Şimdi Ara

Mühendislik ve KPSS (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
7
Favori
33.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba konuyu tesadüfen gördüm. Yeni mezun yada uni öğrencilerine belki bir faydam olur diye yazıyorum.Bende ytü mezunu bir elektrik mühendisiyim

    5 yıllık aktif özel sektörde çalışan bir meslektasiniz olarak tavsiyem kesinlikle devlete girmenizdir.

    Benim de ilk iki buçuk senem özel sektörde amelelikle geçti. Fakat son 2.5 senede Türkiye nin en büyük şirketlerinden birine gectim. Sosyal olarak devletten daha iyi maaş olarak da nerdeyse 2 katı maaş alıyorum. Fakat bu biraz emek çokça şans işi maalesef turkiyede...

    Devlete girerseniz hele birde ustte yazan abimizin yazdigi gibi A kadrolara girerseniz asla pişman olmasınız emin olun. Fakat ozel sektorde hele ilk 2 3 yilda size şef diyen Ustalarin agzinin icine bakarsiniz.

    Bu konuyu hic dusunmeyin oturun bir sene kpss ye çalışın -(gerçi bu gidişle kpss kalkacak gibi duruuor ama)- ve özellikle A kadrolara stanmaya bakin.

    Herkes icin hayırlısı tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mühendis maaşları 4000e yakın hatta kitlerde daha fazla fakat artık devlete girmek çok daha zor. Elinizin hemen altında bir imkan değil

    Bende devleti tavsiye ediyorum bir memur olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fagaa F kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba a kadroların ne farkı oluyor acaba ? birde iyi bir yere geçtim demişssiniz ama mesela zamanınız oluyor mu veya çok yoruyor mu iş sizi ? Mesela fazladan mesai yapıyor musunuz ya da haftasonuda çalışıyor musunuz ?
  • A kadrolar uzman, müfettiş gibi devlette devamlı yukselme Şansın var her yonden iyidir fakat normal mühendis kadrolari da iyidir.

    Benim durumuma gelince ben cok nadir durumlarda cumartesi oda istediğim saatte çalışıyorum. Ama dedigim gibi turkiyede bu is biraz calismayla maalesef çokça sansla ilgili birsey.

    Buyuk firmalar sosyal haklara cok onem veriyor. Mesela ozel saglik sigortam var. Bireysel emekliligim var. Benim 18 is günü yıllık izinim var. Ben daha cogunu kullanmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atama durumlarına bakıyorum, her geçen sene zorlanan ekonomi devlette çalışma durumunu zora sokuyor. Nasipse devlete atamamız olunur. Bizim ülkede özel sektörle devlet kıyaslanmaz bile. Bir kaç üniversite ve o üniversitelerin bir kaç mühendislik dalı dışında genel olarak mühendislik gençler arasında pek popüler bir meslek değil artık. İş kaygısı fizik tedavi ve hemşirelik bölümlerini bile mühendislikten daha tercih edilir hale getirdi. Ben ayakları yere basan biriyim. Yok özelde maaşını 2 ye 3 e katlarsın ne var memurlukta diyenlere uyuz oluyorum. Hangi zaman diliminde yaşıyorlar bilemiyorum, emeklilik yaşı-60-65 olduğu bir yerde özel sektörde çalışmak tercih değil bir nevi umutsuzluktur. Al yeni mezun inşaat sektöründe 2.000 dolarla yurt dışında işe başlar. Şu anki kurla 7 bin tl yi bulur. Peki hayatı hayat mıdır? Yada biraz büyük şirkete giren 6-7 bin tl arası kazanan mühendis, orada daha ne kadar çalışacaksın arkandan yeni mezunlar gelince şutlanacağının farkında mısın? Hangi rütbe hangi sıfatta olsun özel sektör çalışanı hep diken üstende yaşar ve zaman belli bir durumdan sonra aleyhine çalışır. Özel sektör, ücret yönünde cazip bile olsa, kafa rahatlığı ve uzun vadeli düşünerek devlette çalışmayı isterim. Yeni başlayana 20 gün izin (10 yılı doldurana 30 gün) + 10 gün mazeret izni+40 gün raporlu sağlık iznini özelde bulan beri gelsin. (Üstelik cumartesi-pazar da senin)+ 9 günlük bayram tatili+ görev izinleri+ günlük izinler+ (ölüm izni, babalık izni,doğum izni, süt izni). Yeşil pasaport her daim avantaj+ lojman, kreş imkanı, dışarıya göre çok ucuz özel sağlık sigortası ve çeşitli kamu personeline indirim yapan firmalar(özellikle tatil turları). Görev amaçlı yurt içi ve dışı geziler. Hoteller de konaklama imkanı.Ücretsiz dil kursları vb. Üstelik 3.800-4.500 tl ortalama maaş (belediye ve dhmi gibi kitlerde 5-6 bin tl arası) ve burada saydığım olanaklara sahip, kamuda çalışmayan kaç kişi elde edebilir.

