Şimdi Ara

Muhteşem Dövüşçü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar neden günümüzde süper bir dövüşçü yok?Hep dövüşleri izledim(boks kikboks mma muay thai vb.)Doğru düzgün teknikli dövüşen adam yok.Mesela kafa hareketleri boksun temelidir.Boksta kafa hareketlerini doğru düzgün yapabilen yok.Adam eskiv yapmaya çalışıyor.Zamanlamayı tutturamıyor ve sonunda sarılıyorlar.Seri dövüş olmuyor.Ben istiyorumki dövüşçüler gelen darbeleri bloklasınlar ya da gelen darbeden kaçıp karşı atağa geçsinler.Ben istiyorumki dövüşçüler hep teknikleri yapabilsinler.Rastgele sokak dövüşü gibi olmasın.Profesyonel dövüşçüler sokak serserisi gibi dövüşmemeli.Teknikleri uygulayabilmeli.Muhammad ali ve mike tyson iyidi demeyin beyler.Çünkü onlar da teknikleri yapamıyorlardı.Mesela mike tyson boks yerine güreş yapıyordu ringte.Muhammad ali de sandığınız gibi her maçında dans hareketleriyle kaçamıyor yumruklardan.Hep sarılıyorlar.Ben gerçek hayatta yuri boyka gibi dövüşebilen bir dövüşçü görmek istiyorum.Beyler film falan demeyin.Tamam film ama boykanın yaptığı hareketleri gerçek dövüşçülerin yapabilmesi lazım.Çünkü boykanın teknikleri gerçek teknikler.Yalan teknikler değil.Neden hiçbir dövüşçü boyka gibi değil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boğucu -- 10 Ağustos 2014; 1:40:25 >

• up
  • Çünkü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shuizegetsu

Çünkü

evet devam
  • Onu bilmemde Badr Harı çok iyi cidden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknikleri kusursuz uygulayabilen boksor olmuş mu ki tarihte? Adam sarılmaya mecbur kalıyor ya dengesi bozuluyor ya yoruluyor. Biz o dovuşlerin 20 saniyesini bile çıkaramayız çok zor olduğu için akıcı olmuyor malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

Teknikleri kusursuz uygulayabilen boksor olmuş mu ki tarihte? Adam sarılmaya mecbur kalıyor ya dengesi bozuluyor ya yoruluyor. Biz o dovuşlerin 20 saniyesini bile çıkaramayız çok zor olduğu için akıcı olmuyor malesef

ben de bunu diyorum.teknikleri kusursuz uygulayabilen neden dövüşçü yok?tamam biz 20 saniye bile dayanamayız pro boksöre ama teknikleri güzel kullanamıyorlar.çok teknik dövüşen efsane bir dövüşçü görmek istiyorum.(bruce lee,tony jaa,boyka,jet li gibi)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: r_ome_o

Onu bilmemde Badr Harı çok iyi cidden

badr harinin atakları gerçekten iyi ama defansı yok
  • boğucu kullanıcısına yanıt
    O insanları filmlerde izlediğin için kusursuz. O hareketleri gerçek hayatta kimse uygulayamaz, açıları ayarlı vuruşları ayarlı belli bi uyum içinde film çekiyorlar. Gerçekte pozisyonlar rastgele oluştuğu için akıcı olmuyor. Kısaca imkansız

ek olarak saydığın isimlerde belki bruce lee dışında ringde dövüşebilecek biri yok. O insanlar dövüşçü değil kareografi ustası ve dövüş sanatı bilen kişiler. Dövüşçülük ayrı birşey. Kısaca ribgde profesyonel biriyle kapışamazlar, badr hari , gokhan saki gibi

birde boykanın teknikleri gerçek teknikler demişsin. Boks maçlarında adamlar saniyelik yumruklardan kaçıyorlar, havada iki takla atıp uçan tekme atana kadar boykayı alılar nakavt ederler. Filmde gördüğün hiçbir artistik hareket gerçek değildir uygulanamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamBaliKokusu -- 10 Ağustos 2014; 5:48:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boğucu

