Şimdi Ara

Muhabbet kuşu ne kadar zamanda bir salınmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kuşum yavru erkek.Saldıktan sonra sanırım yoruluyor.1 saat falan dışarda tutuyorum ama koyduğumda uyukluyor direk.Her gün salmalımıyım? Ayriyeten saldıktan sonra kafese zorla koyuyorum.Kafesin içinde elimden falan yem yiyo ama dışarı çıkardımmı elime gelmiyo ne yapmalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşu Ne Zaman Salınmalı?

Muhabbet kuşları sosyal hayvanlardır ve kafes dışında zaman geçirmeye ihtiyaç duyarlar. Kafesten çıkarılmayan muhabbet kuşları, davranış sorunları, obezite ve hatta depresyon geliştirebilirler.

Yeni alınan muhabbet kuşları, eve getirildikten birkaç gün sonra, çevrelerine alışmaları için kafesten çıkarılmalıdır. Ancak, kafesten çıkarılma süresi ve sıklığı, kuşun yaşına, kişiliğine ve genel sağlığına bağlı olarak değişebilir.

Genel olarak, muhabbet kuşları günde en az 2-3 saat kafes dışında olmalıdır. Bazı kuşlar daha fazla sosyalleşmeye ihtiyaç duyar ve günde 4-5 saat salınabilirler. Muhabbet kuşunu ne zaman salacağın belirtisi, tüylerini kabartmaya ve kanatlarını çırpmaya başlamasıdır. Bu, çıkmak istediğinin bir işaretidir.

Kafesten çıkarırken, kuşu yavaşça alın ve parmaklarınızı bacaklarının altına kaydırın. Kuş kafesten çıkarıldığında, onu odanın içinde serbestçe uçmasına izin ver. Kuşun güvenli bir alanda olduğundan ve tehlikeli nesnelere erişemediğinden emin ol.

Muhabbet kuşunu salarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

• Kuşun uçmasına izin vermeden önce pencereleri ve kapıları kapat.
    • Kuşun çiğneyebileceği veya yiyebileceği zehirli bitkilerden uzak tut.
    • Kuşun kaçmaması için odanın kapısını açık bırakma.
    • Kuşu dikkatle izle ve herhangi bir sorun belirtisi görürsen onu hemen kafesine geri koy.

Muhabbet kuşunu düzenli olarak salmak, kuşun fiziksel ve zihinsel sağlığını iyileştirir, bağınızı güçlendirir ve onu mutlu ve sağlıklı tutar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • her gün çıkarma fırsatın varsa tabi çıkar uçsun
    ben çift kuşlarımı genelde yarım saatten 2 tur çıkarıyorum evde olunca ,4 yavru kardeşi 1 saat uçuruyorum ama kafese koyarken canım çıkıyor
    Eline gelme meselesi sana alışmasına bağlı tamamen zamanla alışır iyice
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stormed

her gün çıkarma fırsatın varsa tabi çıkar uçsun
    ben çift kuşlarımı genelde yarım saatten 2 tur çıkarıyorum evde olunca ,4 yavru kardeşi 1 saat uçuruyorum ama kafese koyarken canım çıkıyor
    Eline gelme meselesi sana alışmasına bağlı tamamen zamanla alışır iyice

Hocam elime gelmiyoki nasıl cikarcam? Kafesin kapısını açık bırakıyorum ne kadar beklersem bekleyeyim yine gelmiyo.Avuçlamakta istemiyorum.Korkuyo beni ısırıyo bir de bağırıyo.Sonra bana hiç yaklaşmıyor.Arafta kaldım valla :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle yapın hocam madem elinize gelmiyor hani uzatırsınız gelmesini beklersiniz gelmez, o zaman kafesi götürün yanına.
    Ben 4 kardeş yavruyu koyarken, alıyorum elime kafesi kapısı öne gelcek şekilde kuşlara yaklaştırıyorum genelde hep böyle giriyolar
    Kesinlikle avuçlamayın aynen , işte en basit yöntemler alın yemi avucunuza kuş dışardayken yavaş yavaş yaklaşın. En azından parmağınza uçarak gelmese bile parmağını kuşun ayağınıza uzattığınızda parmağınıza konar
    Biraz uzun ve karışık oldu sanki
  • quote:

