Şimdi Ara

Müjde Telekom artık özel mi özel (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
7.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • göz göre göre paralarımızı adamların kasasına gönderiyoruz... ahh ah
  • işallah hayırlısı olur ne diyelim ...
  • İnşallah eskisinden iyi olur.
  • oylarınıza dikkat edin geri zihniyetli adamlara vermeyin madem yapabilicek fazla şey yok oylarınızla savunun kendi hakkınızı zaten vatandaşlık görevinizdi şimdi kendi meseleniz oldu yapın cok önemli , bu akp lilerin hakkında acılıcılıcak usulsüzlük davalarını merak ediyorum ben yeterki bi kaybetsinler görücez bakalım
  • bence de oylarınıza çok dikkat edin.
    geri zihniyet derken neyi kastettin. ben inançlı olmalarını anladım. inançlı olmak ne zamandır geri zihniyetli oluyor acaba ? şeytanamı tapsalardı yani.sen nasıl olmalarını beklerdin ?
    adsl hangi hükümet döneminde geldi , telekomu kim özelleştirdi, ayrıca kaçakçı ve hortumcuları kim yakalayor, ( birileri de serbest bırakıyor )

    herşey dörtdörtlük değil tabiki ama, en azından şimdiye kadar gelen en başarılı hükümettir şimdiki hükümet.
    çok değil. geçmişi hatırlayın. bazılarının hortumları kesildi çamur atmaları normal tabiki...

    bu hükümeti halk seçti uzaydan mı geldi, niye seçildi peki ?
    bunları görmek istemiyorsun anlaşılan. hangi ülkede yaşıyorsun sen.?

    haksızlıklara hiç tahammül edemiyorum.
  • Her zaman için telekomun satışına karşıydım. Hala da karşıyım. Maliye bakanı devletin %45 hissesin de satılacağını açıklamıştı geçen aylarda. Devletin elinde şu an %49 hisse olduğu için telekomun yaptıklarını eleştirebiliyoruz, devlette %3 hisse kaldığında tamamen arapların insafına kalmış olacağız.

    Ekleme: Dgnzcn, adsl 2001 yılında geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashc -- 6 Şubat 2007; 14:05:25 >
  • adsl 2001 yolında geldi ama fiyatı ne kadaraydı aslında söylemek istediğim asıl ucuzluk sonradan geldi. bana soracak olursanız hala ucuz değil, 2048 sınırsız bağlantının 20 ytl olması gerek bana göre. peki bu nasıl olur rekabet ile olur rekabet nasıl olur oda özelleştirmeyle olur.
    özelleştirmeler sayesinde hantal devlet yapısından kurtulunur. bütün dünyada genelde bu böyledir.
    önemli olan ülkeye sermaye ve yatırım yapılmasıdır. bakın amerika japonya çin bütün dünya özelleştirme ve yabancı sermaye ile ayakta duruyor.

    ben şunu savunuyorum. her şey dört dörtlükmü şimdi tabiki değil. ama eskiye nazaran daha iyi olması gereken de bu zaten. ben parti de tutmam. ülke hepimizin bu ülke için doğru ne ise onu yapmalıyız ve alkışlamalıyız.

    önce kendi çıkarlarımızı bir kenara bırakmalıyız, ülkemiz için çalışmalıyız ülkemiz yükselirse bizde yükseliriz batarsa bizlerde batarız..bu iş particilikle olmaz artık ülkesi için çalışana oy vermekle olur, ülke bütün olursa kazanır.




