Şimdi Ara

Muhteşem Yüzyıl Kösem: 4. MURAD (Fox Tv) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
765
Cevap
8
Favori
20.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhteşem Yüzyılıda kurtlar vadisine çevirmeseler bari.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıtım güzel olmuş.

• Süleyman dönemini anlatan dizide her sezon kilit adamlar vardı diziyi onlar götürüyordu.Ama en az 3 tane adam çok iyi performans gösteriyordu.Hatırlarsanız ilk 2 sezon Pargalı, Süleyman ve Hürrem götürdü.Ardından Pargalının bıraktığı yerde Rüstem ve Mustafa aldı.Son sezon ise Süleyman aldı tek başına götürdü mustafa öldükten sonra.Bana kalırsa oyunculuk olarak da en etkiliyeci sezon final sezonunun son yarısıdır.

Şimdi bu kadroya bakıyorum, çoğunu biraz da olsa izleme fırsatım oldu.Bu kadroda diziyi götürücek tek karakter dahi göremedim.Hülya Avşar seçimi tamamen fiyasko, diziyi götürebilicek ne ses ne oyunculuk yeteneği var.

Ben reytingde çakılıcak diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fluox

Süleyman dönemini anlatan dizide her sezon kilit adamlar vardı diziyi onlar götürüyordu.Ama en az 3 tane adam çok iyi performans gösteriyordu.Hatırlarsanız ilk 2 sezon Pargalı, Süleyman ve Hürrem götürdü.Ardından Pargalının bıraktığı yerde Rüstem ve Mustafa aldı.Son sezon ise Süleyman aldı tek başına götürdü mustafa öldükten sonra.Bana kalırsa oyunculuk olarak da en etkiliyeci sezon final sezonunun son yarısıdır.

Şimdi bu kadroya bakıyorum, çoğunu biraz da olsa izleme fırsatım oldu.Bu kadroda diziyi götürücek tek karakter dahi göremedim.Hülya Avşar seçimi tamamen fiyasko, diziyi götürebilicek ne ses ne oyunculuk yeteneği var.

Ben reytingde çakılıcak diyorum.

Doğru,oyuncu seçimleri iyi değil ama konu bakımından çok acayip şeyler var bu dönemde. Sadece konu bile bu diziyi reytinglerde zirveye oynatır. Hepsinden önemlisi dizi ekibi iyice tecrübe kazandı her anlamda daha iyi iş çıkaracaktır.

Muhteşem yüzyılı izlemedim ama bu dönemdeki olaylar ilgimi çekiyor ve bu diziye bakacağım, fragman da hoşuma gitti. Sonuç olarak çok eleştirilir ama bir o kadar da izlenir bu dizi.

•  Muhteşem Yüzyıl Kösem: 4. MURAD (Fox Tv)

Umarım yanılırım. Ama suç dizilerde değil 2 saat olmasını isteyen kanallarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0BE_24

Muhteşem Yüzyıl Kösem: 4. MURAD (Fox Tv)

Yıllarca Akasa Durağı Arka Sokaklar Kurtlar Vadisi gibi dizileri izledi türk izleyicisi. Yani ne verseler onu alıyoruz. Bu yüzden ben burada kanallarda bir suç göremiyorum. Arz-talep meselesi sonuçta

• Kanallarin sucu oyuncular dahi dizi surelerinin azalmasini isterken buna yanasmamasi. Su an iyi diyebilecegimiz 4 5 dizi var eger kisalsaydi sureler bu sayi cok daha artardi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimizde o biçim bir tarih geçmişi var ama, yine entrika ve aşk hikayeleriyle harcayacaklar. Muhteşem Yüzyıl'a da şehzadeler büyüyüp, rekabet içine girdikten sonra sarmıştım zaten.
  • K0BE_24 kullanıcısına yanıt
    İzleyicinin istemesi lazım problem orada. Oyuncuların ne düşündüğü kanal için anlam ifade etmiyor. Dizilerin uzun olması kanalın işine gelir reyting alan bir dizi ne kadar uzun olursa reklam gelirleri vs. o kadar para kazanır. İzlenmeyen ya da azınlıkı olan dizilerin 10 hatta 5. bölümü göremeden yayından kaldırılmasının nedeni budur. Eğer dizi 120 dakika değil de 45-60 dk. olsaydı reyting derdi daha az olur senaristler aşkı meşki bu denli kullanmazlardı daha özgün yaratıcı yapımlar ortaya çıkabilirdi. Ama gel görki bugün Çağatay Ulusoy'u hangi diziye koyarsan koy yanına da manken gibi bir kız, senaryo ne olursa olsun isterse dizi 5 saat yayınlansın yine reyting alır iş izleyici bitiyor, bunu demek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt338

quote:

