Şimdi Ara

Mühendislikte Türkiyedeki en iyi 5 üni (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
3
Favori
6.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YTÜ ye sıra gelene kadar ohoooo

  • 1-Bilkent
    2-Koç
    3-Odtü
    4-Boğaziçi
    5-Sabancı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma iyi ki girmiyoz iki uc gundur hemen bilkenti unutup itunun altina filan koymussunuz ayip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertovski53

    itü burslarının gazına gelmeyin başka bir şey istemiyorum tr 1. sinin girdiği bölüme geçen sene en yüksek sıralamadan giren kişi 750. 1 senede değişen tek şey 10k para :)


    Sabancı öğrencisi olarak sabancı koç boun bilkent arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum. Tam burslu istanbul isteyen biri olsaydım bounu devlet olması ve karışıklıklar yüzünden elerdim diye düşünüyorum. Sabancı ile koç arasında bu sene de olduğu gibi tarafımı sabancıdan yana kullanırdım sanırım. Ama koçun öğrenci seviyesi ve yurtdışı imkanları 1 tık daha iyi bunu kabullenmek lazım. Kampüsü pek hoşuma gitmemişti açıkcası birde okulun çift diploma olayını fazla abarttığını ve akademik olarak olumsuz etkilendiğini düşünüyorum. Koç da yazılabilir valla ikisi de güzel okullar bu kadar yazmama rağmen bounun güzelliğine de kanabilirdim yani tercih zamanı bilemiyorum cidden pek önemi yok bunların bu 4 okula giren öğrenci her türlü mutlu olacaktır.


    Oğuz Ergin hocanın son yayınına bakın biraz sırf sıralama yükseltmek için liseden yeni mezun birine 10bin tl para vermek akıl karı bir iş değil. Araştırmaları fonlamak varken okul rekabetinden kurtulsak keşke.

    Tr 1. ve 3.sünün tercihi olan itü bilgisayar bana kalırsa tobb ve özyeğinin gerisinde. Hüsnü Özyeğinin parası mı yok yani :) adam 30 sene boyunca tam burslu giren 10 15 kişiye 5-10bin tl verse ayda ne eksilir adamdan birkaç milyon dolar belki koymaz da ama manasız sırf başka ideolojideki üniversiteleri rakip belirleyi onları geçmek için kaynağı belli olmayan burslar vermek manasız birşey.

    10k para mi nasil yani ¿ Tr 1. Si itu mu yazdi cidden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1-İTÜ

    2-ODTÜ

    3-Boğaziçi

    4-Bilkent

    5-Kocaeli

  • Street of dreams S kullanıcısına yanıt

    Evet itu bilgisayar yazdı.

    Resmiyette 5k aylik bursları ama ilk 10 (bu 10la sinirli olmayabilir) 'a ekstra teklif yapmislar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sen Johannes misin?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Street of dreams S kullanıcısına yanıt

    Oguz ergin 7.5k keş dio resmiyette 5k nette forumda herkes 10k diyor araba verildi diyen de var ilk 10dan gelenlere.

    Benim arkadasim ilk 500deydi sabanci yazdı. Çocuğu itu rektoru aramış ilk 1kyı aramis mi anlamadim valla ilk 100le direkt konuştu diyenler de var. Bunlar basta guzel gozukse de asil amafin cidden siralamada yukari cikmak olduğunu bilmek üzüyor insani. Bunlarla uğraşmamaları gerekiyor bana kalırsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt
    aga sabancı sağlık raporu icin yardimci olabilir misin?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sabancı boş aga, onun haricindeki beşli fena.
    ODTÜ
    İTÜ
    Bilkent
    Boğaziçi
    Koç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019Rank1 kullanıcısına yanıt

    İtü dışı doğru


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt

    Forumda normalde üniversite tartışmalarına girmem. Çünkü bunu yapacak deneyime sahip değilim o iki üniversitede de eğitim almış olmam gerekir, imkanlarından faydalanmış olmalıyım ki karşılaştırma yapabileyim. Profilinizi inceledim sanırım eşit ağırlık sıralamasından %50 burslu Sabancı tercih etmiş durumdasınız. Gayet güzel bölüm tebrik ederim. FAKAT

    Hangi yetkinlikle İTÜ'nün eğitiminin geri olduğunu söylemektesiniz bunu bana açıklar mısınız? Başka bir hayatınızda hem İTÜ'de hem Özyeğin'de hem de TOBB'da eğitim mi aldınız da burada ahkam kesmektesiniz? Oturduğunuz yerden oradan buradan karşılaştırma yapmak yanlış.


    Şu üniversite karşılaştırma konularında herkes sallıyor bir şeyler neye göre konuşuyorsunuz?

