Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Sahipleri Gelin bi Konuşcaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
0
Favori
23.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar muhabbet kuşu almak istiyorum.Erkek alacağım(konuşması için).Bir kaç soru sorayım.

-Muhabbet kuşları genellikle nerden alınır?(yarın petshop a gideceğim var mıdır bilmiyorum)
    -Kafese ayna konulmalı mı?
    -Konuşması için 4 aydan daha küçük alınmalı yazıyor internette.Fakat 4 aylık olup olmadığını nasıl anlayacağım?
    -Hangi tür muhabbet kuşunu tavsiye edersiniz?
    -Alırken genel olarak nelere dikkat etmem lazım?

Dikkat! Tecrübeli insanlar cevap verirse sorular artabilir. Cevaplarsanız çok makbule geçer...

• Hocam ben aldığımda 1 aylıktı bu ocak ayında aldım şuan baya bi konunşuyo öncelikle bunu diyim..
    -İstanbuldaysan Eminönünden almıştım ben.Çiçek pazarı var oraya bak.
    -konulmamalı.piskolojisini bozuyor.
    -hem konuşması,hemde alışması için küçük alınması gerek Bi kafasındaki çizgilerden,birde gözü siyah olur.etrafında beyazlık olmaz.
    -Ben hollanda muhabbet aldım.Çok evcil bir kuş.ilk günden elimi uzatınca elime konup sevdiriyordu
    -Aldığın yer nasıl bir yer ona dikkat et.Düzgünmü.Düzgün kuş zaten donuk olmaz.Gerçi yavrular çok uyuyor.Fakat büyüdükçe şenleniyor.İstanbuldaysan aldığım yerin ismini bulabilirsem veririm.

edit:aldığın yer güvenilirse zaten sana cinsiyetini söyler.bende erkek almıştım burnu pespembeydi.şimdi masmavi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaddiRr -- 16 Ağustos 2011; 3:46:03 >

• Siteleri gez 1-2 haftalık bulabilirsen al. Pet shoplarda genelde 1 aylıktan aşağı kuş bulamazsın. Kuş ne kadar körpe olursa o kadar konuşma şansı artar
    Kafese ayna koyma.
    Küçük kuşları kuyruk uzunluğundan, gaga yapısından ve ayak yapısından anlayabilirsin sanırım.
    Bildiğin muhabbet kuşunu tavsiye ederim. Yeşil veya mavili olanlar güzel. Bide gözleri boncuk gibi olanlar var daha pahalı oluyo. Ama ben göz kapakları yok gibi olanları seviyorum
    Alırken gagasının koyu mavi olmasına dikkat et. Gözlerinde akıntı olmasın. Kanatlarının altını kontrol et kan toplamış olmasın. Birde en alışkınını seçmeye çalış.

Not: Muhabbet kuşu beslemiyorum.

• Gagası önceden pembe olup sonradan mavileşiyor mu bide.Yandık desene.

İstanbul altıntepe de oturuyorum.Eminönü çok uzak kalır bana ordan taşıyamam kuşu bir aksilik çıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuB

Gagası önceden pembe olup sonradan mavileşiyor mu bide.Yandık desene.

İstanbul altıntepe de oturuyorum.Eminönü çok uzak kalır bana ordan taşıyamam kuşu bir aksilik çıkabilir.

Benim kuşta öyle oldu hepsi öylemidir bilemem.Adamlar bir karton kutuya koyup veriyor.Ben kafeside ordan almıştım.Alıcaksanda tavsiyem sıcak bir günde al kuş üşümesin Aldğım yerin ismi : Yeşil Türkiye'm Kuş galerisi.Zaten gidince soruyo yavrumu istiyosunuz yetişkinmi diye

• Hocam bu işlerle baya uğraşan birisi olarak sana tavsiyem sultan papağanı alman.Emin ol muhabbet kuşundan çok daha akıllı ve insan dostu oluyorlar.
  • Bu ay alacağım.Peki kuşu aldığım gün direkt kafese koyacağım ve ne kadar sürede evcilleştirebilirim? Yani bazı kaynaklarda ilk gün kuş ile ilgilenmeyiniz yazıyor. 2. gün 3. gün nasıl olacak?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

Hocam bu işlerle baya uğraşan birisi olarak sana tavsiyem sultan papağanı alman.Emin ol muhabbet kuşundan çok daha akıllı ve insan dostu oluyorlar.

Hocam onuda düşündüm fakat fiyatları daha fazla ve hiç papağan beslemedim.Yani nasıl olur bilmiyorum.Ben zahmetsiz bir kuş arıyorum.Yani zahmetsiz derken ilgilenmemek babında değil.Kuşu sadece odamda tutabilirim.Çünkü evin diğer yerleri tehlike arz edebilecek boşluklarla dolu...
  • quote:

Bu ay alacağım.Peki kuşu aldığım gün direkt kafese koyacağım ve ne kadar sürede evcilleştirebilirim? Yani bazı kaynaklarda ilk gün kuş ile ilgilenmeyiniz yazıyor. 2. gün 3. gün nasıl olacak?

Hocam dediğim gibi yavru alırsan evcil oluyo zaten.Tabi kuştan kuşa değişebilir.Ben hergün çıkarıyodum ilk zamanlar.Sevip kafesine koyuyodum.Tabi elime almadan,avuçlamadan.Elimi uzatınca elime gelir,sever ve geri koyardım.1-2 hafta sonrada evde uçura uçura alıştı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

Hocam bu işlerle baya uğraşan birisi olarak sana tavsiyem sultan papağanı alman.Emin ol muhabbet kuşundan çok daha akıllı ve insan dostu oluyorlar.

