Şimdi Ara

Mustafa Kemal Atatürk'ün TC.Kimlik No'su

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx BURADAN SİZDE BAKABİLİRSİNİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 24 Nisan 2008; 13:38:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Old_Town

neden gaziantep şahinbey selanik olması gerekmiyor mu birde atamızın tc kimlik no'su 000000001(sıfır sayısı doğru olmayabilir) diye biliyordum ben???
  • Ben de baktım arkadaşlar, inanın yazarken bile heyecanlandım
  • ATATÜRK'ÜN KİMLİK NUMARASI ''10000000146'' OLARAK BELİRLENDİ...

ANKARA, 29.05.2002

İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, MERNİS Projesi hakkında ANAP TBMM Grubu'na bilgi sundu.

Projenin 2002 sonunda tamamlanacağını kaydeden Atış, şimdiye kadar 125 milyon kişiye Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası verildiğini açıkladı.

Atış, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'e özel bir kimlik numarası verildiğini bildirerek, Atatürk'ün numarasının ''10000000146'' olarak belirlendiğini söyledi.

Kaynak...: T.C. BAŞBAKANLIK BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. Kimlik No Doğrulama Sayfasından T.C. Kimlik Numarasını girince
    "Sorguladığınız kayıtla ilgili teknik bir hata oluştu. Sistem görevlileri ile irtibata geçiniz."
    diye bir uyarı yazısı çıkıyor. Ancak aşağıdaki bilgileri girerseniz kayıt verilerine ulaşabilirsiniz...

T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri

İL......................: GAZİANTEP
    İLÇE..................: ŞAHİNBEY

ADI....................: GAZİ MUSTAFA KEMAL
    SOYADI..............: ATATÜRK

BABA ADI...........: ALİ RIZA BEY
    ANNE ADI...........: ZÜBEYDE HANIM
    DOĞUM TARİHİ...: 1881
    CİNSİYETİ..........: ERKEK

ATA'NIN KİMLİK NUMARASI 10000000146

Türkİye'de ölü ya da diri tam 126 milyon kişi numaralandı. 11 rakamdan oluşan "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları" içinde en prestijli numara Atatürk'e verildi. Bu aynı zamanda ilk numara: 10000000146.

Geçtiğimiz 29 Ekim'de Türkiye'de kimlik numarası verme işlemi bütün ilçe nüfus müdürlüklerinde aynı anda başladı. Bilgisayarlar yardımı ile 100 milyon 1'den başla*** 999 milyon 999'a kadar herkese karışık olarak numaralar verildi. Numaralarda kimseye ayrıcalık tanınmadı. Atatürk için özel bir numara seçildi.

'YÜZ MİLYON BİR'İN ÖZELLİĞİ

'Merkezi Nüfus İşleri Sistemi' adı verilen projenin başdanışmanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Sistem 11 rakamdan oluşuyor. Ancak son 2 rakam numaranın güvenliğini sağlamak amaçlı konuyor. Dolayısıyla son iki rakamı devreden çıkardığımızda Atatürk'ün numarası sistemin ilk başlangıç numarası olan 100000001 (Yüz milyon bir). Sonundaki rakam 46 ise bir hataya sebebiyet verilmemek için kullanılan güvenlik numarası" dedi

• Cevabıda verdigin bilgide aldık Sen@y . No dağıtma pcde rastgele demek.
  • Yalnız arkadaşlar benim kafama bir şey takıldı.

Şu 10000000146 sayısı var ya neden sonu 46 olarak belirlenmiş.Belki bana paranoyak diyebilirsiniz bu düşüncem için,46 halk arasında son yıllarda deli,çılgın kelimesine eş manada kullanılıyor.Burda 46 sayısıyla ne denmek istenmiş?

Acaba 46 programlama dilinde koruma olarak kullanılan sayı mı?

Yoksa...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen@y -- 24 Nisan 2008; 23:10:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    imza MUSTAFA KEMAL ATATÜRK..
    4 hafta önce açıldı
    Atatürk ve Ali Rıza Paşa
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütün Tc. kimlik numaralarının son rakamının çift olduğunu biliyormuydunuz.

