Daha önce hiç kuş beslemedim ve bir tanıdığım aklıma soktu. Önceden kanaryalar ilgimi çekerdi uzaktan ama, tanıdığım dedi ki; muhabbet kuşları daha akıllı oluyormuş ve evcilleşiyormuş.
Ankara Kızılay'da iki yer var bildiğim ve oralara baktım. Ama bunlar müşteriyi yakalayıp eline rastgele birşey tutuşturacak cinsten satıcılarla dolu. Ulus semtinde de baktım akvaryumcular çarşısına. Orada bir dükkan daha çok aklıma yatar gibi oldu. (Tek bir tane erkek kuş alıcam.)
Ben yavru, erkek bir muhabbet kuşu olsun istiyorum. Bir de sarı ya da beyaz renkli olsun istiyorum. Ama erkek olanlarda bu renklere daha nadir rastlanıyormuş diye duydum. Bir de İngiliz cinsi olan erkekler konuşmaya daha yatkınmış gırtlak yapıları nedeniyle diye duydum. (Ortalığı daha az kirletiyormuş hem muhabbetler ve bakımı daha kolaymış.)
Kafeslere de baktım ve beğenemedim. Büyük ve güzel görünümlü bir kafes olsun istiyorum. Sonuçta 3-5 kuruş daha fazla vereyim ve almışken güzel birşey alayım.
Hem kafes ve hem de muhabbet kuşu için bilgi paylaşacak ve Ankara'da alabileceğim kişi ve yer önerebilecek olan var mı? (Ve yukarıda yazdığım kulaktan dolma bilgiler doğru mu?)
Öneri ve paylaşıma ihtiyacım var.
Ankaralı değilim nerden alacağını bilemem fakat dişilerin konuşabilme yeteneği erkeklerin yanında yok denecek kadar azmış bunu iyi biliorm.
Evinde kuş besleyen, bu konuda bilgili kimseler yok mu forumda?
meraba zorzorro! Muhabbet kuslarii merak etmissin,annemler ankarada yasiyor ve 6 tane kusu var sürekli yavrukyorlar,cok cinsmis galiba, ben pek anlamiyorum ,annem daha iyi biliyor , her kus yavrulamiyor,kus sevenler pek bulamiyorlar sürekli yavrulayan kuslari,ama annemdeki cok ii,nasil irtibata gecilirki bilmiyorum ,eger geciirse sana satabilir..
yıllardır muhabbet beslerim, ama ankarayı bilmem. kuşcularda satılan kuşlardan almak yerini bir tanıdığından yada tanıdık bir kuşcudan iyi bir yavru bulmaya bak, kuşculardan iyi kuş bulman zordur, bilmeyenlere kakalıyorlar hatta dişi yavruları erkek diyede kakalayabilirler. tek yavru iyi bir kuş bulursan gerçekten hem insana çok yakın oluyor hemde baya konuşuyor ama çift beslenmesinden yanayım yanlız bırakmak hayvana yazık.
quote:
Orjinalden alıntı: reva
meraba zorzorro! Muhabbet kuslarii merak etmissin,annemler ankarada yasiyor ve 6 tane kusu var sürekli yavrukyorlar,cok cinsmis galiba, ben pek anlamiyorum ,annem daha iyi biliyor , her kus yavrulamiyor,kus sevenler pek bulamiyorlar sürekli yavrulayan kuslari,ama annemdeki cok ii,nasil irtibata gecilirki bilmiyorum ,eger geciirse sana satabilir..
Merhaba reva, ilgin için tşk ederim. Sana PM attım.
Belki bilgi paylaşımı yapmak isteyen veya öneride bulunacak başka arkadaşlar da vardır forumda.
Orada okuyunca öğrendim ki, muhabbet kuşunun kırmızısı da oluyormuş. Şimdi kırmızısını arıycam artık.
MUHABBET KUŞUNUN TÜRÜ ÖNEMLİ AZERİ BULURSAN ONLARDAN AL.YAPILARI DİĞERLERİNE GÖRE DAHA KÜÇÜKTÜR AMA DAHA KOLAY EVCİLLEŞİR VE KONUŞURLAR.İLK TERCİHİN O OLSUN
Bak şimdi Muhabbet Kuşunu kesinlikle avucunun içine alıp sevmek yok.Çok ürkek oluyorlar çoğu ve bu yüzden alışmaz sana.İlk alıp eve getirdiğinde kafesine sürekli duracak bir yer bul.Kafes sürekli orda kalsın.(Bazı durumlar dışında)İlk 1-2 gün ürkek olur ötmez.Bu yüzden dışarı çıkarma hemen.Biraz alışsın evi tanısın kafesten seyrederek.Yemini suyunu hazırlayıp koy.Ancak dikkat kesinlikle ilk besleyeceğin kuş olduğu için marul verme.İshal olur ve büyük ihtimalle kaybedersin.Dışarı çıkardığında ürkütmemek koşuluyla elini çok yavaş yaklaştır ve gıdısını kaşı başını okşa.Bu sana güvenini artırır.
Kesinlikle ona bağırma,kafesine vurma.Seni düşman olarak görüp hayatta yanına yaklaşmaz.
Yavru bir kuş alırsan evcilleştirmesi çok olay olur.O yüzden 1-2 aylık ERKEK bir muhabbet kuşu al.Ekmeği severler hafif kuru oalrak arada verebilirsin.Çok tutma yalnız.Elma yerler.Bazıları şekere tuza bayılır ama arada ver 3 günde 1 gibi.Peynir severler.1 ay sonunda evcilleşmiş bir kuş değil bir arkadaş kazanırsın yuakrdaki dediklerimi yaparsan.Birde günde aynı saatler sevilmeyi ve fısıltıyla konuşulması çok hoşlarına gider
Başarılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme