Şimdi Ara

Multiple Skleroz (MS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
3
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendisi,yakını MS olanlar... Ne gibi şikayetleriniz var? Kullandığınız ilaç,destek ürünü,tüketilmesi/yapılması veya tüketilmemesi/yapılaması gerekenler...

Tüketilmemesi gerekenler: İnek sütü ,gluten ve patates. Besin hassasiyet testinde çıkanlar.

Kesinlikle yapılması gerekenler: Spor

Kesinlikle yapılmaması gerekenler: aşırı sıcakta vakit geçirmek

Tüketilmesi gereken: Her çeşit ve renkten günde 9 tabak meyve ve sebze. Haftada 1 mantar. Akşamları sarımsak. Sabahları gerçek zeytinyağı, zerdeçal. D3-25 Hidroksil testine göre ayda 1 devit ampül.

Bunlar ilk aklıma gelenler.

Sizlerin bildiği varsa burada paylaşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husamsdu -- 4 Şubat 2016; 11:38:33 >

• eşim 3 yıl önce ms hastası olduğunu öğrendik ve uzun tahliller sonucu en son son 4 aydır AVONEX PEN BETA İNTERFERON 1A YADA 1B böyle bir haftalık iğne verildi. eşim bu ilacı kullanmadan önce gayet iyiydi ve yürüyük kendi işlerini ev hanımıdır rahat bi şekilde yapıyoru ancak suan tuvalete bile zor adım atar hale geldi ilaçtan sonra adet kanalamaları düzensizleşti 35 yaşına kadar hiç erken adet olmamıştı bu ilaçtan sonra oldu. onları geçtim ancak bu yürütmemesi bu ilacın kafamı karıştırdı. ilacın hemşiresi bu diğer hastalarda olmuyor sizde ms etkisindendir diyor. tam iğne kullanma arefesinde bukadar vücüttta değişime aklım ermedi mantıklı gelmedi. bu ilacı kullanıpta muzdarip olan varmı. neler önerirsiniz teşekkürler Tüm bu hastalarında Allah yardımcısı olsun amin.
  • camkolonyasi C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Ben de 8 sene kadar Avonex kullandım ama son 2 yıldır artık kullanmıyorum. Şikayetlerin artması iğneyle alakalı olacağını düşünmüyorum ama yan etkileri gerçekten çok fazla. Size tavsiyem çok İstanbulda iyi bir doktor bulup Avonex'i değiştirmeniz. Yürüme güçlüğü için Famprya(Amprya) yazılabilir. Daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama CCSVI diye bir tedavi yöntemi var. Youtube den araştırırsanız bir çok örnek var. Ben İnşallah randevu aldım 24-26 Şubat arası Polonya ya tedavi olmaya gideceğim. Bu arada bu tedavi herkese yapılmıyor hastaneden aldığınız tetkikleri istiyorlar ve ona göre karar veriliyorlar. Şu anda ben de yürümekte çok zorlanıyorum.

Ayrıca iğnelerin adet düzensizliği gibi (mutlaka başka yan etki vardır.. Eşinizle konuşun özellikle psikolojik yan etki!) bitkisel alç veya tıbbi ilaç kullanabilirsiniz.

Maddi durumunuz bilmiyorum CCSVI bir araştırın her şeyden evvel. Bu arada yazdıklarımı okuduysanız bir an evvel süt ve gluteni tamamen kesmenizi öneririm.

Bildiğim bir şey olursa her zaman yardım etmeye çalışırım.

Allah şifa versin.

