Şimdi Ara

Müslüman olmayan birisinin asker olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim sen konuyu çok yanlış anlamışsın.

Askerliğin ana motivasyonu, şehitlik değil kendini inandığın, sevdiğin ve hatta korumak için canını hiçe sayacağın bir ideale adamaktır.

İnandığın inanç bu adanmışlığı şehitlik diye bir kavram ile adlandırmışsa buna senin yapabileceğin bir şey yok.

Ayrıca askerlikte müslüman, hristiyan yada ateist diye bir şey yoktur. Olan şey ast üst ilişkisi, tereddütsüz itaat, disiplin ve bir birisi için canını verebilecek birlikte çarpışan silah arkadaşları. Dinin olduğu tek nokta, inandığın şekilde ibadet etmek ve öldüğünde inandığın dine göre defin edilmek.

• Lacano kullanıcısına yanıt

Yanlış anladığımı düşünmüyorum,

Ben, şehit olmanın askerlik üzerinde büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu düşünüyorum.

Annemin kuzenlerinden 2 tanesi astsubay ve dinine bağlı insanlar ki onlarla konuştuğumda şehitliğin cidden önemli bir rol oynadıklarını düşünüyorlar.

Herşeyde olduğu gibi idealist insanlar burda da var.

İnsanlar idealist değilken neden asker olsun çünkü askeri görevdeyken ölmenin iyi birşey olduklarını düşündükleri için asker oluyorlar.

• müslümanlıkla alakası yok askerliğin tamamen vatan için yapılır. şehitlerimiz canını vermişse kimsenin ben inanmıyorum askere gitmem deme lüksü yoktur. bu ülkede yaşıyorsan yapacaksın. ben bedelli askerliğide anlayabilmiş değilim zaten para verip gitmiyorsun enteresan bir şey.

• Kardeşim motivasyon kaynağı olması farklı bir şey bi burada ana sebepten bahsetiyoruz. Ben askerliğimi yaparken aklımdaki tek şey ülkeme hizmet etmek idi, şehitlik bunun bonusu gibi bir şeydi benim için.

Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil tabii ki.

• Kitap önerdik görmedin mi? Hatta bunu oku daha sonra başka kitap da öneririz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlikle müslümanlık ne alakaki tam anlayamadım?

• Asker olmanın islamiyet ile ne alakası var ?

Türkler islamiyet'den önce de Asker bir topluluktu

Ben Ak parti'den memnunum

• Askerin aslında derinlemesine ne olduğunu ne iş yaptığı araşdır bak nasıl birşeymiş anlarsın

• Geçinecek bir işi yoksa olsun. Napacak boş boş.

• Her Türk asker doğar diye bir söz biliyorum.Her müslüman asker doğar dişe bir şey duymadım ama

• Ülkeni seviyorsan olursun niye olmasın? Şehitlik evet önemli bir motivasyon kaynağı ama kesinlikle tek faktör değil.

Hele ki bir subaydan ben Allah için burdayım gibi bir söz kesinlikle duymadım.

Hatta bence çok milliyetçi olmaya bile gerek yok. Neticede bir iş yapıyorsun karşılığında para alıyorsun. Maaş, mesai/izin, özlük hakları ve prestij yönünden güzel meslek sonuçta. Salt profesyonel anlamda bile gayet düşünülebilir.

• Ben askeri lisedeyken ateist subaylar vardı. Türkiye ve Türk milleti için subay olursun, islamla ne alakası var? Müslümanlar vatan sevgisi için araya sürekli dini sokuşturmaya çalışıyor. Ben de mesela dine inanmıyorum ama vatanımı çok seviyorum. Önemli olan bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-238FE9738

7 24 forumda gezen bebeler birde gelmiş burada ahkam kesiyor,

Konu içeriğini düzgünce okuyan herkes subaylıktan bahsettiğimi anlayabilir

Din ile ne alakası var sanki camii ye imam olacaksın subay olmak için dini bir seçim vs şart aramıyorum başakalatına da hakaretler etme burada hatalı olan sen sin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silahlı Kuvvetlerde görev ve sorumluluklar önce gelir. Dini inanca ve ibadete karışılmaz ama görev görev sorumluluklarında aksama yaratmıyor ise. Eğer ki dini inanç ve ibadetlerin senin için ön planda ise bu meslek sana göre değildir.

• Bu vatanda yaşıyorsan az çok borcunu ödeyeceksin.Yapacağın 6 ay askerlik onuda nasıl yapmasam diye kıvranıyorsun. Git pembe tezkere al askerlik yapmazsın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sağ olun, pek iyi anlatamadım.

Bu arada ben Subaylıktan bahsediyorum, bebenin teki pembe tezkere al diyor. Önce konuyu oku

Demek istediğim düşündüğünüzden daha büyük ama size bunu anlatamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Ülkeni seviyorsan olursun niye olmasın? Şehitlik evet önemli bir motivasyon kaynağı ama kesinlikle tek faktör değil.

Hele ki bir subaydan ben Allah için burdayım gibi bir söz kesinlikle duymadım.

Hatta bence çok milliyetçi olmaya bile gerek yok. Neticede bir iş yapıyorsun karşılığında para alıyorsun. Maaş, mesai/izin, özlük hakları ve prestij yönünden güzel meslek sonuçta. Salt profesyonel anlamda bile gayet düşünülebilir.

Ben de üstte söylemiştim,

Tek faktör değil ama önemli bir motivasyon kaynağı aslında düşündüm de o kadar ciddi bir sorun değil.

• Merak ettim de askeri liseden sonra ne yaptın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-238FE9738 -- 22 Temmuz 2020; 9:40:11 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.