Arkadaşlar neden günümüzde süper bir dövüşçü yok?Hep dövüşleri izledim(boks kikboks mma muay thai vb.)Doğru düzgün teknikli dövüşen adam yok.Mesela kafa hareketleri boksun temelidir.Boksta kafa hareketlerini doğru düzgün yapabilen yok.Adam eskiv yapmaya çalışıyor.Zamanlamayı tutturamıyor ve sonunda sarılıyorlar.Seri dövüş olmuyor.Ben istiyorumki dövüşçüler gelen darbeleri bloklasınlar ya da gelen darbeden kaçıp karşı atağa geçsinler.Ben istiyorumki dövüşçüler hep teknikleri yapabilsinler.Rastgele sokak dövüşü gibi olmasın.Profesyonel dövüşçüler sokak serserisi gibi dövüşmemeli.Teknikleri uygulayabilmeli.Muhammad ali ve mike tyson iyidi demeyin beyler.Çünkü onlar da teknikleri yapamıyorlardı.Mesela mike tyson boks yerine güreş yapıyordu ringte.Muhammad ali de sandığınız gibi her maçında dans hareketleriyle kaçamıyor yumruklardan.Hep sarılıyorlar.Ben gerçek hayatta yuri boyka gibi dövüşebilen bir dövüşçü görmek istiyorum.Beyler film falan demeyin.Tamam film ama boykanın yaptığı hareketleri gerçek dövüşçülerin yapabilmesi lazım.Çünkü boykanın teknikleri gerçek teknikler.Yalan teknikler değil.Neden hiçbir dövüşçü boyka gibi değil?

mike tysona laf ettirmem.Gerçekte yuri boyka gibi dövüşebilen birisi olsa ve mike tysonla karşılaşsalar mike tyson boykayı tek yumrukta nakavt eder.Boyka öle hava şovları falan yapamaz.Tyson yumruğu çeneye bi geçirir.Boyka gözünü hastanede açar.

• quote:

O insanları filmlerde izlediğin için kusursuz. O hareketleri gerçek hayatta kimse uygulayamaz, açıları ayarlı vuruşları ayarlı belli bi uyum içinde film çekiyorlar. Gerçekte pozisyonlar rastgele oluştuğu için akıcı olmuyor. Kısaca imkansız

ek olarak saydığın isimlerde belki bruce lee dışında ringde dövüşebilecek biri yok. O insanlar dövüşçü değil kareografi ustası ve dövüş sanatı bilen kişiler. Dövüşçülük ayrı birşey. Kısaca ribgde profesyonel biriyle kapışamazlar, badr hari , gokhan saki gibi

Hocam gerçekte yuri boyka gibi dövüşen birisi olsa ve mike tysonla karşılaşsalar mike tyson boykayı pert eder valla.Boyka gözünü hastanede açar.Tysona öle hava şovları falan yapamaz boyka.Mike tyson çeneye bi koyar boyka gözünü hastanede açar.

• kavgala kullanıcısına yanıt
    Bırak mike tysonu profesyonel dövüşen herhangi bi boksörü koy boykayı alır şamaroğlanı yapar boyka hayata küser

• quote:

birde boykanın teknikleri gerçek teknikler demişsin. Boks maçlarında adamlar saniyelik yumruklardan kaçıyorlar, havada iki takla atıp uçan tekme atana kadar boykayı alılar nakavt ederler. Filmde gördüğün hiçbir artistik hareket gerçek değildir uygulanamaz.

Tamam hocam dediğiniz gibi onlar film kareografi falan ama o teknikler dövüş sanatlarından alıntı.Adamlar kafalarına göre uydurma teknik koymuyolar oraya.Onlar gerçek bir dövüşçünün yapması gereken ve yapabileceği teknikler.boykayı sen sadece uçan tekme atan şovmen birisi sanıyorsun öyle değil.Adamı önce pert ediyor ardından adam sersemlemişken uçan tekme şovu yapıyor.Boyka uçan tekme atarken şekilli görünsün diye özellikle slow motionda gösteriyolar uçan tekmeleri.Normalde o uçan tekmeler çok tehlikelidir.Adam mesela havada 2-3 kere dönerek uçan tekme vuruyo.Adam dönerken ne zaman vuracağını anlayamadan tekme insanın suratına çarpar ve knockout eder.O tekmeler hızlı ve çok sert tekmeler.O tekmelerden sadece birisi bile pro bir dövüşçüyü knockout edebilir.Boyka eskiv yapıyo ardından karşı atağa geçiyo,parry tekniği ile yumruk blokluyo ve çeşitli mma tekniklerini kullanıyo.Söylediğim gibi bu teknikler gerçek.Adam aktör olduğundan kareografiye ihtiyaç duyuyor.Gerçek bir dövüşçününü zaten bu teknikleri yapabilmesi lazım.

