Şimdi Ara

Mühendis-Hukuk ve diğer çoğu meslek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yazımda size ilerideki iş imkanlarından bahsedicem.

Öncelikle ben 2016da sınava girip GTÜ bilg müh kazanmış birisiyim.1 sene hazırlık okuyup okulun bana göre olmadıgını anladım ve sene başında hazırlanmaya başladım eşit ağırlıktan..

Çok şükür 5k oldum ve ankara hukuk düşünüyorum.Olmak istedigim meslek ceza hukuku hakimliği veya cumhuriyet başsavcısı olmak...Peki nasıl olucam çok basitçe anlatıcam.. 4 sene okuyup adli yargı sınavına giricem ve en önemli yer olarak mülakatlara giricem.. Mülakatları ise şöyle oluyor...1-2 dakika giren kişilere kolayından bir soru soruyolar sonra çıkartıyorlar... Nedeni ise aslında mülakatlara gelmeden mülakatlardan geçen ögrencilerin belli olması :) ....Evet yanlış okumadınız tanıdıklar referanslar torpillerle dönüyor bi nevi boşa gidilmiş oluyor.. Benim yargıtaydan vs. Akrabalar oldugu için şanslıyım ve şansım yüzde 100 gibi gözüküyor sadece diploma almam yeterli...Ki torpil oldugunu sokakta 3 kişiden 2 sinib avukat olduğunu görerekte anlayabiliriz.. Mülakatları geçemeyenler avukat kalıyor..

Neyse peki bunu neden anlattım? Hava atmak veya yaw benim torpilim var hehehehehe aglayın va çocuksu tavırlar için değil sadece geleceğinizi belirlerken aklınızın bi yerinde not etsin diye..

Bu torpil olayı iş bulma imkanı mühendisliklerde de var... Abim sakaryadan elektrik müh. Mezunu ve mezun olduktan 1 sene sonra Aselsan’da çalışıyor şu an... Nedeni ise yine dedigim gibi tanıdıklarımız ... Çevreye veya arkadaşlarına baktığımda ise adam bogaziçi odtü itü mühendislik mezunu ama 3k ile işe başlamış...

Demem o ki bu ülkede cidden ne kadar zeki olursanız olun istediginiz yerlere gelememe şansı çok yüksek..Tıp ve diş için henüz bir şey duymadım ..

Onun için özellikle üniversite okurken ‘ÇEVRE’ edinmeye iyi bakın ders ders ders ders diye ineklemeyin.. Sosyal olmaya önem verin ve unutmayı ne kadar tanıdıgımız çevreniz referansınız olursa O KADAR DAHA İYİ ŞARTLARDA BAŞLARSINIZ VE ÖYLE GİDER..

EDİT : Editleme ihtiyacı duydum heralde dediklerim bir takım fındık beyinliler tarafından ya da çekemeyenler tarafından yanlış anlaşılmış herkeste bi incici laf sokma havası oldugundan

Neyse demek istedigim artık hakim savcılar veya mühendisliklerin büyük şirketleri başarıya çalışmaya bakmıyor direktöen referansla giriliyoe ? Ve ben hakim olmak istiyoruö napıcam yani torpille girildigini bildigim yere sırf kullanmamak için vaz mı geçeyim? Mecburum yani çünkü olmak istiyorum eger torpilsiz ‘şansım’ olsa ben bilmiyor muyum sanki bu sınavda 5k olmak için çalıştıgım gibi çalışmayı??? AMA OLMUYOR İŞTE İŞİN İÇİNSE OLMADIGINIZ İCİN BİLMİYORSUNUZ ŞANS =0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostgamer1 -- 30 Ağustos 2018; 17:39:22 >

• uplayalım gözüksün düşmüyor yine sanırım foruma
  • Adaletsiz şekilde savcı veya hakim olup yargı dağıtacaksın hakim olarak akp li bir yalak olup adaleti değil akpli adamların dediğini it gibi uygulayacaksan bu meslek seni bekliyor demek

Simit sat onurlu yaşa!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahahah bu sanıyor ki adalet timsali olucak bağımsız kararlar vericekfsjwjdj oğlum en iyi ihtimalle tasmalı bir köpek olacaksın işte takılma bu ünvanlara hadi çocum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Al-Shaqir kullanıcısına yanıt
    Bak şu an ağlıyorsun tam şu an
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhtt44

Adaletsiz şekilde savcı veya hakim olup yargı dağıtacaksın hakim olarak akp li bir yalak olup adaleti değil akpli adamların dediğini it gibi uygulayacaksan bu meslek seni bekliyor demek