Hocam onuda düşündüm fakat fiyatları daha fazla ve hiç papağan beslemedim.Yani nasıl olur bilmiyorum.Ben zahmetsiz bir kuş arıyorum.Yani zahmetsiz derken ilgilenmemek babında değil.Kuşu sadece odamda tutabilirim.Çünkü evin diğer yerleri tehlike arz edebilecek boşluklarla dolu...

Öyle zahmetli bir hayvan değil ve papağan beslemekle muhabbet kuşu beslemek arasında pek bir fark yok.Senin de dediğin gibi tek fark fiyat.Alabilirsen sultan al diyorum başka da birşey demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 16 Ağustos 2011; 4:19:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nodpersky 32

quote:

Bu ay alacağım.Peki kuşu aldığım gün direkt kafese koyacağım ve ne kadar sürede evcilleştirebilirim? Yani bazı kaynaklarda ilk gün kuş ile ilgilenmeyiniz yazıyor. 2. gün 3. gün nasıl olacak?

Hocam dediğim gibi yavru alırsan evcil oluyo zaten.Tabi kuştan kuşa değişebilir.Ben hergün çıkarıyodum ilk zamanlar.Sevip kafesine koyuyodum.Tabi elime almadan,avuçlamadan.Elimi uzatınca elime gelir,sever ve geri koyardım.1-2 hafta sonrada evde uçura uçura alıştı.

Pekala.Sağol hocam cevaplar için.Kuşu alınca uplarım konuyu.Tecrübeli insanlara ihtiyaç var bu konularda

• Muhabbet kuşunu kendine alıştırmanın yollarından birisi de her gün bir avuç yem alıp kuşa uzatmaktır.Kuş senin elinden yedikçe sana alışmaya başlıyor.Her gün birkaç saat onunla ilgilenirsen 4-5 gün içinde alışıyor sana.Benim son aldığım kuş biraz çetin çıkmıştı gerçi ama olsun o da ehlileşti bir yerden sonra.
  • Evet 2. gün avcumla yem verebilirim.İyi öneri teşekkürler.
  • Kuşu petshoptan filan alma alacaksan bu işle uğraşan insanlardan al yavruyken al koltuk altına koy ara ara kokuna alışsın.Kafese ayna koy bir sakıncası yok sadece konuşturmak istiyorsan yanına başka bir kuş alma hergün belirli saatlerde ilgilen yemini elinden ver.Ona bir şey alıştır mesela maydonoz ama herzaman verme sadece bir şey yapmasını öğrenmesini istediğin zaman ver bir müddet sonra alışıyor.Bende dişi var yavru iken almıştım 5,6 kelime konuşuyor en güzel söylediği de aşkım çok içten söylüyor kereta
  • quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

Kuşu petshoptan filan alma alacaksan bu işle uğraşan insanlardan al yavruyken al koltuk altına koy ara ara kokuna alışsın.Kafese ayna koy bir sakıncası yok sadece konuşturmak istiyorsan yanına başka bir kuş alma hergün belirli saatlerde ilgilen yemini elinden ver.Ona bir şey alıştır mesela maydonoz ama herzaman verme sadece bir şey yapmasını öğrenmesini istediğin zaman ver bir müddet sonra alışıyor.Bende dişi var yavru iken almıştım 5,6 kelime konuşuyor en güzel söylediği de aşkım çok içten söylüyor kereta

Koltuk altına koy derken? Ölmesin hocam şimdi
    Ayrıca maydonoz vermeyin diyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olizvel

Kuşu petshoptan filan alma alacaksan bu işle uğraşan insanlardan al yavruyken al koltuk altına koy ara ara kokuna alışsın.Kafese ayna koy bir sakıncası yok sadece konuşturmak istiyorsan yanına başka bir kuş alma hergün belirli saatlerde ilgilen yemini elinden ver.Ona bir şey alıştır mesela maydonoz ama herzaman verme sadece bir şey yapmasını öğrenmesini istediğin zaman ver bir müddet sonra alışıyor.Bende dişi var yavru iken almıştım 5,6 kelime konuşuyor en güzel söylediği de aşkım çok içten söylüyor kereta

Koltuk altına koy derken? Ölmesin hocam şimdi
    Ayrıca maydonoz vermeyin diyorlar.

Yok ya ciddiyim kokuna alışşsın daha senden ayrılmaz benim ki öyle hiç bir kimseye gitmez ben elimi uzatırım avcumun içine kendi gelir hatta eşim yemini suyunu koyar kafesi temziler ona bile yaklaşmaz kıyameti kopartıyor valla

• Maydonoz vermeyin derken ıslak hiçbir sebze verme hocam kesinlikle kuru olsun ondan sonra cırcır olur mefta olur diyeyim bütün sebzeleri ver 6 sene oldu bende ki kereta ne bulursa yiyor çayı çok seviyor
    biz neyersek geliyor sofraya işte o gün Allah ne verdiyse
  • İnşallah benimkide öyle bir şey olur.Tek sorunum nereden alacağım ve sağlıklı birde genç olması.Eğer şerefsiz bir satıcıya denk gelirsem ve o kuş ölürse son derece üzülürüm.
  • bende yakin zamanda almayi planliyorum. mesajim bulunsun
  • quote:

İnşallah benimkide öyle bir şey olur.Tek sorunum nereden alacağım ve sağlıklı birde genç olması.Eğer şerefsiz bir satıcıya denk gelirsem ve o kuş ölürse son derece üzülürüm.

Hocam üsküdar da olsan yardımcı olurdum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.