Şimdi Ara

Multimetre UT-203...orta direkler için, (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kerosen

quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

15 kw.lık(20 HP) dalgıç pompa 32A. akım çektiğinde bir anormallik olduğunun farkına vardım.
    Motor Alarko firmasının ve katalog ve verilerini incelerken jeton düştü.Ben bu motoru kapasite üstünde çalıştırıyorum.Motoru zorluyorum dedim ve gerçekten hesap bunu gösteriyor.
    32 amper akımda motorun toplam sarfiyatı 17,88 Kw..

Bu yaz devamlı böyle çalıştımıştım.İyi ki bu pens multimetreyi almışıyım.Motor 50 metre aşağıda su içinde çalıştığından bozulmadı ama devamlı uç noktada zorlamalı çalışmış.Şimdi bu tespitimi yapınca aldığım M.metre değil 67 tl. 670 tl. olsada değerdi diyorum.

Tabi sarfiyatı düşürüp çekvalf öncesi vana ile suyun miktarını azaltıp motoru rahatlatmak,çektiği akımı 25-26 amperlere düşürmek ideal olanı.
    Bakım sırasında motorun resmini çekmiştim.

Motor üzerinde yazan güç değeri şebekeden çekilen güç değeri değil motorun mil gücü değeridir. Ayrıca ölçtüğünüz akım alternatif akımın aktif bileşeni değil aktif ve reaktif akımların toplamıdır.(elinizdeki cihaz ayrı ayrı ikisinide göstermez). Bu yüzden hesaplamada hata yapıyorsunuz veya ölçtüğünüz değer size hatalı geliyor.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 21 Ağustos 2013; 21:17:32 >

• Motor katolaglarında 2-3 farklı grupta motor olur. Standart-yüksek-üst verimli motorlar gibi sınıflara ayrılır. Örneğin standart verimli olan 32-33 Amper çekerken üst sınıftaki 30 Amper akımda aynı gücü verir.

Eğer motorunuz normalden fazla akım çekiyorsa ya gerilim düşüktür, ya yük fazladır ya da rulman veya yatakların değişim zamanı gelmiştir. İki fazla kalan motorda önlem alınmamışsa kısa sürede yanar. Ayrıca sarıma giden motor iyi sarılmamışsa fazlar arasında akım dengesizliği görülür.

Bir motor milindeki yükle orantılı akım çeker, boşta çalışırken çok az akım çeker tam yükte etiket akımını çeker. Akım olması gerekenden fazla ise yukarıda yazdıklarım geçerlidir. Bunlara ekleme yapılabilir ancak en bilinenler bu sebeplerdir.

Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 21 Ağustos 2013; 21:21:33 >

Zaten bende yükü düşüreceğimi söylüyorum.Akımı fazla çektiğini,motor üst sınırlarda çalışıyor diyorum.
    Bakımı yeni yapıldı,yük fazla,yani sarfiyatı vana ile azaltırsam problem düzeleceğini tahmin ediyorum.Zaten motorla ilgili firmanın açıklaması da bu yönde.
    Yükü düşürünce sonuçları yazarım.

http://forum.donanimhaber.com/m_79845426/tm.htm

Burada biraz açıklama yaptım.

Saygılar...

quote:

Zaten bende yükü düşüreceğimi söylüyorum.Akımı fazla çektiğini,motor üst sınırlarda çalışıyor diyorum.
    Bakımı yeni yapıldı,yük fazla,yani sarfiyatı vana ile azaltırsam problem düzeleceğini tahmin ediyorum.Zaten motorla ilgili firmanın açıklaması da bu yönde.
    Yükü düşürünce sonuçları yazarım.

http://forum.donanimhaber.com/m_79845426/tm.htm

Burada biraz açıklama yaptım.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 21 Ağustos 2013; 21:21:49 >

• quote:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Alıntıları Göster
    Akımdan ziyade motora en yakın noktadan gerilim ölçümü yapın.(Motor çalışırken)

Kullandığınız kablo kesitini ve boyunuda yazarsanız iyi olur.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 20 Ağustos 2013; 2:15:07 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 21 Ağustos 2013; 21:22:05 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 21 Ağustos 2013; 21:18:45 >

387.7VAC net voltaj olduğuna göre bu motorun 32 amperde toplam tüketimi; 18243 Watt,,,,
    Ben önceki hesaplarımda 1=Genel baz 380V ve 2=390 volt üzerinden hesap yapmıştım.390 V'da=18351Watt Motor milinden alınan güç=18243W'da,,,,,,,,,,:14776Watt net.