Yanlışın var arkadaşım. O teknikler dövüş sanatlarında olabilir ama karete , kung fu , aikido, hapkido, zapkido vs şeyler dövüşmeyi öğreten şeyler değil zaten. Şov bunlar. O yuzden burada işi bilen kişiler insanları kungfu yapacağınıza boks yapın diye uyarıyorlar. Birde şoyle düşün o hareketler gerçek olsa illaki birileri bunu uygular dünya şampiyonu olurdu. Bir suru mma boks kick boks maçı izledim hiçbirinde yok o dediğin teknikler. Demekki işe yaramıyor ki uygulayamıyor.

Birde boyka tek tekmede nakavt eder demişsin ama edemez kardeşim. Boyka sadece şov yapıyor sadece bi artist. Dövüşçü değil. Parry yapıyor eskiv yapıyor sersemletip tekme atıyor demişsin. Oncelikle filmde dovuşeceği kişiyle anlaşıyorlar. Sen bana yumruk at ben parry yapacam sonra alttan dalacam, sen karşılık verme sonra sersemlemiş gibi yap falan. Boyka karşıdaki adamın ne yapcağını bildiği için kusursuz gibi dövüşüyor. Gerçekte rakibin ne yapacağını bilmen için kahin olman lazım :) bilsende o adrenalinle bahsettiğin teknikleri uygulayamazsın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamBaliKokusu -- 10 Ağustos 2014; 6:12:12 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Yanlışın var arkadaşım. O teknikler dövüş sanatlarında olabilir ama karete , kung fu , aikido, hapkido, zapkido vs şeyler dövüşmeyi öğreten şeyler değil zaten. Şov bunlar. O yuzden burada işi bilen kişiler insanları kungfu yapacağınıza boks yapın diye uyarıyorlar. Birde şoyle düşün o hareketler gerçek olsa illaki birileri bunu uygular dünya şampiyonu olurdu. Bir suru mma boks kick boks maçı izledim hiçbirinde yok o dediğin teknikler. Demekki işe yaramıyor ki uygulayamıyor.

Birde boyka tek tekmede nakavt eder demişsin ama edemez kardeşim. Boyka sadece şov yapıyor sadece bi artist. Dövüşçü değil. Parry yapıyor eskiv yapıyor sersemletip tekme atıyor demişsin. Oncelikle filmde dovuşeceği kişiyle anlaşıyorlar. Sen bana yumruk at ben parry yapacam sonra alttan dalacam, sen karşılık verme sonra sersemlemiş gibi yap falan. Boyka karşıdaki adamın ne yapcağını bildiği için kusursuz gibi dövüşüyor. Gerçekte rakibin ne yapacağını bilmen için kahin olman lazım :) bilsende o adrenalinle bahsettiğin teknikleri uygulayamazsın zaten.

O uçan tekmeler tekvandodan alıntı kardeşim.Tekvando şov değil gerçek.O hareketler matematiksel verilerle hesaplanıyor.İnsanların yapabileceği şekle getiriliyor ardından dövüş sanatına konuluyor.Adamlar uydurup dövüş sanatıya koymuyor.EVet boyka bir film karakteri.Boykayı canlandıran artist(scot adkins)kareografiyle yapıyor o teknikleri.Tekrar söylüyorum.Gerçekteki dövüşçüler adamın hangi vuruşu yapacağını bilmez ama omuz ve ayak hareketlerinden tahmin edebilir.ve bloklayıp karşı atağa geçebilirr.Çok usta dövüşçüler zaten dövüş anında öyle heyecanlanmaz korkmaz.O dediğin heyecan adrenalin falan daha dövüşü yeni öğrenen amatörlerde olur.Yapması mümkün olmayan hareketler ortaya atmazlar.O hareketler matematiksel verilerle hesaplanıyor bunu insanlar yapabilir mi diye.İnsanların yapacağı hale getildikten sonra ortaya atılıyor o teknikler.O teknikler boru değil.Hatta youtube da yumruklardan kaçan bi adam var.Dur videoyu koyuyum.Adam sokağa çıkıyor rastgele adam buluyor ve bana yumruk atacaksın ben karşılık vermeyeceğim sadece vuruşları savuşturacağım diyor ve başarılı şekilde savuşturuyor.Proların yapamadığı hareketleri yapıyor.Karşısında amatörlere karşı yapıyor diceksin ama karşısındaki adamlar gayet güzel ve hızlı vuruyolar.

