Şimdi Ara

Müfredat Karmaşası -AÇIKLAMA-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
4.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2018 itibariyle 9-10-11-12. Sınıfların müfredatın değişikliğe gidildi Bazı konular tamamen kaldırıldı , bazıları ise sadece sınıflar arası yer değiştirdi

Müfredat değişikliği ile beraber akıllara gelen en büyük soru ise 2019 YKS bu değişiklikten nasıl etkilenecek ? Tam bu noktada eğitimciler 2 farklı görüş etrafında toplandı.

Birinci görüş 9-10-11-12 Müfredatından kaldırılan bütün konular 2019 YKS de sorulmayacak. Müfredat içerisinde yer almayan konudan öğrenciler sorumlu tutulamaz

İkinci görüş ise 2019 YKS ye girecek olan adaylar 9-10-11. Sınıfta eski müfredata tâbi oldular. 12. Sınıfta ise yeni müfredata tâbi olacaklar Bu sebeple 9-10-11. Sınıftaki konular kaldırılsa bile bu sene sınava girecek olan adaylar bu konuları işledikleri için sorumlu olacaklar Sadece 12. Sınıf müfredatından kaldırılan konular 2019 YKS de sorulmayacak

ÖSYM ve YÖK ten konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Şu an kesin olan tek şey 12. Sınıf konularından kaldırılan konular 2019 YKS de sorulmayacak.

Aklınıza takılan, netlik kazanmayan her konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Sene içerisinde burada olmaya devam edeceğim. Sizi en iyi ben anlarım ki, sınava hazırlanmaktan daha beter olan bir mevzu hazırlanılan sınavdaki belirsizliktir.

İyi çalışmalar, iyi forumlar dilerim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Üstadım ben hacettepede bir bölüme yerleştim bu sene ama hedefim bilgisayar mühendisliğiydi, iyi bir okulda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum (itü özellikle) ama kırık obp ile bu imkansız olduğu için 2. sene gireceğim sınava (bu sene hazırlanmaya başlayacağım ama) bana tavsiye verir misin yardımcı olur musun ?

şimdi ben isteğe bağlı hazırlık okuyacağım ve saatleri ters bildiğin gibi (17-20) sabahtan kütüphaneye gidip akşam derslere girip eve dönmeyi düşünüyorum ama böyle çok zorlanırsam kısa sürede hazırlığı bırakırım diye düşünüyorum ama bu seferde ingilizceyi öğrenemem ve ikinci sene itü bilgisayara yerleşirsem tekrar hazırlık okumak zorunda kalırım 1. sınıf sıkıntı olmaz ama çünkü bölüm derslerine hiç girmeyeceğim.

aslında tekrar hazırlık okumak problem değil de ben en çok üniversite devam ederken benim tek başıma her gün kütüphaneye girip lise derslerine hazırlanmaktan korkuyorum. evet yapacağım zamanında ders çalışmamanın cezasını çekip itü bilgisayar için 2 sene hazırlanacağım ama arkadaşlarım derslere girip sosyalleşirken ben nasıl odaklanabilirim tek başıma bu yükü nasıl kaldırabilirim gerçekten sıkıntıdayım

ayrıca yaş konusuda var, ben bu sene mezunken yerleştim ve şimdi de hacettepede 2 sene kaldıktan sonra itüye geçersem toplamda 3 sene kaybım olacak, kendimden 3 yaş küçük kişilerle okumak nasıl bir şey senin duyguların neler bu konuda şuan ?

hocam ekstra olarak üniversitede hazırlanmakla ilgili özel tavsiyelerin varsa pm den alabilirim daha okul yeni başladı ama odaklanmam lazım zor durumdayım
  • Turev ve integralde trigonometrik logaritmik ustel değerler sorulari kalkti mi ?

• Müfredat kazanımlarını incelediğimizde ve Temel Düzey MEB 12. Sınıf Matematik kitabında da doğruladığımızda kalktığını söyleyebiliriz.

• Havuz Faiz problemleri yks 2019'da var mı?

