Şimdi Ara

Multicopter ile ilgili soruları yanıtlıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
3.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alacaklarimi netlestirmek istiyorum yardimlarinizla..

Hedef:Gimbal kamera vs fpv icin kullanilacak bir quadcopter olacak.
    Ortalama 1.5-2 km ucus mesafesi ile 15 dk ucus suresi.(phantom 2 ve 3 ler nasil 20-25 ucuyor sizce bi neden kisitli kaliyoruz neyi degistirmemiz gerek ekipmanlari komple mi?Quadimizi 1 km yukariya gonderip 15 ucus yerine 20-25 dk olmali bence..ne yapabiliriz?
    Dji de 2312 960 Motor kullaniyor yeni versiyonda uzun sure ucus icin ne yapabiliriz?

Ana ekipman listesi:
    1-
    1300kv motorlar ucus suresini etkiler mi fikriniz neler bu kv motor icin?
    Ayrica
    SUNNYSKY Angel A2212 980kv:31$
    SUNNYSKY X2212 980kv:53$
    20$ fark nedir ?
    Link;
    http://aliexpress.com/item/1327149622.html?spm=0.0.0.0.1qGzs9
    Hangi motor?

2-
    Esc olarak Multistar mi Simonk mu ?
    30a mi 40 a mi olmali ?farki ne?Esc lere yazilim yuklemek zorunda kalacak miyim kalacaksam baska hangi ekipmana ihtiyac duyarim?

3-
    450 frame icin soylediginiz karbon govdeye baktim 100€ gibi biraz fazla ucreti var.
    45 $ orijinal dji f450 mi alsam
    17 $ cilekci beyin sectigi f450 nin china muadilini mi alsam sizce?agirlikta carbon 470gr f450 280gr yari yariya ucus suresini etkiler sanirim arti ve eksileri var sanirim.

4-
    Kumanda olarak ilk mesajlarda soylediginiz TURNIGY 9Xr (50$)ve alici verici icin telemetrili (50$ telemetrili/iosd mini alirsam telemetrili almama gerek var mi?iosd yukseklik vs ucus bilgileri icin mi sadece, yoksa fpv icinde ise yariyor mu anlamadim:()

Yoksa
    cilekci beyin soyledigi
    fs TH9XB (90$)mi ?

Yada
    Futaba yada devo 10 yada devo 7 + rx701
    kumanda konusu cok sey var kafam allak bullak..
    Yada
    1.5-2 km mesafeli oneriniz neler?tekrar tekrar almak istemiyorum.
    100-150 $ civari ne olabilir..(fpv yi kumandadan kontrol edeceksek hepsi kumanda eder mi)

5-
    Naza m lite almak istiyorum.
    Naza m lite yi naza v2 ye guncelleniyormus.
    Birde naza m light e cin mali gimbalde sorun cikar mi?bu onemli.
    ayrica İosd goruntu aktarimi icin degil mi yada ucus bilgisi icin mi sadece fpv de etkisi ne anlayamadim?:(
    naza m lite destekliyor mu iosd yi?
    Aliexpresste 56 $ iosd

6-
    Batarya ucus suresi icin onemli mac ucus suresi icin ne olmali?2-3 adet almaliyim..
    Ama fikir sahibi degilim
    3s 12000
    3s 5200
    4s 5000 45c
    (Bu bataryalar baskancihazlar ile 20-25 dk ucus sagliyor.Bizim sette ne olmali)
    Hangi batarya uygun
    yada ne olmali?
    ve sarj cihazi ne olmali
    imax b6
    Kumanda liposu da olmali sanirim 2500 mu olmali?
    Tavsiyeniz neler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cilekci

Murat hocam bende KK2 board aldım. Düşe kalka öğrenene kadar. Sonra bende Naza'ya geçiçem. Gönül ister Naza V2 ama oda çok pahalı. Tüm Naza parçalarıylada uyumlu. Özellikle iOSD direk tak çalıştır olması çok büyük kolaylık.

