Şimdi Ara

Mühendislik Nasıl Okunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DGS iyi geçti. İstanbul'da güzel bir okulda okuyacağım inşallah. Bilgisayar programcılığı mezunuyum. Şu an işim var. Okul başlayınca part time'a dönecek işim. Patron çok iyi ve okumamı destekliyor. Ama kaliteli bir eğitim hayatı geçirmek istiyorum. Sizce iyi bir mühendislik eğitimi nasıl alabilirim? Okuldan bağımsız düşünün lütfen. Okul elbette destekleyici ama önce kendi yapabileceklerimi zorlamak istiyorum. Sonra sistemi yetersiz bulurum.

+++ Kaliteli matematik eğitimi almak istiyorum. Okulda bolca dersi var ama yeterli midir sizce? Sadece dersi geçmek istemiyorum. Kendi başıma nasıl çalışmam gerekir?

+++ Öğrenci kulüplerine gitmek zorunda mıyım? İşten ötürü çok zamanım kalmıyor. İş-okul-kütüphane üzerinde hayat geçirmek istiyorum. Sosyalleşmek için hafta sonu zaten arkadaşlarla çıkıyoruz muhakkak. Bir de düzenli yüzüyorum belediye tesisinde.

Daha başka ne tavsiye edersiniz?

• Hocam sordukların hakkında bir fikrim yok ama konuya denk gelmişken bir şey sormak istedim.

Hobi amaçlı python öğrenmek istiyorum, belki ileride siber güvenlik veya uygulama yazma alanlarıyla uğraşırım. Sence dediğim alanlar için en iyi seçim python mu olur yoksa başka bir dil mi? (Yazılım tecrübem yalnızca html & css'den var)

• Hocam şöyle düşün: Bilgisayar senin söylediğin tarifi yüzde yüz yapabilen süper bir makine. Ancak tek becerisi bu. Senin çözüm geliştirmiyor. Misal dondurmadan pasta istiyorsun ama erimemesi lazım. İşte bunu cine buyurur gibi bilgisayara buyuramazsın. Önce kağıt üstünde erimeyen dondurmayı icat etmen lazım. Sonra adım adım bilgisayara ne yapması gerektiği söylersin o da yapar. Gün sonunda dondurman erirse senin hatandır. Kağıt üstünde bir şeyi yanlış yapmışsındır. İşte bu noktada sen bilgisayarda istediğin dil ile konuşabilirsin. İspanyolca, Fransızca, Almanca, Türkçe olabilir bu diller. Bilgisayar için önemi yok. O kağıt üzerinde çizdiğin mantığını öğrenmek istiyor. Sonuçta hangi dille konuşursan konuş bilgisayar onu beyninde kendi diline çevirecek. O diller sadece ikinizin anlaşması için ortak bir lisan. Başka bir şey değil.

İşte Python, Java, Go dediğimiz dillerde oradaki Fransızca, Almanca. İşin en önemli kısmı değil. Önemli kısmı kağıt üzerinde çözüm geliştirebilme becerisi. Dil öğrenmek tek başına bir şey kazandırmayacak sana.

Bence şöyle yap:

+++ Herhangi bir programlama dilinde basit ve ortalama programlama öğren. Basit şekilde nesne tabanlı kavramlarını keşfet.

+++ Bir alanı kafanda belirle. Web olur güvenlik olur mobil olur fark etmez. Sonra adım adım o alanlarının gerekliliklerini yerine getir. Çoğu dilden farklı olarak temel konseptler sunar. HTTP nedir, web nasıl çalışır, browser nedir, front end, back end ne, veritabanı ne yapar, ilişki nasıl kurulur gibi gibi tonlarca öğrenmem gereken kavramlar olacak. Onları öğrenirsin. Sonra o alan için uygun dillerden birini seçip ürün geliştirirsin.

• Bence matematik, fizik gibi derslere çalış. Bende Bilgisayar okuyorum DGS le gelenler genelde matematik ve fizik dersleri kötü oluyor 4. sınıfta hala calculus 1 fizik 1 alan dgs le gelmiş tanıdıklarım var. Özellikle dgsle iyi bir üniye gidince oranın mat fizik dersleride zor oluyor öğrenci yapamıyor

• Alarak kullanıcısına yanıt

Evet ya haklısın. Matematik 2 ve fizik yok hiç bende. No ettim, eyvallah.

• Öğrenci kulüpleri önemli hocam işe sadece sosyalleşmek açısından bakmayın. Tek başınızada kendinizi geliştirebilirsiniz ama projelerde rol alarak hem kendinizi daha rahat geliştirirsiniz hem de tek başınıza geliştiremeyeceğiniz bazı yeteneklerinizi (takım çalışması gibi) geliştirebilirsiniz. Zaten okuyan birisinin kendisini geliştirmesi şart sadece okuldaki dersleri geçip dümdüz mezun olursa ya iş bulamaz ya da istediği maaşı alamaz. Mezun olunca iş ararken (böyle bir projede bulundum şunları yaptım ve şu yeteneklerimi geliştirdim) gibi bir cümle kurabiliyor olmak zorundasınız. Tek başınıza altından kalkamayacağınız daha büyük projelerde görev alabilirsiniz kulüpler sayesinde. Eğer imkanınız olursa bence mutlaka kulüplere dahil olun.

• Bağdatlı Ruhi kullanıcısına yanıt

Yazılım şirketinde çalışıyorum ve orada aktif projelerin parçasıyım. Aslında ben de isterim kulüplerde kendimi geliştirmek ama cidden hiç vaktim yok. Şirketlerde deneyim işime yaramaz mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÖĞRETMENLİK OKUNUR MU ?
    7 yıl önce açıldı
    Mimarlık hala okunur mu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Algorithmus kullanıcısına yanıt

Tabi yarar hocam niye yaramasın ki. Öğrencilerin geneli okurken okudukları bölümle alakalı iş yapmadıkları için öğrenci kulüpleri avantajlı ama siz zaten bölümünüzle alakalı bir işte çalışıyorsanız bu daha iyi bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.