Şimdi Ara

Mustafa ceceli kimdir? kaç oktav sesi vardır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu adamın sesinin kaç oktav oldugunu merak ediyorum bi şarkısında o kadar tize çıkıyor ki.3 oktav vardır tahminimce
    sizce kaç oktav sesi var?

http://www.youtube.com/watch?v=jAsqBaYVx24

2:57 orda kaleleeer derken oraya çıkmak mümkün deil yaa :)

• Oktavı moktavı bırakın artık yav,kaç oktavsa oktav,mühim olan bir insanın sesinin size hitap etmesi...şimdi bu adamın sesi 21391231 oktav olsa size güzel gelmese dinler misiniz?
  • Bu hayatı fazla matamatiksel yaşamamalı insan hissederek yaşamalı bazı şeyleri özelikle Müzik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikael Âkerfeldt

Oktavı moktavı bırakın artık yav,kaç oktavsa oktav,mühim olan bir insanın sesinin size hitap etmesi...şimdi bu adamın sesi 21391231 oktav olsa size güzel gelmese dinler misiniz?

katılmamak elde değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikael Âkerfeldt

Oktavı moktavı bırakın artık yav,kaç oktavsa oktav,mühim olan bir insanın sesinin size hitap etmesi...şimdi bu adamın sesi 21391231 oktav olsa size güzel gelmese dinler misiniz?

mesela ben..

bu adamın sesinin oktavı umrumda degil
  • herkes beni yanlış anlamış ya.

sadece merak ettim niye bu kadar büyüttünüz?
  • Arkadaş herkeste bir ders verme meraklısıymış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıvorlu İsmail Şarkı Sözü!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen ya ama bu adama gelınce sesi bence 3.5 oktav.

cem adrian falan yalan. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01shamp

aynen ya ama bu adama gelınce sesi bence 3.5 oktav.

cem adrian falan yalan. :)

Hayrola ölçtün mü 3.5 değil 6 oktav olsa ne olur ki ? Basit bir popcu.
  • basit bir popçu mu? bence yanılıyorsun.
  • şu ana kadarki şarkı kayıtlarında verdiği en tiz ses yüksek do. yukarılarda yüksek larynx problemi var ama. sesi çok tenoral ama sağlıklı bi pozisyonda, sesini koruyarak o kadar yukarılarda gezebilir mi bilmiyorum. ha bu arada o verdiği do da stüdyo kaydı hani... canlı canlı bi şarkıyı söylerken do basabilir mi, tartışılır. zorlama ya da değil, verebildiği her sesi aralığına dahil edecek olursak sesinin renginden anlaşıldığı üzere küçük oktavdaki sesleri verebilecek birine benzemiyor. hadi çok çok küçük oktav si, si bemol diyelim. yukarıda da do 3 garanti, hadi biraz kedi sesi misali ağzını açsa falan, pek de hoşa gitmeyecek bi tonda, re, mi bemol görebilir diye düşünüyorum. bu da aşağı yukarı 2,5 oktav yapar. ama dediğim gibi, canlı şarkı söylerken 2,5 oktav aralık kullanmak imkansız gibi bir şey. maskede, kaliteli bi renkle ve mikrofonsuz olarak bir şarkıda 2 oktav aralığı zor tamamlar gibime geliyor. tabi sıradan bir vokal için çok sağlam veriler bunlar. piyasada aşağıda re 1 yukarıda la 2 ile şarkı söyleyen adamı öpüp başlarına koyuyorlar. keza müzikallerde ve operalarda da çok nadir partiler dışında 2 oktav aralığı aynı parçada kullanmazsınız. bırakın aynı parçayı, koca la traviata operasında germont'un (başrol bariton) aşağıda küçük oktav si bemol, yukarıda 2. oktav fa diyez aralığı var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.