Simit sat onurlu yaşa!
    Yav anlamadın galiba hocam? Kimse şu an normal olamıyor. Tek başına hakim savcı olunamıyor zaten mülakatlarda eliyorlar herkesi . Ve akpden nefret ederim ailem de öyle.. Pek umrumda da değil neye vicdanım ve kanunlar el veriyorsa omu uygularım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostgamer1 -- 30 Ağustos 2018; 15:48:23 >
  • ghostgamer1 kullanıcısına yanıt
    Hukuk gibi bir alanda dahi torpil konuşulması komedi böyle bir ortamda hakim veya savcı olduktan sonra kanunlar ve kendi vicdanın doğrulutusunda kimsenin baskısı altında olmadan doğru ve istediğin kararı verebileceğini falan mı sanıyorsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hukuk gibi bir alanda dahi torpil konuşulması komedi böyle bir ortamda hakim veya savcı olduktan sonra kanunlar ve kendi vicdanın doğrulutusunda kimsenin baskısı altında olmadan doğru ve istediğin kararı verebileceğini falan mı sanıyorsun
    Kaç yaşında oldugunu bilmiyorum ama pek bu işleri bilmiyorsun gibi.. Her yerde var demek istiyorum artık. Bu sadece benle onla bunla ilgili değil.. Google’d küçük bi araştırma yaparsan eğer hakim savcılık mülakatları diye giren adayların yorumlarını vs. okursun ... Aynı şekilde mühendislik için aselsana veya diger büyük şirketlere başvuranların da yorumlarını okuyabilirsin.. Referanssız torpilsiz çoğu yere girilmiyor istersen türkiye 1.si ol..
    Anlamak istemiyorsun ben torpilsiz girilir falan diyemiyorum artık temizlik gorevlsi olmak icin dahi torpil donuyor herkesin aynı yanlışı yapması doğru oldugunu gostermez bu isi belki mülakatta senden daha yetenekli insan senin torpilin yuzunden gecemeyecek seni bunu dusunmuyor musun?

• quote:

Anlamak istemiyorsun ben torpilsiz girilir falan diyemiyorum artık temizlik gorevlsi olmak icin dahi torpil donuyor herkesin aynı yanlışı yapması doğru oldugunu gostermez bu isi belki mülakatta senden daha yetenekli insan senin torpilin yuzunden gecemeyecek seni bunu dusunmuyor musun?
    Düşünüyorum da ankara hukuktan mezun olucam ve kendimi biliyorum? Yani ben de hakedenlerden biriyim olmayı.. Neden torpille giriliyor diye torpilimi kullanarak girince vicdan azabı çekiyim
    Nerden biliyorsun belki çukurova hukuktan mezun olanın haketmediğini sonuçta ayrı bir sınava girip mülakata basvuracaksın iyi edebiyat cozuyorsun diye diger hukukçulardan nasıl üstün goruyorsun anlamadım neyse bunları pek kafana takmayan birisin dilerim olursun sonrada bir adalet temsilcisi olarak ne kadar adaletsiz bir yere dustugunu 3.sınıf siyasetcilerin hukuku elinde oyuncak gibi oynattigini gorunce beni hatırla derim umarım mezun olana kadar bu devran biter

• Torpilim var deyince hava atmis mi oluyon, millet niye öyle sansin, torpilli olmak bi marifet mi boş herif jfjfjf

• Torpili marifet sanan yuksek zekalı bi de ovunuyor ulkeye bak

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerdik2

Torpili marifet sanan yuksek zekalı bi de ovunuyor ulkeye bak
    kanka sen ve üstündekinin beyninde beyin lobları yerine fındık oldugunu düşünmekteyim
    Su herif hakim savci olucak ya ankara hukukuda bir sey zannediyor yazik biz ulusarasi hukuk burolarinda calisirken sen burda devletin sabit maasiyla surunucen haberin yok

Vizyonsuz herif olucagin devlet memuru o da torpille ona sevinion yazık be bi de gelip buraya ders calismayin cevre edinin dio torpille savci hakimleri gorduk simdi hepsi hapiste

• Hocam kaymakamlığı bilmem de. Savcılar ve Hakimler sınavına zaten alım sayısının biraz üstü katılıyor. Yani millet hakim olup 6-7k maaş almak istemiyor. Avukat olup tek davadan o parayı almak istiyor.

Ben savcı ve hakim çok gördüm ve görüşleri hepsinin farklı yani aşırı solcu olanı da var. Sağcı olanı da.
  • Benim de akrabam mezun olduğun an işin hazır seni 6 ay Amerika 6 ay Türkiye şeklinde çalıştırayım dedi,ben hak etmediğimi düşündüğüm için reddettim.Hatta sınava tekrar girme sebeplerimden biri de bu.Adam açık açık söylüyor böyle yüksek bir makama torpille geleceğini.Umarım siz o makamı hak ediyorsunuzdur ve umarım adalete bağlı kalırsınız.
  • Ne diyeceğimi bilemiyorum torpil artık kanıksanmış her yerde var diyor. Dolar 50 lira olsa az bu muz cumhuriyetine.

• Biz nasil aihme gireriz newyork barosu sinavlarini geceriz diye dusunurken bu hakim savci olacam torpille cevre edinin dio adaxadda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerdik2 -- 30 Ağustos 2018; 17:19:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.