• ccsvi yi araştırdım kronik beyin omurilik venöz yetmezlik boyun damalarını genişletme gibi bişeyler yazıyo. gönüllü denekler üzerinde yapıldığı şuan için çok önerilmiyormuş.
    yinede alakanıza teşekkür ederim. eşimin 2 avonex iğnesi kaldı bittiğinde doktora gideceğiz. 2 yıl önce ilaç kullanmazken 1 pas kortizon hastanede yatmıştı verilmişti ve 1 yıl hiç ilaçsız düzelmişti. Hayırlısı dıyorum herkese şifa versin Allah (cc).
  • Araştırma ile alakası yok 2009 da başlandı . Yüzlerce kişi var sağlığına kavuşan. Bence daha dikkatli araştırın. Ben 2 sene kadar araştırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım kardeşim haklısın ben derinlemesine bakmadım. inşallah iyi olursunuz gelişmelerle ilgili bizide buarada bilgilendirirseniz seviniriz. böyle tedaviler varmış demekki hiç haberimiz yok. bu hastalığa tedavi bulunurda inşallah herkes eski sağlığına kavuşşun
  • camkolonyasi C kullanıcısına yanıt
    Amin .İnşaallah. Youtube ta "erkki kuure" diye aratırsanız iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MS Gamma Knife Tedavisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba ben de 8 yildir Ms hastasiyim. Bir iki yıl avonex kullandım. 6 aydir gilenya kullanıyorum. 6-7 atak geçirdim. Herhangi bir sekelim yok çok şükür. Sormak istediğim;
    ccsvi tedavisini olabildiniz mi? Tedavi Hakkında söylemek istediğiniz bir şeyler var ki?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 28 Nisanda CCSVI oldum. Yorgunluğum bitti. eskiden lavaboya ayağımı elimle tutarak zor kaldırırdım hatta genelde banyoda ayaklarımı yıkardım (yanlış anlama abdest alırken ) şimdi yardımsız kaldırabiliyorum. ayaklarımdaki kasılmalar devam ediyor. Ben Varşova da AMED hastanesinde oldum. 3000 Euro. 1. gün kantahlili,MR,doppler ile damar inceleme yapılıyor. 2. gün CCSVI uygulanıyor ve 8 saat kadar yatıyorsun. 3. gün hastaneden çıkıyorsun.
  • bilgi için tesekkürler. bu tedaviyi yeni duydum. inşallah daha da iyi olursunuz.. ilk mesajınızdaki önerilerinizden başka önerileriniz olursa dinlemeye hazırız.. teşekkürler..
  • coenzim q10 alınmalı . Kesinlikle!
  • İlginç. Bu kadar yaygın olmasına rağmen tam 3 yıldır hiç konuşulmamış. :)

• Facebook gruplarında konuşuluyor. Burası çok sessiz kalmış haklısınız.

• insaat2121 kullanıcısına yanıt
    Belkide buradakiler de facebooka kaymış olabilir.

• Ben facebooktan çıktım. Nedeni sadece konunun hep siyasete kaymasıydı maalesef. CCSVI bir müddet sonra etkisini yitirdi bende. Şimdi 2 bastonla yürüye biliyorum sadece. Ama illa başkası da öyle olacak diye bir kural yok. Grupların da böyle bir kötülüğü var işte. Acaba ben de öyle mi olacağım endişesi oluyor. Çok gerrksiz yere. Ç0nkü biliyorum ki suç bende. Beslenmeme hiç dikkat etmedim ve psikolojik olarak da kendimi çok yıprattım. Şimdi cipealex kullanıyorum. Çok rahatım.

Hastanede boş yer olunca yeni ilaca başlayacağım. Ocrevus ilacın adı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • husamsdu kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Türkiye MS derneği facebook grubunda siyaset paylaşımı olmuyor. Yöneticiler arasında nöroloji doktorları var. Bizlerin sorularına cevap veriyorlar. Yeni ilaç çalışmalarından bilgi veriliyor. Canlı yayın yapıp canlı gelen soruları cevaplıyorlar.

Şahsi facebook hesabınızla katılmak istemezseniz ikinci bir hesap açıp gruba katılın bence.

• Teşekkür ederim. Bakayım.

• Bende ocrevusa geçeceğim sanırım, fingya kullanıyordum, ocrevus hakkında biraz kullanıcı bilgisi alabilir miyim sizden?

• Kullanmak için birçok test ve aşı oluyorsunuz. Öyle hemen başlanmıyor. 6 ayda 1 serum şeklinde oluyor ama ilk doz 2 hafta arayla 2'ye bölünüyor. Kan testinde mikrobik bir şey çıkmazsa 3-4 saatlik bir sürede bitiyor ama genelde hastanede 1 gün yatırıyorlar takip amaçlı. Ben Aralıkta 3. dozu alacağım eğer sıkıntı çıkmazsa.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.