Bildirim
Multimetre Ölçüm Aralığı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
minimum volt 6
maksimum volt 600
minimum direnç 600ohm
maksimum direnç 60megaohm -
Minimum 600 ohm derken, 100 ohmluk direnci ölçemeyecek miyim yani? -
Hayır minimum 600 ohm değil
600 ohm'a kadar olan değerleri o kademede olcmeniz gerekiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam yalnız multimetreler auto range.
Peki bu bilgilerden ölçebileceğimiz minimum değer hakkında bir bilgi çıkar mı?
Benim için özellikle kapasite önemli.
Özelliklerini attığım multimetre uni-t 139c. -
Yüzdesel hata oranı harici 5 değeri, 1.000nF'lik kapasitörün 0.995 nF ile 1.005 nF olarak okunabileceğini söylüyor. Ayrıca yüzdesel hata oaranını da hesaba katacaksınız.
Mesela 0.010 nF yani 10 pF'lik kapasitör değeri 5-15 pF arası okunabilir(yüzdesel hata oranını hariç tuttum).
Aynı şekilde 100 pF olan kapasitör 95-105 pF arası (%4 hata payınineklerseniz 91-109 pF arası okunabilir).
Buradan çıkarılacak sonuç kapasite değeri azaldıkça toplam hata oranı artar. Buna göre en küçük ölçebileceğiniz değeri, kabul edebileceğiniz maksimum hata oranını belirleyerek bulabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dfk24
Hayır minimum 600 ohm değil
600 ohm'a kadar olan değerleri o kademede olcmeniz gerekiyor.
evet minimum 6kohm sonradan dikkatli bakınca gördüm -
quote:
Orijinalden alıntı: lucky16
Yüzdesel hata oranı harici 5 değeri, 1.000nF'lik kapasitörün 0.995 nF ile 1.005 nF olarak okunabileceğini söylüyor. Ayrıca yüzdesel hata oaranını da hesaba katacaksınız.
Mesela 0.010 nF yani 10 pF'lik kapasitör değeri 5-15 pF arası okunabilir(yüzdesel hata oranını hariç tuttum).
Aynı şekilde 100 pF olan kapasitör 95-105 pF arası (%4 hata payınineklerseniz 91-109 pF arası okunabilir).
Buradan çıkarılacak sonuç kapasite değeri azaldıkça toplam hata oranı artar. Buna göre en küçük ölçebileceğiniz değeri, kabul edebileceğiniz maksimum hata oranını belirleyerek bulabilirsiniz.
Sağ olasın. Daha açıklayıcı oldu.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X