• Gençler arkadaş milli eğitim bakanı değil uyandırıyım,haber sitesinde gördüm zaten bu açıklamayı,fakat benim görüşüm bütün kitaplar basıldı bu saatten sonra onlar gibi olur diye düşünüyorum,haber almadan bi yerden basmazlar heba etmezler kitapları zaten krizdeler
  • baris7777 B kullanıcısına yanıt
    Yahu bu ülkede eğitim şeffaf. Yalnızca milli eğitim bakanı mı biliyor? Öğretim görevlisi herkes benim bildiklerimi bilmeli ama olur mu ÖSYM bir taraflarını yırtsın sayısal mantık, muhakeme diye onlar tahtaya geçsin havuz işçi çözsün. Çözün abiler, çözün. Sonra sınav aa neden böyle geldi olur.

2019 YKS sınavı;

Bu sene 12. sınıfa erişen adayların 9-10-11-12’deki MEB kazanımlarını test edecektir.

Aksi mümkün değil.

• skeylove S kullanıcısına yanıt
    Faiz yok, seneler önce kaldırıldı.
    Havuz var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sudoku çözün ve kitap okuyun 100 net garanti

• quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

Yahu bu ülkede eğitim şeffaf. Yalnızca milli eğitim bakanı mı biliyor? Öğretim görevlisi herkes benim bildiklerimi bilmeli ama olur mu ÖSYM bir taraflarını yırtsın sayısal mantık, muhakeme diye onlar tahtaya geçsin havuz işçi çözsün. Çözün abiler, çözün. Sonra sınav aa neden böyle geldi olur.

2019 YKS sınavı;

Bu sene 12. sınıfa erişen adayların 9-10-11-12’deki MEB kazanımlarını test edecektir.

Aksi mümkün değil.
    Eee ben ne diyorum?Müfredat komple değişmiş şekilde basıldı kitaplar öyle yok 12 gördü yok görmedi ayırmadı yani.Zaten sınavın nasıl geleceğini iyi tahmin ediyorum merak etme ,sınavı yaşadım Herkes eğitimci kesildi başımıza , geçen sene 345 çözdüm ales sayısal mantık çözdm sınavda da yaptım zaten neyin kafası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris7777 -- 9 Ekim 2018; 21:0:21 >

• Hocam fen lisesi müfredatında Mat2 de kaldırıldı denilen konular halen mevcutmuş sadece Anadolu lisesi müfredatından kaldırılmıs sinava hangi müfredata göre hazırlanıcaz fen mi ortak olan mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IT Engineer

Hocam fen lisesi müfredatında Mat2 de kaldırıldı denilen konular halen mevcutmuş sadece Anadolu lisesi müfredatından kaldırılmıs sinava hangi müfredata göre hazırlanıcaz fen mi ortak olan mi?
    Ortak olana göre
  • Üstadım ben hacettepede bir bölüme yerleştim bu sene ama hedefim bilgisayar mühendisliğiydi, iyi bir okulda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum (itü özellikle) ama kırık obp ile bu imkansız olduğu için 2. sene gireceğim sınava (bu sene hazırlanmaya başlayacağım ama) bana tavsiye verir misin yardımcı olur musun ?

şimdi ben isteğe bağlı hazırlık okuyacağım ve saatleri ters bildiğin gibi (17-20) sabahtan kütüphaneye gidip akşam derslere girip eve dönmeyi düşünüyorum ama böyle çok zorlanırsam kısa sürede hazırlığı bırakırım diye düşünüyorum ama bu seferde ingilizceyi öğrenemem ve ikinci sene itü bilgisayara yerleşirsem tekrar hazırlık okumak zorunda kalırım 1. sınıf sıkıntı olmaz ama çünkü bölüm derslerine hiç girmeyeceğim.

aslında tekrar hazırlık okumak problem değil de ben en çok üniversite devam ederken benim tek başıma her gün kütüphaneye girip lise derslerine hazırlanmaktan korkuyorum. evet yapacağım zamanında ders çalışmamanın cezasını çekip itü bilgisayar için 2 sene hazırlanacağım ama arkadaşlarım derslere girip sosyalleşirken ben nasıl odaklanabilirim tek başıma bu yükü nasıl kaldırabilirim gerçekten sıkıntıdayım

ayrıca yaş konusuda var, ben bu sene mezunken yerleştim ve şimdi de hacettepede 2 sene kaldıktan sonra itüye geçersem toplamda 3 sene kaybım olacak, kendimden 3 yaş küçük kişilerle okumak nasıl bir şey senin duyguların neler bu konuda şuan ?

hocam ekstra olarak üniversitede hazırlanmakla ilgili özel tavsiyelerin varsa pm den alabilirim daha okul yeni başladı ama odaklanmam lazım zor durumdayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 9 Ekim 2018; 21:13:6 >

• baris7777 B kullanıcısına yanıt
    Senin girdim, yazdım çözdüm dediğin sınavları 5 senedir yakınen takip ediyorum buradaki insanlara da yardımcı olmaya çalışıyorum.