Ya sebebini?

Sebebi de son rakamın bütün rakamlarının toplamının birler basamağı olmasıdır.
  • Aynı aramayı İzmir Konak ile yapabilirsiniz.
    Adı: Mustafa Kemal Soyadı: Atatürk Cilt no:39 Aile sıra No:33 Birey sıra No: 1

Ama bunlar fahri hemşehrilikten gelen bilgilerdir. ATATÜRK Ankara Hacıbayram mahallesine kayıtlıdır. Sadece G.Antep değil bir çok şehrimizin böyle kaydı bulunmaktadır. Nüfus kaydı için Anıtkabir müzesindeki nüfus cüzdanına bakılabilir. O nüfus cüzdanının arkası görünmemektedir.

Bir meslektaşımın aslından çevirisi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ HÜKÜMETİ HÜVİYET CÜZDANI

İşbu hüviyet cüzdanında ismi ve şöhreti ve hal ve sanatı mukarrer olan Müşir Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretleri Türkiye Büyük Millet Meclis Hükümeti tâbiyyetini haiz olup evvel suretle ceride-i nüfusta mukayyet olduğunu meşmur işbu hüviyet cüzdanı ita kılındı.
    27 Mart 339

İsmi ve Şöhreti: Müşir Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretleri
    Tarih ve Mahalle-i Velâdeti: Selanik 1296 Binikiyüzdoksanaltı
    Pederinin İsmiyle Mahal-i İkameti: Tüccardan Müteveffa Ali Rıza Efendi
    Validesinin İsmiyle Mahal-i İkameti: Müteveffiye Zübeyde Hanım
    Milliyeti: Türk
    Dini: İslam

Sicil-i Nüfusa Kaydolunduğu Mahal

Vilayeti : Ankara
    Kazası: Ankara
    Nahiyesi: -
    Mahalle veya Karyesi: Hacı Bayram-ı Veli
    Sokağı: -
    Mesken Numarası: 161/1
    Nev-i Mesken: Hane

Eşkal-i Mahsusa

Boy: Orta
    Saç: Sarı
    Kaş: Sarı
    Göz: Mavi
    Burun: Adeta
    Ağız: Adeta
    Bıyık: Sarı Kesik
    Sakal: Traş
    Çene: Uzunca
    Renk: Beyaz
    Alamet-i Farika-i Sabite: Tam
    (Not: Bu çalışma ve Osmanlıcadan çeviri S.AKGÜL tarafından yapılmıştır. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 24 Nisan 2008; 23:43:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Sen@y

Yalnız arkadaşlar benim kafama bir şey takıldı.

Şu 10000000146 sayısı var ya neden sonu 46 olarak belirlenmiş.Belki bana paranoyak diyebilirsiniz bu düşüncem için,46 halk arasında son yıllarda deli,çılgın kelimesine eş manada kullanılıyor.Burda 46 sayısıyla ne denmek istenmiş?

Acaba 46 programlama dilinde koruma olarak kullanılan sayı mı?

Yoksa...?

algoritmik mi ne bi sistemle yapıyorlar ve son rakamı bütün tc kimlik no'larında çift çıkıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: El-Cezeri

Bütün Tc. kimlik numaralarının son rakamının çift olduğunu biliyormuydunuz.

Ya sebebini?

Sebebi de son rakamın bütün rakamlarının toplamının birler basamağı olmasıdır.

Hımmm ben halaa Kemal Atatürkün Atamızın sadece 1 no ile olmasından yanayım çift rakam değil yaniş bi tane :)
  • ilgi çekici..
  • gerçekten 46 sayısının manası nedir?

birde T.C kımlık no su tek olan var ben gördüm.hatta tek olanlar Türk değil vs gibi bi laftan dolayı şüpheli şahıslara bakmıştım ama saçma bir teoiydi ama olsun içimde kalmasın diye bakmıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.