  • Türkiye'de mühendislik dedin mi akla ilk ODTÜ ve İTÜ gelir kimse kusura bakmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-Koç

    2-Boğaziçi

    3-Bilkent

    4-ODTÜ

    5-İTÜ


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-İTÜ

    2-İTÜ

    3-İTÜ

    4-İTÜ

    5-İTÜ

  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt

    efsane aw. düşünsene itü rektürü seni arıyor jakfsasfjafn. müq ortam

  • fightforlive kullanıcısına yanıt

    Top 6 biliniyor zaten 7 8 e de ozu tobb diyip top 8 diyorum top 8 universitenin tamamında arkadasim var. Arkadastan kastım instagramdan yazsam yardimci olacak yada sokakta görsem selam verecegim belki birseyler içeceğim kişiler.

    Itude gidip evinde kalabileceğim rahat 10kisi var birkaci da akrabam. Koc odtu itu sabanci boun mezunu tanıdığım insanlar var. Direkt çok yakin akrabam olan itu mezunu olup isyerini ziyaret ettiğim calisma ortamini gorduğum insanlar var. Top 8 okulun en az 1 hocaninin 1 tane yayinini okudum top 3 ozelde bu sayi çok daha fazla. Onlarca mezunla online olarak mail zoom vs konuştum. Yuz yüze top 6 okuldan sadece odtu mezunlariyla konusmadim tobb disinda tum okullari gezdim ituye sabanciya koça birkac defa gittim.

    Itunun egitiminin saydığım 4okula ve bilgisayar özelinde ozu tobbu neden tercih etmeniz gerektiğini kısaca anlatayim.

    Oncelikle kampus fazlasiyla kalabalik ve ituyle alakasi olmayan insanlarin okulda filink atmasi beni rahatsiz ederdi arkadaslarimi ediyor. Yurlar pahali ve İstanbul içine çıkmıyor il disindan gelenler de sıkıntı çekiyor. Genel olarak ders programı sikintili bilgisayar ozelinde elektrik dersleri fizik ve kimya odakli lab dersleri fazlasiyla gereksiz. Ingilizce okulun belki de en buyuk problemi hocalarin yetersizliginden kaynakli okul bazi programlarin %100 ingilizcelerini kapadı %30larda neredeyse tamamı Türkçe isleniyor gibi birçok duyum aldım. Ozyegin ve tobb yeni olmalarina ragemn akademik calismalara ituye nazaran çok daha fazla imkan ayiriyorlar çok iyi labları var kendilerini daha iyi ifade ediyorlar okul olarak. Kisa surede nispeten ituye gore daha alt seviye öğrencileri daha iyi yerlere getirdiler akademi ozelinde. Yurtdisi staj imkanlari ituden çok daha onde ozellikle de research anlamında. Herseye rağmen itu gayet iyi bir okul ama mentalitwsi çok yanlis top 8 okuldan herhangibirinde 1.ye 10k tl + araba verseniz zaten onu seçecek. Insanlari boyle elde etmek yanlis bu bir tesvikten çok diğer okullarin onune gecmek için yapılmış haksız bir rekabet gibi geliyor bana. Paranın kaynağı da belli zamaninda medipole gidenleri de anlamamis ve kendi nezlimde yargılamıştım simdi de oyle yapıyorum. Herseyden fazla dikkat ettigim sey okulun veya yöneticilerin vizyonudur ben bu vizyonun fazlasiyla yanlis olduğunu düşünüyorum.

    Onca seye rağmen 13k siralama ile yazilacak en iyi bolum acik ara itu isletme muh.dir lerzan hocayi çok severim itu için çok degerli bir hocadir ama onuda yemeye calisiyorlar kadini dinlemiyorlar rektörluk veya baskanlik için ayagini kaydiriyorlar. Fazlasıyla uzun bir yazi oldu umarim sorularinıza yanit verimisimdir. Itu gibi 200+ yillik çok degerli bir kurum eriyip gitmesini emin olun en çok ben istemem ayazaga kampusune ne zaman gitsem hayran oluyorum ozellikle de yesilliğine hele ki oyle bir lokasyonda cennet gibi ama seffaf olmak da fayda var. Itu mezunu olup dunyadaki herhere girebilme imkaniniz var ama diger okullarda bu daha kolay. Okul pek öğrenci dostu da değil onun disinda sizi veya herhangi birini kirmak için yazmadim bu yaziyi. Seffaf olarak mesela koçun yurtdisi imkani ve ogrenci kalitesinin sabancidan net bir sekilde iyi olduğunu da söylüyorum siz tebrik ederken bile iğneleme yapıyorsunuz. Umarim derdimi anlatabilmisimdir.

    Son olarak da benim 2 lafimla hayati sekillenecek insanin da birakin hayati sekillensin okullari görmeden akademisyenlere konusmadan bence okul yazilmamalı ankara ihtimalim %1di ona ragmen odtuyu bilkenti gezdim fikrim olsun diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt
    İnsanlara yanlış bilgi vermenin anlamı yok, yök atlasta PC’ye bakıp ilk giren kişi okula en yüksek giren olmuyor. Ehbye ilk 500’den 3 kişi girdi geçen sene.

    Ayrıca sıralaman sadece okula girene kadar senle olan bir şey en iyi müh sıralaması falan değil

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.