Şimdi Ara

Müstakil ev maliyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
12.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 400 M2 arsaya 90 M2 taban oturumlu 2 katlı bir ev yapmak yada yaptırmak istiyorum. Arsa 2.5 kat imarlı iki yola cephesi var on yoldan kot alırsak 3.5 kat oluyor. On yoldan kot alıp alt katı Bodrum gibi kullanabiliyoruz. İlk kat 90 M2 ikinci kat ise 50 M2 iki oda kalanı teras gibi düşünüyorum. Burayı beton işlerini yaptırıp kalan kısmını kendim bitirme planım var. Bu iş için geçici müteahhit link belgesi aldığım zaman elektrik su duvar vs işler için sigorta ödemesi gerekli mi yoksa kendim yaptığım için böyle bir zorunluluktan muaf olabilir miyim. Temel için 40 kg/M2 gibi bir demir kullanımı bilgisine ulaştım. Bu oran herturlu bina için mi geçerlidir yoksa kat ve daire sayısına göre değişir mi. Bahsettiğim şekilde bir ev için ne kadar demir gider. Bu işi müteahhite yaptirsam yaklaşık maliyet ne olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • inşaat maliyeti yaklaşık 250bin-300bin civarı.(malzeme kalitesi: orta)

    8-9 ton inşaat çeliği, 150-200m3 beton ( temel tipi metrajı büyük oranda etkiler (tekil veya radye))
    statik sistemine göre bu ölçekte m2 ye 30kg ila 35kg demir ihtiyacı olur.

    müteahhitliği sen üstleniyorsan, işçi ve sgk konusunda 2 seçeneğin var

    1. işçi ve elemanını kendin bulursun, sgk işyeri açılışın olcak (inşaat için), bulduğun elemanlar senin sigortalı elemanların olur primlerini ödersin sorumluluklarını alırsın.

    2.hizmet satın alırsın yani bir alt taşeronla anlaşırsın eleman, ekipman vs. ona ait olur ücretini ödersin faturanı alırsın, burada da müteahhit yine sensin.

    normal şartlarda 2. madde 1. ye göre biraz daha maliyetlidir ama sorumluluğu daha azdır, sen bu işte yeni olduğun için 1. madde içinde sana muhtemelen 2 fiyatı çekerler zaten bu yüzden sana 2. maddeyi tavsiye ederim.

    bu işi müteahhite yaptırsam ne olur demişsin aslında ne olcağını biliyorsundur :)
    (maliyet + müteahhit kari + müteahhit problemleri - sorumluluklar )




  • Hocam ben Karaman da şuan müstakil inşaat yaptırmak isteğim var projeyi çizen mimar ile müteahhit arasında kaldım yardımcı olabirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.