Çaylak üye olarak ilk soruma başlıyorum -umuyorum ki doğru kategoriye konu açmışımdır-
Ted üniversitesinde mühendislik birinci sınıftayım, ingilizcem advanced seviyesinde fakat fizik matematik gibi dersleri anlamakta zorlanıyorum çünkü daha önce ana dersleri hiç ingilizce görmedim.Okul açılalı 2 hafta oldu. Odtüde de kullanılan bir kitap kullanıyoruz fakat fizik kitabında alıştığım matematik işlemleri yok sanki okuma kitabı gibi ve ingilizce. Açıkçası üniversite kitapları beni çok korkuttu. Kullandığımız kitap ''Physics for Scientists & · Engineers, with Modern · Physics, 4th edition · Giancoli '' budur. Nasıl çalışacağımı bilmiyorum neye çalışacağımı da.Hocadan bu konuda yardım istemedim çünkü dersi anlatmıyor sadece yazıyor ve 28 kişi olmamıza rağmen bizimle iletişimi sıfır. Matematik bir nebze anlaşılıyor fakat calculus kitabı gerçekten korkunç derecede anlaşılmaz(tarafımca). Bu konuda mühendislik okuyan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum en çok da fiziğe nasıl çalışmam gerektiği konusunda, şimdiden teşekkürler.
Kitapların türkçe cevirilerini pdf olarak indir yada satin al. Belirli bölüm kelimelerinide ogren tabiki sinavda sikinti olmasın ozellikle fizikte.