Şimdi Ara

Muhendislik Okuyan Universite Ogrencileri: $250 odul (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
4
Favori
6.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

    quote:

    Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

    quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

    quote:

    Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

    quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

    quote:

    Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare


    quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

    quote:

    Orijinalden alıntı: My_Shadow


    Hocam bir neslin ilham kaynağı oldunuz, buradaki boş yorum yapanlarla uğraşmayın sizin amacınızın ne olduğunu biliyoruz biz.Ben sizin " Nasıl ders çalışılır ? " yazınız sayesinde masaya oturup saatlerce çalışmayı öğrendim.

    Konuda da birçok arkadaş istekte bulunmuş, hayatınız nasıl gittiğini neler yaptığını anlatan bir yazı harika olur hocam. Forumda birçok kişi bunu bekliyordu sizden zaten, dönmeniz çok iyi oldu

    Uzun zamandir okudugum en anlamli mesajlardan biriydi. Tesekkur ederim. Nacizhane, birilerinin hayatini degistirmis oldugunu duymak bir insan icin cok gurur verici bir sey.

    Burayla ilgili gozlemlerimi yazacagim bir yazi dogrusu dusunmemistim. Ancak cok merak ediliyorsa, yazabilirim yardimci olacaksa. Merak ettiginiz konular nedir tam olarak bilmiyorum ama.



    Benim merak ettigim konu OPT sonrasi vize isleri nasil halloluyor. H1B idi ondan sonra EB3/2 ye gecis.

    Diger merak ettigim olaysa California ya giden cogu kisi deneyim icin mi gidiyor yani ne bileyim 150 bin dolar maas yerine evlerin yarisi kadar odeyim 120 bin dolar maasla Seattle da calismayi niye insanlar istemiyor?

    Son olarakta neden Cisco yu birakip F5 e gectiniz?

    H1B, senin calistigin firmanin sana sponsor olup basvurmasiyla oluyor. Yillik belli bir limit var o yuzden ilk x kisiyi piyangoya gore seciyorlar. Daha sonra yine firmanin sponsor olarak EB3/EB2 basvurusu yapiliyor akademik durumuna gore.

    California iklim olarak yaz kis genelde iliman bir yer. Cogu kisinin sevdigi bir sey bu. Onun disinda is olanaklari California'da daha fazla diger bolgelere kiyasla. Seattle da buradan cok farkli degil. Amazon, Microsoft genel merkezleri orada. Ikisi arasinda tercih yapan cok insan var.

    F5'i yaptiklari isten oturu tercih ettim. Microsoft'la da konusmam vardi ancak F5 olunca ve istedigim bir pozisyon oldugu icin buraya basladim. Cisco'dan daha rahat bir ortam (saglik, bakim gibi olanaklari) ve guvenlik uzerine. Security uzun zamandir calismak istedigim bir alan.

    Cevap icin sagolun. Biraz kisisel sorum olacak ama malum bunu internette arastirdigimda karsima surekli hintli ornekler cikiyor, biliyorsunuzdur orada China, India, Mexico, Philippines ve Rest of World diye ayiriyorlar green card olayini.

    Master sahibi olarak EB2 basvurusu mu yaptiniz?
    Basvuru bitti mi? Sureci nasildi?
    EB2 de Advanced Degree olarak mi yaptiniz yoksa NIW olarak mi?

    Bide bu sanirim sirkete gore degisiyor ama titlelar genelde soyle oluyor:
    Associate Software Engineer
    Software Engineer I
    Software Engineer II
    Software Engineer III (Senior)
    Software Engineer IV (Principal/Staff)

    Undergrad bitirenler SWE I ve postgrad bitirenler ise SWE II olarak baslarlar. Ha misal Google'in 6 levellik sistemi var o biraz daha farkli fakat demek istedigim sey su, senior engineer olmadan once 1-2 tane numarali software engineer title lari var.
    Anladigim kadariyla lisans mezunu SWE I den SWE 2 ye gecis icin 3 yil falan harcamasi gerekiyor, SWE 2 den de senior icin bi 3 yil daha.
    Siz sanirim SWE 2 olarak basladiniz, fakat internetten okudugum kadariyla (ki yanlis anlamayin cogu hintli), SWE 2 pozisyonlari genelde EB2 icin uygun olmuyormus cunku SWE 2 pozisyonlu o firmada calisan birisinin eger masteri yoksa veya Bachelor +5 yil deneyimden azsa, o zaman EB2 reddediliyormus (I 140 asamasinda). Fakat dedigim gibi cogu hintli gidip InfoSys te falan calisiyor, simdi oralarla Cisco ve F5 i kiyaslamak dogru olmaz. Sizin tecrubenize gore EB2 yi hangi seviyedekiler alabiliyor, ne kadar rahatlik var o konuda? Bide yeni prevailing wage diye birsey duydum EB2 icin 4 tane level var, bunlar soyle:
    http://www.flcdatacenter.com/OesQuickResults.aspx?area=41940&code=15-1132&year=16&source=1
    http://www.flcdatacenter.com/OesQuickResults.aspx?area=41940&code=15-1133&year=16&source=1
    Sizin title icin minimum hangi levelde olmaniz gerekti? Bu leveller sadece base salary mi yoksa, stock + bonus ekleyebiliyormuyuz ustune?

