Şimdi Ara

Muay thai ye başlayacam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kursa yazıldım pazartesi başlayacak. Çok sert diyorlar ve burun kırılması neyse de kaval kemiği kırılmasını duyunca bir korku düştü içime. Bugüne kadar hiç bir kemiğim kırılmadı. İlk olmasını de istemiyorum. Açıkcası biraz gözüm korktu. Siz ne düşünüyorsunuz? Özellikle deneyimliler yazarsa sevinirim.

Edit: Söylemeyi unutmuşum. Spor bilinci olan biriyim. Yani spor yapmak hayatımın vazgeçilmezidir. Spor yapmadığım gün kendimi çok kötü hissediyorum. Ve 1 aydır spor yapmıyorum üniversite yerleşme derdiyle. Özgüvenim baya düştü. Moralim bozuldu. Herşey zormuş gibi geliyor. Bu spora başlayarak hem kendimi savunmak istiyorum hem hayatım düzene girsin istiyorum. Maçlara katılmak gibi bir düşünce yok şuan aklımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Üniversiteli- -- 2 Ekim 2015; 22:37:14 >

• Çok sert olduğu doğrudur, bedeni kaldıramayıp bırakan çok kişiyi tanıyorum. Kırılma tabi oluyor ama öyle çok kolay değil. Önemli tedbirleri aldığın zaman kolay kolay kırılmaz. Sert olması da bir yandan iyi aslında diper sporculara göre daha dayanıklı olursun. Çok güzel bir spordur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antrenman esnasında bi yerlerinin kırılması çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: morphinomaniac

Çok sert olduğu doğrudur, bedeni kaldıramayıp bırakan çok kişiyi tanıyorum. Kırılma tabi oluyor ama öyle çok kolay değil. Önemli tedbirleri aldığın zaman kolay kolay kırılmaz. Sert olması da bir yandan iyi aslında diper sporculara göre daha dayanıklı olursun. Çok güzel bir spordur.

Hocam daha önce vücut çalıştım üniversitede bir savunma sporu yapayım diye. Spor benim için vazgeçilmez oldu. Ama ne biliyim daha önce hiç bir yerim kırılmayınca bir korku oluştu gözümde. Nasıl aşacağım bu korkuyu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Antrenman esnasında bi yerlerinin kırılması çok zor.

Hocam ne gibi durumlarda kırılır ne yapmalıyım? Birde ön yargım var maçlara çıkmazsam gerçek bir dövüşçü gibi hissetmeyeceğim. Ama çıkmakta istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Üniversiteli-

quote:

Orijinalden alıntı: morphinomaniac

Çok sert olduğu doğrudur, bedeni kaldıramayıp bırakan çok kişiyi tanıyorum. Kırılma tabi oluyor ama öyle çok kolay değil. Önemli tedbirleri aldığın zaman kolay kolay kırılmaz. Sert olması da bir yandan iyi aslında diper sporculara göre daha dayanıklı olursun. Çok güzel bir spordur.

Hocam daha önce vücut çalıştım üniversitede bir savunma sporu yapayım diye. Spor benim için vazgeçilmez oldu. Ama ne biliyim daha önce hiç bir yerim kırılmayınca bir korku oluştu gözümde. Nasıl aşacağım bu korkuyu?

Camdan yapılmadın ki dostum çıt diye kırılasın.

Hele antremanlarda hiç bir şey olmaz.Ringde de her türlü önlem alınır.Amatör yapacaksınız bu işi profosyonel değil.

• quote:

quote:

Antrenman esnasında bi yerlerinin kırılması çok zor.

Hocam ne gibi durumlarda kırılır ne yapmalıyım? Birde ön yargım var maçlara çıkmazsam gerçek bir dövüşçü gibi hissetmeyeceğim. Ama çıkmakta istemiyorum.

Maçlara çıkıp çıkmamak senin elinde lisans alıp resmi müsabakalara çıkabilirsin.
    Maçlar dışında burnunun kırılması zor. Salonda yapılan antrenman maçları çok sert olmaz genelde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muay Thai hakkında sorular
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam uzun süreli yapmayı düşünüyorum. Dediğim gibi spor benim için vazgeçilmezdir. Çok iyi olabilir miyim? Daha doğrusu maçlara çıkmak bana ne katar? Kendimi en iyi nasıl geliştiririm?
  • quote:

Hocam uzun süreli yapmayı düşünüyorum. Dediğim gibi spor benim için vazgeçilmezdir. Çok iyi olabilir miyim? Daha doğrusu maçlara çıkmak bana ne katar? Kendimi en iyi nasıl geliştiririm?

Çok iyi olabilmek derken neyi kastediyosun bi hedefin varmı sporla ilgili ?
    Kendini geliştirmek için antrenmanları düzenli yapabilirsin
    Maçlara çıkarsan yanlışlarını ve hatalarını daha net ve daha sert şekilde görüp ona göre düzeltebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 2 Ekim 2015; 23:02:09 >
  • quote:

Hocam uzun süreli yapmayı düşünüyorum. Dediğim gibi spor benim için vazgeçilmezdir. Çok iyi olabilir miyim? Daha doğrusu maçlara çıkmak bana ne katar? Kendimi en iyi nasıl geliştiririm?

Bende yakın zamanda boksa başlamayı düşünüyorum.
    Daha önce spor yapmadım.

