Şimdi Ara

MÜH BARAJINI GEÇEMEDİM, MATEMATİK Mİ KİMYA MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

MÜH BARAJINI GEÇEMEDİM, MATEMATİK Mİ KİMYA MI

(En Son Oy Tarihi: 31.5.2023)
Giriş
  • eğitim sistemi elden gidiyor. mat 2 bilmeyen adam matematik okuyacak
  • Müh barajını geçemeyip temel bilimde başarılı olmanız çok zor hocam ama siz bilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

eğitim sistemi elden gidiyor. mat 2 bilmeyen adam matematik okuyacak
    Aynen hocam, köklü bir değişiklik yapılmalı mesela 100k altında kalanlar tercih yapamasın.

• Dakath kullanıcısına yanıt
    ne boş adamlarsınız ya iki kılavuz okuduğunuz yok burada tatava yapıyorsunuz git son 10 senenin branş sıralamalarına bak sanki yıllardır farklı da şimdi böyle oldu. meslek lisesinden mezun olduk diye illaki sanayiye mi gidelim çabaladık bu geldi ne yapalım matematiğe de ilgim var ki denemelerde yaptığımın çok altında yaptım genel olarak mat2 ve mat1 de saçma sapan insanlarsınız boş boş laflar asıl sizin gibi kutuplaştırıcıları güzel yerlere getiriyorsa sistem işte o zaman sistem değildir.
  • Bence mezuna kal seneye daha iyi yaparsın. Eğer kesinlikle mezuna kalmayı düşünmüyorsan matematiği tercih et. Matematikçilerin en önemli avantajı özel dersler sayesinde diğer öğretmenlerden daha fazla kazanıyorlar

• webmastr_99 kullanıcısına yanıt
    Gecen senenin puaniyla tercih yapabiliyon

• nocallrecently kullanıcısına yanıt
    bakma hocam sen onlara meslek liseli birisi fen lisesi robert koleji her sene 1. çıkaran okuldaki öğrencilerle nasıl yarışsın aynı eğitimi alıyosunuz sanki
  • aidenholmes19 A kullanıcısına yanıt
    Neden hocam 3 tane fen 3 tane sosyal matematik ve türkçe olmak üzere 8 önemli branştan derse girdik sorumluydukl ve ben 1 tanesine 7 tane daha olduğu için gerekli önemi verememişsem suçum ne? tek başına o branş olunca başarılı olamayacağımın garantisi ne söyler misin?
  • webmastr_99 kullanıcısına yanıt
    Gecen senenin puaniyla tercih yapabiliyon

• nocallrecently kullanıcısına yanıt
    O 8 branşı çok üstünkörü yüzeysel görüyoruz, temel bilimde en son ayrıntısına kadar çalışıyorsun yani o 8 branşa bedel oluyor. Başarısız olursun demek kimsenin haddine değil hocam, ben sadece o sıralamalardaki üniversitelerden temel bilim mezunu olanların sıkıntı çekebileceğini, zorlanabileceğini söylemek istedim. Boğaziçi mezunları bile sıkıntı çekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nocallrecently

ne boş adamlarsınız ya iki kılavuz okuduğunuz yok burada tatava yapıyorsunuz git son 10 senenin branş sıralamalarına bak sanki yıllardır farklı da şimdi böyle oldu. meslek lisesinden mezun olduk diye illaki sanayiye mi gidelim çabaladık bu geldi ne yapalım matematiğe de ilgim var ki denemelerde yaptığımın çok altında yaptım genel olarak mat2 ve mat1 de saçma sapan insanlarsınız boş boş laflar asıl sizin gibi kutuplaştırıcıları güzel yerlere getiriyorsa sistem işte o zaman sistem değildir.
    Arkadaşım öncelikle tanımadığın bir insan hakkında boş yorum yapma. 2014'te 3 haneli sıralama yapmış, mühendislik son sınıf olan biriyim. Boş olan sensin ki 240 bine bile girememişsin.

Herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok. Herkesin analitik zekası yok işte, yeteneklerinize göre iş seçin. İlber hocam güzel açıklamış bu olayı.

https://www.akademikpersonel.org/anasayfa/ilber-ortayli-herkesin-universiteye-gitmesi-yanlis.html

• Matematik git formasyon al

benim gözümde de her şeyi sıralamanın belirlediğini düşünen boş bir insansın. istediğin kadar mühendis ol bu kibirle huzurlu olacağını hiç sanmıyorum.
  • Hangisine ilgin varsa ama diyosan ikisine de eşit mesafedeyim matematik için daha çok iş imkanı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

Arkadaşım öncelikle tanımadığın bir insan hakkında boş yorum yapma. 2014'te 3 haneli sıralama yapmış, mühendislik son sınıf olan biriyim. Boş olan sensin ki 240 bine bile girememişsin.

Herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok. Herkesin analitik zekası yok işte, yeteneklerinize göre iş seçin. İlber hocam güzel açıklamış bu olayı.

https://www.akademikpersonel.org/anasayfa/ilber-ortayli-herkesin-universiteye-gitmesi-yanlis.html

Alıntıları Göster
    Kardeşim egosu olan insan mutlaka bi yerde patlıyor kendimden ve çevremden biliyorum,egoist olma

• whycoders3 W kullanıcısına yanıt
    Gecen senenin siralamasiyla tercih yapabiliyormuyum peki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Godsu

Kardeşim egosu olan insan mutlaka bi yerde patlıyor kendimden ve çevremden biliyorum,egoist olma

Alıntıları Göster
    Kardeşim egom falan yok. Neye yetenekliyseniz ona yönelin diyorum. herkes doktor, mühendis, bilim adamı olacak diye bir şey yok. mühendislik barajını aşamayan birinin analitik zekası pek yüksek değildir. Bunun farkına varıp realist olun. Sanayide işini iyi yapan çoğu usta vasat altı mühendisten kat kat fazla kazanıyor, bunlara da ihtiyaç var. Aşağılamak için söylemiyorum.

• Durumlar nedir bilmiyorum ailevi ya da maddiyat üstte yazdıysan da okumadım

mezuna kal tartışmasız

yok illa yazacağım diyorsan 2 yıllık bilgisayar makine elektrik yaz dgs kas.

Gönlünce olsun
    sizin girdiğiniz veya geçen seneki mühendislik barajı ile bu senekini bir mi tutuyorsunuz öğrenmek istedim geçen seneki sistemde mf4 puanım 240 bine giremeseydi sizin bu görüşünüze yüzde yüz katılır hatta barajın 200 bine indirilmesinin uygun olduğunu dile getirirdim. ama sınavdan kısa süre önce branşlarda 0.5 net olayını kaldırıp her mat2 çözeni sıralamaya dahil ettiler malumunuz sınavda orta seviye öğrenciler için zorlayıcı bir fen vardı türkiye ortalaması belli fenin böyle olması matematikte küçük farklarla eşit ağırlıkçıların bizi geçmesini sağladı eğer kural kalkmasaydı fenden 0.5 net yapmayanın sayısal puanı edebiyattan da 0.5 net yapmayanın ea puanı hesaplanmayacaktı geçen senelerde buna benzer değilde hee oturum farklıydı sistemi böyle düşündüğünüzde iç içe giren bir puanlama var sizce adaletli bir baraj mı bu sene? ki ben bunu talep bile etmedim konum barajı aşamadım matematik veya kimya ilgimi çekiyor fikrinizi almak istiyorum dedim. öyle çokta yüksek yapmayıp benim gibi meslek lisesi mezunu tanıdığım hocalar var şuan öğrencilere haldır haldır özel ders veriyorlar. şuanki sıralamalar heterojen sizin yılınızda ise homojendi emin olun sizin o seneki sıralamanız bile azda olsa eşit ağırlık damlayacak ve şuan olduğunuz yerde olmayacaktınız bırakın barajı. umarım derdimi anlatabilmişimdir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nocallrecently

sizin girdiğiniz veya geçen seneki mühendislik barajı ile bu senekini bir mi tutuyorsunuz öğrenmek istedim geçen seneki sistemde mf4 puanım 240 bine giremeseydi sizin bu görüşünüze yüzde yüz katılır hatta barajın 200 bine indirilmesinin uygun olduğunu dile getirirdim. ama sınavdan kısa süre önce branşlarda 0.5 net olayını kaldırıp her mat2 çözeni sıralamaya dahil ettiler malumunuz sınavda orta seviye öğrenciler için zorlayıcı bir fen vardı türkiye ortalaması belli fenin böyle olması matematikte küçük farklarla eşit ağırlıkçıların bizi geçmesini sağladı eğer kural kalkmasaydı fenden 0.5 net yapmayanın sayısal puanı edebiyattan da 0.5 net yapmayanın ea puanı hesaplanmayacaktı geçen senelerde buna benzer değilde hee oturum farklıydı sistemi böyle düşündüğünüzde iç içe giren bir puanlama var sizce adaletli bir baraj mı bu sene? ki ben bunu talep bile etmedim konum barajı aşamadım matematik veya kimya ilgimi çekiyor fikrinizi almak istiyorum dedim. öyle çokta yüksek yapmayıp benim gibi meslek lisesi mezunu tanıdığım hocalar var şuan öğrencilere haldır haldır özel ders veriyorlar. şuanki sıralamalar heterojen sizin yılınızda ise homojendi emin olun sizin o seneki sıralamanız bile azda olsa eşit ağırlık damlayacak ve şuan olduğunuz yerde olmayacaktınız bırakın barajı. umarım derdimi anlatabilmişimdir.
    yav kardeşim ben zamanında 390. olmuşum kaç tane eşit ağırlıkçı önüme geçebilirdi? o sıralamalarda eşit ağırlıkçı olmaz. emin ol sene başından beri günde 1-2 saat adam akıllı çalışsaydın bile 100 binlerde olabilirdin. suçu sistemde değil kendinde ara. Tamam ilk 2000'e girenlerin çok büyük bir kısmı zeki ama öyle 20-30 bin olmak için deha gerekmiyor. Sonuçta sıralama sınavı. bu arada 200-240 bine mühendislik var mı? benim zamanımda en düşüğü 170-180 bin diye hatırlıyorum.

yukarıdaki arkadaş haklı 2 yıllık bilgisayar yaz sonra dgs ile tamamlamaya bak. forumda bir eleman sütçü imam'da mühendislik bile kazanamamıştı sınav zamanı, 2 yıllık bitirip dgs ile itü bilgisayar kazandı. ama 2-3 senedir 1. sınıfta orası da ayrı mevzu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 2 Ağustos 2018; 2:25:39 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.