Şöyle yapın hocam madem elinize gelmiyor hani uzatırsınız gelmesini beklersiniz gelmez, o zaman kafesi götürün yanına.
    Ben 4 kardeş yavruyu koyarken, alıyorum elime kafesi kapısı öne gelcek şekilde kuşlara yaklaştırıyorum genelde hep böyle giriyolar
    Kesinlikle avuçlamayın aynen , işte en basit yöntemler alın yemi avucunuza kuş dışardayken yavaş yavaş yaklaşın. En azından parmağınza uçarak gelmese bile parmağını kuşun ayağınıza uzattığınızda parmağınıza konar
    Biraz uzun ve karışık oldu sanki

hocam tam vitrinin tepesine konuyo.Elimde kafesle kanepeye çıkıp uzatmamın imkanı yok :D Yem de işe yaramıyo.Tek yapabildiğim yemliği yanına götürüp ona kondurarak almak.En kötü ihtimal avuçlayarak alıyorum ama o hareketi yapınca fena cırlıyor ve elimi ısırıyor.İz bıraktı kolumda yemin ederim ya

• hocam benide delirtiyolar bazen , perdelerden indiremiyorum , yastık ,sopa sallayıp perdeden indirmeye çalışıyorum diğer perdeye konuyolar bi perdeden diğerine delirtene kadar
  • quote:

hocam benide delirtiyolar bazen , perdelerden indiremiyorum , yastık ,sopa sallayıp perdeden indirmeye çalışıyorum diğer perdeye konuyolar bi perdeden diğerine delirtene kadar

bir süre alışana kadar salmayacağm bakalm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimki hep acik

• quote:

Orijinalden alıntı: Dö broglie

Benimki hep acik

ne açık kafesin kapağınımı açık bırakıyorsunuz?

• Evet kendi isteğine göre çıkıyor giriyor

• quote:

Evet kendi isteğine göre çıkıyor giriyor

işte ben ne kadar acık bıraksamda korkuyor cıkmıyor

• benim boncuğum d öyleydi ilk başta kapıya yaklaşıp izledi sürekli. çıkmaya yeltenip bırakırdı baya sürdü bu sonra bi baktım çıkıyor kerata sonradan kendi alıştı sürekli girip çıkıyordu malesed sizlere ömür ama böyleydi.

• quote:

benim boncuğum d öyleydi ilk başta kapıya yaklaşıp izledi sürekli. çıkmaya yeltenip bırakırdı baya sürdü bu sonra bi baktım çıkıyor kerata sonradan kendi alıştı sürekli girip çıkıyordu malesed sizlere ömür ama böyleydi.

az önce yemle.kandırıp çıkardım hocam :) Ve yüksek bir yere de konmadi.Koluma bile geldi.Yavaş yavaş alışacak herhalde

• Bende ilk yemle alistirmistim. Zamanla alısacak tabiki. Gozlemleyecek sizin yaninizda olmak isteyecek çok güzel bi sevgi

• quote:

Bende ilk yemle alistirmistim. Zamanla alısacak tabiki. Gozlemleyecek sizin yaninizda olmak isteyecek çok güzel bi sevgi

inşallah :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

quote:

Bende ilk yemle alistirmistim. Zamanla alısacak tabiki. Gozlemleyecek sizin yaninizda olmak isteyecek çok güzel bi sevgi

tek başına ise çıkmak istemiyor tabi. b enim 2 kuş 7-24 açık. oyun parkıda yaptım oynuyorlar dolap üstünde. sende oyun parkı yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

quote:

tek başına ise çıkmak istemiyor tabi. b enim 2 kuş 7-24 açık. oyun parkıda yaptım oynuyorlar dolap üstünde. sende oyun parkı yap.

ilerleyen zamanlarda düşünürüm hocam saolun

• Haftada en az 10 saat. Tabi havalar isindigi zaman cikamiyorlar pek yoksa biz yasayamayiz sicaktan.

Alistiktan sonra kendi kendilerine girip cikarlar onlar.

• Kafesin kapağını açık bırak bir süre sonra kendi çıkar. Acıkınca yorulunca kafese döner yem yer dinlenir uyur sonra kalkıp tekrar uçar. Bırak özgür yaşasın hayvan. Elinle kafes dışında biraz kalınca yem uzat tane tane ilk başta hemen gelip yemez inceler alışınca eline gelmeye başlar. Ben böyle yaptıydım.
  • Muhabbet Kuşları Hakkında Sormak İstediğiniz Her Türlü Soruyu Sayfamızdan Sorabilirsiniz. Uzman Destek Ekibimiz 7/24 Hizmetinizdedir.

Muhabbet Kuşu Sayfamızı Beğenip Bizlere Destek Olursanız Seviniriz.

https://www.facebook.com/Muhabbet-Ku%C5%9Fu-130610047489553/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.