Birde üstat bir sorum var. Ben yabancı forumlarda dolaşırken şunu gördüm birçok kez. KK2 board için 2.1.5 sürümü ile problemli olduğu konuşuluyor çok. Dengesizlik yaptığı çok konuşuluyor. 1.9s sürümü en dengelisi deniliyor. Bu arada aliexpressten sipariş verirken bende bunu göz önüne alarak 1.9s sürümünü yüklettirdim. Olmadı KK Tool ile son sürümünü yüklerim kendim. Tabi becerebilirsem :)
    Güncelleme için bu parça kullanılıyor değil mi?

http://www.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-1LOT-New-USBASP-USBISP-AVR-Programmer-USB-ATMEGA8-ATMEGA128-Support-Win7-64K/817846333.html

evet o parçayı kullanıyorsun pc ye takıyorsun. kişisel olarak yapılmış bir sürüm var piyasada o en iyisi diyorlar deneme fırsatım olmadı usbasp kartı olmadığı için.

• quote:

Orijinalden alıntı: 25murat0517

Alacaklarimi netlestirmek istiyorum yardimlarinizla..

Hedef:Gimbal kamera vs fpv icin kullanilacak bir quadcopter olacak.
    Ortalama 1.5-2 km ucus mesafesi ile 15 dk ucus suresi.(phantom 2 ve 3 ler nasil 20-25 ucuyor sizce bi neden kisitli kaliyoruz neyi degistirmemiz gerek ekipmanlari komple mi?Quadimizi 1 km yukariya gonderip 15 ucus yerine 20-25 dk olmali bence..ne yapabiliriz?
    Dji de 2312 960 Motor kullaniyor yeni versiyonda uzun sure ucus icin ne yapabiliriz?

Ana ekipman listesi:
    1-
    1300kv motorlar ucus suresini etkiler mi fikriniz neler bu kv motor icin?
    Ayrica
    SUNNYSKY Angel A2212 980kv:31$
    SUNNYSKY X2212 980kv:53$
    20$ fark nedir ?
    Link;
    http://aliexpress.com/item/1327149622.html?spm=0.0.0.0.1qGzs9
    Hangi motor?

2-
    Esc olarak Multistar mi Simonk mu ?
    30a mi 40 a mi olmali ?farki ne?Esc lere yazilim yuklemek zorunda kalacak miyim kalacaksam baska hangi ekipmana ihtiyac duyarim?

3-
    450 frame icin soylediginiz karbon govdeye baktim 100€ gibi biraz fazla ucreti var.
    45 $ orijinal dji f450 mi alsam
    17 $ cilekci beyin sectigi f450 nin china muadilini mi alsam sizce?agirlikta carbon 470gr f450 280gr yari yariya ucus suresini etkiler sanirim arti ve eksileri var sanirim.

4-
    Kumanda olarak ilk mesajlarda soylediginiz TURNIGY 9Xr (50$)ve alici verici icin telemetrili (50$ telemetrili/iosd mini alirsam telemetrili almama gerek var mi?iosd yukseklik vs ucus bilgileri icin mi sadece, yoksa fpv icinde ise yariyor mu anlamadim:()

Yoksa
    cilekci beyin soyledigi
    fs TH9XB (90$)mi ?

Yada
    Futaba yada devo 10 yada devo 7 + rx701
    kumanda konusu cok sey var kafam allak bullak..
    Yada
    1.5-2 km mesafeli oneriniz neler?tekrar tekrar almak istemiyorum.
    100-150 $ civari ne olabilir..(fpv yi kumandadan kontrol edeceksek hepsi kumanda eder mi)

5-
    Naza m lite almak istiyorum.
    Naza m lite yi naza v2 ye guncelleniyormus.
    Birde naza m light e cin mali gimbalde sorun cikar mi?bu onemli.
    ayrica İosd goruntu aktarimi icin degil mi yada ucus bilgisi icin mi sadece fpv de etkisi ne anlayamadim?:(
    naza m lite destekliyor mu iosd yi?
    Aliexpresste 56 $ iosd

6-
    Batarya ucus suresi icin onemli mac ucus suresi icin ne olmali?2-3 adet almaliyim..
    Ama fikir sahibi degilim
    3s 12000
    3s 5200
    4s 5000 45c
    (Bu bataryalar baskancihazlar ile 20-25 dk ucus sagliyor.Bizim sette ne olmali)
    Hangi batarya uygun
    yada ne olmali?
    ve sarj cihazi ne olmali
    imax b6
    Kumanda liposu da olmali sanirim 2500 mu olmali?
    Tavsiyeniz neler?

phantom'ların pil ile birlikte toplam ağırlığı 900-1000 gr civarı bu yüzden fazla havada kalıyorlar.

