Şimdi Ara

Muhalefeti körü körüne desteklemek yerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akpartinin yaptığı hataları daha düzgün bir dille eleştirip, AKP'ye ve oy verenlere kin gütmeseniz daha karlı çıkmazmısınız?

Kendi muhalefet partinizi sürekli savunmasanız mesela?

7 Hazirandan sonra bile takip ettiğim AKP sayfalarının çoğu AKP'nin hatalarını yazdı başka partilere suç atmak yerine. Ben 7 Hazirandan öncede diyodum araba alacak parası olmayanın yol ne işine yarasın, uçağa binecek parası olmayan adamın havaalanı ne işine yarasın. İşine yarayanda vardır ama işine yaramayanada vaatler vermesi lazımdı ki 1 Kasım içinde zaten AKP sosyal vaatlerini %70 arttırdı.

Bu ne demek? AKP hatalarını anlamış ki bu seçimden %50 ile ayrıldı.

Ben açık açık söylüyorum sadece çözüm sürecinin bitmesi benim oyumuda akp için bitirir. Başka bir partiyede atmam şu durumda partilere baktığım zaman.

Bu seçimde dahi Akparti kazandıysa bu saatten sonra diğer muhalefet partilerinin kazanacağını sanmıyorum. 7 Hazirandan sonra laylaylom olan bu muhalefet partileri dünki seçimden sonra utanmadan "özgür seçim yoktu, adil seçim yoktu" felan filan demişler. Gerçekten iyi bir muhalefet olsaydı çıkar açık açık bizim hatamızdı muhalefet yapamadık derlerdi.

Bahçelinin partinin en değerli ve önemli isimlerini ihraç etmesi mesela, bu bile yeter bu kadar kaybın nerden geldiğine. Ona rağmen yıllardır %16'dan yukarı oyunu çıkaramayan ve AKPartinin 7 hazirandaki hezimetini değerlendiremeyen bahçeli; Hala görevde. Üstelik bide seçmene suç atıyor. Şaka gibi.

Her fırsatta hdp yalamalığı yapan, imc tvye bile çıkan Kılıçdaroğlu, nerdeyse açık açık pkkyı savunacak hale gelen Kılıçdaroğlu CHP'ninde yıllardır %25 almasının tek sebebi. Fakat dün hala çıkıp biz oyumuzu yükselttik sevinmiyoruz zor şartlarda seçime gittik felan filan.

Hdp'den bahsetmiyorum bile patlattıkları bombalar ellerinde patladı şu seçim 1 ay sonra olsaydı barajı aşamayacaklarına eminim.

Fakat birde 7 Hazirandan Dün olan 1 Kasım seçimlerine kadar Akpartinin izlediği politikaya bakın. Neden kazandığını anlarsınız.

Benim seçim tahminim %47-%48 dediğimde bu forumda benle bildiğin alay edenler vardı. "%40'ı geçemeyecek ya ne %48'i" diyenlerde vardı dün geceden sonra ne kadar kaybolsalarda.

Şimdiden söyleyeyim AKP bir sonraki genel seçimde %55'i dahi geçer.

Verdiği sosyal vaatleri yerine getirecek bunun kaçarı yok zaten. Doğan medyasından başla birçok medyayada iyi geçirecek. (Dün hürriyetin dönekliğide doğanı kurtarmayacak). Bu saatten sonra tekrardan çözüm sürecini başlatmak gibi bir hatada yapmaz gibime geliyor ki yaparsada belirttiğim gibi benim oyumu kaybeder.

Felan filan diye liste uzar işte. Bu ülkede adam gibi muhalefet yokki iktidar eleştirilsin. İktidarı eleştirsen muhalefet çark ediyor. Hatırlatırım 13 sene oldu ve 13 senedir bu partiler hala bu oylarda dolaşıyorsa oturup biraz partinizi eleştirmeniz lazım. Hala bu seçimden sonra bile "bu ülkede cahil çok yok anam koyun çok" felan diye dolaşanlar vardı. Bu söylemlerde bulunan insanlar olduğu sürecede AKP hiçbirzaman kaybetmeyecek emin olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bizim Toplumu Anlamıyorum
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.