  • ekleme : ahmetozturk arkadaş geri zihniyetli demişti, geri zihniyetli olan herhangi bir parti adsl yi ucuzlatırmı, öğretmen atamalarını bilgisayardan yaparmı, uzay çalışmalarına ağırlık verirmi, cumhuriyet tarihinde ilk defa eğitime ayrılan pay ilk sıraya yükselirmi ? internet ve bilgisayar kullanımını arttırırmı ? her okula internet bağlantısı bağlatırmı acaba.

    yazarken düşünerek yazmak lazım..

    neyse bu konu fazla uzadı zaten yazılarımı okuyan benide akp li filan sanacak . bu konuyu burada kapayıyorum.
    sevgiler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dgnzcn

    bence de oylarınıza çok dikkat edin.
    geri zihniyet derken neyi kastettin. ben inançlı olmalarını anladım. inançlı olmak ne zamandır geri zihniyetli oluyor acaba ? şeytanamı tapsalardı yani.sen nasıl olmalarını beklerdin ?
    adsl hangi hükümet döneminde geldi , telekomu kim özelleştirdi, ayrıca kaçakçı ve hortumcuları kim yakalayor, ( birileri de serbest bırakıyor )

    herşey dörtdörtlük değil tabiki ama, en azından şimdiye kadar gelen en başarılı hükümettir şimdiki hükümet.
    çok değil. geçmişi hatırlayın. bazılarının hortumları kesildi çamur atmaları normal tabiki...

    bu hükümeti halk seçti uzaydan mı geldi, niye seçildi peki ?
    bunları görmek istemiyorsun anlaşılan. hangi ülkede yaşıyorsun sen.?

    haksızlıklara hiç tahammül edemiyorum.


    İleri zihniyetli arkadaşım kimin ne gaye ile seçtikleri ortada . Konunun bi tarafını çıkarmayalım . Özelleştirmeyi konuşalım .




  • Dini inancı ile kimseyi yargılamıyoruz. Bizde Müslümanız elhamdülillah. Politika bu ama, adamlar bizim ekmeğimizi çalıyor. Onlar müslümanda diğerleri değilmi güldürmeyin beni. He memlekette bir yönetim müslüman diğerleri kafir. He Oldu.

    Saygılarımla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DaVinci

    Araplar şimdi bize amma teknoloji getirir, ürettikleri üstün teknolojilerle telekomünikasyon konusunda muhteşemler zaten, çok muhteşem olacak, yakında internet çıkışları sansürlenmeye başlarsa şaşırmayalım


    iyi tahmin etmişin walla hepsi aynen oldu
  • arkadaşlar bir şeyi özenle anlamamaya gayret gösteriyorsunuz.
    sermayenin yeşili veya sarısı olurmu. sizin beğenmediğiniz arap sermayesi amerikayı ihya etti.
    arap sermayesini beğenmiyorsanız sizler yatırım yapın ülkenize, yada susun başkalarının yatırımlarını engelleyerek veya beğenmeyerek ülkedeki işsizlerin daha fazla işsiz kalmalarına mani olmayın.
  • sizin anlayamadığınızda şu, bu adamlar telekom un kabaca 5-6 yıllık karı karşılığında 20 yıllık ortak oldular, yani minimum 10 yıl biz bu adamların cebine para koyacağız, 20 yıl sonunda yaptıkları yatırımları da telekom a para karşılığında devretmye çalışıyolar, siz buna sermaye girişi diyorsanız sadece pes diiyorum. benim gibi düşünenler, yani özelleştirme değil özerkleşme diyenlerin dedikleri ise, kardeşim şu kurumu hükümetlerin elinden kurtarın ve başına telekomünikasyon konusunda bilgili birilerini getirin, işi bilen adam zaten yatırımını yapacaktır, bu altyapıyla birşey olmayacağını kafası biraz çalışan herkes anlar zaten. ama öyle olmadı telekom gibi firmalar ülke ekonomisinin açıklarını kapatmak için kullanıldı, senin bir şirketin olsa yabancı geliyo diye sadece %20 bir peşinatla 20 yıl ortak yaparmısın, kalan taksitleride zaten adamlara ödeyeceğin kar payı kadar. eminim sizin şirketiniz olsa kapıdan sokmazdınız bu şartlarla. en azından benim sermayenin rengiyle derdim yok, ama gelen adam daha önce elle tutulur birşey yapmış olmalı diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: profdr

    ya niye korkuyorlar telekom özelleşmiş diye.ne güvenligi kardeşim bugun bastır 80000 doları istedigin telefonu dinle.internette biraz araştır bakayim güvenlik nasıl ayaga düşmüş. avrupa amerikada telekom şirketleri halka açık topla borsadan hissesini sahibi sen ol tutanmı var seni.Güvenlik fasa fiso.Telekom 20000-30000 kişi ile çalışabilecekken 90000 kişi ile çalışıyordu. özelleştirecegiz ayagına çalışan sayısı zaman içinde 56000 e düşürüldü.Adsl tüm dünyada yaygınken niye bize geç geldi çünkü fazladan beslememiz gereken 30000-40000 çalışan vardı.Dial up ta yedigimiz kazıkları hatırlayın lütfen.Açık konuşalım turk telekom verimsiz
    bizi kazıklıyor.bugun satılması söz konusu olmasaydı adsl gelirmiydi bu ülkeye.yada çalışan sayısı azaltılırmıydı.zamanında özelleştirseydik.az kişiyle çalışan karlı bir şirket olurdu. bölgesel güç olurdu.bugun bakım british telekom italia telekom deutsche telekom bunlar erken özelleştikleri için özel şirket olarak düşündükleri için bölgesel küresel güç oluyorlar.aynı turkcelin oldugu gibi.90 bin adam doyurayim dial upla kazıklayım diye düşünmüyorlar.teknolojide önde olayim. 20000-30000 kişiyle çalışayim.kazandıgım parayla başka şirketler satın alayim.falan filan...neyse kazıgın neresinden dönülse kardır iyi günler


    Boldla yazılı kısım çok doğru eskiden fazladan beslememiz gereken 30000-40000 Türk vatandaşı vardı, şimdi fazladan beslememiz gereken 1 adet nurtopu gibi arabımız var. Tıpkı geçmişte fazladan beslememiz gereken 3-5 kişi olmalarına rağmen 50 milyar doları götüren ve hiçbiri bugün hapiste olmayan banka hortumcularımız olduğu gibi (Not: 50 milyar dolar ile fazladan 20000-30000 kişiyi 250 yıl boyunca besleyebiliriz) . Neden o insanları fazladan besliyoruz peki, sözde demokrasimiz gerçekte ise amerikan mandası rejimimizin türettiği siyasetçiler sebebiyle olmasın sakın. İstisnasız bütün iktidarlar yandaşlarını kayırmış ve ağabeylerinin (Sam galiba adı) sözünden çıkmamıştır bugüne kadar.

    Esas gözden kaçan bu ülkenin merkez kapitalist ülkeler ve yurt içindeki işbirlikçileri tarafından nasıl dış ve iç borç boyunduruğuna sokulup (maşaları siyasetçiler tabii) faiz adı altında ulusal gelirinin önemli kısmının götürüldüğüdür (Bkz. 2001 yılı dış ve iç borç faiz ödemelerinin genel bütçe içindeki payı-inanılmaz gerçekten). İnanın dış ve iç borç faiz ödemelerine giden para ile tüm Çinlileri maaşa bağlarsınız(maaş pek yüksek olmaz o ayrı-50 dolar çalışır bizden), 20000-30000 kişi devede kulak bile değil (Zaten onlar da sorunun en uçtaki uzantıları). Peki neden bu borçlar var, sorunun kökenine inebilmemiz için sormamız gereken soru bu.

