Şimdi Ara

muftak yerine banyoya termosifon koyabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mutfak girişinde elektrikli termosifon var. ancak orada yer çok dar ve cihaz arızalandı. yenisini alacağım ama oraya çoğu model sığmıyor.
    banyoda ise yer sorunu yok. ben şu anki termosifonu iptal edip,
    banyodaki labovonun sıcak soğuk su borularını kullanarak tüm eve sıcak suyu banyoya takacağım termosifon ile dağıtabilir miyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mutfak Yerine Banyoya Termosifon Takılabilir mi?

Termosifon, sıcak su ihtiyacını karşılayan bir cihazdır ve genellikle mutfaklara kurulur. Ancak bazı durumlarda banyoya termosifon kurmak da mümkün olabilir.

Termosifon Nereye Takılır?

Termosifonun yeri, evin büyüklüğü, su ihtiyacı ve mevcut tesisat gibi faktörlere bağlı olarak belirlenir. Genel olarak aşağıdaki yerler termosifon için uygun kabul edilir:

• Mutfak
    • Banyoda su tesisatı olan alan
    • Bodrum katı
    • Çamaşır odası

Termosifon Banyoya Kurulur mu?

Evet, termosifon banyoya da kurulabilir. Bunun avantajları şunları içerir:

• Sıcak suya daha hızlı erişim
    • Boru kayıplarında azalma
    • Banyodaki nem seviyelerinin düzenlenmesi

Termosifon Tesisatı Nasıl Çekilir?

Termosifon tesisatı çekmek için şu adımları izlemelisin:

1. Termosifonun yerini belirle.
    2. Su giriş ve çıkışı için boruların yerini belirle.
    3. Boruları termosifon bağlantı noktalarına bağla.
    4. Elektrik bağlantısını yap.
    5. Suyu aç ve sistemin düzgün çalıştığından emin ol.

Termosifon Her Eve Olur mu?

Hayır, termosifon her eve olmayabilir. Termosifon kurulumu için yeterli su basıncına ve elektrik bağlantısına ihtiyaç vardır. Ayrıca evin boyutu ve sıcak su ihtiyacı da termosifon seçimini etkiler.

Termosifon Nereye Bağlanır?

Termosifon, genellikle su giriş ve çıkışı için soğuk ve sıcak su borularına bağlanır. Ayrıca elektrik bağlantısı için bir prize ihtiyaç vardır.

Bu bilgiler ışığında, banyona termosifon kurmayı düşünüyorsan, bir tesisatçıdan profesyonel yardım alman önerilir. Tesisatçı, su basıncı, elektrik bağlantısı ve sıcak su ihtiyacı gibi faktörleri değerlendirerek senin için en uygun çözümü belirleyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nocnoc kullanıcısına yanıt
    termosifonla kullanacağın lavabolar arasında tesisat bağlantısı varsa niye olmasın elbette olur...
  • -cruser- - kullanıcısına yanıt
    esas dağıtım yeri olan mutfaktan söküp,
    banyodaki lavabonun sıcak soğuk girişine bağlarsam sadece o lavabodan sıcak su alabileceğimi söylediler. yani diğer musluklara sıcak su gitmez dediler.
    aslında ben sıcak su tesisatına vereceğim suyu niye olmuyor anlamadım.
    yani sıcak suyu sıcak su tesisatınn herhangi bir yerinden vermem ne farkeder? T bile olsa bi yerde sonuçta bağlantıyı koparmıyorum ki hiç bir yerde.
    resim ekledim.
    şu anda termosifon yazan yerde termosifon var.
    ben orayı iptal edip, "banyo lavabo"sunun altından soğuk su alıp, yine oranın sıcak suyuna termosifonun sıcak suyunu bağlamak istiyorum.
    sonuçta oradaki musluk kapalı olunca sıcak su diğer tarafa gitmeyecek mi? zaten başka yerden de sıcak su gelişi olmayacağı için sorun olmaz diyorum ama nereye bağlarsan sadece oradan sıcak su alırsın diyorlar.

