Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
10.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan 5 sene önce 2 tane muhabbet kuşu aldık bunların erkek-dişi olmasına özen gösterdim ve öyleydiler. Daha sonra ilk defa aldığım için dişi olanı hasta çıktı ve 1 sene yaşadıktan sonra öldü. Erkek olanın yanına gittim dişi kuş aldım o zaman babamda almış 3 kuş oldular ilk aldığım erkek 3,5 diğer ikisi 3 sene sonunda öldüler. Sanırım ortalama ömürleri 5 sene. Bakımlarını kesinlikle çok iyi yapıyoruz. Zaten 1 senede ölen kuş alındığında hastaymış. Diğerleride aldığımda yaşlarını bilmiyordum fakat baya büyüktüler.

Şimdi tekrar kuş almak istiyorum fakat kaç para tutar merak etmekteyim. (Yer: İstanbul - Anadolu Yakası)
    Ayrıca eskiden kuşları Kadıköyden alıyordum orası gibi nereler var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 18 Ağustos 2008; 2:07:36 >

• Bende şu sıralar kuş almayı kafaya takmış bulunmaktayım.Bu soru benim için de geçerli.
  • Muhabbet kuşları ortalama 50 ytl olarak satılıyor.
    Cennet papaganı almak istersen 75 Ytl daha büyükleri 100 ytl.

Almışken Cennet papağanı tavsie ederim.
    Boy olarak Muhabbet kuşu ile aynıdır.Ama farklıdır.
  • @ömerözkan;

Ben verdiğiniz fiyatların çok altında da muhabbet kuşları görmüştüm.Acaba onlar alınmamalı mıdır?Sizin söyledikleriniz yetişkin midir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ömerözkan

Muhabbet kuşları ortalama 50 ytl olarak satılıyor.

teşekkür ederim, sizin söylediğiniz fiyatın altında bulmak mümkün değil midir ? Ben kuş + kafes + tünek,suluk,yemlik 50ytl olarak tahmin etmiştim. cennet papağanlarını biliyorum fakat muhabbet kuşları daha çok hoşuma gidiyor.

Peki nerelerden alınır bulunduğum yerde pet shop var ama kazık yemek de istemiyorum. Eskiden Kadıköy'den alırdım orası gibi bir yer mevcut mudur ?

...
  • yukarı...
  • evet millet. ben de muhabbet kuşu almak istiyorum şöyle kafes+kuş+yemlik vs vs.
    hepsi bi arada 50 -60 ytl arası istanbulda satan bir yer var mi bildiğiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşu almayın.!!
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar yeni konu açmak istemedim o yüzden buraya yazıyorum

6aylık muhabbet kuşuma müzik dinletiyorum bazı şarkılara karşılık veriyor sıkıldıgı için mi yoksa hoşuna gittigi için mi bilmiyorum müzik dinletmemin bi zararı olur mu
  • kafes + kuş + yem vs vs 50-60 tl tutar eyer kuşların tanesi 15-20 ytl sana tavsiyem hollanda kuşu al kuşculara sor o0nlar bilirler açık mavi ve beyaz olurlar çok akıllılardır dişileri sahibine bagldırlar ve kıskançtırlar eyer evcilleştirmek istiyorsan kuşu avucuna al 5-10 dk kafasını sev ozaman sahipleniyorlar avucunun içine yem koy yem yedir yemezler ama zorlaa yedir benden bukadar bende 3 yıl besledim çok iyi baktım 1 hafta eve gelemedim işlerim çok yogundu acilen şehir dışına çıktım kuşu evde unuttum eve geldigimde açlıktan ölmüştü çok üzüldüm ama elimden bişey gelmedi
  • kuşu avuçlamayın bence ilerleyen yaşlarda sinirli olmasına yol açabiliyor galiba . kendinize alıştırmak için yavruyken bi plastik kaşıkla yada elinizden kafesin içindeyken yem yedirebilirsiniz. parmağınıza falan alın, oyun oynayın, yerde sürüklenen ipin peşinden koşturabilirsiniz :)

Bide bu hayvancıkların ömürleri 10 senenin üstündedir. bizdeki 13 yaşında.

müzik dinletmenin bi zararı olmaz heralde. bazı sesleri seviyolar. bizimki ntv nin haber müziğine ötüyo mesela :) .
  • quote:

Orjinalden alıntı: ömerözkan

Muhabbet kuşları ortalama 50 ytl olarak satılıyor.

