için:https://play.google.com/store/apps/d...athesabi&hl=tr
    Ios uygulaması için:https://apps.apple.com/us/app/i-n%C5...4684?l=tr&ls=1




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.