muftak yerine banyoya termosifon koyabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 17 Mart 2015; 9:43:04 >

• Şu anda termosifonun bulunduğu yerden banyoya sıcak su geliyorsa tersinde de aynı durum geçerli olur. Yani şu anda mtfakta bulunan termosifondan banyoda sıcak su kullanabiliyorsanız her halükarda termosifonu banyoya bağlayabilirsiniz.
  • veterinersin V kullanıcısına yanıt
    bana da mantiken olur gibi geliyor.
    banyodaki lavabonun soğuk suyuna T atıp, termosifona soğuk su girişi
    sıcak suyuna T atıp termosifondan çıkan sıcak suyu bağlasam olur gibi geliyor.
    bi tesisatçıya sordum, hangi musluğa bağlarsan sadece ondan sıcak su alırsın diyor.
    direkt sıcak su musluğuna bağlarsam tabiki öyle olur ama T boru ile bağlarsam hem ondan hem diğer sıcak su bağlı olan musluklardan almam mı?
  • aynen o şekilde bağlarsanız olur. Önemli olan sistemde-sadece sıcak su sisteminde- çekvalf olmaması. olacağını da zannetmiyorum.
  • veterinersin V kullanıcısına yanıt
    çekvalf dediğiniz tek yönlü su akışını sağlayan birşey galiba. ? zannettmiyorum ama konulmuş olsa niye koyulmuş olsun ki? sistemde geri kaçmamasını gerektirecek birşey olsa özellikle konulabilir belki, ama bence yoktur. 1-2 sene önce tesisat plastik boru olarak yenilenmişti, yer karoları değişmişti banyo fayansları ve musluk yerleri değişmişti .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 17 Mart 2015; 16:13:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onu da anlamanın kolay bir yolu var. banyoda termosifondan gelen sıcak suyu bağlamayı düşündüğünüz yerdeki musluğa tersten hortumla soğuk su hattını bağlayın (yalnız mutfaktaki termosifonun giriş-çıkışları kapalı olsun) musluk ve bataryalardan sıcak su kullanımında su geliyorsa hiçbir engel kalmaz termosifonu banyoya bağlamak için.
  • nocnoc tesisatın alt yapısında bütün lavabo bağlatılarında sıcak su soğuk su girişi varsa istediğin yerden sıcak su alabilirsin ilk önce önemli olarak tesisatın alt yapısını biliyormusun alt yapısı yapılırken sıcak soğuk bağlantılı yapıldıysa istediğin yere termosifon tak istediğin lavaboya sıcak su gelir size cvp yazmamım nedeni 5 yıl önce banyo komple yenilendi bizim ve sıhhı tesisat boru döşemesi her lavoboya bağlanıcak şekilde yapıldı az çok bilgim olduğu için bilgilendirmek istedim ...
    nasıl bağlantı olduğunu bilmiyorum ama yukarıdaki resimde iki lavabo ve duştan sıcak su gelmektedir.
  • o zman sorun haloldu öylemi ...
    yok siz demişsiniz ya altyapıyı biliyor musun diye. altyapıyı bilmiyorum ama hepsinde sıcak su var şu an. yer değişikliği yapıp lavabo altından bağladımmı sorun olmaz diye düşünüyorum.
  • suyla teması olmayan yere monte et lavabo altı biraz rsikli bence..
    lavabo altından sadece sıcak su girişini yapıcam. hatta sıcak suyu lavabo altından vericem. yoksa termosifonu oraya koymayacağım. fayans üstünden plastik boru ile bağlantı yapacağım.
  • ok tamam ozaman
  • kardeş eğer yapmadıysan bi tavsiye banyoya koyma buhar su derken erkenden bazı yerleri pas tutmaya başlıyor .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumartesi yerini değiştirdim.sorunsuz heryerde sıcak su var.
    pas konusu önemli değil . havalandırmasını iyi yaparız. paslanırsa da ne yapalım. mutfaktaki eski yere sığmıyordu. ayrıca oradaki ECA 2 yılda kazan delindi.
    şimdi beko aldım. bakalım bu nasıl olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.