50 ytl olsa zengin olmuştum.

Üretici isen ve mekanın yoksa 20 ytl'ye satarsan kadardasın tabi bu kuşun cinsine göre değişir.

Bu hayvanların bakımındaki en önemli unsur besin,temizlik ve ceryanda kalmaması.
  • MUHABBET KUŞLARI SEVGİYE MUHTAÇ KİMSESİZ YAVRULARDIR.
  • http://www.juenpetmarket.com/Default.aspx
    Arkadaşlar kuşlar için hertürlü yem,kafes,aksesuar,vitamin,suluk,yemlik aklınıza ne gelirse temin edebilirsiniz.Kargo ile adresinize teslim ediyorlar,görerek şeç beyen al..Fiyatlar bana hesaplı geldi.Pazar günü akşam sipariş verdim bugün kargoya vermişler,gelince görecez bakalım,sizde siteye bi göz atın
  • evet arkadaşlar benim sattığım fiyatlar
    Yerli üretim muh: 25 tl
    kafesler : 15 -20 (lüks isterseniz 70)
    malzemeler bedava kafeslerın içinde yemlik suluk tünek taşı
    yani kuş ,kafes,ilaçları,yemi,50 tl yer konya ereğli

Konuya gelirsek muhabbet kuşlarının ömürleri ortalama 7 senden başlıyor iyi bakılırsa 15 seneye kadar yaşıyorlar şuan annemın konusan kuşu 14 yasında
    ölüm nedenlerın çoğu (genç yaşta)hayvnların bakımlarnda eksiklik olması en önemlisi kuş kumu verilmemesi bazen unutuyoruz bu hayvanların taşlıklı oldukları hayvan yediklerini sinderemiyor ve ömrü en az 2 sene düşüyor:Meyve ve sebze verilmemesi bu gıdalar hayvanda su oranını yukseltıyor ve gençleştiriyor verilmediği taktirde ortalama 1 sene daha ömründen gidiyor
    Diğer bir etkense hayvanların kafeslerını falz gereksız malzemelerle doldurulması bu ayvanda yağlanmaya neden oluyor ve hareketsız kalıyor buda ortalama 2 senesıne maal oluyor
    Unutulmamalı bu ayvanlar can tasıyor bakacagına ve kendıne guvenıyorsan alacaksın yoksa hayvancıklarn vebalıne gırılmemelı hepsı duygusal hayvanlardır ömrünün tamamı bu duyguyla geçiyor işte bu sevgiyi bu hayvana aşılayamassan bu kuşcağız yaşasada bir anlamı yok ozaman bu dediklerimi uygulamayın

•  Muhabbet Kuşu

bi ara bizde de vardı bizimkiler bunları severken öldürücek diye korkuyordum.
    çok tatlı şerrolar ya

bi kötülükleri var işte ortalığa yapmaları.
    bi de bezleri olsa tamamdı
  • yavrular kendı yavrularınızmı çok güzel gerçekten
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÖLÜM42

yavrular kendı yavrularınızmı çok güzel gerçekten

yok bu resmi netten buldum.
    bendeki muhabbet kuşu 6..7 sene önce ölmüştü.
    keşke bunları ben çekseydim çok güzller gerçekten
  • yav arkadaşlar dün dişi olan kuşum nasıl olduysa kaçmış her yerde aradım ama yok ,artık bulamamda hatta belki ölmüş olabilir bu soğuktan, üzgünüm aynı benim gibi erkek kuşumda üzgün dişi gittiğinden beri çıldırdı yerinde durmuyor her yerde dişiyi arıyor yeni bir dişi almayı düşünüyorum 25 tl ye yavru bulabilir miyim acaba???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yımah -- 3 Mart 2009; 15:02:32 >
  • evet bulabilirsin
  • istanbul beşiktaş ya da çevresinde var mıdır acaba bu hafta sonu bi iddaa oynayıp kazandığımla kuş alayım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.