Şimdi Ara

Mühendislik bitirmeden mühendislikten yüksek lisans?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaptığım sıralama ile hemen hemen her mühendislik bölümüne girebiliyorum fakat iyi bir mühendis olmak için iyi bir fizikçi ve matematikçi olunması gerekiyor, lisans programında mühendislik okurken aynı zamanda fizik ve matematik bilgimi istediğim ölçüde geliştirebileceğimi düşünmüyorum. ODTÜ'de fizik ve matematik bölümlerinden çap yapıp bitirmek istiyorum fakat daha sonrasında yüksek lisansımı elektrik elektronik mühendisliği üzerine yapıp yapamayacağımı merak ediyorum. Sanırım Türkiye'de gerekiyorsa bilimsel hazırlık okuyarak alan dışı yüksek lisans yapılabiliyor yalnız mühendis unvanı alamıyoruz, peki bu iş alanında beni sınırlar mı ? veya fizik ve matematik bitirdikten sonra yurt dışında mühendislik alanında yüksek lisans yapabilme şansım var mı ?
    Daha da açık sormak gerekirse yurt içinde ve yurt dışında mühendislik yerine fizik ve matematik bölümlerini bitirdikten sonra bir mühendislikte yüksek lisans yapıp, bir mühendis olarak görülebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naffy -- 2 Ağustos 2020; 22:41:38 >

• Açıkçası merak ettim hocam takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Türkiye'de etikete biraz fazla ehemmiyet veriliyor. Normal bir mühendisten daha fazla bilgili olsan bile en basitinden yüksek lisansa kabulde veya işe kabulde karşı taraf ya bilgisizliğinden veya tarafgirliğinden sizi rahatlıkla eleyebilir. Ben mesela makine mühendisi hocası olsaydım, katı cisimler mekaniği programına başvuracak bir fizik - matematik çapı yapmış öğrenciyi, tensör matematiğini, mekaniği, mukavemeti iyiyse direkt alırdım. Veya diferansiyel denklemler, sayısal yöntemler dersi çok iyi olan öğrenciyi temel terimlerden haberdarsa ısı - akışkan bölümüne kabul ederdim. Ama çoğu hoca seni direkt eleyecektir diye düşünüyorum. Elemese bile bu şekilcilik gerçeğini göz önünde bulundurup ona göre alternatif yolları da göz önünde bulundurman gerekiyor. Bir de gerçekten çap yapabilecek misin? İleride bu enerjiyi kaybetmeyeceğinden emin misin? Eğer kendine güveniyorsan bu konuda ben tüm kötü olasılıklara rağmen yine de odtü fizik-matematik çapı yapmanı, düşük bir okulda mühendislik bitirmene öneririm.

• uchiha69 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sıralamam iyi, giremediğim birkaç bölüm vardır lakin ben net olarak şu mühendisliği yapacağım da diyemiyorum yani mesela bilgisayar mühendisliği yazdım ama daha fazla matematik öğrenmek istedim seçmeli dersler aldım kendimi geliştiriyorum yalnız bu seferde asıl bölümüme olan ilgim kaybolabilir
    birileri bana afferin sen oku öğren evreni anla düşün, biz sana maaş bağlayalım demiyor
    fabrikalarımız falan yok hocam bir şekilde geçinmem lazım
    Ama şu veya bu mühendislik diyip yönelemiyorum da ne yapabilirim bilemiyorum

Orijinalden alıntı: Naffy

Yok hocam sıralamam iyi, giremediğim birkaç bölüm vardır lakin ben net olarak şu mühendisliği yapacağım da diyemiyorum yani mesela bilgisayar mühendisliği yazdım ama daha fazla matematik öğrenmek istedim seçmeli dersler aldım kendimi geliştiriyorum yalnız bu seferde asıl bölümüme olan ilgim kaybolabilir
    birileri bana afferin sen oku öğren evreni anla düşün, biz sana maaş bağlayalım demiyor
    fabrikalarımız falan yok hocam bir şekilde geçinmem lazım
    Ama şu veya bu mühendislik diyip yönelemiyorum da ne yapabilirim bilemiyorum
    hocam ben matematik okuyorum boun'da. matematik ve fizik üst dallar. alt dallarındaki bölümlerle yüksek lisans yapabiliyorsunuz. eğer matematikçi veya fizikçi kadar bilmek istiyorsanız bilimi; bu bölümleri yazmalısınız. - lisans için söylüyorum - mühendislikte okuyup iyi matematik öğrenirim ne yazık ki ufak bir yalan insanın kendine söylediği.

• Epıl kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam o biraz züğürt tesellisi :D mühendislikte öğreneceğin fizik ve matematik becerisi işine yarayacak kadar oluyor, temel bilim okumak gibi olamaz yalnız mesela siz matematik bölümünü bitirdikten sonra ne yapmak istiyorsunuz? neler yapabilirsiniz?

Orijinalden alıntı: Naffy

Haklısınız hocam o biraz züğürt tesellisi :D mühendislikte öğreneceğin fizik ve matematik becerisi işine yarayacak kadar oluyor, temel bilim okumak gibi olamaz yalnız mesela siz matematik bölümünü bitirdikten sonra ne yapmak istiyorsunuz? neler yapabilirsiniz?
    daha çok computer science'dan hoşlanan birisiyim o yüzden applied math için kasıyorum. ileride de bu işi yapmak istiyorum. ki yapılabilir. birçok research scientist math çıkışlı.

Bizzat kendim başvurdum, Namık Kemal Üniversitesi (Tekirdağ) 2-3 mühendislik dalında alan koşulu koymamış. Bunlardan biri elektronik ve haberleşme mühendisliği, diğeri gıda mühendisliği, bir diğeri de inşaat mühendisliği.

Elektroniğe ve kablosuz iletim sistemlerine uzun yıllardır merağım vardı, çok zor olduğunu bilsem de elk ve hb müh başvurdum, ayın dokuzunda bilim sınavı var. Alan dışından gelenlere ne soracaklar ben de merak içerisindeyim, dua edin/sans dileyin
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.