Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumun Cinsiyetini Bilmiyorum, Bi bakın hele (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
0
Favori
5.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Metres mi yapacan kuşumu Off delircem yaa ne bunun cinsiyeti

dişi işte. pembe renkli cere sinden belli. daha ne soruyorsun.
    biraz daha azgınlaşsa o renk açıkkahverengiye döner.

erkeklerde her zaman mavi olur. başka renk olmaz. bu senin kuşun burun delikleri çevresi
    mavi renkli olmadığına göre kesinlikle dişi.

arkadaşların verdiği linkteki muhabbetkuşu sitesine gir bak. çok güzel bilgiler vermişler orada.
    hayvanın bakımı ile ilgili herşey var.

sen buna bir eş bul bir an önce. ama yaşı aynı olmalı yoksa anlaşmazlar.
    yaşı büyüdükçe uygun yaşta eş bulmak da zorlaşıyor. tek başına bırakma hayvanı. onunda canı var.

yulaf falan al bunu kemirmeyi çok seviyorlar. birazda evde uçmasına izin ver. acıkınca kafesine
    döner nasıl olsa.

• quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

quote:

Metres mi yapacan kuşumu Off delircem yaa ne bunun cinsiyeti

dişi işte. pembe renkli cere sinden belli. daha ne soruyorsun.
    biraz daha azgınlaşsa o renk açıkkahverengiye döner.

erkeklerde her zaman mavi olur. başka renk olmaz. bu senin kuşun burun delikleri çevresi
    mavi renkli olmadığına göre kesinlikle dişi.

arkadaşların verdiği linkteki muhabbetkuşu sitesine gir bak. çok güzel bilgiler vermişler orada.
    hayvanın bakımı ile ilgili herşey var.

sen buna bir eş bul bir an önce. ama yaşı aynı olmalı yoksa anlaşmazlar.
    yaşı büyüdükçe uygun yaşta eş bulmak da zorlaşıyor. tek başına bırakma hayvanı. onunda canı var.

yulaf falan al bunu kemirmeyi çok seviyorlar. birazda evde uçmasına izin ver. acıkınca kafesine
    döner nasıl olsa.

Aşağı yukarı hergün salıyorum zaten uçması için Benim 3-4 sene önce başka bir kuşum vardı. 7-8 yaşındaydı. Ona bir eş almıştık ama çıtırdı Yaşı ufaktı anlaşamadılar hep kavga ettiler birbirlerine gaga attılar. Sonra biz de onu yanından aldık. O yüzden korkuyorum eş getirmeye Şimdi burun çevresine bi daha baktım hafif kahverengimsi birazcık deliklerin çevresi. Yanlar daha pembe. Sanırım rengi değişmeye başlıyor. Bu dişi galiba

• bu erkek çünkü benim rahmetli kuşun burnunun üstüde aynı renkteydi ve bir de dişi aldım nurtopu gibi oğulları oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: windsurf

bu erkek çünkü benim rahmetli kuşun burnunun üstüde aynı renkteydi ve bir de dişi aldım nurtopu gibi oğulları oldu

Haydaaa gene işin içinden çıkamadım şimdi al işte
  • ana bu bizim kuşun aynısı ve kesinlikle dişi bizimki de öyle..
  • [C_a_N_e_R]

hem şu yukarda adı geçen

http://www.muhabbetkusu.byethost10.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

sitesinde hemde burada donanimhaberde ilan versen 1.5 yaş civarında erkek muhabbet bulursun.
    bir eş al ona. yaklaşık aynı yaşlarda olsa iyi olur. yaşı aşağı- yukarı biraz oynayabilir.
    bu hayvanlarda dişiler daha geç ergenleşiyor. senin kuş da belki dişi olduğu için ergenliği gecikmiş.
    kafa üstündeki çizgilerde yetişkinlerde olmaz. azalmış ama orada hala birkaç çizgi var. ergenliğe giriyor.
    ama bir an önce eş al. yaşı büyüdükçe uygun yaşta eş bulmak zorlaşır.

benim bir arkadaş var. bir sürü kedi besliyor.