1) kv düşük seç kamera için kullanacaksın kv düşük olmalı.
    aradaki fark çekişten kaynaklı. motor başına 100-150 gr fazla çekiş sağlıyor x2212 motorlar. angel motorlarda ayrıca 10 inç üzeri pervane takamıyorsun.

2) motorun çekeceği max akım 15 amper olduğu için 20a esc de yeter. ama sen 30a al garanti olsun. 30 üzeri esc üzerinde bec devresi bulunmaz. ayrıca birde bec devresi alman gerekir 30a üzeri esc lerde. ikiside iyi esc ler program atmana gerek olmaz.

3) karbon elyaf pahalı bir materyal. üretimi zor 3 ülke üretebiliyor sadece. ancak çok sağlam bir malzeme. plastik alırsan kutudan bile kırık çıkma olasılığı oluyor, kullanım esnasında çatlıyor, kırılıyor v.s o yüzden önermiyorum. gövde alman çokta şart değil alüminyum profil al bunları kol diye kullan. kontroplaktanda bi kaç plaka kes. kolları 2 plaka arasına vidala. bide ayak uydur. sıfır maliyetle daha sağlam bişey yapmış olursun.

4) frsky modüller kalitelidir 1.5-2 km çekim mesafesi sağlıyor. telemetri pil, sıcaklık v.s gibi bilgileri almanı sağlıyor. naza v.s gibi sistemlerde zaten kart üzerinde böyle bilgileri alabilmene imkan sağlayan özellikler var ayrıca telemetriye gerek kalmıyor. arkadaşın gösterdiği kumandayı bilmiyorum nasıldır. araştırmak lazım.

5) çıkabilme durumu olabilir. ama her çin malı uyumsuzluk yapacak diye birşey yok. şansa bırakmadan yorumlara göre al derim.

6) en az 2 tane batarya al. 1 tane pil ile hevesini alamadan eve gitmek zorunda kalırsın. alacağın x2212 motorlar 2-3 hücreli pil destekliyor. 3 hücreli al derim piyasada ki parçaların çoğu 3 hücre destekler. çoğu pil 3 hücrelidir. daha fazla hücre demek ekstra ağırlık demek. ayrıca hücre sayısı (aslında bir kaç pilin birbirine seri bağlanması oluyor) uçuş süresini değiştirmez, gerilimi değiştirir. kamera v.s takacağın için haliyle biraz ağır olacaktır 3300mah ile 5000 mah arası al. dediğim gibi ağırlık net olarak bilinmeden pil seçilmez. ayrıca c değeride önemli. kumanda içinde lipo lazım. oda yine 3 hücreli olmalı. mah değeri önemli değil kumandalar fazla elektrik enerjisi istemezler yuvaya uyucak büyüklükte herhangi bir lipoyu tercih edebilirsin.

• http://m.aliexpress.com/item/32257969917.html Merhabalar bende bu setin yaninda apm ici power modul ve lipo sarj aleti siparisi verdim.kumanda olarak turnigy 9x veya flysky th9 dusunuyorum.birde pil icin 3s 5000 mah lipp alacagim.Sizce yurtdisindan 84$ flysky mi,55€+kargo(hobbykingde kargo ucretini bilmiyorum) turnigy 9x mi.yada turkiyeden 200 tlye ikince el beklemeden turnigy 9x mi almali?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar abicim nasılsınız.Amatörce bir multicopter toplamak istiyorum.Amacım havadan gopro ile çekimler yapmak.Uzun araştırmalar sonucunda aşağıya yazdığım parçalarda karar kıldım sence malzemeler nasıl.Pervane olarak ne kullanmalıyım.Uçuş süresi ne kadar olur eklemek veya değiştirmek istediğin varmı.Birde yurt dışından alışveriş yapmak istemiyorum bunları en ekonomik alabileceğim Türksitesi varmıdır.

F450 Quadcopter Frame Gövdesi
    Ekransız KK Multicopter Kontrol Kartı
    EMAX XA2212 820KV Multirotor Fırçasız Motor
    30A ESC
    7,4V Lipo Batarya 4100mAh 25C

Abi motoru yorumlarınızdan sonra kamera kullanacağım için 820kv ye düşürdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottomanor -- 14 Ekim 2015; 22:04:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottomanor

Selamlar abicim nasılsınız.Amatörce bir multicopter toplamak istiyorum.Amacım havadan gopro ile çekimler yapmak.Uzun araştırmalar sonucunda aşağıya yazdığım parçalarda karar kıldım sence malzemeler nasıl.Pervane olarak ne kullanmalıyım.Uçuş süresi ne kadar olur eklemek veya değiştirmek istediğin varmı.Birde yurt dışından alışveriş yapmak istemiyorum bunları en ekonomik alabileceğim Türksitesi varmıdır.

30A ESC

4 motorun toplam çekişi 2000 gr bunun yarısı kadar pil dahil toplam uçuş ağırlığın olmalı yani 1 kiloyu aşmamalı ne kadar az olursa o kadar iyi. motorun teki maksimum 7.3 amper çekiyor. 30 amper esc yede gerek yok. 7.3 üstünde olsun esc yeter. fazla değer ağırlık ve fiyat olarak olumsuz yansır sana.

• quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

quote:

Selamlar abicim nasılsınız.Amatörce bir multicopter toplamak istiyorum.Amacım havadan gopro ile çekimler yapmak.Uzun araştırmalar sonucunda aşağıya yazdığım parçalarda karar kıldım sence malzemeler nasıl.Pervane olarak ne kullanmalıyım.Uçuş süresi ne kadar olur eklemek veya değiştirmek istediğin varmı.Birde yurt dışından alışveriş yapmak istemiyorum bunları en ekonomik alabileceğim Türksitesi varmıdır.

30A ESC

4 motorun toplam çekişi 2000 gr bunun yarısı kadar pil dahil toplam uçuş ağırlığın olmalı yani 1 kiloyu aşmamalı ne kadar az olursa o kadar iyi. motorun teki maksimum 7.3 amper çekiyor. 30 amper esc yede gerek yok. 7.3 üstünde olsun esc yeter. fazla değer ağırlık ve fiyat olarak olumsuz yansır sana.

Abi teşekkürler cevabın için Esc yi 12A ya düşürdüm.Bu motorda kullanılacak pervane konusunda yardımcı olurmusun.Birde alışveriş için önerebileceğin bir site varmı Türk sitesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Markov Nikov

Değerli multikopter kullanıcısı arkadaşlar, şırnakta bir askeri birlikte bir arkadaşla tanıştım, yurt dışından parça ve ekipman getirerek kendi quadcopterini yapıyordu. elindeki modele gps modülü takarak belirlenen koordinata yollayabileceğini ama maliyeti dolayısıyla ertelediğini söylemişti. Ben de aynı işe girişmeyi düşünüyorum. Yalnız işi biraz daha ilerletip yarı otonom bir araç yapmaya çalışacağım. Size sorum gps modülü ile belirlenen koordinatlara hareket sağlanabilir mi yani bir rota çizilebilir mi? bir de programlama yapılarak bazı hareketleri aracın kendisinin yapmasını sağlayabilir miyiz ? Cevaplarınızı bekliyorum...
  • quote:

quote:

quote:

30A ESC

Abi teşekkürler cevabın için Esc yi 12A ya düşürdüm.Bu motorda kullanılacak pervane konusunda yardımcı olurmusun.Birde alışveriş için önerebileceğin bir site varmı Türk sitesi.

2s pil kullanıcam demişsin. fabrika önerisi 1147 pervane. 11 inç 4.7 inç hatveli pervaneler. bi kaç çeşit pervane var.

plastik pervaneler en ucuzları. eğilip büküldüğü için verimleri yüksek değil. ilk başlarda bunları kullanmanı tavsiye ederim sık sık kullanırken kırılmalar yaşayacaksın. pervaneler yerde duran bir dal parçasına çarptığı anda bile kırılıyor. çok narinlerdir. öğrene kadar bunları kullan.

karbon pervaneler pahalı ama son derece sert ve hafiflerdir. verimleri güzeldir.

tahta pervaneler bunlarda güzel pervanelerdir çok daha pahalıdırlar.

markalarıda var. piyasada en kaliteli pervaneler graupner marka pervanelerdir. gemfanlarda iyidir. türk siteleri 1 tl lik şeyleri 20 tl ye bile sattıkları için hiç tercih etmiyorum ayrıca ürün çeşidi olarak çok sınırlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 18 Ekim 2015; 23:50:44 >

• quote:

quote:

Değerli multikopter kullanıcısı arkadaşlar, şırnakta bir askeri birlikte bir arkadaşla tanıştım, yurt dışından parça ve ekipman getirerek kendi quadcopterini yapıyordu. elindeki modele gps modülü takarak belirlenen koordinata yollayabileceğini ama maliyeti dolayısıyla ertelediğini söylemişti. Ben de aynı işe girişmeyi düşünüyorum. Yalnız işi biraz daha ilerletip yarı otonom bir araç yapmaya çalışacağım. Size sorum gps modülü ile belirlenen koordinatlara hareket sağlanabilir mi yani bir rota çizilebilir mi? bir de programlama yapılarak bazı hareketleri aracın kendisinin yapmasını sağlayabilir miyiz ? Cevaplarınızı bekliyorum...

o dediği şey naza gibi kaliteli multicopter kartları. bu kartlara ek olarak buna uyumlu yapılmış gps gibi modüller eklenebiliyor. bu sayede sizin çizdiğiniz bir rotada uçuş sağlıyor otomatik. eğer bu kartı ben yapmak istiyorum derseniz elbetteki yapabilirsiniz. sadece mikroişlemci programla, elektronik devre kurma gibi bilgilere sahip olmalısınız. buna ek olarak engellere çarpma engelleme gibi sensörler bile arduino ile yapabilirsiniz herşey mümkün size bağlı.

• quote:

o dediği şey naza gibi kaliteli multicopter kartları. bu kartlara ek olarak buna uyumlu yapılmış gps gibi modüller eklenebiliyor. bu sayede sizin çizdiğiniz bir rotada uçuş sağlıyor otomatik. eğer bu kartı ben yapmak istiyorum derseniz elbetteki yapabilirsiniz. sadece mikroişlemci programla, elektronik devre kurma gibi bilgilere sahip olmalısınız. buna ek olarak engellere çarpma engelleme gibi sensörler bile arduino ile yapabilirsiniz herşey mümkün size bağlı.

Yapabiliyorsak iyi. Şimdiden araştırmalara başladım sistemlerle ilgili. Böyle bir sistemden önce sistemleri tanımak için hazır bir drone mu kullanmalı yoksa yine toplama ama daha küçük çaplı bir model toplayarak mı başlamalı. Teşekkürler
  • quote:

quote:

Yapabiliyorsak iyi. Şimdiden araştırmalara başladım sistemlerle ilgili. Böyle bir sistemden önce sistemleri tanımak için hazır bir drone mu kullanmalı yoksa yine toplama ama daha küçük çaplı bir model toplayarak mı başlamalı. Teşekkürler

toplarsan mantığını daha iyi anlarsın.

• Abi kolay gelsin bilmiyorum hala atılan mesajları cevaplıyomusun ama ; Bende drone malzemeleri toplamaya başladım da sizinde bi fikrinizi alayım dedim .
    20 30 gün beklememek için Elimden geldikçe yurtdısından sipariş vermiyorum ona göre de yorum yaparsanız sevinirim.
    1. Emax XA2212 980kv brushless motor
    2 .Emax 30A ESC
    3. 1045 pervane
    4. KK2.1.5
    5. kumanda için Kumanda için (bunun için alıcı vericiye ihtiyaç varmı ? )
    6. kasa içinde F450 veya kendi çizimimi kullanmayı düşünüyorum
    7. pil olarakta Taotuo 11.1V 3000mAh 30C veya Turnigy 3300mAh 3S 30C Lipo (biri türkiye diğeri uluslararası)
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .

• Merhaba, youtubede drone kazalarını izlerken bir çok kez denk geldim. Havadayken motor stop ediyor ve çakılıyor. Bu neden olabilir?

örnek :https://youtu.be/zuW7Fc2iN8E?t=1m41s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur.k -- 10 Nisan 2016; 17:11:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

Merhaba, youtubede drone kazalarını izlerken bir çok kez denk geldim. Havadayken motor stop ediyor ve çakılıyor. Bu neden olabilir?

bir çok olası neden var. bunları sıralarsak;

1) pilin aniden bitmesi (ki bunun ayarı mevcut),
    2) pervanenin havada kopması,
    3) motorun ömrünü tamamlaması, arızalanması,
    4) iletişimde sıkıntı,
    5) kontrol kartında arıza,
    6) esc'de arıza.

her uçuş öncesi rutin kontroller yapılırsa bu gibi durumlardan büyük ölçüde kurtulunur. misal son uçuşta alet bir yere çarptı ve kontrol etmeden tekrar uçurdun. o çarpmayla içten pervane çatlak yapmış olabilir. havada buna dayanamaz ve kopar.