Yine başka bir yönden bakalım;
    Düşündüğünüz gibi iletken kayıbı çok olsaydı,kayıptan dolayı açığa çıkan ısıdan termik atardı.6-7 saat kesintisiz çalışmada bile termik atmıyor,demek ki iletken kayıbı söz konusu değil diyebiliriz.
    Vel hasıl,yükü düşürmek ideal olan tespitim doğru yönde diye düşünüyorum.

Termiği kaç ampere ayarlarsanız o akımda atar iletken kesiti ile alakalı değil, motorun çektiği akımda normal duruyor max güçte çalışmasının mahsuru yok. Düşük gerilim sulama işi yapanlarda çok görülür en kuvvetli sebep budur, ama siz ölçümde öyle değil diyorsanız öyledir. Kablo kesitinide yazmamışsınız. Hiçbir kablo iç direnci ile söylenmez haberiniz olsun. Burada size yardımcı olmaya çalışıyorum ama lafı gene başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz. Ne diyelim artık kolaygelsin.

• ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 21 Ağustos 2013; 21:19:00 >

Sizden yardım istemedim ki?Hem siz henüz öğrencisiniz bana yardım edebileceğinizi sanmıyorum.
    İletken çapını değil ben bir akım taşımada öncelikle iç omajına bakarım.Sadece çapa bağlı kalmak bana uymaz,omaj önemli olan....

Daha çok şey öğreneceksiniz Mehmet Ali Bey.

İstediğiniz kadar tahrik mesajı yazın, ben kendimi sizin durumunuza düşürmem sizinle münakaşaya girmem.

Hadi sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 20 Ağustos 2013; 13:10:55 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 21 Ağustos 2013; 21:19:18 >
  • Neyse size söyleyecek lafım yok, daha beni tanımıyorsunuz. Geçmişte atölyelerde çalıştım, ama bunu size ispatlayacak değilim. Şu konuyu baştan sona okuyan biri sizin çok kısıtlı bilgiye sahip, kokpleks sahibi ve bana düşman biri olduğunuzu hemen anlayacaktır. O kadar yazmışız yardımcı olmuşuz hala ayıp ediyorsun, ama aptallık bendeki aile terbiyem nedeniyle size yaşınızdan dolayı saygı gösteriyorum bozup atmıyorum.

Kablo konusuna gelince benim için tek kriter kablo kesidi ve boyutudur. Sizin voltmetreyi yanlış yere bağladığınızı bildiğim için soruyorum zaten şimdi anladınız sanırım ne demek istediğimi.(zaten ölçemezsinizde hadi neyse şimdi onu anlatmaya uğraşmayayım) Termik şalterin bile nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz ama yazsam hemen alınacaksın o yüzden yazmadım...

Bundan sonra yazdıkların umrumda değil, henüz bu işlerde çok yenisiniz. Bilginiz çok kıt ve tecrübeniz çok az bunuda kabullenin artık. DOĞRU BİLDİKLERİNİZ ÇOK AZ. Gerçi forumda 30 yıllık ustaya bile laf söylediniz banada söylemenize şaşmamalı.

Hadi hayırlı günler....

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=75367152&p=1

Yukarıda linkini verdiğim konuda gene baştan aşağı yanlış bir hesap yapıp üyeyi yanıltmıştınız. Sonrada yazdıklarımdan doğrusunu öğrenip başka bir üyeye yardımcı oldunuz yakın zamanda. Yalan mı yazdıklarınız hala duruyor. Komple yanlış.

Takdiri forum üyelerinindir.

Bana karşı çok ayıp ettiniz çok...