    Mühendisiz ve eşinizde kamuda mühendis olsa 8-9 bin tl arası her ay düzenli maaş hesabınıza yatacak. Bunu değerlendirmeyi bilen için kötü bir rakam değildir. Ama sen gider çalışmayan bir eş alır 3 tane çocuk yaparsan bir ömür para hesabı yaparak geçirirsin. Maaşlı çalışan insanlar bu devirde karı koca çalışmaya gayret etmelidir. Memurluktan memnun olmayanların büyük bölümü dış ortamı bilemeyen sadece devlette çalışmış kişilerdir. Aynı grup kültür düzeyi de çok iyi değildir. Benim babam daire başkanı/müdür ben asla memur olmam diyen bal kabakları da bu gruptadır. Sanki piyasa gelsin de benim şirkete ceo olsun diye beklemektedir. Yine o babasının devlette yaptığı çevre ile bir yerlere girecektir.

    Özel sektörün çalışma şartlarında ağırlık böyle sürdükçe (görünen daha da kötüleşecek) Allah bizi bu sektörde uzun süreli çalışmaya mecbur etmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gülen -- 29 Aralık 2016; 14:0:48 >




  • murat gülen M kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar, 2016 kpss ye girecektiniz galiba. Sınava girdiniz mi? Son durum nedir? Benim okul bitmedi malesef yarım dönem uzadı. Şubat gibi mezun olcam inşallah. Şimdiden aklıma 2018 kpss yi koymuş durumdayım.
  • Evet hocam, 2016 kpss ye girdim 88 puanım var, atama durumlarına bakıyorum, mülakat ve güvenlik soruşturması vede ekonomik sıkıntılar kamuya girmemizi zorluyor. 2 Yıl içinde aklıma yatan neresi varsa başvuracam artık. Dediğim gibi özel sektörde uzun vadeli çalışma niyetim yok. Şu an bir meyve suyu üreten bir fabrikan üretim mühendisi olarak akraba torpili ile iş buldum. Askerlik durumu var. Maaşım 2.500 tl, çalışma şartlarımda yeni mezun için çok iyi ama mesai hafta içi 7 de, cumartesileri de (mühendisler ve idareciler için) 3 te bitiyor. Çok yorucu tempo olmasa bile bu yaşta sosyal hayatım sıfır oldu. Bir iki seneye maaşım 5 bin tl yi geçer, ilerde de kamuda kinden daha fazla kazanırım ama bir 10 yıl böyle çalışırsam zombiye dönerim. 2 ay oldu başlayalı işe bu uzun mesaili saatler yüzünden dengesiz beslenmeye bağlı 3-4 kilo aldım. Yani daha öğrencilikte korktuğum hayatı hemde torpille buldum :) Fabrikada ki işçi kesimi de o cumartesileri siz yarım gün çalışıyorsunuz, ofisiniz var, çay kahveniz var diye bize imreniyorlar. güler misin ağlar mısın. Kamuya girsem saat 5 bilemedin 6 ta evdeyim,cumartesi günleri full tatil, benim gibi avcılık merakı olan için hafta sonların tatil olması çok önemlidir.Kamunun bi sürü avantajı var mesela burada yıllık izin planlaması çok zor, kamuda yeni yıl hatta geçen yıldan bu yılın tatil planını yapabilirsin.

    neyse uzattım arkadaşım, 2018 e çok sıkı çalış, umarım ikimizde kamuda mühendis olarak işe başlarız.