    NOT: Ekonomik liberalleşme, özelleştirme, insan hakları, küreselleşme gibi zırvalıklar merkez kapitalist ülkeler tarafından ortaya atılmış kavramlardır ve emin olun kendilerine avantaj sağlamayacak hiçbir şeyi ortaya atmazlar. Bu kavramların hepsi aslında büyük balığın küçük balığı yutmasını ve hazmetmesini kolaylaştırıcı unsurlardır. Dolayısıyla eğer siz küçük balıksanız, bu kavramlardan medet ummanız kadar saçma birşey olamaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarix -- 6 Şubat 2007; 20:34:01 >




  • dgnzcn

    hangi hortumcu yakalandı cem uzanmı diceksin kimsenin para sorunu yoktuki bankada kapattılar onu düman ettiler milletin parasını aldılar 4 sene kullandılar ödediler sucluda o oldu ayrıca taki cem uzan şuanki başbakan olan erdoğan ın kendi tv sinde ikizkulelere carpıp sorun olan usama bin ladin önünde eğilip elini öptüğü resim cıkana kadar hiç bişi yapmamıştı baktıki ilerde başına işler acıcak yetkileriyle safdışı bırakmak istedi bu apacık ortada bugün hangi iş nizamıki kim vergi kacırmıyorki işte daha yeni petrol ofisi yüksek vergi kacrımış doğan grubuna ayit onu neden benzer hale getirmedi heryerimiz vergi oldu 32 milyar KIA jeep vergilerle 118milyara satılıyor senin beğendiğin bu hükümet zamanında benzin nerde ırak sınır tr ye 60km benzin üretimi yapan yerler dünyanın en pahalı benzinin kullanıosun yine sevidğin bu hükümette yani tonla vergi veriosun ülkeye nebişi yapılmış ne hayat standartı artmış yinede dış borc 70 yılda kinin 2 katı olmuş 4 senede bu hükümette sen daha dvm et geri zihniyet ileri zihniyet şeytan meytan olaylarına zaten senin gibi sevenler ama rakamlara değerle bakmadan utanmadan savunanlar yüzünden bu haldeyiz
    sorun o kadar büyük ki bu hükümette eğer geri zihniyetliler olmasaydı forumumuz donanımhaberde şuanda bunları değil donanımsal sorunlarımızı konuşuyor olurduk işte ben bu yüzden oylarınıza dikkat edin demek istedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavador -- 6 Şubat 2007; 21:22:23 >




  • ahmetozturk
    yazdıklarından genç bir arkadaş olduğunu sezinliyorum. dolayısıyla seni hoş karşılıyorum.
    ama yazdığın kelimeleri ölçerek biçerek yazarsan senin açından daha iyi olur.

    sevgiler
  • keşke bazı genc arkadaşlarımızda bunu fark etmiş olsa bu arada malesef üstteki bazı yazıklarınız gibi bu tahmininizde yanlış genc değilim neyin ne olduğunu bilen gerektiğinde sadece fikirlerle değil rakamlarlada bişeyleri acıklığa karıştırmayı sevenlerdenim
  • Arkadaşlar şimdi çoğu kişi bu konuyu niye hortlattın diye serzenişte bulunacak. Fakat biraz sayfaları incelerseniz bu konu 2005 yılında Telekomun satıldığı zaman açılmış. 2 yıl ara verilmiş ve 2007 yılında tekrar hortlatılmış. Özellikle son sayfayı okursanız internet ile ilgili şikayetlerin bugünkülerden pekde farklı olmadığını görebilirsiniz. Aslında söylenecek çok şey var ama şuan itibariyle benim o kadar vaktim yok. Elimden geldiğince gelecek nesillere forumda birşeyler bırakmak istedim. Çünkü TTnet böyle hizmet vermeye devam ederse (ki devam edecek gibi görünüyor) daha çooook okunacak bu sayfalar çok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DaVinci

    Araplar şimdi bize amma teknoloji getirir, ürettikleri üstün teknolojilerle telekomünikasyon konusunda muhteşemler zaten, çok muhteşem olacak, yakında internet çıkışları sansürlenmeye başlarsa şaşırmayalım


    zaman makinenmi var medyummusun nerden bildin læ
  • Bu özelleştirme iyi oldu. En azından diğer firmalar da bu işe yatırım yapar hem kalite artar hem rekabetten dolayı fiyatlar düşer. 47 lira internete ödemek çok pis koyuyo bana
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.