Şimdi Ara

MUSTAFA V. KOÇ’U KAYBETTİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski asbaşkanlarımızdan Sayın Ali Koç’un ağabeyi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, kulübümüzün 4894 numaralı kongre üyesi Sayın Mustafa V. Koç’un bu sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhum Sayın Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere merhumun tüm yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Not: Merhum Mustafa Koç’un cenazesi, 24.01.2016 Pazar günü, Teşvikiye Camii’nde öğle namazı (12.23) sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedilecektir. Taziyeler, 22 Ocak 2016 Cuma günü itibariyle 7 gün boyunca Elmadağ Divan Oteli’nde saat 16.00-19.00 arası kabul edilecektir.

quote:

Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük, merhum Mustafa Koç hakkında, “Sayın Koç’u aniden kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Fenerbahçe camiası ve Türkiye’nin önemli iş adamlarından birini kaybetti. Fenerbahçe’ye çok katkısı olan Koç holding yönetim kurulu Başkanına Allahtan rahmet diyorum. 3 Temmuz olaylarında Ali Koç ile birlikte Koç Holding olarak arkamızda durmuşlardır. Değerli bir üyemizi ve Türkiye’nin önemli bir ismini kaybettik” ifadelerini kullandı.

quote:

Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu, bugün yitirdiğimiz Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un çok iyi bir insan ve çok büyük bir Fenerbahçeli olduğunu söyledi.

FB TV canlı yayınına telefonla bağlanan Mahmut Uslu, merhum Mustafa Koç hakkında şunları söyledi:

"Rahmetli benim çok iyi bir dostumdu, hiçbir iş ilişkim olmadığı halde 30 yıllık dostumdu. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi de 1907 üyesi de değildim onunla dost olduğumda. Ama Fenerbahçe’ye girdikten sonra Mustafa’nın ne kadar büyük bir Fenerbahçeli olduğunu da gördük. Mustafa çok iyi bir insandı, hakikaten çok büyük bir insandı. İnanılmaz şekilde yardımsever, inanılmaz şekilde dost bir insandı. Bütün arkadaşlarına, dostlarına hep kollarını açan bir insandı. Ben hakikaten çok üzgünüm, Allah’tan ailesine, tüm çalışanlarına ve tüm Fenerbahçelilere sabır istiyorum. Çok enteresan, bana sabahtan beri onlarca telefon geldi, normal vatandaşlar, benim kuzenlerim, Mustafa’yı da tanımazlar, hepsi resmen ağlayarak telefon ediyordu. Demek ki Mustafa toplumda çok güzel bir iz bırakmış. Toprağı bol olsun. Ailesine tekrar başsağlığı diliyorum"

Önder Fırat: "Camiamız ve Ülkemiz adına Mustafa Koç’u kaybetmenin şoku ve üzüntüsü içindeyiz"

quote:

Asbaşkanlarımızdan Önder Fırat ise merhum Mustafa Koç hakkında, “Olağanüstü, düzgün, beyefendi, mütevazı bir insanı camiamız ve ülkemiz adına kaybetmenin derin şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Çok üzgünüm. Büyük bir arkadaşımı kaybettim. Ülkemizin camiamızın başı sağ olsun… Allah yakınlarına sabır versin, mekanı cennet olsun…” ifadelerini kullandı.

• Böylece Ali Koç'u da Fenerbahçe'den kaybetmiş olduk.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin.. Ölüm üzerinden siyaset spor kelimeleri ederek çıkar düşünenlerinde ....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum

• Allah rahmet eylesin. Camiamızın saygıdeğer bir ismiydi.

• Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Çok çok üzüldüm vefatına...

Fenerbahçe Mustafa Koç'u hiç unutmayacak

MUSTAFA V. KOÇ’U KAYBETTİK

Kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman Mustafa Koç'un Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Koç Holding, Türk sporunu ayakta tutan temel taşlardan biri. Koç Holding, hemen her branşta federasyonlara, spor kulüplerine ve sporculara maddi manevi destek veriyor. Tam bir spor aşığı olan Mustafa Koç da, üyesi olduğu Fenerbahçe Kulübü'ne tarihi hizmetlerde bulundu, birçok ilke imza attı.

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, sadece iş hayatına değil sporumuza da çok önemli katkılarda bulundu.

Yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Koç Holding, Türk sporunun en önemli destekçileri arasında yer alıyor.

Başta golf olmak üzere birçok spor dalıyla fiilen ilgilenen Mustafa Koç, Fenerbahçe Kulübü'ne büyük hizmetleri olan bir spor adamıydı.

1907 FENERBAHÇE DERNEĞİ'NİN KURUCU BAŞKANI İDİ
    Sarı lacivertli kulübün kongre üyesi olan Koç, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kurucusu ve ilk başkanı idi.

Sarı lacivert renklere olan tutkusunu her fırsatta dile getiren Mustafa Koç, Fenerbahçe'nin birçok ilke öncülük etmesini sağladı.

1993'TE BASKETBOL ŞUBESİNİN YÖNETİMİNİ DEVRALDILAR
    Kurucu başkanı olduğu 1907 Fenerbahçe Derneği, 1993 yılında Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın idaresini üstlendi ve sarı lacivertlilere büyük başarılar kazandırdı.

O döneme göre son derece yüksek bir bütçe olan 4 yılda 11 milyon dolarlık kaynak yarattı ve Fenerbahçe Basketbol Şubesi'nde bugünkü yapının temelini attı.

FENERBAHÇE LOGOSUNU TESCİL ETTİRDİ
    Mustafa Koç’un liderliğindeki 1907 Fenerbahçe Derneği ayrıca 1997 yılında henüz tescil edilmemiş Fenerbahçe logosunu tescil ettirerek bugünkü Fenerium’un da temellerini atmış oldu.

Daha sonra Fenerium markasını kuran 1907 Fenerbahçe Derneği bu markayı ve mağazayı da kulübe armağan etti. Fenerium’u kulübe devreden 1907 Fenerbahçe Derneği yönetimi ayrıca '1907’nin de tescilini alarak kulübe ayrı bir gelir kapısı getirdi.

İLK KOMBİNE BİLET SATIŞINI 1907 DERNEĞİ YAPTI
    O dönemlerde Türkiye’de pek bilinmeyen kombine bilet satışını da ilk yapan Mustafa Koç oldu. 1994-2002 yılları arasında Şükrü Saracoğlu Stadyumu VIP tribünü bilet satışları 1907 Fenerbahçe Derneği tarafından yapıldı.

FENERBAHÇE'NİN ŞİRKETLEŞMESİNDE ÖNCÜ OLDU
    1997 yılında 'Fenerbahçe şirketleşmeli mi, halka mı açılmalı?' adlı bir kitap hazırlatarak, kulübün şirketleşme ve halka açılması konusunda ilk adımı attı. Bu konuda birçok panel organize ederek kamuoyunun aydınlanmasını sağlayan Mustafa Koç, şirketleşme konusunun oylandığı Genel Kurul Toplantısı'nda yönetime tam destek verdi.

Mustafa Koç'un başkanlığındaki 1907 Fenerbahçe Derneği, sadece spor değil sosyal sorumluluk projeleriyle de Türkiye'ye büyük hizmetlerde bulundu. 2001-2002 yılları arasında 500 çocuğun eğitim masrafının da karşılanmasını sağladı.

Daha birçok önemli projeye ve çalışmaya imza atan Mustafa Koç, 2003 yılında Koç Holding’te Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilince geri plana çekildi ve kardeşi Ali Koç 1907 Fenerbahçe Derneği'nde önemli görevler üstlenmeye başladı.

Hürriyet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.