Şimdi Ara

Muhendis memurun hukuk okumasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaslar merhaba kamuda elektrik yüksek mühendisi olarak calisiyorum.isletme fakultesini de bitirdim..hukuk okumak gibi bir niyetim var..kamuda bildiginiz gibi yuksek lisans yapmanin yada ikinci lisans okumanin hic bir getirisi faydasi yok..hukuk okuyup avukat olmak 35 yasinda biri icin mantikli mi? Ne dusunuyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sararkaya

Muhendis Memur hukuk okumali mi ?
    Arkadaslar merhaba kamuda elektrik yüksek mühendisi olarak calisiyorum.isletme fakultesini de bitirdim..hukuk okumak gibi bir niyetim var..kamuda bildiginiz gibi yuksek lisans yapmanin yada ikinci lisans okumanin hic bir getirisi faydasi yok..hukuk okuyup avukat olmak 35 yasinda biri icin mantikli mi? Ne dusunuyorsunuz?

Abi benim yaş 27, lisans işletme mezunuyum ve kamuda 4 senedir çalışıyorum, şuan inşaat mühendisliği 2.sınıfta okuyorum. Biraz zorlanmaya başladım açıkçası, senin yaş biraz daha fazla ve iş özel hayat ekstra okul çok ama çok yorucu olabilir. Kamuda avukat olmak 40 yaşında tecrübe kazanmaya sağlamak o süreçte yıpratıcı olabilir.
    Birde mühendislik sayısal hukuk tamamen sözel ağırlıklı olucak.
    Kamuda getiriden bahsetmişssin kamuda devam edeceğini düşünerekten, hukuğunda mühendislikten büyük bir getirisi yok açıkçası.Müşavirlik kadrosunun çok getirisi olur ama oda 10 yıllık kamuda avukatlık istiyor ve çok sayıda olan bir kadro değil.

Bence 40 yaşına geldiğinde sıfırdan avukatlığa başlaman çok yorucu olur.Bilirsinki 24 yaşında birisi işe başadığında mutlaka ezilir bilgisizliği kullanılır bu süreç yıpratıcıdır.

• hiç baslama hocam,24 yasinda hukuk fakultesini bitiren biri olarak söylüyorum bunu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara bende araştırmıştım bunu.. Burada ki en önemli konu bence okulu bitirdikten sonraki staj meselesi. Staj olayı için ücretsiz izine çıkılması gerekyior bu işsiz geçireceğiniz olan dönemi finanse edebilmek lazım. Tabi avukat stajı yapmadan kamu da avukat olarak çalışılan bazı alanlar var ama ne kadar tatmin eder bilemem.
  • Selamın aleykum. 50 yaşında hukuk okuyup bitirdikten sınra emekli olarak avukatlık yapmaya başlayan bir memur tanıyorum. Asla geç değil der kendisi. Bırakmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler kısmetse ben de düşünüyorum ama nasıl olacak bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: abbaww

Gençler kısmetse ben de düşünüyorum ama nasıl olacak bilmiyorum :)

ygs ve lys ye girmek lazım..ama LYS ağır bir sınav..matematik edb coğrafya yapmak lazım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.