    Onun disinda EB3/2 icin avukat olayi nasil isliyor? Calistiginiz firmanin avukatini kullanmak zorunda misiniz yoksa kendimiz bulup mu tavsiye ediyoruz? Avukatin ve green cardin ucretini biz mi oduyoruz yoksa is veren mi?

    Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

    EB2-Advanced Degree ve sirket bu islemi yapiyor. Buyuk sirketlerin kendilerine ait "immigration" departmanlari var. Tek isleri bu tarz konularla ilgilenmek. Bu kisiler de firmanin calistigi avukatlarla iletisimi ve islemleri sagliyor. Sizin yapmaniz gereken pek bir sey yok.

    EB2'nun tek kosulu Advanced Degree olmasi. Software Engineering title'lari tamamen sirkete bagli degisen seyler. Fixed bir sey olmadigi icin buna gore insanlari olcmek mumkun degil. EB2 dogrusu Lisans okumus birisine nasil verilir emin degilim (bes yil arti veya eksi). Ancak ise alim yaparken Master genelde Bachelor's + 5 yil calismaya esit olarak da kabul edilir.

    EB2 Advanced Degree yapmis, consultation yapmayan (mesela InfoSys), gercek firmalara verilir. Firmanin portfolyosu, yillik kazanci, etc. bilgiler basvuru esnasinda eklenir. Google da olsa bu zorunludur. Buradaki amac sahtekarligi engellemeye calismak. Gercek bir adayin neden alamayacagini bilmiyorum, duymadim, gormedim.

    Prevailing wage, tamamen lokasyona bagli, sana benzer egitim background'una ve yil gecmisine sahip insanlarin aldigi ortalama maastir. Bu her defasinda sifirdan hesaplanir. Yine burada amac sirket ucuza gocmen calistiriyor mu (bir Amerika'linin alacagindan daha az vererek), bunu anlamak. Bunda bonus+stok dahil edilmez cunku bunlar ne kadar garanti verilse de "garanti" para degildir.

    Anladim dediginizi yani Masterimiz varsa, calistigimiz firmada normal teknoloji/internet firmasiysa; EB2/EB3 u almada tek etken olan prevailing wage oluyor o zaman?

    Son olarak anlamadigim bir soru da su, internette her yer I 140 tir, PERM dir vs yi sirketin yapmasi zorunlu fakat extra lar sizin cebinizden cikar diyor. Bizim cepten ortalama kac para cikiyor? Eger cok cikmiyorsa hem EB3 hemde EB2 ye basvurmak mantikli degil mi? (I 140 tan RFE yeme sansina karsi?) Ustelik bu yil icin EB3, ROW icin 6 aylik bekleme suresi varmis, zannediyorum ki hintli consultancy firmler H1B icin abandigindan ROW icin GC basvurusu sayisi azalmistir diye dusunuyorum.

    Dogrusu bu konuyu bu kadar arastirmana cok sasirdim. Ben senin kadar detayli bilmiyorum bunlari. Cok da ilgimi cekip bu kadar arastirmadim dogrusu. Benim cebimden simdiye kadar hic bir para cikmadi vize veya immigration islemleri icin. Sirketler o yuzden burdalar.

    benim merak ettiğim ise master sırasında burs işlemleriniz nasıl oldu. Bununla ilgili bir kaç bilgi verebilir misiniz kendi üzerinizden.




  • Adam bi cacık olamamış, kendi egosunu tatmin etmek için açtığı konuya bak. Yazık la yazık...
    Ezikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

    Adam bi cacık olamamış, kendi egosunu tatmin etmek için açtığı konuya bak. Yazık la yazık...
    Ezikler

    hocam nasıl bir cacık olamamış ya. adam yurt dışında kaç bin dolar maaşla çalışıyor.

    Ego meselesi ayrı orasını bilemem onu Allah bilir. Ama bi cacık olamamış demeyin lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DATNET

    quote:

    Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

    Adam bi cacık olamamış, kendi egosunu tatmin etmek için açtığı konuya bak. Yazık la yazık...
    Ezikler

    hocam nasıl bir cacık olamamış ya. adam yurt dışında kaç bin dolar maaşla çalışıyor.

    Ego meselesi ayrı orasını bilemem onu Allah bilir. Ama bi cacık olamamış demeyin lütfen.

