Şimdi Ara

Mühendislik hakkinda tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar. Bu yıl sinava girdim. Derecem 30k-35k arasi gelecek tahminlerime göre. Fizik tedavi istiyordum sinavdan önce. Fakat artik zor. Bu sene okul falan da olunca bir şekilde çalişamadim. Seneye kalirim diyordum kendime sürekli fakat iş ciddiye binince ya yine ayni ben olursam düşünceleri sardi. Bir de tabi bu yilki stresin belki fazlasini çekmek var. O nednle mühendislik düşünmeye başladim bu sene gidebilmek için. Aileden maddi bir şey yok. Seneye kalmam onlara ekstra masraf olacak (aslinda onlar başindan beri tip istiyor o nedenle seneye kalmami istiyorlar) bir tarafim hedefini düşürme diyor diğer tarafim bir daha ayni stresi yaşama diyor. Bir de tüm sülalenin doktor dişinda kimsenin ev geçindiremiyormuş gibi davranmasi eklenince çok sikintili bir dönemdeyim. Çevrede işsiz mühendis gösterip sen de mi böyle olmak istiyorsun diyorlar ama bilmiyorum. Bu yüzden özellikle mühendislik okuyan arkadaşlardan yardim istiyorum. (Bilgisayar elektrik elektronik olabilir) (özellikle bilgisayar mühendisliği bitti deniliyor )gitmek istediğim ünv. Anadolu osman gazi gibi 30k lik yerler şimdiden saygilar teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam hedeflerin için 1 sene daha kal forumda birçok arkadaş mezun olup çok iyi puanlar yapmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendine güveniyorsan hedefine sadık kal derim.. ( bilgisayarsız, telefonsuz, arkadaşsız neredeyse asosyal bir yıl )
    ama zaafiyetlerine yenik düşüyorsan da zaman kaybetme hesabı..
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim beni birazda o korkutuyor. Sıkı bir teknoloji takipçisiyim. Özellikle apple :) Bu nedenle bilgisayardan fazla uzak kalamiyorum sinavdan önce ipad ı kaldirmiştim mesela 2 ay dayanabildim. Yani seneye bunu yapabilir miyim bilmiyorum. Gerçekten asosyal kalabilir miyim

• abi geçicen bu işleri tahminimce 30-35k gelir diyorsun ben sana şimdi 30k lık yer önersem senin 45k gelse napacaksın olmaz o yüzden tahminlerle iş yapmayı sevmem puanın gelsin sonra konuşuruz. Tabi o zamana kadar tahminlerine göre ytü elektriği araştır derim fakat elektriği seviyorsan araştır sevmiyorsan niye araştırıyorsun dimi yapma öyle.
  • Haklisiniz ama ön arastirma yapmak lazim.teşekkürler cevap için dediğiniz bölümü araştiracağım

• Başka önerisi olan yok mu acaba ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hedefinden vazgecme, nolursa okurum deme yani.

• yazarsan elektronik haberleşme,elektrik elektronik,makine,endüstri,inşaat
    sıralaması şeklinde düşünebilirsin. kişisel kanaatim
  • Arkadaşlar mühendislik arastirmam suruyor. Haliyle teknik ünv. de okunmasinin daha iyi oldugunu anladım en iyi yerin ITU oldugunu da :) peki sorum su ITU olsun bölüm farketmez mantigi dogru mudur ya da bu mantik geomatik icin gecerli midir Yani ITU geomatik nasil?
    Normalde EHM istiyordum ITU yü farkedene kadar :)

• Bilg müh ölmüs diyen adam halt etmis

• quote:

Orijinalden alıntı: mkykal

Herkese merhabalar. Bu yıl sinava girdim. Derecem 30k-35k arasi gelecek tahminlerime göre. Fizik tedavi istiyordum sinavdan önce. Fakat artik zor. Bu sene okul falan da olunca bir şekilde çalişamadim. Seneye kalirim diyordum kendime sürekli fakat iş ciddiye binince ya yine ayni ben olursam düşünceleri sardi. Bir de tabi bu yilki stresin belki fazlasini çekmek var. O nednle mühendislik düşünmeye başladim bu sene gidebilmek için. Aileden maddi bir şey yok. Seneye kalmam onlara ekstra masraf olacak (aslinda onlar başindan beri tip istiyor o nedenle seneye kalmami istiyorlar) bir tarafim hedefini düşürme diyor diğer tarafim bir daha ayni stresi yaşama diyor. Bir de tüm sülalenin doktor dişinda kimsenin ev geçindiremiyormuş gibi davranmasi eklenince çok sikintili bir dönemdeyim. Çevrede işsiz mühendis gösterip sen de mi böyle olmak istiyorsun diyorlar ama bilmiyorum. Bu yüzden özellikle mühendislik okuyan arkadaşlardan yardim istiyorum. (Bilgisayar elektrik elektronik olabilir) (özellikle bilgisayar mühendisliği bitti deniliyor )gitmek istediğim ünv. Anadolu osman gazi gibi 30k lik yerler şimdiden saygilar teşekkürler

Bilgisayar mühendisliği bitti diyen aptalın önde gidenidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkykal

Arkadaşlar mühendislik arastirmam suruyor. Haliyle teknik ünv. de okunmasinin daha iyi oldugunu anladım en iyi yerin ITU oldugunu da :) peki sorum su ITU olsun bölüm farketmez mantigi dogru mudur ya da bu mantik geomatik icin gecerli midir Yani ITU geomatik nasil?
    Normalde EHM istiyordum ITU yü farkedene kadar :)

Teşekkürler arkadaşlar öyle diyorlar ben de aksini iddia ediyorum. :)

• bi sene daha ne ki?
    nasıl gectigini bile anlamazsın bence seneye kal

• Bilg bitti diyenlere saydıranlar yine bilg müh bölümü öğrencileri. kendiniz gerçekleri kabullenemiyorsanız bari yeni girecekleri yanlış yönlendirmeyin. kaç sene önce pc mühendislikleri tıplardan önce gelirdi, şimdi ne oldu ayağa düştü adama sorarlar niye düştü diye.

puanın yetiyorsa bilg yazmak saçma imza yetkin yok, diğer mühendislikler gibi forsun ve garantin yok, senin yaptığın işi mtok, yetenekli lise terkler, aynı şekilde kurs sertifakalaları olanlar vs. de gayet iyi yapabiliyor. hatta işveren için ünivsiteden ziyade bilgeadam vs. eğitimi çok daha önemli.

teknoloji üretimi olmadığı için teorik bilgiden ziyade iş gücü lazım programlama filan. çalışırken kimse sana ünivde öğrendiğin teorik bilgileri sormuyor. ünivde zaten mesleğe yönelik eğitim verilmiyor.

yurtdışında yaşamayacak olan bu ülkede pc müh seçmemeli. her sene 10.000 filan mezun veriyormuş ona göre. bu 10.000 mezunun da yapacağı iş aynı, ki mezun olmayıpta bu işten ekmek yiyen çok var. her önüne gelen pc müh bölümü açınca patladı bölüm. ama yüksek lisansı yurtdışı düşünüp orada çalışacak olanlar seçebilir.

pc müh türkiyede artık su ürünleri mühendislikleri mi ne var aynı onlar gibi oldu. türkiyede pc mühendisinin yaptığı işi yapabilmek için üniversite okumaya gerek yok. ona göre seçin. bende 10 senedir pc müh olacam diyip duruyordum şimdi son tercihlerime yazacağım hep. ve bu yazdıklarımı da pc mühendisliği okuyanlarla tartışmayacağım. gidin mezun abilerinizin yazdıklarını okuyun burada kendi bölümüne toz konduramayanlarınkini değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Bilg bitti diyenlere saydıranlar yine bilg müh bölümü öğrencileri. kendiniz gerçekleri kabullenemiyorsanız bari yeni girecekleri yanlış yönlendirmeyin. kaç sene önce pc mühendislikleri tıplardan önce gelirdi, şimdi ne oldu ayağa düştü adama sorarlar niye düştü diye.