Yıllarca Akasa Durağı Arka Sokaklar Kurtlar Vadisi gibi dizileri izledi türk izleyicisi. Yani ne verseler onu alıyoruz. Bu yüzden ben burada kanallarda bir suç göremiyorum. Arz-talep meselesi sonuçta

kurtlar vadisinin ilk 97 bolumune laf ettiysen ayip edersin

• Oktay Kaynarca ayrıldıktan sonra ben de izlemeyi bırakmıştım hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Elimizde o biçim bir tarih geçmişi var ama, yine entrika ve aşk hikayeleriyle harcayacaklar. Muhteşem Yüzyıl'a da şehzadeler büyüyüp, rekabet içine girdikten sonra sarmıştım zaten.

Bu dönemde rekabet yok, zaten konu alınan padişah ahmed kardeş katlini kaldıran padisahdir.Bu dönemde bol bol isyan ve entrika var.

• Tamam iste kanallarin umrunda olmamasindan bahsediyorum ben de. Turk televizyonunu kanallar gelistirmeyecek de kim geliştirecek. Dizilerin gelismemesinin en onemli sebebi kanallardir. Kazanacaklari parayi senaryonun kurgunun onune koyduklari surece bu boyle gidecek maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0BE_24 -- 13 Eylül 2015; 14:15:45 >
  • Hocam o diziler, o senaryolarla, o yayın süreleriyle izleyici tarafından izlenmeye yani reyting almaya devam ettikçe kanallar tabiki bu şekilde devam eder. Dükkanınızda deli gibi satılan bir ürünü çok geçerli bir sebep olmadıkça ''ya dur yerine yeni bir ürün koyim belki bu da gider'' dermisiniz demessiniz. Çünkü o riske girmeye değmez zaten kazanıyorsunuzdur o üründen. Kanalların yaptığı da bu.
    İzleyici eğer izlemeyi bırakır daha kaliteli ve makul süreli diziler beklemeye başlarsa kanallar da ozaman daha kaliteli yapımlar aramaya başlar. O yüzden bütünü suç izleyici kitlesinde bence.
  • K0BE_24 kullanıcısına yanıt
    Hocam o diziler, o senaryolarla, o yayın süreleriyle izleyici tarafından izlenmeye yani reyting almaya devam ettikçe kanallar tabiki bu şekilde devam eder. Dükkanınızda deli gibi satılan bir ürünü çok geçerli bir sebep olmadıkça ''ya dur yerine yeni bir ürün koyim belki bu da gider'' dermisiniz demessiniz. Çünkü o riske girmeye değmez zaten kazanıyorsunuzdur o üründen. Kanalların yaptığı da bu.
    İzleyici eğer izlemeyi bırakır daha kaliteli ve makul süreli diziler beklemeye başlarsa kanallar da ozaman daha kaliteli yapımlar aramaya başlar. O yüzden bütünü suç izleyici kitlesinde bence.
  • quote:

Türk dizi sektörü daha güzel özetlenemezdi herhalde
    Bazı dizilerde ilk bölüm bile çöp olabiliyor

Gerçi bazı diziler de çok iyi olabiliyor onlara lafım yok. Suskunlar dizisi çok iyi bir diziydi mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orangeblu -- 13 Eylül 2015; 15:37:45 >

• İyi de bu kanalları haklı yapmaz ki, paragöz yapar. Ben de bundan bahsediyorum doymadılar para kazanmaya.

Ben mesela en son ne zaman doğru düzgün bir Türk dizisi izlediğimi hatırlamıyorum ama eğer dediğim gibi hamleler olsaydı izlerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0BE_24 -- 13 Eylül 2015; 16:32:29 >
  • Magazin pompasıyla şişirilmiş beş para etmeyen bir dizi olacak.
  • Adım gibi eminim yine o kadar laf edilecek ama bir o kadar da tüm halkın izleyeceği dizi olacak.
  • Muhteşem Yüzyıl'ın mirasını yiyecek bu dizi, oyuncu seçimlerini de beğenmedim hiç.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.