Lakin acele etme diyorlar maça çıkmak için.Hocana bu isteğini söyle hazır olduğunda o seni çıkarır.Hoca çok önemliymiş, hocan iyi olsun
  • @SweentLyy Hocam benim boyum 185 ve uzun bacaklarım kollarım var. Vücudum da yatkın spora. Bu vücudu en iyi şekilde kullanmak istiyorum. Tabiri caizse dövüş makinesi olmak istiyorum. Hani ong bak filminde ki tony jaa var. Adam yıllarını harcamış. Bende yıllarımı sadece vücut çalışıp harcayarak yaşlandıktan sonra sarkmasını istemiyorum. Onun gibi dövüşmeyi istiyorum. Yani ne biliyim en azından hiç bir kaçış şansım olmadığı yerde 5 kişi 10 kişi kim varsa hepsine karşı kendimi savunmak istiyorum. Veya silahlı bir tehditte kendimi en iyi şekilde savunmayı istiyorum. Hedefim yüksek yani

@Öyle biri işte Salona ve hocaya çok iyi diyorlar. Salon da baya sistemli parmak iziyle giriyorsun falan. Gidince göreceğim.
  • quote:

@SweentLyy Hocam benim boyum 185 ve uzun bacaklarım kollarım var. Vücudum da yatkın spora. Bu vücudu en iyi şekilde kullanmak istiyorum. Tabiri caizse dövüş makinesi olmak istiyorum. Hani ong bak filminde ki tony jaa var. Adam yıllarını harcamış. Bende yıllarımı sadece vücut çalışıp harcayarak yaşlandıktan sonra sarkmasını istemiyorum. Onun gibi dövüşmeyi istiyorum. Yani ne biliyim en azından hiç bir kaçış şansım olmadığı yerde 5 kişi 10 kişi kim varsa hepsine karşı kendimi savunmak istiyorum. Veya silahlı bir tehditte kendimi en iyi şekilde savunmayı istiyorum. Hedefim yüksek yani

@Öyle biri işte Salona ve hocaya çok iyi diyorlar. Salon da baya sistemli parmak iziyle giriyorsun falan. Gidince göreceğim.

5-10 kişiyle mücadele etmek kolay bişey değil aynı şekil de silah ve bıçağa karşıda muay thai de yapılacak pek bişey yok.
    Silah,bıçak ve sopaya karşı krav maga etkili gibi gözüküyor ama ne kadar etkilidir bilmiyorum

• quote:

quote:

@SweentLyy Hocam benim boyum 185 ve uzun bacaklarım kollarım var. Vücudum da yatkın spora. Bu vücudu en iyi şekilde kullanmak istiyorum. Tabiri caizse dövüş makinesi olmak istiyorum. Hani ong bak filminde ki tony jaa var. Adam yıllarını harcamış. Bende yıllarımı sadece vücut çalışıp harcayarak yaşlandıktan sonra sarkmasını istemiyorum. Onun gibi dövüşmeyi istiyorum. Yani ne biliyim en azından hiç bir kaçış şansım olmadığı yerde 5 kişi 10 kişi kim varsa hepsine karşı kendimi savunmak istiyorum. Veya silahlı bir tehditte kendimi en iyi şekilde savunmayı istiyorum. Hedefim yüksek yani

5-10 kişiyle mücadele etmek kolay bişey değil aynı şekil de silah ve bıçağa karşıda muay thai de yapılacak pek bişey yok.
    Silah,bıçak ve sopaya karşı krav maga etkili gibi gözüküyor ama ne kadar etkilidir bilmiyorum

İşte o kadar kişiyle dövüşecek düzeye kadar gelmeyi istiyorum. Önümdeki 4 yıl boyunca devam edecem Allah izin verirse.

• 2 senelik Muay Thai ci olarak ilk başladığım da baldırlarım ve kamal kemiklerim neredeyse parçalanıcaktı bir tekmeyle adamı devirirdik bacakdan acayip etkili bir sanattır antrenman da omuzumu kırdım tekme atarken düştüm müsabakalara girdim iyki yapmışım diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antrenmanda kırılacağını sanmıyorum, maksimum inciniyor. Low kick attığımda karşımdaki dizini kaldırmıştı, 1 hafta mosmor kaldı kavalım ve diz kapağım

• öneriniz var mı?
  • İnsanların gözünü korkutmak icin uydurulan yalanlar. 2 sene kick box 2 sene muay thai yaptım (pek bir farkı yok ikisinin) antrenmanlarda bir yerinin kırılma olasılıgı imkansıza yakın. Bunun dısında profesyonel dövüsmedigin sürece yine burun haric bir yerinin kırılma olasılığı çok düşük. İçin rahat bir şekilde git merak etme.

• Silaha karşı yazmışsınız hocam Krav Maga için bir salon var mı çevrenizde? Sokakta çoklu dövüş için boks en ideali. Sokakta isabetsiz bir high kick sonunuz olabilir belkide

• Benim da kaval kemiğimin üstü sürekli morarıyordu ama antrenmanda kırılmaz merak etme. Çok sert dövüşme sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: -S2K-

İnsanların gözünü korkutmak icin uydurulan yalanlar. 2 sene kick box 2 sene muay thai yaptım (pek bir farkı yok ikisinin) antrenmanlarda bir yerinin kırılma olasılıgı imkansıza yakın. Bunun dısında profesyonel dövüsmedigin sürece yine burun haric bir yerinin kırılma olasılığı çok düşük. İçin rahat bir şekilde git merak etme.

Hocam ilk olarak haklısınız şuan kick boks - muay thai antrenanları birlikte bile yapılıyor ama tek fark diz , dirsek değil bence muay thai daha hızlı bir oyun bende görmedim antrenman da darbe yiyip biryeri kırılanı torbaya döner tekme atarken kırdım ben omuzumun üzerine dustum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.