puanın yetiyorsa bilg yazmak saçma imza yetkin yok, diğer mühendislikler gibi forsun ve garantin yok, senin yaptığın işi mtok, yetenekli lise terkler, aynı şekilde kurs sertifakalaları olanlar vs. de gayet iyi yapabiliyor. hatta işveren için ünivsiteden ziyade bilgeadam vs. eğitimi çok daha önemli.

teknoloji üretimi olmadığı için teorik bilgiden ziyade iş gücü lazım programlama filan. çalışırken kimse sana ünivde öğrendiğin teorik bilgileri sormuyor. ünivde zaten mesleğe yönelik eğitim verilmiyor.

yurtdışında yaşamayacak olan bu ülkede pc müh seçmemeli. her sene 10.000 filan mezun veriyormuş ona göre. bu 10.000 mezunun da yapacağı iş aynı, ki mezun olmayıpta bu işten ekmek yiyen çok var. her önüne gelen pc müh bölümü açınca patladı bölüm. ama yüksek lisansı yurtdışı düşünüp orada çalışacak olanlar seçebilir.

pc müh türkiyede artık su ürünleri mühendislikleri mi ne var aynı onlar gibi oldu. türkiyede pc mühendisinin yaptığı işi yapabilmek için üniversite okumaya gerek yok. ona göre seçin. bende 10 senedir pc müh olacam diyip duruyordum şimdi son tercihlerime yazacağım hep. ve bu yazdıklarımı da pc mühendisliği okuyanlarla tartışmayacağım. gidin mezun abilerinizin yazdıklarını okuyun burada kendi bölümüne toz konduramayanlarınkini değil.

Bilgisayar muhendisligine pc muhendisligi diyen adam bilgisayar muh hakkinda hic bir halt bilmiyordur Yazin da varsayim ve vakit kaybindan baska birsey degil ne yazikki

• quote:

Bilg bitti diyenlere saydıranlar yine bilg müh bölümü öğrencileri. kendiniz gerçekleri kabullenemiyorsanız bari yeni girecekleri yanlış yönlendirmeyin. kaç sene önce pc mühendislikleri tıplardan önce gelirdi, şimdi ne oldu ayağa düştü adama sorarlar niye düştü diye.

Mezunları dinlemek en mantıklısı sanırım

• bilgisayar iş garantili bölümler sınıfından çıktı, bilmeyen öğrensin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Bilgisayar muhendisligine pc muhendisligi diyen adam bilgisayar muh hakkinda hic bir halt bilmiyordur Yazin da varsayim ve vakit kaybindan baska birsey degil ne yazikki

ITUde okuyan birinin böyle boş cümleler sarf etmesi üzücü bir durum. Diyecek lafın yoksa susacaksın böyle 0-3 yaş arası seviyesinde laf atmakla olmaz. Ha pc derim ha bilg derim ha computer derim ha bilgisayar derim sana ne? Ufak netbooktan yazdığım için kısaltma kullandım. Anlatılmak isteneni anlıyorsan sorun yok. Zoruna gitmiş belli, ancak şunu kafana sok, ben şuan ki programlama ve tasarım bilgilerimle senin potansiyel işini elinden alabilirim bilgisayar mühendisliği okumasam bile :) Ve bunlar varsayım filan da değil gerçekler, sizi gereksiz rüyalar içine sokmuşlar, neyse siz 3-4 sene sonra ister istemez bu gerçekleri anlayacaksınız ancak burada insanları yanlış yönlendiremezsiniz.

Adam bilgisayar mühendisliği okuyor diye en kral bölüm o olacak tabi, ne olsun

• Arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevineceğim :) bilgisyar artık düşünmüyorum :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.