• 21ER21 2 kullanıcısına yanıt
    bazı kumandalar set halindedir alıcı ve vericisi yanında gelir. bazıları ayrı ayrı satılır. kumandaya bağlı bir durum kısacası. 2 adet pil almanı tavsiye ederim bittikçe diğerine geçersin. diğer türlü tek pil tatmin etmiyor.
  • AAT.BH kullanıcısına yanıt
    peki malzemelerin uyumu nasıl değiştirmemi istediğin bi bölüm varmı ? daha almaya başlamadım da , seçtiğim malzemeler seninde onayından geçerse almaya başlayacam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

Merhaba, youtubede drone kazalarını izlerken bir çok kez denk geldim. Havadayken motor stop ediyor ve çakılıyor. Bu neden olabilir?

bir çok olası neden var. bunları sıralarsak;

2) pervanenin havada kopması,
    3) motorun ömrünü tamamlaması, arızalanması,
    4) iletişimde sıkıntı,
    5) kontrol kartında arıza,
    6) esc'de arıza.

her uçuş öncesi rutin kontroller yapılırsa bu gibi durumlardan büyük ölçüde kurtulunur. misal son uçuşta alet bir yere çarptı ve kontrol etmeden tekrar uçurdun. o çarpmayla içten pervane çatlak yapmış olabilir. havada buna dayanamaz ve kopar.

Yani direk motor susuyor görüyorsunuz.

2) pervanenin havada kopması (Motor direk sustu)
    3) motorun ömrünü tamamlaması, arızalanması ( Brushless motorlar uzun ömürlüdürler. 4 tanesi de aynı anda susamaz?)
    4) iletişimde sıkıntı(Sinyalde problem olsa iniş pozisyonuna geçiyor. )
    5) kontrol kartında arıza olabilir
    6) esc'de arıza olabilir

3 tane madde kaldı geriye. ESC, kontrol kartı ve pilin bitmesi.

Bunlar için alabilecek önlemler nelerdir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 21ER21 2 kullanıcısına yanıt
    ilk gösterdiğin pili ilk defa görüyorum. biraz araştırma yaptım hangi ülke belli değil, resmi web siteside yok. aldığın pil etiket üstündeki akımları veremeyebilir buda multinin kalkmamasına sebebiyet verir. 2. pili kendim kullanıyorum. yanlışlıkla kısa devre oldu sıkıntı çıkarmadı, apartmandan aşağı araç düştü bişey olmadı. hala sapasağlam vaziyette. bence en azından pili yurtdışından kaliteli bir marka ile sipariş ver. geriye kalan parçaları türkiye'den tedarik et. zaten toplayana kadar pilin gelmiş olur.

bu arada 2. pili kullandığım alet 1600 gr civarındaydı pil ile birlikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 10 Nisan 2016; 18:24:58 >
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt
    arkadaş şov amaçlı gücü tamamen kesiyor o videoda. tam üstüne düşerken yere uzanmış zaten amaç kaçabildim demek gibi bir durum söz konusu :)

eğer ani güç kayıplarından korunmak istiyorsan özellikle pilin kablosuyla ana esc dağıtıcı kablosu arasındaki bağlantı sağlam ve sıkı olmalı. her uçuşta kontrol etmelisin. pil kabloları arasında ki en ufak temas kısa devreye de neden olabilir. buna dikkat etmelisin. elektronik devre kartına da çok güvenmemek lazım nasılsa bağlantı kopmasında kendi kendine güvenli iniş yapabiliyor diye bunu test etmemeliyiz. bu özellikler acil durumlarda devreye girmeli.

esc konusunda pek yapabileceğin bişey yok aslında devre elemanları konusunda hiç bir şey gelmez elinden. uçaklar bile bu gibi nedenlerden düşebiliyor aniden olan, önceden kendini belli etmeyen durumlar. ancak aldığın esc ile motor uyumu sağlanmalı tabiki yanlış bir esc alımı kaza yapmaya sebebiyet verir. senin dikkat etmen gereken konu mekanik kısımlar. motorların bakımı, pervane ve gövde durumları, bağlantı elemanları kontrolü gibi. uçurduğun yerin altı çimlikse ve geniş güvenli bir araziyse zaten çoğu kazadan sorun olmadan kurtulabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.