  • murat gülen M kullanıcısına yanıt
    İyi puan almışsın tebrik ederim. Kamuya yerleşirsin yakında umarım. Şu an için tek hedefim KPSS zaten.
  • Ben de kamuda çalışıyorum il özel idaresindeyim. Maaşımız ek ödeneklerle birlikte 4600 civarı ortalama bazen 5 i bile geçiyor arazi durumuna göre.Mahalli idarelerde sosyal denge tazminatı diye bir ek ödeme var çalışanlara.belediye ve özel idarelerde ilden ile değişiyor miktarı. Ben özel sektöre adapte olamadım çok çalışmak bana göre değil sosyal yaşantım olmalı, eşimle kızımla vakit geçirebilmeliyim.Kamu gerçekten çok rahat hocam inşaallah gönlünüzce olur.
  • metalgearx24 kullanıcısına yanıt
    Amin. Sağolun 😊
  • common man kullanıcısına yanıt
    Aradan 4 yıl geçmiş konuyu açalı ne yaptın hocam durum nedir
  • Okul uzadı yarım dönem. Son bir sınav kaldı inşallah bitiyor. Geçen yıl girdim KPSS ye ama çalışmamıştım öylesine girdim 74 aldım. Şu an kafamda 2018 KPSS ye çalışmak var. Şu son atamalara kadar 90 alır biryere atanırım diyordum. Ama son atamada ki puanları görünce biraz korktum açıkçası. 93-94 puanlar uçuşuyor resmen. Gerçi alımda az yapıldı onun etkisi vardır mutlaka. Yinede KPSS ye girip merkezi atama olmasa bile açıktan alımları filan takip edeceğim. Tabi bu arada özelde de bir yere girmeye çalışcam. Girebilsem bile gönlüm devletten yana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • common man kullanıcısına yanıt
    2014 yılı sonrası devlet alımlarını bitirdi hocam hiç çalışmadan girip 83 alan adamlar çalışıp 90 - 94 alıyorlar o insanlar atanıyor acı ama gerçek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Batarang-

    2014 yılı sonrası devlet alımlarını bitirdi hocam hiç çalışmadan girip 83 alan adamlar çalışıp 90 - 94 alıyorlar o insanlar atanıyor acı ama gerçek
    Çalışırsam o puanlar bana da uzak gelmiyor açıkçası. Sonradan pişman olmamak için şansımı denemek istiyorum.

    Siz neyle meşgulsünüz? okuyor musunuz ? Çalışıyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi common man -- 1 Şubat 2017; 21:48:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: common man

    Çalışırsam o puanlar bana da uzak gelmiyor açıkçası. Sonradan pişman olmamak için şansımı denemek istiyorum.

    Siz neyle meşgulsünüz? okuyor musunuz ? Çalışıyor musunuz?

    Ben atandım 85le
  • Bölüm nedir ? Hangi kurum ve kaç yılında atandınız? Böylede soru yağmuruna tutmuş gibi oldum ama merakımı mazur görün 😄



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi common man -- 1 Şubat 2017; 23:21:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş ben senelerce bu konuyu düşündüm ve mücadele ettim
    hatta makine ya da mimarlığa ilgim olmasına rağmen puanım da iyi olmasına rağmen elektrik mühendisliğine gittim (kamuya rahat atanıyor diye )
    evet özel sektörde başlarda biraz çekiyosun ama şunu unutma

    Memur olan adam moronlaşıyor , beyin işlevlerini yitiriyor artık kullanılmadığından
    2. si her yer özelleşebilir , ve kimse memur adamı mühendis diye özelde çalıştırmaz

    3. sü çalışma şartları gayet güzel özel firmalar var

    4. sü 40 yaşına geldiğinde 3 bin tl sana nasıl yetecek ? çoluğun çocuğun ?

    evet piyasa kötü ama okadar da kötü değil.

    26 yaşındayım ve son 3 senedir 5 bin liranın altında çalışmadım.

    eğer tutkuyla işime devam edersem muhtemelen ben 20-30 bin alırken memur arkadaşlarım gene 3500 alıyor olacak..

    özel sektör işidir mühendislik. az mücadele et




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat gülen

    Bende elek müh olarak kpss 2016 ya girecem, daha üniversiteye girerken de niyetim devletti. Mühendis olunca devlette ne işin var diyenlere ifrit oluyorum. Sanki özel sektörde çok büyük imkanlar var, çok büyük sanayi var da biz tembellik için devleti seçiyoruz. Teknik işleri yapan çoğu firma şahıs yada aile firması, kurumsal olan çok az . Bu nedenle özel sektörde çalışan teknik elemanın hem çalışma şartları kötü, hemde ücretleri çok düşük. 5 yıllık bir mühendis kamudaki ücrete anca erişebiliyor. İlerde evet daha fazla kazanabilir lakin hayatın hayat olmaz. Her cumartesi mesaide çalışırsın. İşin gereği pazar günüde çalışabilirsin, eh ne anladım ben bu işten. Ben sevdiğim hobimle ilgilenemedikten sonra, sinemada ki filmleri takip edemedikten sonra, ilerde çocuğum 23 nisanda okul gösterisini izleyemedikten sonra o kazandığım parayı ne yapayım.