Sınavı MEB hazırlamıyor sanırım bu konuyu anlamamışsın, yok görmedi ayırmadı hani diyorsunuz. Yahu neyi ayıracak kitap zaten 12. sınıfa geçmiş adama 12. sınıf güncel kitabından verecek dur 11 değişti 11'i de bakın mı verelim diyor?

Ben burada diyorum ki arkadaş sana;

O seneki sınav güncel 12. sınıfa erişen adayların gördüğü müfredattır.

Bu sene 9. sınıfta kaldırılan konu var ya hani bak bu sene 9. sınıf kitabında yok mesela o konu 12. sınıfa erişen aday gördü ya hani onu bak hani gördü, Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum.

Bak o sınavda çıkar işte.
  • IT Engineer kullanıcısına yanıt
    Temel Düzey Matematik kitabı referans alınmalıdır.

Fen Lisesi kitabında kazanımların üstünde bilgiler yer alıyor.
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Dostum Hacettepe hazırlığıyla İTÜ hazırlığı arasında dağlar kadar fark var, yani Hacettepede rahat veremediğin bir hazırlık olursa İTÜ'de toslarsın. Aralarındaki farkın bu kadar olduğunu hiç zannetmiyordum ama uçurum var.

Benim bölümüm aynı olduğu için 3 yaş küçüklerle okumuyorum.

Üniversitede hazırlananlara kısa ve öz önerim şudur;

Dönemi komple dondurmak gerek.. Sınava Ağustos aylarında başlanmalı ve üniversite rafa kaldırılmalı..
    Kırık OBP ile çok zor, o sene akıldan YKS çıkarılıp farklı yönelimler bulunmalı.. (Yabancı dil/seçmeli dersler vs)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

Senin girdim, yazdım çözdüm dediğin sınavları 5 senedir yakınen takip ediyorum buradaki insanlara da yardımcı olmaya çalışıyorum.

Sınavı MEB hazırlamıyor sanırım bu konuyu anlamamışsın, yok görmedi ayırmadı hani diyorsunuz. Yahu neyi ayıracak kitap zaten 12. sınıfa geçmiş adama 12. sınıf güncel kitabından verecek dur 11 değişti 11'i de bakın mı verelim diyor?

Ben burada diyorum ki arkadaş sana;

O seneki sınav güncel 12. sınıfa erişen adayların gördüğü müfredattır.

Bu sene 9. sınıfta kaldırılan konu var ya hani bak bu sene 9. sınıf kitabında yok mesela o konu 12. sınıfa erişen aday gördü ya hani onu bak hani gördü, Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum.

Bak o sınavda çıkar işte.
    Biz daha azdır takip ediyoruz sanki hey allahım,5 senedir bu forumdayım ben.Meb müfredatı hazırlıyor,soruları ösym hazırlıyor biliyorum.Kademeli geçiş kalktı dedi bakan,12.sınıfa erişen adayların gördüğü müfredattı bugüne kadar önceki müfredat değişikliklerinde de, fakat bu sefer kademeli geçiş yok dedi bakan.Burda bilal sensin sanırım anlamamakta ısrarcısın

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Geçen sene ben bir yerlerimş yırttım klasik sorular gibi gelmeyecek diye. Hem örnek hemde msü sorularını söyledim ayrıca ösym başkanının da msü sınavının tyt benzeri olacağını söylediği bir haber de vardı. Onu da söylememe rağmen dershanedeki hocalarımı bir türlü ikna edemedim. Ama ne olduysa bu sene “biz böyle soruların çıkacağını zaten biliyorduk” diyor.

• Resmi açıklama yapılsa bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drs13 -- 10 Ekim 2018; 9:24:16 >
  • Up durum ne arkadaslar

• Açıklanması güzel olmuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.