Muhtemelen yaşın küçük ilerde anlarsın ben ne söylesem boş

• Beyler cevap vermeyin kendisi bu bölümün trollü geçenlerde de böyle bir konu açtı gerekli cevapları verdik ikna olmadı.

Örnek verdiği adam da hep fightsmarttrav kanalı Travis Roesler. Önceki konuyu bilmeyenler ve konu hakkında fikir edinmek isteyenler için verdiği videodaki adamın profesyonel mma kariyeri :

http://www.sherdog.com/fighter/Travis-Roesler-11715
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton Senna

Beyler cevap vermeyin kendisi bu bölümün trollü geçenlerde de böyle bir konu açtı gerekli cevapları verdik ikna olmadı.

Örnek verdiği adam da hep fightsmarttrav kanalı Travis Roesler. Önceki konuyu bilmeyenler ve konu hakkında fikir edinmek isteyenler için verdiği videodaki adamın profesyonel mma kariyeri :

http://www.sherdog.com/fighter/Travis-Roesler-11715

travisin maç görüntüleri varmı?Şike falan olmuştur o adam yenilemez.Baya iyi kaçıyor yumruklardan.Kesin şike var.Sen maç görüntülerini ver bi izliyim ben.John doyle'ye karşı yenilmesi imkansız.John doyle dövüşmeyi bilmiyor adam gibi.Travis doyleyi duman eder.Kesin şike var.Sen maç görüntülerini ver bana.Gerçekten john doyleye yenilmiş olsa bile maç yaptığı zamanlarda şimdiki gibi uzman değildir.Ama şimdi uzmanlaştı.Sen görüntüleri ver

Not:Travise mail atmıştım sen o beceriksiz adama nasıl yenilirsin diye.Ben kimseye yenilmedim diyodu.Belliki şike ya da başka bişey var.Sen görüntüleri ver.Görüntü olmadan john doylenin yendiğine inanmam.John doylenin diğer maçlarını izledim.Adam gerçekten yavaş ve berbat bir dövüşçü.Sen görüntüleri ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boğucu -- 10 Ağustos 2014; 23:07:28 >

• quote:

Arkadaşlar neden günümüzde süper bir dövüşçü yok?Hep dövüşleri izledim(boks kikboks mma muay thai vb.)Doğru düzgün teknikli dövüşen adam yok.Mesela kafa hareketleri boksun temelidir.Boksta kafa hareketlerini doğru düzgün yapabilen yok.Adam eskiv yapmaya çalışıyor.Zamanlamayı tutturamıyor ve sonunda sarılıyorlar.Seri dövüş olmuyor.Ben istiyorumki dövüşçüler gelen darbeleri bloklasınlar ya da gelen darbeden kaçıp karşı atağa geçsinler.Ben istiyorumki dövüşçüler hep teknikleri yapabilsinler.Rastgele sokak dövüşü gibi olmasın.Profesyonel dövüşçüler sokak serserisi gibi dövüşmemeli.Teknikleri uygulayabilmeli.Muhammad ali ve mike tyson iyidi demeyin beyler.Çünkü onlar da teknikleri yapamıyorlardı.Mesela mike tyson boks yerine güreş yapıyordu ringte.Muhammad ali de sandığınız gibi her maçında dans hareketleriyle kaçamıyor yumruklardan.Hep sarılıyorlar.Ben gerçek hayatta yuri boyka gibi dövüşebilen bir dövüşçü görmek istiyorum.Beyler film falan demeyin.Tamam film ama boykanın yaptığı hareketleri gerçek dövüşçülerin yapabilmesi lazım.Çünkü boykanın teknikleri gerçek teknikler.Yalan teknikler değil.Neden hiçbir dövüşçü boyka gibi değil?