    Kurumsal firmalarda teknik elemanı satış kısmında çalıştırıyor, sonra satış müdürü oluyorsun, 40 ından sonrada topun ağzındasın. Hemde o firmanın ismine yakışmayan ücretleri alıyorsun. Kendi işini kurmak ise çok zor, iyi bir sermaye ve yoğun stres bekliyor, herkes yapamaz.

    Madem devleti istiyordun niye mühendis oldun diyenlerde lafım, arkadaş kamuda ki en düşük mühendis maaşı (bekar, kıdemsiz, tazminatsız) ocak 2016 ta yaklaşık 3.500 tl olacak, bazı kurumlarda 5 bin tl yi bulacak. Üstelik mühendisin yükselme imkanı da var. İşletme okuyup 2 bin-2.500 liraya düz memur olarak devlette çalışmak mı daha mantıklı seçim. Yani mühendis a grubu mesleklerle aşağı yukarı aynı ücreti alıyor, üstelik forsu da var.

    Facede amca oğlum (inşaat mühendisi kamuda çalışıyor, eşi de mühendis oda kamuda çalışıyor) italya romada aşk çeşmesi önünde eşiyle birlikte tatil fotosunu koymuştu. Aynı gün onun arkadaşının facede fotosunu gördüm , şantiyede amelelerle beraber fotosu vardı. Özel mi devlet mi sorusuna fotoğraflı yanıt gibi.

    Arkadaş ben haftada 6 gün çalışmak istemiyorum, cumartesi pazarım tatil olacak, sgk primim günü gününe maaşımdan yatacak. Maaşın günü gününe bankaya yatacak. Yıllık izin için on bin takla atmayacağım, yeşil pasaportum olacak vize kuyruğunda sürünmeyeceğim. Hafta içi akşamı bir yere yetişmek için zorlanmayacağım. Bayramları da 9 gün yaşayacağım. Ben bunları istiyorum. Fazla para isteyenin yolu açık olsun.

    Konuyu açan arkadaşım, doğru yoldasın, üstelik bilgisayar gibi avantajlı bölümdesin, ek iş çok rahat yaparsın. Bil. öğretmenleri yıllardır devlette çalışıp dışarda iş yaparak parsayı götürdüler, mühendisler bu işi çok daha iyi düzeyde yapar. Bu sırada patron baskısı falanda yemezsin.

    Çalışan eşle de evlendik mi, hayatımız ortalama standart üstünde bir yaşam bizi bekliyordur.

    Not: Emeklilik (60-65 yaş ) olayına girmedim bile. Özel sektörde hiç kimse bu yaşlara kadar çalışamaz çok net.

    kendini kandırıyorsun
    kendi teorilerine kendini aşırı inandırmışsın , 5 senelik mühendis kamunun maaşına anca yetişiyor demişsin baştan yanlış

    şu kriz ortamında tüm arkadaşlarım yeni başladıklarında 3 sene öncenin piyasasıyla 2000 tl civarına başladı 2 sene içinde yüzde 80 i 3500 tl nin üstünde alıyor. genel anlamda 4 bin civarındalar. kamudan daha yüksek

    ben baya efor sarfettim öğrenciliğimden beri çalıştım. 26 yaşındayım şu an maaşım çift haneli.

    yıldız mezunlarını geçtim , Kocaeli mezunları dahi özel sektörde iyi durumdalar. kriz ortamına rağmen bak. eğer kriz toparlanırsa sen 40 yaşında 3 bin alırken arkadaşlarının çoğu 7-8 bini geçmiş olacak. muhtemelen yüzde 10 u da 20-30 bini geçmiş olacak




  • bazarov0734 kullanıcısına yanıt
    Yahu hangi memurluk yapan muhendis 3000 lira aliyormus



    Kapi o tazminati bu tazminati derken 5000den aciliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Yahu hangi memurluk yapan muhendis 3000 lira aliyormus



    Kapi o tazminati bu tazminati derken 5000den aciliyor.

    hocam liseliliği bırakın kendim mühendisim
    abimin eşi , yengem kamuda mühendis net aldığı miktar 3300 , yol yok servis yok.
    Eski kız arkadaşım doktor tuzlada , 4500 net alıyor yol yemek yok.

    lan neden memura iyi şartlar sağlansın ? profesörün aldığı maaş bile belli. memur gibi risk almayan üretmeyen korkak tembel adamların geliri nasıl iyi olabilir ? neden versinler o parayı. napıyorlar ki ?

    kendinizi kandırmayın. özel zor ama başarılı olanların yüzlerce bin tl maaşlara çıktığı da ortada. çok gördüm




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.