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=75367152&p=1

Yukarıda linkini verdiğim konuda gene baştan aşağı yanlış bir hesap yapıp üyeyi yanıltmıştınız. Sonrada yazdıklarımdan doğrusunu öğrenip başka bir üyeye yardımcı oldunuz yakın zamanda. Yalan mı yazdıklarınız hala duruyor. Komple yanlış.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 21 Ağustos 2013; 21:19:39 >

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=75367152&p=1

Uzatmayalım lütfen,o linkini verdiğiniz yerdeki yanlışım neymiş acaba?Allah şahidim olsun,ben doğru bildiğime inanıyorum.Size de tavsiyem,insanlara tepeden bakmakdan vaz geçin,bütün bildiğiniz doğru olmayabilir.
    Ben bir tartışma da uzatmak istemezsem,bırakmak istersem sebebi;
    karşımdakinin anlattığım teknikleri anlayacak kapasitede görmediğimdendir.Bir kişi hem yarım biliyor ve hemde iddia ediyorsa tek sözüm;senin bildiğin sana benim bildiğim bana'dır.

Her neyse,unutmayın,yukardaki 32 amper çekiyor yazıma binaen siz cevap verdiniz,ben sizden yardım istemedim,elbette cevap verebilirsiniz ama beni töhmet altında bırakan yazılarınız sinirimi geriyor(bana yardım etmek sizin haddinize değil),böyle uyardığımda zorunuza gidiyor.Yorumuma cevap yazmayın,uyarımı da almayın o kadar.

Takdir forum üyelerinin değil takdir Rabbimizindir..Size önceden özelden yazdığım gibi,size hakkım helal değildir VESSELAM.

Öyle laf atıp kaçmak yok Mehmet Ali Bey,

Yaptığınız ayıp, karşınızdakinin bileğini bükemeyince başka yollara başvuruyorsunuz. İnsan psikolojisini iyi bilirim, bu elektrik-elektronik merakı aynı ehliyet alıp araba kullanmaya benzer. 18 yaşında ehliyet alıp yola çıkarsınız başta korka korka sürersiniz arabayı dar yerlere park edemezsiniz, hız yapamazsınız. 1 yıl sonra biraz tecrübe edinince herkes kendini usta şöför zanneder. Sizdeki sorunda bundan kaynaklanıyor, ama sadece sizde yok birçok kişide var. Bunu bildiğimden bunca hakaret ve aşağılamanıza rağmen susuyorum. İsterseniz özel mesaj yoluyla o dediğim kişilerin örneklerini göstereyim.

15 gün önce rüzgar türbini konusunda bir röle sorusu sormuştunuz(bana sordunuz demiyorum) baktım kimse cevap yazmamış ayrıntısı ile anlatayım dedim orada güzel şekilde gidip resim çektim açıklama yaptım tek tek anlattım size. Sizce daha önce sökülü marş otomatiği görmesem, bilmesem, denemesem o kadar ayrıntılı yazmam mümkün müydü? Linkide burada;

http://forum.donanimhaber.com/m_3899535/mpage_161/tm.htm

Genellikle kimse hata yaptığını kabul etmek istemez, ancak biz burada su böreği yapmıyoruz elektrikle uğraşıyoruz. Bir risk faktörü var, en yakınımdaki insan elektriğe çarpılıp beline kadar yandı 1 ay sargıda kaldı. Bu kadar büyük bir risk bu. Eğer bir yerde bir yanlış varsa bir hata varsa ben bunu burada yazmak zorundayım, yemek tarifi değilki benim yazdığım doğrudur kesin doğrudur diyesiniz. Forumda özelikle teknik konularda, risk faktörü içeren konularda kendimden ne kadar emin olsam bile bir kere açıp bakar veya çok önemli ise başka iletişim imkanları ile sorar eder öyle yazarım foruma ki karşımdaki insan hataya düşmesin.