ben 1-1.5 yıldır muay thai yapıyorum. ve yeni yeni de o-sport mix fight çalışmaya başladım. sana kendi mesleğimle cevap vereceğim ama. insan psikolojisi iki nedenle karşısındakine inanmaz. birincisi tecrübesiz ve bilgisizdir. hırsı ve egosu idare eder onu. ikincisi ise belli bir bilgisi vs vardır. kusura bakma ama sen birinci kategoridesin. şurda muhteşem dövüşçü demen büyük bir yanlış zaten. çünkü yaşadığımız dünyada '' muhteşem, dört dörtlük, kusursuz '' gibi kelimeler sadece basit ve gerçek yoksunu kavgamlardan ibarettir. bu bir gerçek. ancak yine de mükemmelliyet vardır. bu mükemmeliyet şudur ; ufku açık bir zihin, azim ve çalışkanlık, sabr ve kanaat etmek, galibiyetten de yenilgiden de ders çıkarmak, Yüce Allah'a güven ve iman etmek. bunları birleştirdiğin zaman ortaya mükemmelliyet çıkar. ve unutma ki kimse yenilmez değildir. filmlerdeki o aksiyon sahnelerinin önce çizimleri yapılır, daha sonra sahnenin geçeceği mekanda, sahnede uygulanacak hareketler hakkında ölçüm ve hesaplamalar yapılır, birkaç kez parça parça o sahneler çekilir ve kontrol edilir, çıkan hataları gidermek için tekrar hesaplamalar yapılır, yavaş çekimle sahneler tekrarlanır, sonra bu sahneler yine parça parça çekilerek birleştirilir ve tek sahne halini alır. bu nedenle bir filmin çıkması en az 1-1.5 yıl sürüyor. taekwondo'da öyle havada dört takla atma, uçma kaçma teknikleri yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: general_skyx

quote:

ben 1-1.5 yıldır muay thai yapıyorum. ve yeni yeni de o-sport mix fight çalışmaya başladım. sana kendi mesleğimle cevap vereceğim ama. insan psikolojisi iki nedenle karşısındakine inanmaz. birincisi tecrübesiz ve bilgisizdir. hırsı ve egosu idare eder onu. ikincisi ise belli bir bilgisi vs vardır. kusura bakma ama sen birinci kategoridesin. şurda muhteşem dövüşçü demen büyük bir yanlış zaten. çünkü yaşadığımız dünyada '' muhteşem, dört dörtlük, kusursuz '' gibi kelimeler sadece basit ve gerçek yoksunu kavgamlardan ibarettir. bu bir gerçek. ancak yine de mükemmelliyet vardır. bu mükemmeliyet şudur ; ufku açık bir zihin, azim ve çalışkanlık, sabr ve kanaat etmek, galibiyetten de yenilgiden de ders çıkarmak, Yüce Allah'a güven ve iman etmek. bunları birleştirdiğin zaman ortaya mükemmelliyet çıkar. ve unutma ki kimse yenilmez değildir. filmlerdeki o aksiyon sahnelerinin önce çizimleri yapılır, daha sonra sahnenin geçeceği mekanda, sahnede uygulanacak hareketler hakkında ölçüm ve hesaplamalar yapılır, birkaç kez parça parça o sahneler çekilir ve kontrol edilir, çıkan hataları gidermek için tekrar hesaplamalar yapılır, yavaş çekimle sahneler tekrarlanır, sonra bu sahneler yine parça parça çekilerek birleştirilir ve tek sahne halini alır. bu nedenle bir filmin çıkması en az 1-1.5 yıl sürüyor. taekwondo'da öyle havada dört takla atma, uçma kaçma teknikleri yoktur.

Kendini fazla akıllı sanıyosun dostum.Ben de 1 yıl boks yaptım. gidip muay thai hocana kafa hareketleri blok hareketleri yapılabilir mi desen zaten yapılabileceğini söyler.Hangi dövus sporuna gidersen git hoca teknikleri oğretir ve tekniklerin yapılmasının mumkun oldugunu soyler.İşin icine yuri boyka girince sizin bi tepeniz atiyor saglikli dusunemiyorsunuz.Tamam boyka dan konuşmayalım.Bir dövüşçünün head movement(kafa hareketleri)yapabilmesi lazım.Yoksa ona dövüşçü diyemeyiz.youtube de bi boks maçi gördüm.Adam kafa hareketlerini super yapiyor ve rakibiyle dalga geçiyordu.Videoyu koyacağım tabiki.O hareketlerin her maçta ve hrzaman yapılması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kavgala -- 16 Ağustos 2014; 13:09:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.