    Böyleleri orada kalsın, buralara gelmesin. Milleti zehirliyorlar o ego fışkıran beyinleriyle.
    Okumuş adam biraz efendi olur, bunlar kendi egolarını nasıl tatmin edeceklerini şaşırıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok yardım etmek istiyorsanız Vakıf diye bir şey icat etmişler.
    Seni mezun eden Üniversiteye de bağış yapabilirsin. Ama burda böyle bir konu açmak bildiğin ego şişkinliği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genç arkadaşlar; ne kadar başarılı olursanız olun ne kadar kazanırsanız kazanın insanlara yardım edin . yardım etmek sadece maddiyat ile ilgili olmayabilir bazen nasılsın demek bile bir yardımdır.
    ama bir elinizin verdiğini diğeri görmesin . yardım etmenin verdiği huzur size yetecektir . 250$ kimsenin önünü açmaz bunu bu şekilde yapmakda benim gözümde kompleksli kişilik göstergesidir.

    hepinize başarılı ve vicdanlı bir hayat diliyorum.çalışın çok çalışın bilgilerinizi paylaşın ki okumak için yurtdışına gitmek zorunda kalmasın gelecek nesiller. gitmesinler ki Türkiye'de bilim olsun .
    Gerçek milliyetçilik de budur kurt işareti yapmakla olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

    Çok yardım etmek istiyorsanız Vakıf diye bir şey icat etmişler.
    Seni mezun eden Üniversiteye de bağış yapabilirsin. Ama burda böyle bir konu açmak bildiğin ego şişkinliği.

    1) Adam forumdan birisine yardim etmek istiyor
    2) Adam Turkiye'de basarili insanlarin odullendirilmedigini kendi deneyimiyle yasamis. Kendisi gibi basarili insanlara tesvik/moral yardimi yapmak istiyor.

    Bunun nesini anlamiyorsunuz? Yarin adam gibi is yerine girince iyi calisan rutbeli ve tecrubeli birisine patron ikramiye verincede mi itiraz ediceksiniz?

    Insanlara yardim etmek iyidir hostur ama emek karsiligi odul almak bir insani daha iyi tesvik eder. Eger ulkenin gelismesini isteyen varsa boyle insanlara tesvik lazim, gidipte 2.5 ortalama yapmis birisine abi 7 yildir universitedeyim bi sakal at diyene para versen o kisiden pozitif bir kalkinma mi saglayacagimizi dusunuyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare


    quote:

    Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

    Çok yardım etmek istiyorsanız Vakıf diye bir şey icat etmişler.
    Seni mezun eden Üniversiteye de bağış yapabilirsin. Ama burda böyle bir konu açmak bildiğin ego şişkinliği.

    1) Adam forumdan birisine yardim etmek istiyor
    2) Adam Turkiye'de basarili insanlarin odullendirilmedigini kendi deneyimiyle yasamis. Kendisi gibi basarili insanlara tesvik/moral yardimi yapmak istiyor.

    Bunun nesini anlamiyorsunuz? Yarin adam gibi is yerine girince iyi calisan rutbeli ve tecrubeli birisine patron ikramiye verincede mi itiraz ediceksiniz?

    Insanlara yardim etmek iyidir hostur ama emek karsiligi odul almak bir insani daha iyi tesvik eder. Eger ulkenin gelismesini isteyen varsa boyle insanlara tesvik lazim, gidipte 2.5 ortalama yapmis birisine abi 7 yildir universitedeyim bi sakal at diyene para versen o kisiden pozitif bir kalkinma mi saglayacagimizi dusunuyorsunuz?

    Boyle insanlara cevap vermemek, verilebilecek en iyi cevap.




  • Ortalaması 3.75 olan ve forumda takılan biri bulursanız 250 dolarda benden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açtığın ilk konuları okumuştum, yaptıklarını takdir ediyorum.

    Ancak şu yaptığın 250$ ödül zırvası çok saçma bir şey olmuş. Herkes konu altında sana olan hayranlığını dile getirsin istiyorsun sanırım. Karakterindeki eksik yanları forumda tamamlamaya çalışıyorsun büyük ihtimalle.

