Şimdi Ara

Mühendislere neden önem verilmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 yaşındayım, ne olacaksın dediklerinde mühendislik düşünüyorum bilgisayar yahut inşaat diyorum. Yada Eczacılıkta olabilir. Eczacılık, Ekonomi duyunca insanlar çok iyi güzel diyorlar ama mühendislik diyince herkesin suratı ekşiyor benimde sinirimi tepeme çıkarıyor.

İlk defa olan birşey değil. Bu kadar kötü durumda mı mühendislik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 22 Haziran 2012; 22:54:05 >

• yaz okulundayım şu an
  • Okumasıda kolay değil nedenini bir türlü anlamadım
  • Ben mimarlık okuyorum. Şuan işde çalışıyorum. Mimarlık okuyorum diyince aferim diyorlar. Yani bilmiyorum. Gayet iyi meslek aslında mühendislik neden öyle diyorlar ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROMA1927

yaz okulundayım şu an

ing den kaldık günde bugun 8 saat ingilizcem var

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y -- 29 Ocak 2021; 23:41:40 >
  • organını sallasan mühendise çarpıyor cunku
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wmware

quote:

yaz okulundayım şu an

yaz okulu da kalkıyomuş bittiğim gün bugündür söyle orha babaaaa

• bu ülkeye doktor, avukat, hakim, popstar, oyuncu
    lazım olduğu için(!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

18 yaşındayım, ne olacaksın dediklerinde mühendislik düşünüyorum bilgisayar yahut inşaat diyorum. Yada Eczacılıkta olabilir. Eczacılık, Ekonomi duyunca insanlar çok iyi güzel diyorlar ama mühendislik diyince herkesin suratı ekşiyor benimde sinirimi tepeme çıkarıyor.

Önüne gelen üniversitede mühendislik olursa böyle olur kardeşim.Fabrikalar nitelikli adam değil düşük maasli niteliksiz eleman alır.Dolayısıyla maaşları düşük olur.Bu yüzden başarılı öğrencilerin büyük bir kısmı tıp tercih eder iş ve para derdi yoktur hatta daha fazla maaş için grev yaparlar.Aileler de bu yüzden bu tür meslekler ister.Onlar için bu ülkenin teknolojik anlamda gelişmesi önemli değildir.Haklı olarak evladını düşünür.Olay budur değerli kardeşim.

• ne kötüsü mühendislik kolaymı 400 puana mühendislik neredeyse yok be nesi kötü gazi üni elektrik elektronik müh. kaç puan bi bakın çok zor mühendis olmak
  • kime mühendis olcam desem işsiz kalcan diyor.olsun ben ideallerimin peşinden gideceğim.
  • Ülkede adam akıllı kaliteli mühendis yok.Hiçbişi yapamıyoruz
    Türk mühendisi dediğimizde aman of be senden çok var bişi yaptığın yok geç otur diyoruz , Japon mühendis geldiği zamanda. Japonlar yapıyor be abi bi tane daha köprümü yaptırsak diyoruz
  • lan oğlum türkiyede insanlara bile değer vermiyorlar sen kalkmış mühendis diyorsun
    yolda can çekişene bakmıyorlar taksiler bile durup almıyor birini bıçaklasalar polis bile çağırmıyolar kaçıyolar avrupada hayvan hakları bizim ülkemizdeki insan haklarımızdan fazla be değer görmek istiyorsan yurt dışına git
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadircan1994

kime mühendis olcam desem işsiz kalcan diyor.olsun ben ideallerimin peşinden gideceğim.

yıllar önce bana da tıp yaz diye baskı yapmışlardı, izmirliyim ve ege tıp tutuyodu, yazmadım. çünkü kendimi tanıyorum doktorlukla falan işim olmaz. birçok arkadaşım hiç düşünmeden ege tıpı yazdılar sırf para için, yoksa hiçbirinin doktor olma gibi bi hevesi yoktu. şimdi mühendisim, işimi seviyorum. tıp okusam daha fazla kazanırmıydım? evet. ama bu umrumda değil, bunu zaten lisedeyken de biliyodum.

türk insanı öyle bir genelleme meraklısı ki artık mühendislere gerçekten burun kıvırıyo herkes, kimse demiyo bu adam kendi iseteğiyle olmuştur falan. tıpı tutturamayan mühendis olur bilinci var genel olarak. seçime saygı kalmamış. bi arkadaşım kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gitmişti, babası madem doktor olamamış ozaman doktora yapsın demiş arkadaş için. böyle garip bişey işte. halbuki biz tıp da yazardık istesek, tutturamama gibi bişey yok. üniversiteye üçüncülük derecesiyle girdim ben. ama kimse sormaz bunu, doktor olamamış derler arkandan.

• zirilyon tane eli tornavida tutmayan mükendis var ondan olabilirmi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Orijinalden alıntı: nadircan1994

kime mühendis olcam desem işsiz kalcan diyor.olsun ben ideallerimin peşinden gideceğim.

yıllar önce bana da tıp yaz diye baskı yapmışlardı, izmirliyim ve ege tıp tutuyodu, yazmadım. çünkü kendimi tanıyorum doktorlukla falan işim olmaz. birçok arkadaşım hiç düşünmeden ege tıpı yazdılar sırf para için, yoksa hiçbirinin doktor olma gibi bi hevesi yoktu. şimdi mühendisim, işimi seviyorum. tıp okusam daha fazla kazanırmıydım? evet. ama bu umrumda değil, bunu zaten lisedeyken de biliyodum.

türk insanı öyle bir genelleme meraklısı ki artık mühendislere gerçekten burun kıvırıyo herkes, kimse demiyo bu adam kendi iseteğiyle olmuştur falan. tıpı tutturamayan mühendis olur bilinci var genel olarak. seçime saygı kalmamış. bi arkadaşım kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gitmişti, babası madem doktor olamamış ozaman doktora yapsın demiş arkadaş için. böyle garip bişey işte. halbuki biz tıp da yazardık istesek, tutturamama gibi bişey yok. üniversiteye üçüncülük derecesiyle girdim ben. ama kimse sormaz bunu, doktor olamamış derler arkandan.

+1 ve malesef tıpa gidenlerin çoğunluğu senin dediğin şekilde gidiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wmware

quote:

yaz okulundayım şu an

yaz okulu da kalkıyomuş bittiğim gün bugündür söyle orha babaaaa

bizim burda kalkarmı bilmem ama bütün ünilere büt gelicek o iyi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

18 yaşındayım, ne olacaksın dediklerinde mühendislik düşünüyorum bilgisayar yahut inşaat diyorum. Yada Eczacılıkta olabilir. Eczacılık, Ekonomi duyunca insanlar çok iyi güzel diyorlar ama mühendislik diyince herkesin suratı ekşiyor benimde sinirimi tepeme çıkarıyor.

insanların ne dediği önemli değil,senin ne düşündüğün ne yaptığın önemli bugün hala ytü,itü,boğaziçi,odtü mezunu adaylar tercih edilecektir diye ilanlar var piyasada bu sebeple o organını sallasan mühendise çarpıyor lafı boş,avutucu bir laftan öteye geçemiyor bunları ve piyasada konuşulanları gördükçe,duydukça..sayının ve dolayısıyla rekabetin fazla olduğu doğru ancak böyle itibarsızlaştırmaya da hiç gerek yok mühendisliği..

• cunku herkes okulunu bitiren cocuklarin hemen doktor olucagini zannediyo

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.