"tek hayvanın varsa sen bakarsın birkaç hayvanın varsa onlar birbirine bakar" demişti.

aslında çok iyi açıkladı. gerçekten birkaç hayvanın olunca onlar birbiri ile zaman geçiriyor. seninde
    üzerindeki yük hafifler o zaman.

hem bizim sitede hemde internetteki diğer sitelerde muhabbetkuşları ile ilgili bolca bilgi var.

sen henüz bu işin ince bilgilerini bilmiyorsun galiba.

cereyanda bırakma- fazla yeşillik verme. bu 2 olay ishal yapar ölür. ishal olursa sıcakta tutup suyuna
    ilaç ve vitamin koymalısın. bunlar kuşçuda veterinerde falan satılır. cereyanda kalmamasına çok
    dikkat et. gagasında - ayaklarında ben gibi birşeyler varsa mantar olmuş demektir. bununda ilacı var.

neler yer- nasıl banyo yapar falan bu gibi şeyler o sitede çok iyi anlatılmış.
    orada sorsan daha iyi. kuşçuluğu çok iyi bilen insanlar var orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 22 Mayıs 2007; 16:20:52 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: windsurf

bu erkek çünkü benim rahmetli kuşun burnunun üstüde aynı renkteydi ve bir de dişi aldım nurtopu gibi oğulları oldu

Haydaaa gene işin içinden çıkamadım şimdi al işte

yav caner senin kuş unisex... yanına dişi alırsan erkek olur, erkek alırsan dişi olur işte

• quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

[C_a_N_e_R]

hem şu yukarda adı geçen

http://www.muhabbetkusu.byethost10.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

sitesinde hemde burada donanimhaberde ilan versen 1.5 yaş civarında erkek muhabbet bulursun.
    bir eş al ona. yaklaşık aynı yaşlarda olsa iyi olur. yaşı aşağı- yukarı biraz oynayabilir.
    bu hayvanlarda dişiler daha geç ergenleşiyor. senin kuş da belki dişi olduğu için ergenliği gecikmiş.
    kafa üstündeki çizgilerde yetişkinlerde olmaz. azalmış ama orada hala birkaç çizgi var. ergenliğe giriyor.
    ama bir an önce eş al. yaşı büyüdükçe uygun yaşta eş bulmak zorlaşır.

benim bir arkadaş var. bir sürü kedi besliyor.

"tek hayvanın varsa sen bakarsın birkaç hayvanın varsa onlar birbirine bakar" demişti.

aslında çok iyi açıkladı. gerçekten birkaç hayvanın olunca onlar birbiri ile zaman geçiriyor. seninde
    üzerindeki yük hafifler o zaman.

hem bizim sitede hemde internetteki diğer sitelerde muhabbetkuşları ile ilgili bolca bilgi var.

sen henüz bu işin ince bilgilerini bilmiyorsun galiba.

cereyanda bırakma- fazla yeşillik verme. bu 2 olay ishal yapar ölür. ishal olursa sıcakta tutup suyuna
    ilaç ve vitamin koymalısın. bunlar kuşçuda veterinerde falan satılır. cereyanda kalmamasına çok
    dikkat et. gagasında - ayaklarında ben gibi birşeyler varsa mantar olmuş demektir. bununda ilacı var.

neler yer- nasıl banyo yapar falan bu gibi şeyler o sitede çok iyi anlatılmış.
    orada sorsan daha iyi. kuşçuluğu çok iyi bilen insanlar var orada.

Siteyi inceliyorum, teşekkür ederim yardımların için

• Bu da benim kuşum. Burada 2-2.5 yaşındayken.