    Bak karşına ödülü verebileceğin biri çıkmış, ancak adam gelmiş burda sana, vereceğim dediğin ödülü vermediğin için sitem ediyor. Ben açıkcası onun yorumunu okuduktan sonra sana olan inancımı kaybettim, eğlence arıyorsan bilgisayarını kapat çık dışarıda gez, hem de böylece forumdaki gençleri 250$ cık para için ümit içinde bırakmazsın.



    quote:

    Orijinalden alıntı: ATaİk_

    Merhaba herkese,

    bu konuyu okuyan herkesin bilgilenmesi için yazıyorum. Konuyu açan arkadaş iki sene önce de aynı şekilde başlık açmıştı ve ben de başvurmuştum. Aradan aylar geçtikten sonra yeni dönemin notlarını istedi yolladım. 1 yıl sonra ben aradığım özelliklere sahip birini bulamadım diyerek burs vermeyeceğini söyledi. Buraya başvuruda belirttiğim maddeleri yazıyorum olay sizin değerlendirmenize kalsın.
    Alman lisesinde tam burslu üstüne para alarak okudum.
    LYS'de 350. olarak Sabancı Uni. tam burslu girdim.
    Başvuru yaptığımda ortalamam 3.85 civarıydı.
    Milli sporcuyum.

    Ankara üniversitesine girememek içimde hep uktedir.
    Şuan 4. sınıfım, ben de doktora başvurularımı yapıyorum ve arkadaşın okuduğu üniversitenin bir olayı olmadığını zaten iyi üniversitelerde okuyup yüksek ortalamaları arkadaşlar biliyorlardır. Ne yaşadığının, ne yaptığının bile farkında olmadaan, hayatının ilk 20 senesini bomboş geçirip 2 yıl sadece ders çalışarak bir yere gelebilmenin sonucu budur. Ne aradığını bilmemek, olayları farklı açılardan değerlendirememek ve ego sorunu yaşamak.

    Senin vereceğin 250$ ı değil 50000$ doları bile geçenki konudan sonra kimse iplemez. Donanımhaberin bu rezalete göz yummasını da anlayabilmiş değilim. Geçende de şikayet etmiştim, şimdi de edeceğim. Umarım artık bu arkadaşı banlarlar da bu tarz konu açıp daha da kendini rezil etmeden gider.

    Geçen yıllardaki rezaletin linki
    http://forum.donanimhaber.com/m_69611710/mpage_7/f_//tm.htm#88674051

    edit: elektronik mühendisliği okuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiGER001 -- 18 Ocak 2016; 3:01:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

    quote:

    Orijinalden alıntı: My_Shadow


    Hocam bir neslin ilham kaynağı oldunuz, buradaki boş yorum yapanlarla uğraşmayın sizin amacınızın ne olduğunu biliyoruz biz.Ben sizin " Nasıl ders çalışılır ? " yazınız sayesinde masaya oturup saatlerce çalışmayı öğrendim.

    Konuda da birçok arkadaş istekte bulunmuş, hayatınız nasıl gittiğini neler yaptığını anlatan bir yazı harika olur hocam. Forumda birçok kişi bunu bekliyordu sizden zaten, dönmeniz çok iyi oldu

    Uzun zamandir okudugum en anlamli mesajlardan biriydi. Tesekkur ederim. Nacizhane, birilerinin hayatini degistirmis oldugunu duymak bir insan icin cok gurur verici bir sey.

    Burayla ilgili gozlemlerimi yazacagim bir yazi dogrusu dusunmemistim. Ancak cok merak ediliyorsa, yazabilirim yardimci olacaksa. Merak ettiginiz konular nedir tam olarak bilmiyorum ama.



    Hocam bende mrshadow arkadasıma katılmakla birlikte uclade master icin ne kadar harcama yaptıgınızı merak ediyorum okul ucreti verdiniz mi ne kadardı? Yasam masrafınıza ne kadar gidiyordu? Arkadaslarınızla zaman gecirmek istediginizde ne kadar gider? Gibi konuları merak ediyorum bu konuyla ilgili bilgilendirme yaparsanız cok sevinirim kendi rakamlarınızı birebir vermesenizde olur ortalama bir hayatı tanımlasanız yeterli yada bana pm atıp anlatabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ortalamam 3.39, Makina Müh. , 4.sınıf
  • Kimse de dememiş zaten adamın o ortalaması varsa, senin verdiğin parayı kazanacak kadar yetisi de vardır diye. 250$ gibi bir para. Her ay vereceğim desen tamam hakılısın. Üstteki karakter yorumlarına katılmamak elde değil. Tamam başarılı olmuşsun ama ''bakın ben ne kadar başarılı oldum'' ibaresini göze sokmakta bariz bir ego göstergesi.
  • Kim aldı paracıkları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be 250usd'yi aldigimda ileride harcarim diye bir kenara koyup unutmustum. Parayi bugun buldum 1200TL olarak harcayacagim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kestane Korkusu

    Vay be 250usd'yi aldigimda ileride harcarim diye bir kenara koyup unutmustum. Parayi bugun buldum 1200TL olarak harcayacagim
    Ben de konuyu ve konuyu açan mahlası hatırladım. Eskiden böyle bir konu vardı tekrar mı açılmış aynı kişi tarafından diye düşünürken bir de ne göreyim... Eski konuymuş. Ne güzel hafızam var diye seviniyorum şu an.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.