Karşınızdaki insanı tanımadan yok ben seni o kapasitede göremedim gibi gereksiz ve çocukça lafları bırakın. Bu lafı bana söylemeniz gülünç. Sadece forum içinde hatalı bilgi verdiğiniz zaman eleştirilmeyi kabullenemiyorsunuz sorun bundan ibaret, sanki forumda diğer üyelerin gözünde değer kaybettiğinizi düşünüyorsunuz ama durum öyle değil. Bu forumdaki herkes birer öğrenci bunu unutmayın, hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz. Amacım kimseyi kötülemek değil ama yanlışada doğru diyemeyiz. Bakın ben size diğer üyelerin yaptığını yapmıyorum, sağda solda alenen adınızı kötülemiyorum. Yaptığınız hatayı yanlışı size uygun bir dille anlatmaya çalışıyorum, ama siz forumdan ayrılan bir kaç arkadaşımız konusunda bana düşman olduğunuz için insanların önünde beni küçük düşürmeye çalışmak ve beni tahrik etmeye çalışmak gibi yanlış bir tutum sergiliyorsunuz.

Benim bildiğim bana doğru senin bildiğin sana doğrudur tutumu yanlıştır. Bir yerde bir yanlış varsa onu söylemek doğrudur. Siz de benim o konuda bilgili olduğumu bildiğiniz halde kişisel problemlerden dolayı yok onun bildiği yanlıştır diyorsanız bu da ayıptır, günahtır.

Ben size bildiklerimi yeri geldiğinde teknik kitapları yayınları göstererek kanıtlıyorum siz bana ben yaparım olur diyorsunuz bu şekilde olmaz. Karşınızdaki insan bilgili ise saygı gösterirsiniz yok bilmiyorsun yok anlamazsın yok aklın kesmez gibi laflar hoş değil. Burada sizin yazdıklarınızı anlamayacak kapasitede hiçbir üye yok buna emin olabilirsiniz. Bu şekilde insanlara hakaret edemezsiniz.

Daha nice konuda size yardımcı olabilirim, sadece bu konuda bile bir sürü yazı yazdım. Lütfen böyle yapmayınız, ayıptır, günahtır.

Diyorsanız bir daha benim konularıma yazma alıntı yapma onuda yapmam sorun değil ama dikkat ettiyseniz konularınıza benden başka cevap veren olmuyor, üstelik bana dünyanın hakaretini ediyorsunuz. Bunları bir düşünün derim, sizce neden kimse yazmıyor? 11 yaşındaki çocuğun konusuna 20 kişi cevap veriyor sizinkine sadece ben, demekki bir yerde bir yanlışınız var...

Bu tutumunuzu sürdürmemeniz dileğiyle, umarım bir özür dilersiniz. Zamanında ben bunu size karşı haklı olduğum halde yapmıştım.

Daha fazla uzatmayacağım, tabi sizin tutumunuzda önemli.

Saygılar...

• ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 21 Ağustos 2013; 21:20:33 >

Bilinçli,kültürlü kişi özverili olarak kendi hatalarını da soruşturan gözlemleyen kişidir.
    Çok yazık yaaa,,özelden sorularınla abi abi,,,(hatırlıyormusun AS. motor ile direk elk. üretiminde bana da tekniği ver diye yalvardığın günleri)burada aslan kesilirsin,psikiyatrist olursun.
    Uzatmayalım,,evet benim yorumlarıma yorum yapma,,,,istemiyorum.

Yalvarmadım, nasıl yaptınız dedim sizde cevapladınız. Bunda bir şey yok, bir kısmı hepimizin bildiği şeylerdi ancak size saygım olduğundan(yaşınız gereği) hiç itiraz etmeden dinledim. Varsa öğrendiğim bilmediğim birşey ayrıca teşekkür ederim ben bunu yazmaktan utanmam sizin gibi. Bunu da daha önce başkalarına da yaptınız, bu ayıp. Lütfen.

Sizin bana hocam diye hitap edip övgüler yazdığınız mesajlarda aklımda bunları unutmayalım. Bunu başkalarınıda yaptınız.

Bir önceki mesajımda yazdıklarımı lütfen tekrar tekrar okuyunuz.

Madem istemiyorsunuz bundan sonra sizin konularınızda cevap yazmayacağım, umarım başkalarınada aynı şeyi yapmazsınız. Zaten bir elin 5 parmağı kadar bilgili adam kaldı Elektronik forumunda onlarında çoğu artık yazmıyor bile..

Özür dilersiniz dilemezsiniz benim için sorun değil, ama ben zamanında haklı olduğum halde bunu yaptım. Bu sizi küçük düşürmez.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 20 Ağustos 2013; 20:36:16 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.