Muhabbet Kuşumun Cinsiyetini Bilmiyorum, Bi bakın hele

Yanlız sonradan gagası garip bir şekilde koyu kahveye dönüştü. Kuşun erkek olduğundan eminim
    fakat, gagası bir süredir kahverengi ve yanlardan mavi rengi gözüküyor. Gagasının kaplanması
    bir hastalıkmıdır ? ve ne yapmalıyım.

Bu da gagası kahverengi olduktan sonraki hali.

• quote:

Orjinalden alıntı: umutcan15

Bu da benim kuşum. Burada 2-2.5 yaşındayken.

Yanlız sonradan gagası garip bir şekilde koyu kahveye dönüştü. Kuşun erkek olduğundan eminim
    fakat, gagası bir süredir kahverengi ve yanlardan mavi rengi gözüküyor. Gagasının kaplanması

Çok garip bir durum :S Bu kuş çok garip

• yemlerden mi ne... kuşlarda anormallikler var...aklıma bir haber geldi.. "bir gecede erkek olan kadın"
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutcan15

Bu da benim kuşum. Burada 2-2.5 yaşındayken.

Cidden kahverengiye dönüşmüş. Eğer maviden kahveye dönüyorsa kahveden maviye de dönebilir. Belki konuyu açan arkadaşın da kuşu erkektir. Alala ben kesin dişi diyordum halbuki

• Arkadaşlar burunun üzeri pembe dişi bu zevat...
  • Kesinlikle bu kuş dişi.. 10 yıldır muhabbet kuşu besliyorum birçok farklı muhabbet kuşu besledim.. BU DİŞİ..!!!
  • @ [C_a_N_e_R]
    senin kuş erkek olabilir. neden dersen aşağıdaki linkte muhabbet kuşu türleri ve resimleri verilmiş.
    Ve türlerin bazılarında erkeklerin cere rengi tam tersi yani pembe oluyormuş.
    Yani pembe olması dişi anlamına gelmeyebilir. Aşağıdaki linkten türleri bi incele senin kuşun hangi türse ona göre karar ver.

http://www.muhabbetkusu.byethost10.com/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=44

Mesela benim kuşun türü "yellowface blue" imiş
    Yanlız gagasının kahverengiye dönüşmesi ile ilgili herhangi bir bilgi bulabilmiş değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 23 Mayıs 2007; 6:22:20 >

• İkizFaktör Baskın Parçalılar (Doublefactor Dominant Pieds ): Bu muhabbet kuşları çekinik parçalı muhabbet kuşlarınınki gibi çizgilere sahiptir. Bazen vücut renkleri tamamen tek bir renkten oluşur. (Kafa da aynı renk) İkizfaktör baskın parçalı muhabbet kuşları iris halkasına sahip olurlar. Çekinik parçalılar gibi bu mutasyonda da erkekler bazen mavi yerine pembe cereye sahip olurlar.

Umutcanın verdiği linkten bakınca Caner'in kuşunun erkek olma ihtimali var oldukça. Sanırım İkizFaktör Baskın Parçalılar'dan Caner'in kuşu.
  • Evet kuşum erkek sanırım oleyyyy
  • @umutcan15 senin kuşunun son görüntüsü kuşun üreme çağında bir dişi olduğunu gösteriyor. Başlarda ceresinde mavimsi bir görüntü oluşmuş fakat dikkat edersen burun deliklerinin çevresi beyaz kalmış bu durum hormon bozukluğundan kaynaklanmış olabilir ve şu an kahverengi yani bir dişi.
    Gagasının kaplanması derken cerede oluşan kabuklanmış görüntüden bahsediyorsan endişelenmene gerek yok yetişkin olduğu anlamına geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: helloween

hızır idi yunus idi

• 10 yıldan daha uzun süre kuş besledim dişisinide bilirim erkekinide...
    bu kuş dişi oluyo kim ne derse desinn sen onu güzel kızım diye sewmeye başla bence...
    wallaa bak dişiye benziyo demiyorum direk dişi bu kuş diyorum...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.