Şimdi Ara

Mühendislik ve ÇAP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar farz edelim ben makina bölümü tercih ettim. (İTÜ, YTÜ, Marmara, Hacettepe vs.) Bu ayar okullarda. Sizce mesela bilgisayara da ilgim varsa çap yapmam ne kadar mantıklı. Yoksa yandal mı yapmalıyım. Yoksa onu bunu bırakıp tamamen kendi bölümüme mi yönelmeliyim.

Hadi diyelim yaptım bu bana ne kadar fayda sağlar.

İki ayrı mühendisliği mi okumak kariyerde işe yarar yoksa ekonomi, işletme yada endüstri ve işletme mühendisliği gibi bir bölüm mü eklemek.

Kısacası bir mühendis çap yapmalı mı nasıl yapmalı?

Sebepleriyle beraber açıklarsanız çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up
  • Öncelikle, "hangi bölümle ÇAP/Yandal mantıklıdır?" sorusunun cevabı sende saklı. Mesala Felsefe'ye ilgin vardır, Bilgisayar okurken Felsefe'den Çap yaparsın, mantıklıdır. Finans bilimlerine merak salmışsındır, İşletme'den yada İktisat'tan Yandal yaparsın, mantıklıdır. İlle de birbirine çok yakın bölümler olmasına gerek yok yani. Okulunun izin verdiği ve senin de ilgi alanına giren herhangi bir ikinci bölüm, senin için en mantıklı seçeneklerden birisidir. Ne istediğini bilen biriysen eğer, tercih yapmak çok da zor olmayacaktır zaten.

Sana fayda sağlar mı? Dediğim gibi, eğer ne istediğini biliyorsan, kesinlikle sağlar. Üzerine çalıştığın konularda sana yeni pencereler açar. Farklı hocalardan farklı dersler almak, sana yeni ufuklar kazandırır. Bakış açın gelişir vs vs. Muhakkak faydasını görürsün. Buna itiraz eden de olmaz zaten.

Ama sorun şu: Gerçekten buna değecek mi? Özellikle çap yaparsan, ders programın bir anda salı pazarı gibi olacak. Muhtemelen birden fazla dersin çakışacak ve yok yazmamaları için hocalara mazeretini bildirip, ikna etmen gerekecek. Dersleri dışardan notlarla takip etmen gerekecek. Çakışan sınavların mazeretine veya bütüne girmen gerekecek vs. vs. Kısacası zahmeti çok. Yandal'da durum biraz daha iyimser olabilir. Eğer yapmayı gerçekten çok istiyorsan, kendini bu işe adaman gerekiyor. Yani sırf ben çap yaptıydım demek için yapılacak bir iş değil bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeslanınKutusu -- 27 Temmuz 2020; 7:30:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.