Aracımın muayenesi dün bitti ve dün muayeneye soktum. Farlarda mercek olmasına rağmen xenon lara ağır kusur verdiler ve muayeneden geçemedim. 1 aylık süre verdiler. Orjinal ampulleri taktım ama henüz muayene tekrarına gitmeye zamanım olmadı. İşerim dolayısı ile ancak önümüzdeki hafta gidebilirim.
Benim sormak istediğim konu ise şu;
Herhangi bir ağır kusurdan dolayı muayeneden kalınınca, verilen 1 aylık süre zarfında polis durdursa, muayeneden dolayı ceza yazıyor mu? Tüv türkten aldığımız raporu yanımızda taşıyıp, polise göstersek, tamam deyip geçiyor mu? Prosedür nedir?
2. bir konu ise; Kaza olayı.
Sonuçta 1 ay muayenesiz dolaşılmış oluyor. Bu 1 aylık süre zarfında kaza yaparsak, kaza esnasında aracımızın muayenesiz olması bizim hata oranımızı etkiler mi? Misalen fren hortumlarından ağır kusur verildiğini düşünün ve müsade edilen 1 ay içerisinde bir kaza yaptık. Durum ne olur?
quote:
Orijinalden alıntı: Türk_ay
Herhangi bir ağır kusurdan dolayı muayeneden kalınınca, verilen 1 aylık süre zarfında polis durdursa, muayeneden dolayı ceza yazıyor mu? Tüv türkten aldığımız raporu yanımızda taşıyıp, polise göstersek, tamam deyip geçiyor mu? Prosedür nedir?
Size verilen muayene belgesini polise gösterdiğiniz takdirde ceza yazmaz ama süre dolarsa yazar
Diğerini bilemiyorum çok şükür böyle bir olay başıma gelmedi.